وی افزود: برای مثال یکی از این 4 مرجع ثبت احوال است که فقط مشخصات داوطلبین را تأیید می کند یا دادگستری میگوید فرد سابقه کیفری دارد یا نه اگر داشته باشد میگوید به حکم قطعی رسیده یا خیر، از وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی هم همین گونه استعلام میگیرند.
اژهای ادامه داد: این هیأت نظارت است که با توجه به اسناد و مدارک و آنچه که از 4 مرجع به آنها میرسد و یا اطلاعاتی که خودشان از منابع موثق به دست آوردهاند صلاحیتها را اعلام میکند اگر هم کسی صلاحیتش احراز نشود به خود داوطلب میگویند که به فلان دلیل صلاحیتت احراز نشده است.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه احراز صلاحیت با احراز مجرمیت دو بحث متفاوت است گفت: در قانون نیامده مجرمیت باید احراز شود بلکه این گونه آمده که صلاحیت داوطلب باید احراز شود.
وی تصریح کرد: ممکن است گاهی با احکام غیرقطعی هم صلاحیت احراز نشود یا اینکه فردی برایش حکم صادر نشده باشد و بیرون باشد اما مسائل و مستنداتی وجود داشته باشد که باعث شود صلاحیتش احراز نشود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: من در ذهنم نبود آمار بگیرم که چند نفر سابقه کیفری داشتهاند.
خبرنگار دیگری در خصوص مطلب توهینآمیز یک نشریه علیه مولاوردی سؤال کرد و گفت: آیا معاون رئیس جمهور در این زمینه شکایتی داشته است یا خیر که اژهای گفت خبر ندارم ایشان شکایت کرده است یا نه خبرنگار گفت مسئول نشریه گفته ما بر اساس آزادی بیان این مطلب را نوشتهایم آیا امکان دارد نشریه توقیف شود که اژهای در پاسخ گفت هیچ کس حق ندارد به هیچ فرد حقیقی و حقوقی توهین کند. من آن مطلب را ندیدم و نمیتوانم قضاوت کنم اما آزادی بیان مستلزم توهین نیست.
وی افزود: اگر توهین به سبب وظیفه اداری آن فرد بوده مدعیالعموم هم میتواند ورود کند در غیر این صورت اگر خود فرد شکایت کند حتماً موضوع دنبال میشود.
وی گفت: اینکه یک نشریه توقیف شود یا نه بستگی به این دارد که شکایتی صورت میگیرد یا خیر به همین جهت نمیتوان در مرحله اول هیچ نظری داد.