رئیس‌ جمهوری با تاکید بر ضرورت بهره گیری از توانمندی ها و امکانات گسترده تهران– پاریس برای توسعه همکاری های مشترک، گفت: اراده سیاسی در دو طرف وجود دارد که از فرصت‌های موجود به نفع دو ملت استفاده کنیم.

به گزارش مشرق، حسن روحانی روز یکشنبه در دیدار «ژرار لارشه» رییس مجلس سنای فرانسه، گفت: ایران و فرانسه باید از فضای پساتحریم و پسابرجام برای گسترش روابط و  همکاریها در همه عرصه های مورد علاقه، بیش از پیش استفاده کنند.

 رییس‌ جمهوری، همکاری ایران و فرانسه در روند مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 و دستیابی به توافق را آغاز خوبی برای ایجاد تحرک در روابط تهران – پاریس برشمرد و خاطرنشان کرد: سفر مقامات و هیأت‌های بلندپایه اقتصادی و سیاسی فرانسه به ایران پس از توافق هسته‌ای نشان داد که دستیابی به توافق، سرآغازی برای ایجاد تحرک و توسعه همکاری‌ها و روابط میان دو کشور است.

وی فرانسه را کشوری مهم در اروپا و دانست و با اشاره به روابط نزدیک و سنتی دو کشور، اظهارداشت: حضور امام خمینی(ره) در نوفل لوشاتو، نام  فرانسه را در اذهان مردم ایران به یادماندنی کرده است و ملت ایران، فرانسه را کشوری دارای مردمانی بافرهنگ می‌شناسند.

رییس‌ جمهوری همچنین با اشاره به ضرورت توسعه مناسبات و همکاری‌های نزدیک مجالس دو کشور، این روابط را موجب تقویت پایه‌های مناسبات تهران – پاریس در دیگر بخش‌ها دانست و گفت: ایران و فرانسه سال در بخش‌های مختلف همکاری و مشارکت‌ خوبی با یکدیگر داشته‌اند و امروز در فرصت پساتحریم شرایط بسیار مناسب است تا از فضاهای اقتصادی بوجود آمده به خوبی استفاده کنیم.

روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران  در صورت پایبندی طرف مقابل به تعهداتش ، به تمامی تعهدات خود در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند بوده و به آن عمل خواهد کرد،  گفت: برجام ثابت کرد که مسایل مهم بین‌المللی با منطق و مذاکره قابل حل و فصل است و این می‌تواند به عنوان الگویی برای حل و فصل سایر مسایل بین‌المللی از طریق گفتگو باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود  ضمن تسلیت حادثه اخیر تروریستی در فرانسه به دولت و ملت این کشور و با اشاره به اینکه «این حادثه و سایر حوادث تروریستی اخیر نشان داد که تروریسم تهدید و خطری بزرگ برای  همه کشورها و ملت‌ها است»، گفت:  ایران امیدوار است عاملان این جنایت‌ها هر چه زودتر به دست عدالت سپرده شوند.

رییس جمهوری حضور گروه‌های تروریستی و ایجاد ناامنی و رعب توسط آنها را یکی از مشکلات امروز منطقه و جهان دانست و با اشاره به لزوم رایزنی بیشتر ایران و فرانسه در جهت حل مسایل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی، افزود: امروز گروه‌های تروریستی نظیر القاعده و داعش سودای تسلط بر منطقه را دارند و می‌خواهند این منطقه را به جولانگاه خود تبدیل کنند که این خطری برای جهان است و همه باید برای کاهش قدرت این گروه‌های تروریستی تلاش و مشارکت کنند.

دکتر روحانی از نفت و مواد مخدر به عنوان دو منبع اصلی درآمد گروه‌های تروریستی یاد کرد و با تأکید بر اینکه همه باید دست به دست هم داده و توان مالی این گروه‌های تروریستی را محدود و در نهایت آن را از بین ببرند، گفت: متأسفانه امروز برخی کشورها با ارایه امکانات و سلاح از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند که البته شناسایی حامیان گروههای تروریستی کار دشواری نیست.

 رییس جمهوری با بیان اینکه اگر همه در برابر گروه‌های تروریستی متحد شوند، پیروزی و موفقیت قطعی است،  افزود: نباید اجازه دهیم برخی کشورها برای رسیدن به اهداف خود از ابزار گروه‌های تروریستی استفاده کنند.

روحای با اشاره به بحران سوریه و ضرورت مبارزه با تروریسم به عنوان اولویت اصلی در این کشور با محوریت مردم، ارتش و دولت مرکزی، گفت: اگر ساختار سیاسی در سوریه نیاز به اصلاح داشته باشد، این فقط از طریق برگزاری انتخاباتی آزاد و اراده مردم سوریه باید انجام شود.

رییس جمهوری با بیان اینکه تا زمانی که تروریست‌ها در سوریه حضور دارند و شرایط برای بازگشت آوارگان به این کشور فراهم نشده، نمی‌توان از دمکراسی سخن گفت، اظهار داشت: برای حل بحران سوریه نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و رعایت اولویت‌ها است که ایران و فرانسه می‌توانند در این راستا همکاری و مشارکت خوبی با یکدیگر داشته باشند.

روحانی، مهربانی، دوستی و عدالت را  اولین پیام ادیان الهی برشمرد و گفت: نباید اجازه دهیم که اقدامات تروریستی به نام ادیان انجام شود و باید تروریست ها و اقدامهای تروریستی آنان را از ادیان آسمانی جدا بدانیم و اجازه ندهیم تروریست‌ها از نام دین برای دستیابی به اهداف خود سوء استفاده کنند.

رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد: ایران به عنوان کشوری با ثبات در منطقه و فرانسه به عنوان کشوری قدرتمند در اروپا و جهان بتوانند همکاری‌ها و اقدامات خوبی در زمینه حل و فصل مسایل و مناقشات منطقه‌ای و بین‌المللی با هم داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری اجلاس تغییرات آب و هوایی و مبارزه با آلودگی‌های زیست محیطی در پاریس، اظهارداشت: مسأله محیط زیست برای نسل امروز و آیندگان، موضوعی بسیار حائز اهمیت است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که بزرگترین منابع انرژی پاک را در اختیار دارد، آمادگی دارد برای کاهش آلودگی‌ها و حفاظت از محیط زیست با دیگر کشورها همکاری کرده و از فناوری کشورهای پیشرفته در حوزه صنعتی نیز استفاده کند.

"ژرار لارشه" رییس مجلس سنای فرانسه نیز ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رییس جمهوری و تقدیر از پیام همدردی رییس‌ جمهوری و ملت ایران با مردم فرانسه در خصوص حوادث تروریستی اخیر این کشور، گفت:  دولت و مجلس فرانسه اهمیت زیادی برای سفر رییس جمهوری ایران به پاریس  قایل هستند و امیدواریم این سفر در آینده ای نزدیک انجام گیرد.

رییس مجلس سنای فرانسه، توسعه روابط اقتصادی تهران – پاریس را ضروری خواند و گفت: دستاوردها و گزارش‌های سفر فعالان اقتصادی فرانسه به ایران نشان می‌دهد زمینه‌های گسترده و خوبی برای همکاری نمایندگان اقتصادی دو کشور با یکدیگر وجود دارد که باید به خوبی از آنها استفاده کنیم و امیدوارم در سفر رییس‌ جمهور و مقامات ایران به پاریس توافقات خوبی میان دو کشور در راستای توسعه همکاری‌ها و مناسبات امضاء شود.

لارشه همچنین با تجلیل از تاریخ و تمدن دیرینه ایران ، به توافق هسته ای تهران و 1+5 اشاره کرد و گفت: اعتماد در انجام توافق باید دو طرفه باشد تا بتوانیم به اهداف برنامه اقدام مشترک دست پیدا کنیم.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • بهرام ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    مشرق از یارانه ها هم گزارش بده ببینم با این گرونی میشه با این یارانه سر کرد یا نع؟
  • بیوک ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    پاریس باید رفتار گذشته اش رو جبران کنه
  • ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    ((شناسایی حامیان مالی و تسلیحاتی تروریست‌ها دشوار نیست)) دقیقاً معلومه تروریست ها از کجا تغذیه میشن...
  • سیروس ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    خودشونن غربی های ملعونن تروریست میسازن میفرستند خاورمیانه، تا کشورشون رو نسبت به خاورمیانه پاک و مهربانتر جلوه بدهند
  • بیژن ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    بهرام عقده ای فکر می کنی ما مشکل نداریم!؟ اینجا چه ربطی به یارانه داره که میای درفشانی می کنی...؟
  • ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    ایدز بگیرند اونهایی که خون آلوده به کشور ما فرستادند
  • سید محمود دکتر ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    از کجا؟
  • مهدی ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    0 0
    بله فرانسه جایی بود که امام خمینی در آنجا بودند.اما همین فرانسه بود خون آلودهبه ایدزرووارد نمود وبعضی هارو اسیر کرد.اگر یکی از بستگان شما آلوده می شدند همین ادبیات رو داشتید.
  • ایرانی جهانی ۰۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
    0 0
    فرانسه بر خلاف اکثر اعضای ناتو، سیاست به نسبه مستقلی در ناتو دارد، در اوایل نودف یک پیشنهاد خیلی خوب با هماهنگی لیبی برای تقویت ناوگان هوایی شد مشتمل واگذارای بیش از صد فروند میراژ اف1 و چند هزار موشک ماژیک. روحانی و د رکل نظام، اگر هنوز ممکن است بر روی خرید تسلیحات دست دوم حاضر فرانسه توافقی کند. میتواند دهها ملیارد دلار صرفه داشته باشد و بجای 5 الی ده سال معطلی برای خرید جدید، اف 1 ها از فرانسه بگیریم تا نیروی پشتیبانی نزدیک را تقویت کنیم.
  • ناشناس ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
    0 0
    شناسایی حامیان مالی تروریستها سخت نیست ولی به راحتی ما باهاشون نشست و برخاست میکنیم و باهاشون دست میدیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس