به گزارش مشرق، ولی اله سیف در دومین همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور در تالار وزارت کشور خواستار جلوگیری از فعالیت های جدید موسسه های غیرمجاز شد و گفت: با هماهنگی های بانک مرکزی، مراجع قضایی، نیروی انتظامی و وزارت کشور، اقدامات مناسبی برای جلوگیری از اقدامات موسسه های مالی و اعتباری غیرمجاز انجام شده است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: به طور قطع بانک مرکزی به تنهایی نمی توانست نسبت به فعالیت موسسه های غیرمجاز اقدام کند.
وی ادامه داد: اگر زمانی که موسسه ای یک شعبه ایجاد می کرد مسئولان نسبت به آن بی توجهی نمی کردند، شعب این موسسه ها به 400 تا 500 شعبه افزایش نمی یافت که هم اکنون احساس سرقفلی داشته باشند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برخورد قاطعانه با موسسه های غیرمجاز گفت: دستگاه های مرتبط برای برخورد با این موسسه ها و بازگشت آرامش به بازار پول، حمایت های مناسبی از بانک مرکزی انجام دادند.
سیف با اشاره به کاهش نرخ تورم به 13.7 درصد گفت: با برنامه ریزی های انجام شده، این رقم در بازار بین بانکی کاهش مطلوبی داشته و با ادامه انضباط پولی به دنبال خروج از رکود هستیم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه با بهره گیری از آموزه های اقتصاد مقاومتی می توانیم به سمت تحقق اهداف مورد نظر حرکت کنیم، تصریح کرد: اقتصاد کشور باید به گونه ای باشد که سرمایه گذاران بتوانند آن را پیش بینی کنند؛ البته در دو سال گذشته اقداماتی در این زمینه انجام شده به نحوی که تلاطم در بازار ارز کاهش یافته است.
سیف ادامه داد: با وجود نوسان نرخ ارز پیش از دولت یازدهم و وجود شرایط تحریم، دولت توانست تعادل و تناسب مناسبی در بازار ارز ایجاد کند؛ دامنه نوسان آن در یک سال اخیر با وجود مشکلات بیش از 30 درصد و نسبت به دو سال گذشته 75 درصد کاهش داشته است.
* دست هایی که مخالف کاهش ارز در بازارند
رئیس شورای پول و اعتبار افزود: نرخ ارز در بدترین شرایط به 37 هزار ریال
رسید که البته دست هایی برای افزایش نرخ ارز در کار بود و اجازه نمی داد
قیمت ها در بازار ارز کاهشی شوند.
وی گفت: به طور حتم وضعیت بازار ارز مناسب می شود و نوسانات در این بازار مقطعی خواهد بود. نرخ ارزی برای اقتصاد مناسب است که منجر به اشتغال و صادرات برای کشور شود.
سیف با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی در پساتحریم تخصیص بهینه منابع است، گفت: در بخش تسهیلات باید توجه داشت که منابع به سمت پروژه های با بازدهی مثبت تخصیص یابد و از هدر رفتن این منابع جلوگیری کنیم.
به گفته وی، استانداران باید بیشترین حساسیت را در این بخش داشته باشند تا منابع به پروژه های مناسب و دارای سوددهی بالا تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه 45 درصد از دارایی های نظام بانکی کشور منجمد و بدون حرکت است گفت: در تلاشیم بدهی دولت به نظام بانکی را تسویه کنیم و دارایی راکد را به فروش برسانیم.
رئیس کل بانک مرکزی یکی از مشکلات اقتصاد کشور را نرخ سود بانکی اعلام کرد و گفت: دولت برای این امر برنامه ریزی های لازم را انجام داده است.