کد خبر 530971
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۸

نفرات شاخص کشتی آزاد ایران که بیشترین بخت را برای حضور در المپیک دارند با ارائه یک عملکرد خوب در رقابت‌های پاریس، نخستین آزمایش خود در را المپیک ریو را پشت سر گذاشتند.

به گزارش مشرق، تورنمنت بین‌المللی کشتی در شهر پاریس پایتخت فرانسه برگزار شد و تیم منتخب کشتی آزاد ایران با کسب 5 مدال طلا، یک نقره و یک برنز موفق شد عنوان قهرمانی این رقابت‌ها را از آن خود کند، هرچند سطح این تورنمنت چندان بالا نبود و می‌توان این رقابتها را جزو مسابقات درجه دو یا سه قرار داد. اما برای کادر فنی ایران مهم آزمایش کردن کشتی گیران بود، بدون اینکه فشار تمرینات آماده‌سازی آنها کم شده باشد.

با توجه به اینکه در ماه جاری شاهد برگزاری چندین تورنمنت در اقصی نقاط جهان هستیم و کشورها بر اساس برنامه‌های خود و سطح کیفی این رقابت‌ها در برخی از آن‌ها شرکت می‌کنند، شاهد غیبت بسیاری از چهره‌های نامدار کشتی جهان در تورنمنت پاریس بودیم.

بر همین اساس مسابقات پاریس نسبت به سال‌های گذشته از کیفیت پایین‌تری برخوردار بود، با این حال معدود ستاره‌های کشتی دنیا پا به این تورنمنت گذاشتند و در واقع می‌توان گفت که حضور چهره‌های اصلی تیم ملی کشتی آزاد ایران در این تورنمنت باعث افزایش سطح کیفی و اعتبار آن شد.

تیم منتخب کشتی آزاد ایران با هدایت رسول خادم با 9 کشتی‌گیر به فرانسه رفت تا پس از چند ماه‌ تمرین سخت و پرفشار در اردوهای متمادی تیم ملی، در یک تورنمنت محک بخورد و کادر فنی آخرین وضعیت شاگردان خود را در راه المپیک مورد ارزیابی قرار دهد.

مهمترین هدف کادر فنی تیم ملی از حضور در پاریس، نه کسب مدال بلکه آشنایی هر چه بیشتر با نقاط ضعف و قوت کشتی‌گیران بود تا آنها را در راه مهمترین میدان ورزشی جهان به نام المپیک آماده کند.

اطری به دنبال راه رحیمی

اما در وزن 57 کیلوگرم در حالی که اعلام شده بود قرار نیست کشتی‌گیری راهی این تورنمنت شود در روزهای پایانی نام رضا اطری در لیست مسافران گنجانده شد تا خادم نشان دهد به فکر دوران پس از حسن رحیمی نیز هست.

در این وزن یونس سرمستی نیز راهی رقابت‌های قهرمانی آسیا می‌شود و به نظر می‌رسد با توجه به عملکرد خوب اطری در پاریس تا حدی خیال کادر فنی از پشتوانه‌سازی در سبک وزن کشتی آزاد راحت باشد.

اطری که پیش از این رقابت‌ها در فینال جام تختی مغلوب یونس سرمستی شده بود در این مسابقات عملکرد خوبی داشت و توانست اولین مدال طلای ایران در این رقابت‌ها را بر گردن بیاویزد. وی در دور نخست "مجیاس" کشتی‌گیر ونزوئلایی را با نتیجه 7 بر 6 شکست داد و در دور بعد نیز با نتیجه 7 بر یک "دیاتا" از سنگال را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی رفت.

اطری در این مرحله نیز با نتیجه 14 بر 2 از سد "باتبولد سودنموداش" از مغولستان گذشت و به دیدار فینال رسید تا با پیروزی مقابل "لوان مترولی" کشتی گیر گرجستانی الاصل اسپانیا با نتیجه 8 بر 2 به مدال طلا برسد.

حسن یزدانی و پیروزی قاطع مقابل قاسمی

دیگر آزادکار ایران که در روز نخست این رقابت‌ها به روی تشک رفت حسن یزدانی چهره جوان و با آتیه کشتی ایران بود. با توجه به کشتی‌های جسورانه و زیبایی که مردم از یزدانی در مسابقات جهانی لاس وگاس به یاد دارند همگان از او انتظاری جز کسب خوشرنگ ترین مدال نخواهند داشت. از آنجا که در رقابت‌های المپیک کشتی آزاد در وزن 70 کیلوگرم برگزار نمی‌شود، یزدانی برای نخستین بار به یک وزن بالاتر آمد و در این تورنمنت در وزن 74 کیلوگرم کشتی گرفت.

تعیین تکلیف در این وزن شاید یکی از مهمترین دغدغه‌های کادر فنی تیم ملی باشد چرا که یزدانی رقیب خوبی به نام علیرضا قاسمی را مقابل خود می‌بیند. کشتی گیری که در مسابقات جهانی لاس وگاس با کسب عنوان پنجمی موفق به کسب سهمیه المپیک شد.خادم، یزدانی و قاسمی را به این تورنمنت فرستاد تا بیشتر با توانایی‌های این دو کشتی‌گیر آشنا شود.

یزدانی در دور اول به مصاف "فری" از آمریکا رفت و در پایان حریف خود را با حساب 9 بر 4 از پیش رو برداشت. وی در دور بعد نیز "آلبرتو مارتینز" از اسپانیا را با نتیجه 10 بر صفر شکست داد و به مرحله نیمه نهایی رسید.

یزدانی سپس مقابل علیرضا قاسمی دیگر نماینده ایران در این وزن با نتیجه قاطع ۸ بر صفر پیروز شد و به فینال راه یافت. یزدانی در دیدار فینال در یک کشتی نزدیک مقابل "علی شعبان‌اف" کشتی‌گیر مطرح بلاروس و نفر سوم جهان در سال های 2013 و2014 با نتیجه 6 بر 7 شکست خورد و به مدال نقره بسنده کرد.

قاسمی نیز در دور نخست ابتدا با نتیجه 6 بر صفر "تیموراز فریف" از اسپانیا را شکست داد. و در دور دوم با نتیجه 10 بر 9 از سد "زلیم خان حاجی‌اف" کشتی‌گیر روسی الاصل فرانسه گذشت و پس از باخت مقابل یزدانی برای کسب مدال برنز مقابل "کریس فری" از آمریکا با نتیجه 5 بر 8 مغلوب شد و به مقام پنجم رسید.

هر چند حسن یزدانی کماکان برای ستاره شدن در کشتی دنیا نیازمند رفع ایرادات فنی خود است اما با پیروزی قاطع مقابل قاسمی، نشان داد شانس زیادی برای حضور در المپیک را دارد هر چند مصطفی حسین خانی هم با پشت سر گذاشتن مصدومیت، قهرمان جام تختی شد تا برای رقبا خط و نشان بکشد.

طحان و حضور در 2 وزن!

آخرین نماینده ایران در روز نخست، عباس طحان در وزن 97 کیلوگرم بود. کشتی‌گیری که خادم مجبور است به او اتکا کند و تا جائیکه می‌تواند بر او فشار بیاورد تا شاید به مهره ای نسبتا مطمئن در میدان‌های رسمی بدل شود.

خادم در این وزن اعتقاد عجیبی به محمد حسین محمدیان جوان داشت اما یک اشتباه یا قصور کافی بود فرزند عسگری محمدیان به جرم دوپینگ با محرومیت سنگین 4 ساله از سوی اتحادیه جهانی کشتی روبرو شود؛ موضوعی که با توجه به خصوصیات اخلاقی این پدر و پسر جامعه کشتی را به شوک فرو برد و دست خادم را این وزن بیش از پیش خالی کرد.

به نظر می‌رسد خادم چاره‌ای ندارد جز اینکه به رضا یزدانی با سابقه اعتماد کند. کشتی‌گیری که دو مدال طلای جهان را در کارنامه خود دارد و ویترین افتخاراتش فقط مدال المپیک را کم دارد. با وجودیکه کاپیتان تیم ملی از مصدومیت کهنه‌ای رنج می‌برد اما این روزها باانگیزه و تلاش مضاعف در حال تمرین است تا بتواند در ریو برای ایران کشتی بگیرد.

طحان به لطف قهرمانی در مسابقات انتخابی تیم ملی و بر اساس فرآیند انتخابی راهی مسابقات جهانی لاس وگاس شد و توانست با کسب عنوان پنجمی جهان، سهمیه المپیک را بدست بیاورد.

طحان در تورنمنت پاریس عملکرد چندان خوبی نداشت و به مدال برنز وزن 97 کیلوگرم بسنده کرد. وی ابتدا "ایوان یانکوفسکی" از بلاروس، و دارنده مدال برنز اروپا را با نتیجه 9 بر صفر شکست داد، اما در مرحله نیمه نهایی با نتیجه 6 بر 4 مغلوب خودربولگا دورجخاند نفر سوم بازی های آسیایی و قهرمان آسیا در سال 2014 از مغولستان شد و به دیدار رده بندی رفت.

طحان برای کسب مدال برنز مقابل "پائولو ویکتور" از برزیل با نتیجه 13 بر 2 پیروز شد و به مدال برنز رسید.

کادر فنی در جهت آشنایی هر چه بیشتر با نحوه عملکرد طحان با اتخاذ تصمیمی بی‌سابقه، او را ملزم به حضور در رقابت‌های سنگین وزن این تورنمنت کرد! طحان البته در این وزن راه به جایی نبرد و با یک پیروزی و یک شکست از دور رقابت‌ها کنار رفت. شاید کادر فنی قصد داشت به خاطر شکست او در 97 کیلوگرم، به نوعی طحان را تنبیه کرده باشد تا این کشتی‌گیر را به تلاش بیشتر وا دارد.

4 مدال طلای ایران در روز دوم

در روز دوم این رقابت‌ها نتایج درخشانی برای آزادکاران ایران رقم خورد و حسن رحیمی، سید احمد محمدی، علیرضا کریمی و کمیل قاسمی 4 مدال طلا را از آن خود کردند تا ایران با اقتدار قهرمانی این تورنمنت را بدست بیاورد. ایمان صادقی هم به عنوان پنجمی بسنده کرد عباس طحان هم در سنگین وزن راه به جایی نبرد.

پیروزی رحیمی مقابل صادقی

حسن رحیمی دارنده یک مدال طلا، یک نقره و 2 برنز جهان و یکی از باتجربه‌ترین آزادکاران تیم ملی، آرزویی جز کسب مدال طلای المپیک را در سر نمی‌پروراند، آرزویی که البته با توجه به توانایی‌های او چندان دور از ذهن هم نیست.

رحیمی که با بد شانسی تمام و در چند ثانیه مدال طلای جهان در آمریکا را از دست داد، این‌بار نمی‌خواهد اسیر اشتباهاتی شود که به قول خود تا مدت‌ها حسرت آن را بخورد.

وی در حالی که در یک وزن بالاتر در این تورنمنت حاضر شده بود در دور نخست "کوآنتین جن استیکر" از فرانسه را ۱۲ بر ۲ برد سپس مقابل ایمان صادقی دیگر نماینده ایران در این وزن با ضربه فنی به برتری رسید و در مرحله نیمه نهایی نیز "گئورگی روازیشویلی" از گرجستان را ۸ بر صفر شکست داد و به فینال رسید. رحیمی در دیدار نهایی نیز مقابل "شوتا فارتنادزه" از گرجستان با حساب ۵ بر یک به برتری رسید و مدال طلای این وزن را از آن خود کرد.

محمدی کم اشتباه‌تر از گذشته

سومین طلایی ایران در پاریس، سید احمد محمدی بود که او نیز با رفتن به یک وزن بالاتر در 70 کیلوگرم کشتی گرفت.

محمدی که مدال نقره 2014 جهان را در اختیار دارد، در مسابقات جهانی لاس وگاس در عین شایستگی و بر اثر اشتباهات فردی به مدال برنز بسنده کرد. بدون شک شایستگی او چیزی جز مدال طلای المپیک نیست به شرطی که نقاط ضعف و ایراداتی که کادر فنی بارها در تمرینات به او گوشزد کرده را برطرف کند.

محمدی در مسابقات فرانسه در دیدار فینال به مصاف "آوتاندیل کیچادزه" از گرجستان با حساب ۹ بر ۷ پیروز شد و گردن آویز طلا را از آن خود کرد.

محمدی پیش از این در دور نخست حریفی از فنلاند را ۱۰ بر صفر برد. سپس در مرحله یک چهارم نهایی "بالاز کالمان" از مجارستان را با همین نتیجه از پیش رو برداشت و در مرحله نیمه نهایی نیز عظمت نوریکا از بلاروس را ۵ بر ۳ شکست داد.

کریمی جوان سربلند از آزمونی دیگر

علیرضا کریمی جوان با آتیه کشتی ایران که طی یکی دو سال اخیر توانسته در حضور چهره‌های با تجربه این وزن، خود را به رسول خادم تحمیل کند در این تورنمنت نیز مطمئن ظاهر شد و حریفان خود را با اختلاف بالا شکست داد.

کریمی در دیدار فینال مقابل "استفان ورب" دارنده مدال برنز 2013 جهان از مجارستان ۷ بر ۲ به برتری دست یافت و عنوان قهرمانی این رقابت ها را بدست آورد. کریمی پیش از این در دور نخست "آدام عبدالوهابوف" از روسیه را ۱۰ بر صفر از پیش رو برداشت سپس حریفی از گرجستان را ۱۱ بر صفر برد و در مرحله نیمه نهایی نیز "الکساندر هوشتین" از بلاروس را ۱۲ بر یک شکست داد.

کریمی برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در رقابت‌های المپیک حریفان قدرتمندی چون احسان لشگری، رضا بیات، میثم مصطفی جوکار و ... را پیش رو دارد.

کمیل مهره قابل اتکا در سنگین وزن

کمیل قاسمی دارنده مدال برنز المپیک نیز چهارمین طلایی ایران در جریان رقابت های چهار وزن دوم این مسابقات بود. قاسمی در دیدار فینال مقابل "لوییز اوربانجا" از ونزوئلا با حساب ۱۲ بر صفر قاطعانه به برتری رسید و مدال طلا را از آن خود کرد. وی پیش از این در دور نخست "ترول دلاگنف" از آمریکا را ۳ بر ۲ شکست داد، سپس مقابل حریفی از گرجستان ۶ بر صفر به برتری رسید و در مرحله نیمه نهایی نیز حریف خود از مجارستان را ۱۱ بر ۲ شکست داد و به فینال راه یافت.

دیگر نماینده ایران در این‌وزن که با صلاحدید کادر فنی در سنگین وزن این رقابت ها کشتی گرفت، عباس طحان بود که با باخت مقابل حریف مجارستانی در مرحله یک چهارم نهایی از دور رقابت ها کنار رفت.

با توجه به عملکرد ضعیف پرویز هادی در رقابت‌های جهانی لاس وگاس، به نظر می‌رسد کمیل قاسمی که مدال برنز المپیک و نقره جهان را در کارنامه خود دارد قابل اتکا تر از رقیب خود در میدان بزرگی چون المپیک باشد، هر چند قاسمی هم در یک سال اخیر افت عجیبی داشته و باید دید کدامیک از این دو کشتی‌گیر برای المپیک آماده تر خواهند بود.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس