کیهان
ایران سومین کشور بزرگ تربیت کننده مهندس در دنیا
ایران سومین کشور دنیا در زمینه تربیت مهندس است.
مجمع جهانی اقتصاد در یک حساب توییتری خود نام 10 کشوری را که بیشترین فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی را در سال 2015 میلادی داشتهاند، منتشر کرد. در این فهرست نام ایران در رتبه سوم دیده میشود.
بر اساس این آمار که منبع آن «مجمع جهانی اقتصاد 2015» و «یونسکو» ذکر شده، روسیه با 454436 فارغالتحصیل در رتبه نخست قرار دارد. پس از آن ایالات متحده آمریکا با 237826 فارغالتحصیل قرار دارد و سپس ایران با 233695 نفر در رتبه سوم است. ژاپن با 168214 نفر در رتبه چهارم قرار دارد و پس از آن کشورهای کره جنوبی، اندونزی، اوکراین، مکزیک، فرانسه و ویتنام قرار دارند.
حساب توییتری مجمع جهانی اقتصاد میگوید 124 کشور را در این ردهبندی لحاظ کرده، اما در این جدول آمار چین و هند را به خاطر دسترسی نداشتن به آن در نظر نگرفته است.
احساس فاجعه از عملکرد اقتصادی دولت /اصلاحطلبان راهنمای چپ بزنند!
یک روزنامه سوپر راست و لیبرال به خاطر سوءتدبیرهای مفرط دولت از اصلاحطلبان خواست ضمن بازسازی جریان چپ، تابلوی عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر را بلند کنند.
جریان موسوم به چپ یکبار در سال 76 در حالی که در حال انحلال در منطق کارگزاران بود با فیگور منتقد وضع موجود به قدرت بازگشت. اکنون روزنامه شرق که به عنوان یک روزنامه سوپرلیبرال و راستافراطی محسوب میشود، از قول مرادثقفی (مدیر نشریه گفتوگو و از عناصر سکولار) خواستار بازسازی چپ توسط اصلاحطلبان میشود. این خط در حقیقت، خط جا گذاشتن ناگهانی روحانی و هاشمی و سیاست تعدیل اقتصادی منهای عدالت آنهاست و به نوعی شور شدن آش تعدیل اقتصادی در دولت روحانی را نشان میدهد.
ثقفی در گفتوگو با شرق میگوید: در مجلس آینده چه 20 اصلاحطلب در معنای خاصش حضور یابند، چه 30 نفر، چه 40 نفر، مجلس آینده محل چالش بین راست و راست خواهد بود. راست قانونی، راست محافظهکار، راست خودسر و راستهای پراکنده.
راستی که بیشتر به رای مردم اهمیت میدهد و راستی که کمتر به رای مردم اهمیت میدهد. ولی چالش بین راست و راست خواهد بود؛ یعنی سر مسائلی مانند انباشت سرمایه، خصوصیسازی، کوچکسازی دولت و خصوصی در مقابل خصولتی، بهرهوری کار و سرمایه و از این دست مسائل. من نمیگویم اینها بحثهای مهمی نیستند. خیلی هم مهماند.
اما البته اصلا بحثهای مهم فقط اینها نیستند. وضعیت به گونهای است که اگر شما بخواهید راجع به مسکن اجتماعی صحبت کنید با گفتار وزیری رو به رو میشوید که میگوید حرف سوسیالیستی نزنید. امروز بحث مهم مسکن در کشور ما همین مسکن اجتماعی است و نه افت سرمایهگذاری در برجسازی. خب وقتی وزیری که باید به مسکن اجتماعی فکر کند این را میگوید، دیگر تکلیف بقیه روشن است.
وی با اشاره به خلأ حضور یک جریان سیاسی قائل به آزادی و عدالت توأمان و اینکه اصلاحطلبان باید این خلأ را پر کنند میگوید: راست در چارچوب بازسازی کارگزاران دارد گفتمان خودش را درست میکند اما چپی که دغدغه آزادی و عدالت را با هم دارد، به موازات آن در زمینه گفتمانسازی و تشکلیابی کار زیادی نکرده است.
چپی که از آن صحبت میکنم از جنس چپی است که در ردای اصلاحطلبی به معنای خاصش بعد از 76 ظاهر شد. این جریان امروز حرفی ندارد و از انتخابات هم برای تدوین این گفتمان هیچ استفادهای نمیکند، دست راستیها میگویند آقا! شما صبر بکنید. ما کارخانههایمان را راه بیندازیم. انباشت سرمایه بکنیم.
بعد برای شما شغل ایجاد میکنیم. خب، این یک مطلب است و برای عدهای عقلانی و دفاعکردنی. مطلب دیگر هم این است که الان آمار غیررسمی، آمار واقعی بیکاری در ایران 30 درصد است. همه متخصصان میگویند تا دو سال دیگر در بهترین شرایط باز بر این تعداد اضافه میشود؛ یعنی ماجرا عاجل است.
