وی با بیان اینکه نزیکی قاهره و تهران اجباری است، بر ضرورت ائتلاف دو کشور علیه داعش تأکید و خاطرنشان کرد: درگیری بین سعودی و ایران سیاسی است و نه مذهبی و قاهره باید برای کاهش تنش میانجیگری کند.
این شخصیت سیاسی مصر با ذکر این نکته که شعار خلافت در راستای خدمت به طرح آمریکا برای تجزیه منطقه و به راه انداختن فتنه مذهبی است و علمای الازهر و حوزههای علمیه باید در مقابل آن بایستند، افزود: فضاسازی رسانهای درباره استفاده از اقلیتهای شیعه در خلیج فارس برای تشدید بحران داخلی در این کشور بخشی از جنگ تبلیغاتی علیه ایران است، در صورتیکه ایران حتی یک گلوله هم به سوی کشورهای عربی شلیک نکرده و از ابتدای انقلاب اسلامی در معرض محاصره و جنگ هشت ساله عراق با حمایت مالی کشورهای شورای همکاری و حمایت تسلیحاتی و سیاسی غرب بوده است.
الصباغ با اشاره به اینکه تهران بغداد را از دست اشغال داعش نجات داد و مانع از سقوط بغداد شد و اگر نبود حمایت ایران، دمشق و بغداد اکنون در اشغال داعش بودند، گفت: ایران به سوریه و حزب الله برای مقاومت در مقابل دشمن صهیونیستی کمک میکند. حمایت ایران از نظام سوریه برای حمایت از مقاومت علیه رژیم صهیونیستی است.
وی همچنین با اشاره به حمایت ایران از حوثیهای یمن که معنوی و سیاسی است، نیز اظهار داشت: این حمایت از دولتی است که نابود شده و 10 ماه است زیر بمباران قرار دارد و حمایت ایران از مستضعفان است و نه حوثیها به خاطر گرایش دینی آنها. نباید فراموش کنیم که جنگ در یمن از سوی سفیر سعودی در آمریکا اعلام شد و این تجاوز مورد حمایت آمریکا قرار گرفت.
این کارشناس مصری ادامه داد: مصر میتواند در صورت داشتن اراده سیاسی و از سرگیری روابط با ایران، نقش بزرگی در پایان دادن به نزاع سیاسی با پوشش مذهبی بین شیعه و سنی در منطقه ایفا کند. این گامی مهم برای احیای نقش عربی و اسلامی در خور شأن و جایگاه مصر است.
الصباغ با بیان اینکه برخی قدرتهای منطقهای از احیای روابط بین ایران و مصر نگران هستند، گفت: معتقدم ایران از نقش برجسته مصر استقبال میکند، اما نسبت به موضوع عربستان در مورد ایفای چنین نقش برجستهای از سوی مصر در منطقه تردید دارم.