به گزارش مشرق به نقل فارس، سرهنگ فتحالله زمانيان در خصوص علل قاچاق دارو به کشور گفت: با توجه به اينکه مصرف دارو با سلامتي و درمان بيماران در ارتباط است بنابراين مردم براي يافتن سلامتي، حاضر به صرف هزينههاي گزاف، هستند.
وي اظهار داشت: از طرفي مصرف داروهاي خارجي براي درمان، مردم را به سمت مصرف اينگونه داروها سوق ميدهد، به همين دليل در کشور شاهد افزايش ميزان تقاضاي داروهاي خارجي هستيم.
سرهنگ زمانيان افزود: طي 5 ماه گذشته، بالغ بر 28 ميليون قلم انواع داروهاي قاچاق کشف شده که در مقايسه با مدت مشابه در سال قبل، شاهد 200 درصد افزايش کشفيات هستيم.
رئيس پليس مبارزه با قاچاق کالا و ارز از عوامل مهم و تاثيرگذار بر افزايش ورود و کشف داروي قاچاق به کشور، سودآوري اين قاچاق است که منجر شده تا مبالغ هنگفتي به جيب قاچاقچيان برود.
سرهنگ زمانيان افزود: اغلب داروهاي خارجي قاچاق، تاريخ گذشته و تقلبي هستند و بسياري از کساني که از اين نوع داروها استفاده ميکنند، نه تنها تأثيري در روند سلامتي آنان ندارد بلکه منجر به تشديد بيماري ميشود.
وي اظهار داشت: بسياري از قاچاقچيان دارو در محلهاي کشف در حاليکه در حال زدن ليبل با تاريخ تقلبي به داروها هستند، دستگير شدهاند همچنين برخي از آنان داروهاي مشابه را وارد کرده و ليبل غيرقانوني داروي اصلي را به آن ميزنند.
رئيس پليس مبارزه با قاچاق کالا و ارز آگاهي ناجا، با اشاره به اينکه اغلب داروهاي تاريخ گذشته از کشورهاي همسايه جمعآوري و به کشور وارد ميشود، خاطرنشان کرد: مبادي ورودي داروهاي قاچاق، استانهاي غربي يعني آذربايجان غربي و کردستان است. داروهاي تقويتي، نيروزا و محرکهاي جنسي، بيشترين ميزان قاچاق را به خود اختصاص دادهاند.
سرهنگ زمانيان گفت: وزارت بهداشت و درمان، در خصوص سوق دادن مردم به مصرف داروهاي خارجي به توصيه پزشکان، تا کنون هيچ اقدام موثري انجام نداده است.
رئيس پليس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پليس آگاهي کشور به قاچاق داروهاي داخلي نيز به کشورهاي همسايه، اشاره کرد و در اين خصوص به خبرنگار پليس گفت: برخي از داروهاي يارانهاي که قيمت بسيار پاييني دارند، به کشورهاي همسايه مانند افغانستان و پاکستان قاچاق ميشوند و قيمت اينگونه از داروها، يک پنجم قيمت در کشورهاي همسايه و کشورهاي اروپايي است.
اين مقام پليس آگاهي ناجا در پايان به شهروندان هشدار داد که داروهاي مورد نياز خود را از داروخانههاي مجاز تهيه کنند که تحت نظر وزارت بهداشت و درمان هستند و حتما به تاريخ انقضاء و نوع داروها در هنگام خريد توجه داشته باشند.
رئيس پليس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پليس آگاهي کشور از افزايش 200 درصدي کشفيات داروي قاچاق به کشور خبر داد و اعلام کرد: خلاء در واردات رسمي و در دسترس نبودن برخي از داروها به ميزان لازم، دو عامل مهم در قاچاق داروهاي تقلبي به کشور است.