10 پیشنهاد مهم توسط یکی از اندیشکده‌های آمریکایی به دولت این کشور در دوران پس از برجام جهت نفوذ و مهار ایران مطرح شده است که از جمله آنها از بین بردن سیاست "عدم ارتباط با ایران" در وزارت خارجه آمریکا و ایجاد یک کانال ارتباطی با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران است.

گروه جنگ نرم مشرق- اندیشکده «مرکز امنیت برای آمریکای نوین» در جدیدترین گزارش خود به دوران پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پرداخته است و در آن 10 پیشنهاد سیاستی به دولت آمریکا برای دوران پسابرجام داده تا آمریکا در این دوران بتواند کنترل و نفوذ خود را در ایران افزایش دهد:

پروژه‌های آمریکا برای نفوذ و کنترل ایران بعد از برجام + دانلود1- برای اطمینان از اجرا و نظارت مؤثر بر توافق‌نامه، از جمله ایجاد مکانیسم برای بازاِعمال تحریم یا "بازگشت آنی تحریم‌ها" فراتر از آن‌چه که در برجام گنجانیده شده، با شرکای هم‌فکر بین‌المللی و کنگره همکاری کنید.

2- از طریق برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری روی سناریوهای احتمالی نظامی و حفظ وضعیت فعلی نیروهای آمریکا در خاورمیانه، برنامه هسته‌ای ایران را هم‌چنان در معرض خطر نظامی نگه دارید.

3- برای مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه، همکاری با شرکای عرب خود در شورای همکاری خلیج [فارس] را افزایش دهید، از جمله با تشکیل یک نیروی ضربت مشترک چندملیتی جدید و برگزاری تمرین، آموزش، فعالیت‌های اطلاعاتی، و اقدامات مشترک با هدف مقابله با تهدیدهای نامتقارن از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و افراط‌گرایان سنی.

4- از ترکیب فشار نظامی و تعامل دیپلماتیک علیه ایران برای تغییر توازن در جنگ داخلی سوریه استفاده و شرایط را در جهت رسیدن به یک راه‌حل مبتنی بر مذاکره تنظیم کنید.

5- مذاکره در سطوح بالا میان مقامات ارشد آمریکا و اسرائیل را درباره یک استراتژی مشترک برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای پس از برجام، تقویت کنید و گفتگو و همکاری‌های تخصصی را با تمرکز بر اجرای توافق، تشخیص تقلب و سناریوهای واکنشی، انجام دهید.

6- کانال‌های ارتباطی با ایران را گسترش دهید، از جمله با از بین بردن سیاست "عدم ارتباط با ایران" در وزارت خارجه آمریکا، و ایجاد یک کانال ارتباطی با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران.

7- همکاری با ایران را در مسائل مشترک مورد علاقه، از جمله امنیت دریایی و افغانستان را تعمیق کنید، اما تعامل اولیه درباره داعش را صرفاً در حد جلوگیری از تداخل عملیاتی نگه دارید و همین‌طور از تلاش‌های اولیه برای همکاری‌های استراتژیک در سوریه اجتناب کنید.

8- از اهرم توافق برای تقویت ملزومات معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی، به ویژه در زمینه نظارت و راستی‌آزمایی [برنامه هسته‌ای ایران] استفاده کنید.

9- به منظور محدود کردن اهرم چین در روابط دوجانبه با آمریکا، اهمیت ایران در دستور کار این روابط را کم کنید، اما اهمیت موضوع ایران را در دستور کار روابط دوجانبه با روسیه و برای تسهیل این همکاری‌های رو به زوال، حفظ کنید.

10- اقتصاد آمریکا را نسبت به نوسانات بازار انرژی بر اثر ورود نفت ایران به بازارهای جهانی در دوره پس از برجام، ایمن کنید، از جمله با اقدامات در زمینه عرضه و تقاضا.


همکاری نزدیک با شرکای عرب مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران

این اندیشکده مدعی است که پس از توافق و با افزایش مجدد نفوذ تندروها، فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران تهاجمی‌تر می‌شود. همچنین شرکای مضطرب عربی از آمریکا دور می‌شوند و به طور فزاینده‌ای دست به اقدامات مستقل می‌زنند و درگیری‌های خود با ایران را افزایش می‌دهند. این گزارش برای مقابله با آنچه فعالیت‌های ایران نامیده می‌شود، پیشنهادهای زیر را ارائه می‌دهد:

1. یک انجمن عالی‌رتبه دفاعی و اطلاعاتی در سطح کابینه تشکیل دهید که مرتباً با شورای همکاری خلیج [فارس] و شرکای عرب دیدار داشته باشد و بر ایجاد و اجرای یک استراتژی برای مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه نظارت کند؛

2. یک نیروی ضربت چندملیتی مشترک با شرکای عرب با هدف مقابله با تهدیدهای نامتقارن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و افراط‌گرایان سنی شکل دهید. هم‌چنین از این نیروی کار برای موارد زیر استفاده کنید:

 انجام تمرینات مشترک برای مقابله با قابلیت‌های نامتقارن ایران؛

 آموزش شرکای آمریکا در زمینه دفاع خارجی از کشور و جنگ نامتقارن؛

 ایجاد یک مرکز مشترک اطلاعاتی برای مقابله با قابلیت‌های نامتقارن ایران.

10 پروژه نفوذ آمریکا در پسابرجام/ از تقویت شرکای عربی تا تشکیل یک نیروی ضربت مشترک برای مقابله با سپاه /// در حال ویرایش
میزان نفوذ و درگیری ایران در منطقه آسیای غربی (خاورمیانه)

3. با شورای همکاری خلیج [فارس] و متحدان عربی در زمینه گسترش قابل‌توجه عملیات‌های تسلیح، آموزش، و تجهیز معارضان میانه‌رو از جمله نیروهای مخالف بشار اسد همکاری کنید تا توازن در سوریه تغییر کند. تغییر موازنه در سوریه در درازمدت شرایط را برای پیدا کردن راه‌حل سیاسی مناقشه از طریق مذاکره فراهم می‌کند؛

4. اقدامات محتاطانه اما مستقیم علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام دهید، یا به طور یک‌جانبه و یا به طور مشترک با اسرائیل یا شرکای عربی؛


5. رویکرد تهاجمی‌تری نسبت به ممنوعیت حمل و نقل دریایی تسلیحات توسط سپاه پاسداران، به ویژه در دریای سرخ و اطراف بحرین اتخاذ کنید؛

6. استراتژی تهاجمیِ تحریم برای هدف قرار دادن حمایت ایران از تروریسم و فعالیت‌های غیرقانونی و بی‌ثبات‌کننده سپاه پاسداران را ادامه دهید، از جمله از طریق هماهنگی کامل با متحدان اروپایی؛

7. وضعیت فعلی نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه را حفظ و به شکلی کنترل‌شده، بهبود دهید به ویژه از طریق اعزام تجهیزات بیش‌تر دفاع موشکی بالستیک؛

8. فروش تسلیحات نظامی متعارف به شرکای عربی را برای تقویت قابلیت‌های دفاعی آن‌ها در برابر تجاوز بالقوه ایران، افزایش دهید، اما از عرضه مقادیر چشم‌گیر تجهیزات تهاجمی جدید در منطقه اجتناب کنید.


همکاری با ایران درباره موضوعات مشترک مورد علاقه

«مرکز امنیت برای آمریکای نوین» معتقد است که بازیگران پراگماتیک در ایران از توافق برای اعمال نفوذ گسترده‌تر داخلی و متعادل کردن سیاست خارجی ایران استفاده می‌کنند و فرصت‌های جدیدی برای ایران و آمریکا به وجود می‌آید تا منافع مشترک را پیگیری کنند. این اندیشکده در این رابطه پیشنهادهایی نیز مطرح می‌کند:

1. سیاست "عدم ارتباط با ایران" در وزارت خارجه را از بین ببرید؛

2. یک کانال ارتباطی میان مشاور امنیت ملی آمریکا و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران برقرار کنید؛

3. همکاری‌ها در زمینه امنیت دریایی را تعمیق کنید، از جمله با ایجاد مکانیسم‌های جدید همکاری برای جلوگیری از درگیری‌های ناخواسته میان ناوهای جنگی دو طرف، و حمایت از اقدامات مشترک علیه دزدان دریایی؛

4. تمایل دولت ایران به تأسیس دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران را بسنجید، اما به خاطر نگرانی‌های امنیتی برای پرسنل آمریکایی و چالش‌های سیاسی در ایران، محتاطانه و تدریجی عمل کنید؛

5. همکاری‌ها میان کارشناسان غیرنظامی ایران و آمریکا درباره امدادهای بعد از فاجعه و کمک به زلزله‌زدگان را تعمیق کنید؛

6. فرصت‌های مالی جدیدی برای آمریکا و وام‌دهندگان بین‌المللی در جهت توانمندسازی بخش خصوصی، کارآفرینان، و جامعه مدنی ایران ایجاد کنید؛

7. برنامه‌های مبادله و مردمی میان ایران و آمریکا را در زمینه‌هایی مانند ورزش، تجارت، و دانشگاه گسترش دهید؛

8. همکاری‌ها با ایران را در افغانستان و به خصوص در مبارزه با مواد مخدر افزایش دهید؛

9. در کوتاه‌مدت، تعامل اولیه با ایران درباره داعش را صرفاً در حد جلوگیری از تداخل عملیاتی نگه دارید و همین‌طور از تلاش برای همکاری استراتژیک در عراق و سوریه اجتناب کنید؛ و

10. در درازمدت، از کانال‌های دیپلماتیک عالی‌رتبه که در مسئله هسته‌ای با ایران برقرار شده، برای ایجاد یک انجمن و بحث و میانجی‌گری درباره مسائل منطقه‌ای استفاده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • حسین ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    ضمن تشکر از مسئولین اتاق جنگ نرم مشرق، اگر ممکن است ترجمه متن را بگذارید. ممنون
  • مصطفی ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    واقعا این آمریکایی های بی شعور هستند . با کی در میفیتید . با خدا ؟ ندید چه جوری تو طبس گیر افتادید؟ حالا هی برید ضرب و تقسیم کنید و جمع کنید. بترسید از کشوری که کسی را جز خدا ندارد. به آمریکا و کشور های عربی می گویم . باعث نابودی خودتان نشید. حکومت و ملت ایران . با همسایگانش فرق می کند. دست روزگار مارا اینجوری قرار داده و گرنه در تاریخ ما امپراتوری داشتیم. دیگه دوران قاجار و پهلوی در تاریخ ایران تکرار نمیشه . شما بترسید که از پس یمن بر نمی آیید. دم از ایران می زنید.
  • سید ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    ما نسل سومی انقلاب که امام را ندیده ایم هستیم ، به عوامل اطلاعاتی آمریکا که این سایت رو رصد می کنند می گویم که ما کمر شما را در دنیا خواهیم شکست .
  • ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    آمریکا تا مطمئن نباشه در کشور هدف که در مورد بالا جمهوری اسلامی ایران هست کسانی یا افرادی رو برای اجرای طرح ها یا حداقل تسهیل به سرانجام رسیدن طرح ها ی مداخله جویانه و استکباری نداشته باشه وارد عمل نمیشه مسئله این است که دشمنی آمریکا با ایران ثابت شده اما باید دید چه کسانی یا چه گروههایی با وجود اطلاع از دشمنی و آسیب های بی شمار آمریکا در حال کمک های مستقیم یا غیر مستقیم به این دشمن قسم خورده ملت ایران برای رسیدن به اهداف شوم و اسکتبار ی هستند .
  • reza ۰۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    چند سالته عموجان؟مشقاتو نوشتی؟بپا کمرت نشکنه کمرشکوندن پیشکش
  • سید ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    آقا رضا مشقامون رو خوب نوشتیم که تونستیم شما رو بیچاره کنیم همچین که مرزهامون بیخ اسرائیلی هاست . بزودی هم ریشه شما رو خواهیم خشکاند در ضمن فعلا هیمنه شما رو شکستیم بزودی نوبت امپراطوری آمریکا است . منتظر باش
  • ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    مراقب آمریکا باشیم اما نفوذ روس ها را نیز جدی بگیریم!
  • ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    0 0
    اولين قدمها را كه برداشته اند آمدن مك دونالد و برگركينگ جالب كه روسيه انها را بيرون كرد و درش را تخته كرد ولي ما انها را با فرش قرمز وارد كرديم بايد چماق انها بخورد تو سر خودمان تا متوجه شويم از تجربه رؤسها نياموختيم
  • ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
    0 0
    این سیاست آمریکایی واسرائیل هست که یک نمونه بارز و روشن از جنگ نرم در ایران عزیزمی باشد.که میخواهند به این سرزمین نفوذ کنند.انشاالله به یاری خدا این فتنه را سرنگون میکنیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس