کد خبر 497762
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸

یک روزنامه آلمانی با تاکید بر اینکه غرب در سوریه نظاره‌گر هرج و مرجی خود ساخته است، با اشاره به هماهنگی روسیه و ایران در حل بحران سوریه، آمریکا و کشورهای عرب منطقه را بازندگان کارزار سوریه دانست.

به گزارش مشرق، روزنامه "ویرتشافتز ووخه" در مطلبی نوشت: "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه می تواند بحران سوریه را در عرض چند ماه خنثی کرده و روسیه را دوباره به عنوان قدرت جهانی مطرح کند. بازندگان این میدان آمریکا، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس که توسط فرانسه تسلیح می شوند از جمله عربستان سعودی، قطر و امارات هستند.

غرب در سوریه نظاره گر هرج و مرجی خودساخته است

نویسنده در ادامه تصریح کرد که غرب و متحدان عرب آن در سوریه نظاره گر هرج و مرج وصف ناشدنی هستند که بعضا خود مسئول آن می باشند. نفوذ آمریکا در خاورمیانه سریعا کاهش می یابد. حالا روسیه و ایران این خلا را پر می کنند. این دو کشور ارتباط و تشکل نظامی قدرتمندی را می سازند که در کوتاه ترین زمان ممکن می تواند رژیم بشار اسد در سوریه را تثبیت کند.

اگر تثبیت نظام سوریه حاصل شود این یک رسوایی و ننگ برای دولت های آمریکا، انگلیس و فرانسه خواهد بود. این کشورها راه حل درگیری های سوریه با مشارکت بشار اسد را کاملا رد کرده اند. وقتی صدر اعظم آلمان در اواخر سپتامبر پیشنهاد مشارکت اسد در راه حل بحران سوریه را مطرح کرد آن ها تنها برای شریک خود سر تکان دادند.

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: تقسیم کار بین روسیه و ایران ظاهرا شکل می گیرد. روسیه در حالی حملات هوایی خود در سوریه را دنبال می کند که ایران توسط گروه های زمینی خود و کمک به نیروهای حزب الله دستاوردهای مهم ارضی را در این کشور به دست می آورد. دولت ها و متخصصان نظامی در غرب نیز چشمان خود را می مالند.

حملات هوایی آمریکا و فرانسه در سوریه به ندرت دستاوردی داشته است

حملات هوایی آمریکا و فرانسه در سوریه تا به حال به ندرت دستاوردی داشته است. تلاش غرب برای بی ثبات کردن رژیم اسد در حال حاضر تضمین کننده این مسئله شده است که ایران قدرت و نفوذ خود در منطقه را گسترش داده و روسیه دوباره به عنوان قدرت برتر به صحنه جهانی برگردد. ایستگاه بعدی عراق خواهد بود.

نویسنده در ادامه تصریح کرد که برای بازار گاز و نفت این مسئله به عنوان یک تغییر تکتونیکی است. بین تهران و مسکو در حال حاضر مذاکراتی در حال انجام است. بخش هایی از تولیدات نفت روسیه از طریق ایران در مسیر آسیا جریان می یابد. همزمان روسیه مشترکا با ایران و عراق در بازار نفت یک وزنه تعادل با عربستان سعودی را می سازد. در بازار گاز طبیعی نیز امارات و قطر بازندگان بزرگ خواهند بود.

در ادامه این مطلب آمده است: قطر سومین منابع گاز طبیعی بزرگ جهانی را دارا است. به سبب فقدان خط لوله انتقال، گاز طبیعی در قطر باید ابتدا به مایع تبدیل شده و سپس با کشتی های ویژه از راه دریایی منتقل شود که هزینه بالایی دارد. بنابراین قطر می خواهد یک خط لوله گاز از راه سوریه به ترکیه البته بدون اسد ایجاد کند. اگر روسیه در راستای سیاست انرژی خود در مشارکت با  ایران موفق شود این رویای قطر بر باد می رود. در این صورت تامین گاز طبیعی اروپا از طریق روسیه ، ایران و ترکیه انجام خواهد شد.

نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه جبهه النصره در سوریه که شاخه ای از القاعده است و همچنین نیروهای داعش توسط قطر و عربستان سعودی تامین مالی شده و مجهز به تسلیحات می شوند نوشت: به این ترتیب فرضیه حملات تروریستی سازماندهی شده و تامین مالی شده از طرف کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را با توجه به این مسئله نمی توان رد کرد.

کشورهای عربی علاقه ای به برقراری صلح در سوریه ندارند

حداقل کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هیچ علاقه ای به برقراری صلح در سوریه ندارند همانگونه که علاقه ای به پذیرش پناهندگان ندارند. برای آن ها مسئله تصاحب سوریه مطرح است. البته با ورود روسیه به میدان این تصمیم آن ها حالا در معرض خطر قرار دارد.

فرانسه که حالا حملات تروریستی آن را فلج کرده است ماه هاست که شدیدا کشورهای عرب را تسلیح می کند.  فرانسه هرگز به اندازه امسال تسلیحات صادر نکرده بود. تا پایان اکتبر صنعت تسلیحات فرانسه اداوات جنگی به ارزش حدود 15 میلیار یورو صادر کرد. این در حالی است که به گزارش یک روزنامه فرانسوی صادرات تسلیحات این کشور در سال 2014، 8.2 میلیارد و یک سال قبل از آن 4.8 میلیارد یورو بود. ادوات جنگی فرانسه به تازگی تقریبا منحصرا به کشورهای عرب خلیج فارس و مصر صادر شده است.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب تصریح کرد که فرانسه در خاورمیانه حزب جنگی در جبهه عربستان سعودی، قطر و امارات است.

آلمان مراقب باشد باشد وارد ماجراجویی های نظامی فرانسه نشود

ازطرفی قطر یکی از بزرگترین سرمایه گذاران خارجی در فرانسه است.

در حال حاضر کشورهای عرب منطقه جنگ در یمن را هدایت می کنند. بعد از بمباران های مواضع حوثی ها در یمن توسط عربستان سعودی، در ماه جولای نیروهای امارات در جنوب یمن مستقر شده اند. در یمن نیز مانند سوریه یک جنگ نیابتی شکل می گیرد.

فرانسه به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس یک تضمین امنیتی داده و در ابوظبی نیرو مستقر کرده است. بعد از حملات تروریستی پاریس مرکل به فرانسوی ها هر گونه حمایتی را اطمینان داده است. اما آلمان باید مراقب باشد که در سیاست خارجی و ماجراجویی های نظامی به رهبری فرانسه چه در سوریه و چه در مناطق دیگر وارد نشود.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس