هیئتی از گروه بینالمللی بحران 2 سال پیش در سکوت کامل خبری به ایران آمد و با اکبر هاشمی رفسنجانی دیدار کرد که به علت حضور چهرههای ضدایرانی در این گروه، این دیدار حواشی زیادی به دنبال داشت.
دیدار گروه بینالمللی بحران با اکبر هاشمی رفسنجانی به علت حضور چهرههای ضدایرانی در این گروه، حواشی زیادی به دنبال داشت
جورج سوروس عنصور مشهور صهیونیست که حامی مالی بسیاری از پروژههای صهیونیستها در سطح جهان است، از اعضای هیئت امنای گروه بینالمللی بحران است. همینطور شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی نیز جزو حلقه مشاوران این بنیاد محسوب میشود. چند تن از ایرانیهای ضدانقلاب و خارجنشین نیز در زمره افراد موثر این گروه محسوب میشوند.
جورج سوروس عنصر مشهور صهیونیست از اعضای هیئت امنا و همچنین شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی نیز جزو حلقه مشاوران این بنیاد محسوب میشود
بنابر مطالب فوق و دیدار هیئت گروه بینالمللی بحران با رفسنجانی، گزارشی که این گروه درباره ایران منتشر کرده، از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
گروه بینالمللی بحران در گزارش خود به تاثیر توافق هستهای بر معادلات قدرت در داخل ایران و جایگاه این کشور در منطقه و جهان پرداخته است. در این گزارش ذکر شده که بسیاری در داخل و خارج ایران معتقدند توافق هستهای میتواند موازنه قدرت در سیاست داخلی ایران را تغییر دهد.
گروه بینالمللی بحران معتقد است توافق هستهای نه تنها سبب افزایش قدرت حامیان و عاملان این توافق در داخل ایران خواهد شد، بلکه اثر مهمتر و بنیادیتر آن در باز کردن فضای داخلی برای مباحثی به جز مسئله هستهای است که طی بیش از یک دهه فضای سیاسی ایران را احاطه کرده بود.
گروه
بینالمللی بحران از کشورهای غربی خواسته که برای حفظ اثرگذاری توافق هستهای بر
معادله قدرت در داخل ایران، حتما به تعهدات خود طبق این توافق عمل کنند.
این گروه ادعا کرده از آنجا که وظیفه مجلس خبرگان تعیین رهبر است، انتخابات پیشروی خبرگان از اهمیت بالایی برخوردار است
گروه بینالمللی بحران علت تاکید بر لزوم پایبندی غربیها به تعهداتشان در توافق هستهای، را انتخابات پیشرو در ایران عنوان کرده است. در گزارش این گروه آمده که توافق هستهای در آستانه سه انتخابات مهم حاصل شده است زیرا طی 18 ماه آینده ایران شاهد انتخابات مجلس نمایندگان، مجلس خبرگان و سپس ریاست جمهوری خواهد بود.
این گروه ادعا کرده که با توجه به بالا رفتن سن رهبر ایران، از آنجا که وظیفه مجلس خبرگان تعیین رهبر است، انتخابات پیشروی خبرگان از اهمیت بالایی برخوردار است.
گروه بینالمللی بحران مدعی است که رقبای حسن روحانی نگران بهرهبرداری وی و متحدانش از توفیقات سیاست خارجی در انتخابات هستند.
گروه بینالمللی بحران سپس با تشریح فضای داخلی ایران و جایگاه روحانی در معادلات قدرت، توصیه کرد که آمریکا و متحدان اروپایی آن باید روحانی را در تسریع فرآیند اصلاحات در ایران یاری کنند.
گروه بینالمللی بحران بهترین گزینه برای کشورهای غربی و ایران را ادامه کنار گذاشتن برداشتها و اظهارات منفی به جا مانده از دههها سوءظن و دشمنی، اجرای کامل توافق هستهای، ایجاد مجاری مجزا و غیرسیاسی برای حل سایر مسائل عنوان کرده است که در نهایت میتواند به تغییر ساختار امنیتی منطقه که هم به نفع ایران و هم اعراب است، بیانجامد.