وی ادامه میدهد: برای این خلأ باید نیروهای سیاسیای که اصلاحطلبها به معنای خاص آن بودند و خاستگاهشان منظر چپ بود، بیایند، بنشینند و برای این، برنامه بریزند، گفتمان درست کنند و برنامه بدهند.
وی در پاسخ این سوال که تغییر «اصلاحطلبان تغییر گفتمانی نسبت به اول انقلاب است. یعنی دیگر نمیتوانیم بگوئیم الان هم خاستگاه جریان اصلاحطلب، گفتمان چپ است» میگوید: حالا نباشد. به نظر بنده خوب است که باشد.
وی ادامه میدهد: همین روزنامه شما ضمیمههایی منتشر کرده - که الان مدتی است منتشر نمیشود- که یکی از آنها راجع به فقر بود. ضمیمههایی خیلی خوب و خواندنی بود و هست. من دیدم آقای علویتبار مقالهای نوشته بود با این مضمون که نباید آرمان عدالت را کنار گذاشت.
عین همین حرف را در یک سمینار ناظر بر مسائل رفاه اجتماعی، آقای جلاییپور زدند. چرا نباید چیزی را گفت که مردم میخواهند؟ چرا چپ از این میترسد؟ اصلا با همین موضعگیریها مردم را بسازیم. ما بگوییم اینبار دهکها را به طور مشخص درمیآوریم. به دهکهای 1 تا 4 کمک آموزشی برای کودک، کمک ایجاد شغل، کمک مسکن، مسکن استیجاری میدهیم. مسکن استیجاری ارزان که حق ندارید آن را بفروشید. چرا از انگ مردمگرایی میهراسیم؟ چرا آرمان نداشته باشیم؟ چرا آرمانخواهی بد شده است؟
ثقفی درباره این سوال که «بعد از دوره جنگ و دوره بازسازی که در زمان آقای هاشمی اتفاق میافتد، یک عده این دوره را مشابهسازی میکنند با شرایطی که الان در آن قرار داریم. چه میتوان کرد که قشر آسیبپذیر خودش را در این بازسازی اقتصادی دخیل و سهیم بداند؟ میگوید: باید روی سیاستهای اجتماعی کار کرد.
باید سیاستهای اجتماعی در حوزه رفاه، خدمات، تامین و... را جدی گرفت و برای آن برنامه داد. مسکن استیجاری شوخی نیست. شما الان یک جوان تحصیلکرده فعال هستید. چهار سال دیگر میخواهید ازدواج کنید چه چشماندازی در مقابل شما باز است.
وی مدل شهرفروشی کرباسچی را فاجعهآمیز دانسته و در ادامه درباره نحوه حضور در انتخابات میگوید: در شرایطی که خیلی برنامهریزی نکردیم، باید حداقل در سطح گفتار درمانی وارد شویم. بگوییم که ما اگر بیاییم به مسئله فقر میرسیم. ما اگر بیاییم به مسئله مشاغل زنان میرسیم، ما اگر بیاییم به مسائل مالکیت عمومی شهر میرسیم.
ما اگر بیاییم به این دستفروشیها میرسیم. ما اگر بیاییم به سیاستهای اجتماعی خواهیم رسید. فقط به این یارانهها اکتفا نخواهیم کرد.
خیانت مشمول مرور زمان نمیشود /فتنهگران باید عذرخواهی کنند
مهمترین هدف تجدیدنظرطلبان و اصلاحطلبانی که طراح فتنه 88 بودند از حضور در انتخابات، بازگشت به صحنه بدون عذرخواهی است.
روزنامه جوان در این زمینه نوشت اصلاحطلبان و تجدیدنظرطلبان راهبرد «ننه من غریبم» را حفظ کردند و مثل همیشه به وسط مردم پریدهاند و فریاد «وافسادا» و «وامعیشتا» سر میدهند، اما نسبت به حاکمیتسیری را تنظیم کردهاند که نه به عنوان باور به سیاستهای کلی نظام که به عنوان تاکتیک و برای گذار به فضای بهتر در آن است.
آنها در انتخابات پیش رو ابایی ندارند که بالاتفاق مجلس ششم را تخطئه نمایند و خود را در دالانی جدید به نمایش گذارند و حضوری مسئولانه و نجیبانه را در معرض دید حاکمیت قرار دهند. برای رد صلاحیتها عربده نکشند و رسانههای غرب را برای هجمه به انتخابات، مستقیما به کار نگیرند(مانند تحصن مجلس ششم).
عبدالله گنجی در این تحلیل میافزاید: آنها اصرار جمعی و فردی آنان به حضور در انتخابات به هر صورت و تحت هر شرایطی است. اما هدف بالاتری را نیز در این عرصه دنبال میکنند و آن اینکه بدون توضیح درباره فتنه و بدون عذرخواهی به دنبال مشغول کردن ذهن حاکمیت به امروز خویش هستند.
عمدهترین دلیل این مشی را میتوان میدانداری غیرروشنفکران در صحنه دانست، میدان دادن به محوریت کسانی که تا دیروز آنان را بدلی و «آدم حاکمیت» میدانستند.
میدانداری حزب کارگزاران برای تجدیدنظرطلبانی چون اعضای سابق حزب مشارکت و سازمان مجاهدین و حتی حزب مشارکت شماره 2 (اتحاد ملت) و ندای ایرانیان از زهرکشندهتر است. اما در این همسویی آشکار و خودخوری پنهان تلاش میکنند، به هر قیمت سنجاق شدن به حاکمیت انجام گیرد و آسیب هویتی عارض شده در این مسیر را نیز پذیرفتهاند.
جوان با اشاره به راهبرد ثبتنام چند لایه مینویسد: آنان همچنان مهرههای خود را در میدان دارند و از توفیق در این راهبرد سرخوشند، اما نمای بیرونی همچنان مبتنی بر «ننه من غریبم» میباشد. مرعشی تاییدشدگان را 30 نفر میداند و علی شکوریراد در مصاحبه با هفتهنامه صدا، مستقلها را واجد سازماندهی میداند که بدان مشغول هستند.
اما با هر هدفی از گردنکلفتیهای سابق دست کشیده باشند برای حل مسائل فتنه 1388 باید اساسی بیندیشند به قول عباس عبدی، اعتمادسازی آنان مقدم بر مشارکت است و به قول پورنجاتی اصلاحطلبان همچنان «سوژههای امنیتی» محسوب میشوند. بیتوجهی به پیغامهای خصوصی حاکمیت در پیشگیری از شعارهای ساختارشکن، عدم برائت از ساختارشکنان و طراحی اتهام آگاهانه به نظام و سرافکنده کردن نظام به رغم مشارکت 40 میلیونی مردم، سوالاتی است که با هوشمندی متأخر و نجابت اضطراری پاسخ داده نمیشود.
تجربه هفت ساله گذشته نشان داده که راهبرد «مشمول مرور زمان» مشکل را حل نمیکند. نامههای پنهان و فرار کردن پشت اشتباهات احمدینژاد، بیحرمتی به اصل نظام را جبران نمیکند. راهحل مسئله این است که به جای قرض سرپل از دیگران، شجاعت ساختن پل را در خود ایجاد کنند.
ائتلاف دولت و اصلاحطلبان با فراکسیون رهروان
ترکان عضو حزب اعتدال و توسعه و شکوریراد عضو حزب منحله مشارکت از احتمال ائتلاف با طیف رهروان سخن گفتند.
اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور و دبیر مناطق آزاد تجاری در مصاحبه با روزنامه کارگزارانی «صدا» درباره ائتلاف نیروهای هوادار دولت و رئیس مجلس گفت: آن چیزی که دوستان ما به آن فکر میکنند همراهان دولت است ما فکر میکنیم آقای دکتر لاریجانی و خیلی از همفکران ایشان، همراهان دولت هستند. آن چیزی که مطلوب ما است، این است که مجلس آینده، مجلسی باشد که با دولت همراهی کند.
وی میافزاید: دوستان ما در حزب اعتدال و توسعه مجموعهای را میشناسند که به آنها میگویند همراهان دولت الزاماً اعضای حزب ما نیستند. بلکه همه کسانی هستند که میتوانند به دولت آقای روحانی کمک کنند.
ترکان در پاسخ این سؤال که «پس امکان ائتلاف با بخشی از اصولگرایان معتدل وجود دارد؟» میگوید: بله. ما شخص آقای لاریجانی را به عنوان شخصی ارزشمند، همیشه مورد توجه داشتیم.
عضو حزب اعتدال و توسعه همچنین در پاسخ به این پرسش که فکر میکنید با این دستفرمان نتایج انتخابات به نفع دولت خواهد بود؟ گفت: سخت است. ما به عنوان حزب اعتدال و توسعه قصد حمایت از سه گروه را داریم. اول اعضای حزب خودمان. حمایت از آنها اولین اولویت ما است.
دوم نمایندگان فعلی مجلس که از جمله همراهان دولت هستند. (رهروان ولایت؟) ما اسم روی کسی نمیگذاریم. بالاخره یک عدهای هستند؛ همانها که در برجام نیز به ما کمک کردند.
سومین گروه افراد معتدل جامعه هستند که شامل اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل میشوند.
اینها نیز از همراهان دولت هستند و ما از آنها حمایت میکنیم. در استانها دفاتر حزب اعتدال و توسعه کوشش کرده بود، آنها را جذب کند. همچنین آنها را در فهرستهای کاندیداتوری خود نیز قرار داده بود.
همچنین علی شکوری راد عضو حزب منحله مشارکت و رئیس حزب غیرقانونی اتحاد ملت درباره حمایت از «اصولگرایان معتدل» گفته است: نظر شخصی من این است که در تهران، به سمت معرفی نامزدهای اصولگرا در لیست انتخاباتی اصلاحطلبان برویم. فکر میکنم ما بتوانیم به عدد 30 برسیم و همه نامزدهایمان هم اصلاحطلب باشند و یا به نوعی باشند که اصلاحطلبان بتوانند از آنها حمایت کنند.
وی درباره کسانی چون کاظم جلالی میافزاید: اگر فهرست ما به 30 نامزد مطمئن نرسد، آنگاه باید تصمیم بگیریم که آیا یک نامزد مطمئن اصولگرا را که میدانیم چه مواضعی خواهد گرفت در لیست بگذاریم و یا فردی را که فکر میکنیم خوب است؛ اما نمیدانیم در آینده چطور عمل خواهد کرد. اگر آقای مطهری تأیید صلاحیت شده بود، به راحتی میتوانست در لیست اصلاحطلبان قرار بگیرد. این رویکرد البته میتواند امتداد داشته باشد و از آقای مطهری فراتر برود. وقتی شما یک رویکرد را پذیرفتید، اینکه امتداد آن تا کجا باشد؛ دیگر به مصداقها بستگی دارد و براساس مصادیق موجود، درباره آن تصمیم گرفته خواهد شد.
پیش از این کاظم جلالی رئیس فراکسیون رهروان در جمع حامیان خود گفته بود به اصرار جهانگیری و وزیران کشور، اطلاعات و ارتباطات نامزد انتخابات در تهران شده است.
خریدهای هنگفت و انحصاری از فرانسه بدون اولویتسنجی و مناقصه بودار است
عدم رعایت اولویتسنجی و عدم برگزاری مناقصه در خرید انحصاری هواپیما و خودرو از فرانسه این سوال را پیش میکشد که آیا پای منافع کسان خاصی در میان است یا دولت به خاطر رسیدن به توافق برجام، تعهد نانوشته به طرف سرکش فرانسوی داده است؟!
وبسایت الف درباره این پرسشها نوشت: اگر از پذیرایی سرد آقای اولاند از جناب آقای روحانی در کاخ الیزه بگذریم، سفر رئیس دولت یازدهم به فرانسه را باید یکی از مهمترین سفر های اقتصادی خارجی دولتها طی دهه اخیر دانست، سفری که تنها یکی از قراردادهایش ارزشی معادل 25 میلیارد دلار دارد، بیش از بودجه عمرانیای که دولت طی سه سال در ایران به هزاران شرکت پیمانکار داخلی پرداخت میکند.
امر واقع آن است که سرمایهگذاریهای خارجی در داخل ایران اگر در قالب سرمایهگذاری مستقیم باشد که موجب افزایش تولید و اشتغال و بالاتر از همه انتقال فناوری به داخل گردد، مسئلهای است که باید از آن استقبال کرد. در رتبه بعد نوبت به خرید تکنولوژیها، ماشینآلات و تجهیزاتی میرسد که گرچه منافع آن کمتر از سرمایهگذاری مستقیم خارجی است اما باز به جهت راهاندازی صنایع و کارخانهها، موجبات افزایش تولید داخل و اشتغال را فراهم میکند. شاید در رتبه سوم خرید کالاهای واسطهای و مصرفی بادوام قرار داشته باشد، و در انتها کالاهای مصرفی بیدوام.
حال ممکن است در برخی صنایع امکان سرمایهگذاری مستقیم خارجی وجود نداشته باشد (یعنی ما فقط در زنجیره مصرف باشیم و حتی نقشی جزئی در زنجیره تولید هم نداشته باشیم) در این صورت نیز خرید ماشینآلات و کالاهای واسطهای و سرمایهای از طرف خارجی باید با مراعات منطق اقتصاد (کسب بیشترین منفعت) و منطق توسعه (مراعات اولویتهای توسعهای) صورت گیرد.
در این میانه خرید محصولی همانند هواپیمای مسافری گرچه برای کاهش متوسط سن ناوگان هوایی ایران و افزایش کیفیت و امنیت پرواز مفید است اما باید پرسید این حجم از خرید هواپیما (معادل سه چهارم کل هواپیماهای فعال کشور) تنها از یک فروشنده (بیرون قاعده رقابت) و طی یک قرارداد (بدون سنجش تدریجی اعتماد)، از منظر اقتصادی با کدام منطق صورت گرفته است؟ فروش اقساطی این تعداد هواپیما که معادل 20 درصد تحویل سالانه ایرباس است، بیشتر به نفع اقتصادهای در حال رکود اروپاست یا به نفع خروج از رکود اقتصاد ایران؟ آیا بهتر نبود تشریفات مناقصه برای حداقل قیمت و حداکثر کیفیت و خدمات مدنظر ما، بین تمام شرکتهای صادرکننده هواپیما صورت گیرد؟
الف میافزاید: فراتر از این اگر از منظر توسعهای به این قراردادها نگاه کنیم، تعهد چند ده میلیارد دلاری برای دورهای میان مدت، براساس کدام اولویتسنجی در نیازهای توسعه ایران صورت گرفت؟ با توجه به رکود داخلی، آیا بخش دیگری در داخل برای تزریق منابع و تحریک رشد، اولویت نداشت؟ در میانه بحران اشتغال، قراردادهای میلیارد دلاری با ایرباس و پژو چقدر به کاهش این بحران کمک میکند؟ برای کشوری که دوران نقاهت پس از تحریمش هنوز شروع نشده و هر بشکه نفت را به کمتر از 25 دلار میفروشد، آیا اولویتهای بالاتری برای هزینه کرد دلارهایش وجود نداشت؟
در فقدان پاسخهای مستدل و شفاف برای پرسشهای فوق است که گمانهزنیهای فرا اقتصادی در خصوص این قراردادها مطرح میشود: مثلا در چنین قراردادهای عجیب اما شیرینی آیا پای منافع اقتصادی گروههای نزدیک به دولت و هیئت همراه از اتاق بازرگانی در میان است یا چنین امتیازهایی به شرکتهای فرانسوی، بخش نانوشتهای از تعهدات دولت یازدهم برای جلب نظر طرف سرکش فرانسوی در مذاکرات برجام بوده است؟
آقای عراقچی! کدام تعهد محکم؟!
مقامات وزارت خارجه در حالی به وعده دولت آمریکا اعتماد میکنند که این دولت مشغول اجرای تحریمهای جدید علیه ایران درباره ویزاست.
جهاننیوز ضمن انتشار این تحلیل، به ماجرای دفاعیه یک دانشجوی ممتاز رشته فیزیک در مقطع دکترا اشاره میکند و مینویسد: بنا بود از تز دکترا دفاع کنم که تحریم ویزا عملی شد. استاد راهنمای اروپاییام که بنا بود برای جلسه دفاع به تهران بیاید، گفت: نمیآیم! ترسید که اگر بیاید و مهر ایران بخورد پای پاسپورتش، بعدها وقتی بخواهد برود آمریکا، اجازه ورود به او را ندهند. و حالا بنا شده با اسکایپ در جلسه دفاع دانشجوی ایرانیاش شرکت کند!
تاسفبارتر از قانون آمریکا، نوشته عراقچی در اینستاگرامش است: «نامه آقای کری تعهد محکمی از سوی دولت آمریکا است مبنی بر اینکه از همه ابزارهای خود، حتی توقف اجرای قانون، استفاده خواهد کرد تا اجازه ندهد قانون جدید کنگره در خصوص ویزای ورود به آمریکا، اجرای موفقیتآمیز برجام و بهرهمندی ایران از منافع اقتصادی آن را خدشهدار کند.»
نویسنده خاطرنشان میکند: «ای کاش این رفیق ما، دکتر عراقچی را به جلسه دفاعش دعوت میکرد و با صدای بلند به او میگفت: سلام جناب عراقچی!»
وطن امروز
امام به شورای نگهبان فرمودند محکم بایست
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: اگر میخواهیم بیت امام(ره) را از هر نقطه ضعفی منزه کنیم، باید سخنان امام(ره) را عملیاتی کنیم. امام به شورای نگهبان فرمودند محکم بایست و رهبری هم همین را میگویند. به گزارش تسنیم، آیتالله محمدعلی موحدیکرمانی در همایش «عزت ملی» با اشاره به جوسازیهای اخیر که علیه شورای نگهبان صورت گرفته، گفت: همواره باید توجه و حواس ما به بیانات رهبر باشد چه رهبر دیروز که امام(ره) بود و چه رهبر امروز که مقام معظم رهبری هستند.
امام به شورای نگهبان میگفتند قاطعانه بایست و رهبری هم همین را میگویند. اگر میخواهیم بیت امام را از هر نقطه ضعفی منزه کنیم باید سخنان امام را عملیاتی کنیم. خود امام به شورای نگهبان میفرمودند محکم بایست و رهبری هم همین را میگویند. وی افزود: آگاهسازی جامعه نه تنها وظیفه ماست، بلکه از وظایف اجتماعی ما محسوب میشود و باید دیگران را نیز هدایت کنیم تا افراد اصلح را انتخاب کنند.
امتحان سختی در پیش داریم، زیرا این ما هستیم که مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی را با حضور افراد تشکیل میدهیم. دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با اشاره به نقش مهم مجلس خبرگان رهبری گفت: رهبری اعلام کردند کلید نظام دست رهبری است، بنابراین این مجلس در انتخاب رهبر نقش موثری دارد و اگر در انتخاب افراد اشتباهی رخ دهد در چنین شرایطی فاتحه انقلاب خوانده میشود.
باید درباره زوایای انقلاب روشنگری کنیم
رئیس قوهقضائیه اهمیت توجه به آثار و نتایج انقلاب اسلامی به عنوان بخشی از هویت تاریخی این سرزمین را مسالهای بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: بر همه ما واجب است در روشن کردن زوایای مختلف انقلاب اسلامی تلاش کنیم. به گزارش اداره کل روابط عمومی قوهقضائیه، آیتالله آملیلاریجانی در مراسم گرامیداشت دهه فجر و سیوهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران با اشاره به برخی تلاشها برای ایجاد تحریف در تاریخ انقلاب اسلامی ایران افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی سالگرد 19 دی امسال اشاره کردند انقلابهای زیادی در دنیا به وقوع پیوسته اما هیچکدام ماندگار نشدند و حال باید چرایی ماندگاری و تاثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران را بررسی کرد.
رئیس قوهقضائیه با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران آثار و مزایای فراوانی در ابعاد داخلی و بینالمللی داشته است ارزیابی این ثمرات را نیازمند برداشتن عینک بدبینی و بررسی منصفانه پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف، در کنار دیدن واقعیتهای مربوط به کمبودها و مشکلات دانست و تصریح کرد: یکی از ابعاد مهم اقتدار و صلابت نظام جمهوری اسلامی ایران مربوط به قدرت و توانمندی نیروهای مسلح ما است و امروز بعید است که کشوری در دنیا منکر اقتدار نظامی ایران باشد که نمونه این اقتدار را در مقابله نیروی دریایی سپاه با تفنگداران آمریکایی دیدیم.
آیتالله آملیلاریجانی با طرح این پرسش که «باید دید جمهوری اسلامی ایران چه کرده که همه قدرتهای سلطهگر در مقابلش ایستادهاند»، گفت: پاسخ این سوال را باید در فلسفه سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران که همان نظام مردمسالاری دینی است جستوجو کرد که موجب شده قدرتهای جهانی از آن احساس خطر کنند.
قدردانی 210 نماینده مجلس از برگزاری رزمایش ولایت ۹۴
210 نماینده مجلس طی بیانیهای از برگزاری مقتدرانه رزمایش ولایت ۹۴ توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیر کردند.
خراسان
جمهوری اسلامی
سعودیها رئیسجمهور سودان را خریدند
رئیس جمهوری سودان نقش عربستان در آفریقا را ستود. به گزارش سایت اینترنتی النشره، عمرالبشیر گفت: عربستان نقش روزافزون و طرحهای «خیری» در آفریقا دارد.
وی ضمن تمجید از نقش عربستان در تلطیف فضا میان سودان، مصر و اتیوپی افزود: مشارکت عربستان در نشست سران آفریقا نشانگر تعمیق روابط با اعراب است.
دو روز پیش، 200نظامی سودانی قربانی اهداف جنونآمیز آلسعود در یمن شدهاند. ژنرال عمر البشیر اخیراً در پی دریافت دلارهای نفتی سعودی، نزدیکی فوقالعادهای با سعودیها پیدا کرده است.
خیایان ابوبکر بغدادی در عربستان
خیابانی با نام «ابوبکر البغدادی» در منطقهای در ریاض پایتخت عربستان جنجال آفرین شده است.
به گزارش شبکه خبری «سی ان ان»، این خیابان سال گذشته نیز خبرساز شده بود و جنجال فراوانی به پا کرده بود اما شهرداری ریاض برای تعویض نام آن که مطابق با نام سرکرده گروهک تروریستی داعش است اقدامی نکرده است.
یک شهروند عربستانی پیشنهاد داده که نام این خیابان تغییر کند و شهرداری ریاض در پاسخ به او اعلام کرده پیشنهاد او مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
برخی در شبکههای اجتماعی اعلام کردهاند احتمالا منظور از ابوبکر بغدادی برای نامگذاری این خیابان، «ابو بکر محمد بن خلف بن حیان بن صدقه الضبی البغدادی» مولف کتاب اخبار القضات بوده که در سال 306 هجری قمری درگذشته است.
تعطیلی وبسایتهای افراطی در مالزی
رویترز در خبری اعلام کرد اندونزی حمله گستردهای به وبسایتهای افراطی ترتیب داده است. دولت اندونزی تاکنون 11 وبسایت با افکار رادیکال و چندین اکانت افراطی در شبکههای اجتماعی را تعطیل کرده است. مقامات این کشور میگویند با رصد فضای مجازی متوجه شدهاند چندین حساب کاربری و وبسایت به تمجید از حملات اخیر به این کشور پرداختهاند.
بازداشت 9 جاسوس آمریکایی در عربستان
رسانههای سعودی از بازداشت 9 آمریکایی مظنون به ارتباط با تروریسم در این کشور خبر دادند. به گزارش پایگاه العهد، این افراد در زمره 33 نفری هستند که این هفته بازداشت شدهاند. منبعی که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد چهار نفر از آمریکاییها در دوشنبه گذشته و پنج نفر بقیه طی چهار روز گذشته بازداشت شدهاند. به گفته این منبع از33 نفر بازداشت شده، 14 نفر سعودی، سه نفر یمنی، دو نفر سوری و بقیه اماراتی، اندونزیایی، قزاقستانی و فلسطینی هستند.
آرمان
ایران و روسیه دو عامل مهم منطقه
دبیر مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با دبیر
شورای عالی امنیت ملی روسیه گفت: توسعه همکاریهای ایران و روسیه عامل مهم و
تاثیرگذار در تامین صلح و ثبات منطقه است. علیاکبر ولایتی افزود: ایران و
روسیه روابط بلندمدت استراتژیک و برگشتناپذیری را در صحنههای مختلف
دوجانبه، منطقهای و چندجانبه دارند و مقامات عالی دوطرف اهتمام لازم را در
این زمینه دارند و مرحله بینظیری از توسعه روابط را برنامه ریزی و تجربه
میکنند.
وی تصریح کرد: وضعیت نامطلوبی در منطقه وجود دارد و تروریسم و جریانات افراطی با دخالت و حمایت قدرتهای فرامنطقهای و برخی کشورهای منطقه، ثبات و امنیت را برهم زدهاند و ایران و روسیه در همکاریهای خود عزم جدی برای مبارزه با این جریانات را دنبال میکنند. ولایتی تاکید کرد: ایران به عنوان کشوری مستقل مواضع اصولی خود را در خصوص منطقه به صراحت بیان نموده و گامهای عملی در مبارزه با تروریسم و جریانات افراطی و تکفیری و تامین صلح و ثبات برداشته است.
تکذیب اعزام مهاجران افغان از ایران به سوریه
یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران، ادعاهای مطروحه اخیر در ارتباط با
اعزام مهاجران افغان از سوی برخی از نهادهای کشورمان به جنگ سوریه را
ساختگی و با اغراض تبلیغاتی خواند.
وی افزود: اطلاعاتی در مورد حضور اتباع
افغانستان در دو طرف درگیریهای سوریه وجود دارد اما درمورد چگونگی حضور
آنها در دو سوی جبهه سوریه نمی توان با قطعیت سخن گفت چرا که گروه تروریستی
داعش و دیگر گروههای تروریستی با پشتیبانی حامیان خود در سوریه و عراق از
کشورهای مختلف از جمله افغانستان اقدام به جذب نیرو نمودهاند.
این مقام آگاه افزود: براساس برخی قرائن مستند، بخشی از افغانها از گذشته مقیم سوریه بوده و برخی دیگر از داخل افغانستان و بعضا به صورت ترانزیت از ایران به سوریه عزیمت نمودهاند.
سفر نخستوزیر یونان به ایران
دفتر نخستوزیر یونان اعلام کرد: آلکسیس تی سیپراس هفته آینده به ایران
سفر میکند.
نخستوزیر یونان قرار است روزهای 7 و 8 فوریه (18، 19 بهمن
ماه) به تهران سفر کند. وزیرامور خارجه یونان پیش ازاین از احتمال سفر نخست
وزیر این کشور به ایران خبر داده بود اما تاریخ دقیقی برای آن اعلام نکرد.
بر اساس این گزارش، ایران و یونان به تازگی یک قرارداد جدید برای از سرگیری خرید نفت امضا کردند که انجام آن پس از لغو تحریمها علیه تهران ممکن شده است. دفتر نخستوزیری یونان جزییات بیشتری درباره برنامه سفر تی سیپراس ارائه نکرده است.
صالحي؛ نامزد صلح نوبل 2016
علي اكبر صالحي و ارنست مونيز در قالب همدانشگاهيان ديروز دانشگاه امآيتي و مردان علمي و تكنولوژيك دولتهاي جمهوري اسلامي ايران و آمريكا بيشك نقش بسيار موثري در روند دستيابي به توافق هستهاي داشتند.
امروز نيز
اين دو در كنار هم به عنوان كانديداهاي دريافت جايزه صلح نوبل در سال
2016 شناخته ميشوند. به نقل از رويترز، ادوارد اسنودن، پيمانكار سابق
آژانس امنيت ملي آمريكا، در آخرين روز اعلام نامزدهاي كسب جايزه صلح نوبل
۲۰۱۶، بيشترين شانس را براي كسب اين جايزه دارد.
ناظران جايزه صلح نوبل همچنين گمانهزني كردهاند كه مذاكرهكنندگان درباره برنامه هستهاي ايران نيز از بخت كسب اين جايزه برخوردارند. كريستين برگ هارپويكن، رئيس موسسه تحقيقات صلح در اسلو درباره قراردادن اسنودن در صدر فهرست نامزدهاي كسب اين جايزه گفت: سال ۲۰۱۶ ممكن است سال ادوارد اسنون باشد... آنچه او فاش كرد، آثار مثبتي داشت.
رئیس قوه قضائیه: همه در روشن کردن زوایای مختلف انقلاب تلاش کنیم
رئیس قوه قضائیه، اهمیت توجه به آثار و نتایج انقلاب اسلامی به عنوان بخشی
از هویت تاریخی این سرزمین را مسالهای بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: بر
همه ما واجب است در روشن کردن زوایای مختلف انقلاب اسلامی تلاش کنیم.
آیتا... آملیلاریجانی با اشاره به برخی تلاشها برای ایجاد تحریف در
تاریخ انقلاب اسلامی ایران افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری نیز در
سخنرانی سالگرد ۱۹ دی امسال اشاره کردند انقلابهای زیادی در دنیا به وقوع
پیوسته، اما هیچکدام ماندگار نشدند و حال باید چرایی ماندگاری و تاثیرگذاری
انقلاب اسلامی ایران را بررسی کرد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی
ایران آثار و مزایای فراوانی در بعد داخلی و بینالمللی داشته است ارزیابی
این ثمرهها را نیازمند برداشتن عینک بدبینی و بررسی منصفانه پیشرفتهای
جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف، در کنار دیدن واقعیتهای مربوط به
کمبودها و مشکلات دانست و تصریح کرد: یکی از ابعاد مهم اقتدار و صلابت
نظام جمهوری اسلامی ایران مربوط به قدرت و توانمندی نیروهای مسلح ماست و
امروز بعید است کشوری در دنیا منکر اقتدار نظامی ایران باشد که نمونه این
اقتدار را در مقابله نیروی دریایی سپاه با تفنگداران آمریکایی دیدیم.
آملیلاریجانی با طرح این پرسش که «باید دید جمهوری اسلامی ایران چه کرده که همه قدرتهای سلطهگر در مقابلش ایستادهاند»، گفت: پاسخ این سوال را باید در فلسفه سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران که همان نظام مردمسالاری دینی است جستجو کرد که موجب شده قدرتهای جهانی از آن احساس خطر کنند.
رئیس
قوهقضائیه نظام مردم سالاری دینی ایران را که مبتنی بر نحوه حیات توحیدی
است خطری بالقوه برای دنیای لیبرال دموکراسی دانست و افزود: جمهوری اسلامی
ایران تابوی سیطره تفکر سیاسی لیبرال دموکراسی و سکولاریسم را در دنیا شکست
و ساختار بدیعی را به جهانیان معرفی کرد.
آملیلاریجانی انقلاب اسلامی را برآمده از نحوه حیات توحیدی اعلام کرد و با اشاره به اینکه در نگاه توحیدی همه عوالم به خدای متعال قائم است و خداوند متعال ناظر و شاهد همه عوالم است، اظهار کرد: از آثار برجسته و ملموس نحوه حیات توحیدی این است که انسان از هیچ چیز جز خدا نمیهراسد و حضرت امام (ره) میگوید آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
شرق
احتمال دیدار ظریف و کری در کنفرانس لندن
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل، تمام سلام، نخستوزیر لبنان و وانگیی، وزیر خارجه چین، نیز در این کنفرانس شرکت میکنند. بنا به اعلام پایگاه خبری المانیتور، جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز برای حضور در این کنفرانس به لندن سفر میکند. این کنفرانس در حالی برگزار میشود که آنسوتر در ژنو نیز مذاکره با معارضان درباره سوریه ادامه دارد.
نخستوزیر یونان به ایران سفر میکند
ادعای اعزام مهاجران افغان به سوریه ساختگی است
به گفته او اطلاعاتی درباره حضور اتباع افغانستان در دو طرف درگیریهای سوریه وجود دارد؛ لیکن درباره چگونگی حضور آنها در دو سوی جبهه سوریه نمیتوان با قطعیت سخن گفت؛ چراکه گروه تروریستی داعش و دیگر گروههای تروریستی با پشتیبانی حامیان خود در سوریه و عراق، از کشورهای مختلف ازجمله افغانستان، اقدام به جذب نیرو کردهاند.
این مقام آگاه افزود: براساس برخی از قرائن مستند، بخشی از افغانها از گذشته مقیم سوریه بوده و برخی دیگر از داخل افغانستان و گاهی به صورت ترانزیت از ایران به سوریه عزیمت کردهاند.