به گزارش مشرق، یک نوع باکتری در چین کشف شده که در برابر تمامی آنتی بیوتیکهای جهان مقاوم است و حتی داروهایی هم که پس از بیفایده نبودن سایر درمانها به کار میرود نیز بر آن اثری ندارد.
این باکتری پس از آن کشف شد که استفاده از کولیستین، که یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف است، نتوانست به درمان افراد و دامهای مبتلا به این باکتری کمکی بکند.
کولیستین آنتی بیوتیک وسیع الطیفی است. کولیستین سولفات خوراکی برای درمان عفونتهای گوارشی حاصل از ارگانیسمهای گرم منفی حساس به خصوص پسودوموناس به کار میرود.
به گزارش بیبیسی،پزشکان نگران آن هستند که این باکتری مقاوم ممکن است در سراسر جهان پراکنده شود و فهرست عفونت های درمان ناپذیر را طولانیتر کند. گزارشها نشان میدهد که دلیل مقاوم شدن این باکتری، استفاده بیرویه از کولیستین در درمان عفونتهای دامی در چین بوده است.
چشم انداز نگران کننده مقاومت باکتریها در برابر آنتی بیوتیکها باعث شده است این وضعیت «روز قیامت آنتی بیوتیکی» نامیده شود. یعنی شرایطی که جهان را به قرون وسطی و عصر ناتوانی بشر در درمان بیماریهای عفونی باز میگرداند.
پژوهشگران در بررسی این باکتری متوجه نوعی جهش ژنتیکی در آن شدهاند که مانع از کارآیی کولیستین در نابودی آن میشود.
مقاومت بعضی باکتریها در برابر آنتی بیوتیکها موضوع تازه ای نیست؛ آنچه که کشف جدید را نگران کننده کرده این است که جهش ژنتیکی در آن به شکلی بروز کرده که به سادگی به انواع دیگر باکتریها هم ميتواند تسری پیدا کند. به این ترتیب، ممکن است مجموعهای بزرگ از باکتریها در برابر تمام داروهایی که در حال حاضر در اختیار بشر است، مقاوم شوند.