وی در ابتدای سخنان خود در بیان شمای کلی از عملکرد مجلس نهم گفت: تلاشهای نمایندگان چه در بعد تقنینی چه بعد نظارتی در یک پروسه طولانی صورت میگیرد که شاید بیان آن در زمان کوتاه فعلی امکانپذیر نباشد.
وی با اشاره به وظایف نظارتی نمایندگان اظهار داشت: بخشهای نظارتی مربوط به وکلای ملت و حضور آنها در مجامع مختلف یک پروسه طولانی است. البته حضور نمایندگان و عملکرد آنها در شوراهای مختلف مغفول مانده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اصل نود مجلس و دیوان محاسبات را از بازوهای نظارتی پارلمان عنوان کرد و اظهار داشت: البته بحث سوالات از وزرا و همچنین استیضاحها نیز که از موضوعات پر سر و صدا محسوب میشود از جمله ابزارهای نظارتی نمایندگان است.
لاریجانی با اشاره به وظایف تقنینی مجلس و با بیان اینکه تاکنون حدود 600 طرح و لایحه در مجلس داشتهایم تصریح کرد: این طرحها و لوایح به مجلس ارائه و بررسی شد.
«بخشی از طرحها و لوایح مصوب شده در مجلس مربوط به قوانین مادر است، برخی هم بعد اقتصادی دارد مانند قانون بودجه که هر ساله در مجلس تصویب میشود.»
رئیس مجلس شورای اسلامی به طرحها و لوایح موجود در پارلمان اشاره کرد و گفت: امروز برخی از طرحها و لوایح در کمیسیونها وجود دارد که باید تدبیری اتخاذ کنیم که در این دوره مجلس به پایان برسد.
وی طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی را یکی از طرحهای مهم در مجلس عنوان کرد و افزود: این طرح اقدام جدیدی است که کار آن تمام شده و از کمیسیون مشترک نیز بیرون آمده است؛ قانون هوای پاک نیز که در کمیسیون کشاورزی کارش تمام شده از دیگر موارد مهم در مجلس است.
لاریجانی ابراز امیدواری کرد که طرحهای مهم و لوایح فوری موجود در مجلس تا چند ماه آینده به تصویب برسد.
وی با اشاره به هفته تعطیلی مجلس در ایام اربعین اظهار داشت: بعد از اربعین بودجه به مجلس میرسد که ما باید زمانی را به آن اختصاص دهیم، تصویب بودجه قابل انتقال به مجلس آینده نیست و باید در همین مجلس نهایی شود.
وی در همین زمینه گفت: در هیاترئیسه بحثهایی پیرامون طرحها و لوایح موجود در مجلس داشتیم و قرار شد طرحها و لوایح در چند ماه آینده به سرانجام برسد و در امر این مجلس نهایی شود.
ادامه دارد...