در حالیکه ارتش آمریکا حضور خود را در منطقه گسترش میدهد، هر گام خود را در اندازه کوچکی بر میدارد تا به افکار عمومی آمریکا این ضمانت را بدهد که وی آمریکا را وارد یک درگیری بزرگ و بیپایان دیگر نخواهد کرد.
اگرچه این استراتژی برای آمریکاییها خوب است اما برخی از کارشناسان منطقه و حتی برخی از متحدان سیاسی اوباما اعلام میکنند که این ورود کند میتواند در شکست شبه نظامیان که به سرعت پیشروی میکنند، کافی نباشد.
در همین راستا فریدریک هاف، مشاور ویژه اوباما در امور سوریه میگوید: اعزام تعدادی از نیروهای ویژه عملیاتی آمریکا به سوریه نمیتواند تغییر چندانی در وضعیت موجود به وجود بیاورد.
درگیری نظامی کنونی در برابر داعش هم از نظر گستردگی و هم جغرافیایی قابل مقایسه با جنگهای عراق و افغانستان نیست و اوباما بارها از جنگ پرهزینه و منفور عراق به عنوان مثالی نام میبرد که خواهان پرهیز وقوع دوباره آن در منطقه است.
اما اهمیت اعلام خبر روز جمعه بیشتر درباره مکان اعزام نیرو است نه تعداد سربازان اعزام شده. این مساله نشان میدهد که برای اولین بار آمریکا به طور آشکار به سوریه نیرو میفرستد.
برای سالها، رئیس جمهوری آمریکا بحران موجود در سوریه را به عنوان وضعیتی تعیین کرد که از زمان پیروزی در انتخابات تلاش کرد که از حضور ارتش آمریکا در آن وضعیت جلوگیری کند.
اما در این باره این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که واشنگتن هیچ شریکی در میان دولت سوریه ندارد و تنها چند گزینه خوب در میان رهبران مخالفان سوری دارد. هیچ نیروی زمینی وجود ندارد که آمریکا بتواند سریع به آن تعلیم دهد.
این بحران برای اوباما به خصوص از زمان پیشرفت داعش در این بحران و رد شدن از مرزها به سوی عراق اجتناب ناپذیر شده است. این شرایط همان وضعیتی است که ممکن است اوباما را به داخل خود بکشاند، وضعیتی که نیاز است توسط سوریها حل شود ولی این تهدید وجود دارد که به تمام منطقه سرایت کند.
در طول یک سال گذشته، تعداد سربازان آمریکایی در عراق به حدود 9300 نفر افزایش یافته است.
با وجود کشته شدن بیش از 12 هزار شبه نظامی با حملات هوایی آمریکا در عراق و سوریه هنوز توانایی داعش در حفظ سرزمینهای تصرف شدهاش تضعیف نشده و تعداد نیروهای داعش با حضور جنگجوهای خارجی جایگزین شده است.
اوباما امیدوار است که حملات هوایی در سوریه بتواند با حضور یک گروه نیرو زمینی آموزش دیده توسط آمریکاییها در جای دیگری در منطقه تقویت شود اما برنامه تجهیز و آموزش به طور چشمگیری شکست خورده است و رئیس جمهوری آمریکا اوایل پاییز امسال آن را متوقف کرد. به نظر میرسد که این اعزام جدید نیروهای آمریکا به سوریه، جایگزین آن باشد.
این تصمیم به اوباما که هم از سوی پنتاگون هم شرکای بینالمللیاش در فشار بود این اجازه را میدهد که این تلقی را ایجاد کند که وی به دنبال یافتن راههای جدید برای حل این بحران است.
اما با این وجود برخی بر این باورند که کاخ سفید بیشتر از انجام عملیاتی که میتواند به حل وضعیت موجود در میدان نبرد کمک کند، به دنبال نگه داشتن وعده سیاسی خود است.
کاخ سفید جدول زمانی درباره میزان حضور نیروهای آمریکایی در سوریه ارائه نکرده است، اما اوباما در گذشته اعلام کرده بود که انتظار دارد جنگ علیه داعش در عراق و سوریه تا پایان دوره ریاست جمهوریاش به پایان برسد.
هم چنین گسترش جنگ آمریکا علیه داعش در راستای اعلام اوباما در دو هفته گذشته مبنی بر تغییر موضع درباره نگه داشتن سربازان آمریکا در افغانستان تا پایان سال است.
همه این مسائل نشان میدهد که رئیس جمهوری آمریکا که از دوره پیش دو جنگ نظامی را به ارث برده بود، اکنون در حال آلوده شدن به سومین جنگ نظامی است.»