وی گفت: ما در خودروهای خارجی نیز محصولات خوب و بد داریم و البته تلاش می کنیم خودروی داخلی را هم روز به روز بهتر کنیم.
نعمت زاده افزود: هر دو هفته یک بار با خودروسازان و انجمن قطعه سازان جلسه دارم و یکی از بحث هایی که داریم، موضوع کیفیت، خدمات بعد از فروش و رضایت مشتری است.
وی گفت: در این دو سال روند رو به بهبود بوده، البته این بدان معنا نیست که در یک میلیون خودرو، 10 خودرو عیب اصلی پیدا نکند که البته این مقدار هم نباید باشد.
وزیر صنعت در پاسخ به اینکه آیا قبول دارید کیفیت مورد انتظار متناسب با قیمت پرداختی نیست؟ افزود: خیر چنین چیزی نیست، من خودم 7 سال است که سمند سوار می شوم و مشکلی در آن نمی بینم، البته باید گفت که مردم خیلی خوب از تولیدات داخل حمایت کردند.
نعمت زاده همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا خودروهای داخلی توان رقابت با خودروهای خارجی را دارد؟ گفت: اکنون صادرات داریم، اگرچه کم و علت آن هم نبود روابط بین المللی و بانکی با کشورهاست.
وی افزود: صنعتگران ما زحمات زیادی می کشند البته معتقدیم باید تلاش بیشتری شود.
نعمت زاده گفت: در مذاکرات خارجی یکی از بحث هایمان این است که چطور بتوانیم قطعه سازان داخلی را به دانش روز متصل کنیم تا کیفیت محصولات ارتقاء یابد.
وی در خصوص تسهیلات برای خودرو و اینکه آیا این تسهیلات ادامه دار است یا خیر؟ افزود: با توجه به شرایط فعلی، بانک مرکزی معتقد است بیش از این نمی تواند منابع بانک را بیاورد، البته ما طرحی برای جایگزینی خودروهای فرسوده پیشنهاد کردیم.
وزیر صنعت با بیان اینکه بیش از یک میلیون خودروی فرسوده داریم که هم آلاینده محیط زیست است و سوخت بیشتری هم مصرف می کند گفت: پیشنهاد دادیم 170 تا 200 هزار دستگاه را از طریق تخفیف هایی که منابع واحدهای تولیدی می دهند و 16 درصد هم از خریدار دریافت شود، این طرح اجرا شود.
نعمت زاده افزود: در حال مذاکره هستیم و امیدواریم بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم یعنی خودروسازها به بانک ها تخفیف بدهند و سیستم بانکی بتواند بهره ای که معمولاً 21 تا 22 درصد باید بگیرند به آن برسند، به این شکل که از مردم 16 درصد دریافت کنند و ما به التفاوت آن را از خودروساز بگیرند.
وی با اشاره به اینکه دولت در حال حاضر زیر 20 درصد در خودروسازان داخلی سهم دارد، گفت: این سهم در ایران خودرو 14 و نیم درصد و در سایپا 17 و نیم درصد است و علت توجه به طرح خرید خودرو از طریق تسهیلات، این است که ما به عنوان وزارتخانه از همه صنایع کشور حمایت منطقی می کنیم، به خصوص اینکه خودروسازها نزدیک به 800 هزار اشتغال ایجاد کرده اند.
نعمت زاده در پاسخ به این سؤال که آیا با اجرای این طرح، مشکلات خودروسازان حل شده است یا خیر؟ افزود: خیر- اما بی اثر هم نبود و حدود 800- 900 میلیارد تومان تا کنون از این طریق وصول شده و اثر مثبت داشته است اما نسبت به برنامه ریزی ها عقب تر هستیم.
وی گفت: نکته جالب اینجاست که بیشترین رغبت خرید مردم از خودروهایی بوده که مورد انتقاد واقع شده و این نشان می دهد که مردم عاقلند و به تولیدات داخل بیشتر اطمینان دارند.
وزیر صنعت افزود: وزارتخانه، خودروساز و قطعه ساز تلاش خود را می کنند و البته کار ساده ای نیست زیرا ما هنوز برخی از آزمایش ها را به خارج می فرستیم، به این علت که آزمایشگاهی مجهز در داخل کشور نداریم و اکنون در حال سرمایه گذاری آن هستیم.
نعمت زاده گفت: هفته پیش با حضور رئیس جمهور، اجازه شروع عملیات اجرایی مرکز آزمون جاده ای خرید را گرفتیم که در این طرح 300 میلیارد تومان خودروسازها سرمایه گذاری می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نتایج رفت و آمد شرکت های خارجی و موعد وصول نتایج این توافقات افزود: چند سالی بود که ارتباط جدی با کشورهای صنعتی نداشتیم اما در همین 9 ماهه اخیر 36 هیئت از 17 کشور دنیا به ایران آمدند و ما نیز 7 هیئت برای توسعه بازار و شناساندن شرایط تولید و سرمایه گذاری در ایران به خارج فرستادیم که از این طریق 35 طرح در صنعت و معدن به زبان لاتین در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار گرفت.
نعمت زاده گفت: در همین مدت دهها موافقتنامه بین شرکت های ایرانی و خارجی امضا شد و خوشبین هستیم که ان شاء الله از اوایل سال میلادی آینده شاهد برقراری روابط تجاری باشیم.
وی افزود: سیاست های ما توسعه تکنولوژی داخل و همچنین سرمایه گذاری ها با هدف توسعه است.
وزیر صنعت درباره طرح اعطای تسهیلات کالای ایرانی نیز گفت: مجری این طرح از نظر تأمین و اختصاص منابع، نظام بانکی کشور است.
نعمت زاده افزود: قبول دارم که این طرح با تأخیر مواجه شده است اما پس از جلسه ای که اخیراً با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد و در این زمینه جمع بندی صورت گرفت، امیدوارم بانک مرکزی بر این اساس کار را ادامه دهد و طرح اجرا شود.
وی گفت: زمان اجرای این طرح را باید بانک مرکزی اعلام کند اما به نظر می رسد ان شاء الله اجرای این طرح نزدیک باشد.