دبیر اجرایی دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از آمادگی بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای افزودن بخش رقابتی آثار فارسی شاعران تاجیک و افغانستان در دوره آتی جشنواره شعر فجر خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق، مهدی قزلی، دوشنبه در سخنان کوتاهی در جمع «اتفاق نویسندگان و شاعران تاجیکستان»‌ که از شاعران ایرانی شرکت‌کننده در سومین برنامه برون‌مرزی جشنواره شعر فجر میزبانی می‌کرد، با بیان این‌که امیدواریم سال آینده کتاب‌های شعر فارسی تاجیک‌ها و افغانستانی‌ها در بخش جنبی یازدهمین جشنواره شعر فجر باهم رقابت کنند، گفت: این آمادگی هم در دبیرخانه جشنواره و هم در بنیاد شعر و ادبیات داستانی وجود دارد که آثار همزبانان ما در دو کشور فارسی‌گوی را در گردونه رقابت قرار دهیم.
بر اساس این گزارش، شاعران ایرانی در سومین برنامه خارج از کشور دهمین جشنواره شعر فجر، روز یکشنبه وارد شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شدند و روز گذشته در محل اتحادیه نویسندگان و شاعران این کشور با جمعی از شعرای نامدار تاجیک دیدار کردند. در این محفل که استاد گل‌نظر (شاعر سرود ملی تاجیکستان)، عطا میرخواجه (معاون اتفاق نویسندگان تاجیک)، عسکر حکیم (منتقد ادبی)، رحمت نذری (شاعر ترکیب‌های تاجیکانه)، رستم وهاب، محمدعلی عجمی،‌ صفر ایوب‌زاده و‌ برات عبدالرحمن حضور داشتند، تنی چند از شاعران نامدار و همچنین چهره‌های جوان تاجیکستان، مانند شهریار عالمی، محی‌الدین صمیمی و بزرگمهر تاج‌الدین شعر خواندند و تابلوی یادبود دهمین جشنواره شعر فجر را امضاء کردند.
همچنین اسماعیل امینی (دبیر جشنواره شعر فجر)، عبدالجبار کاکایی، علیرضا بدیع (نامزد نهمین دوره جشنواره شعر فجر) و پونه نکوی و فریبا یوسفی (برگزیدگان دوره‌های پیشین جایزه ادبی پروین اعتصامی) با خواندن سروده‌های خود، جمع نویسندگان و شاعران اتفاق ادبی تاجیکستان را به وجد آوردند.
عطا میرخواجه، یکی از شاعران سرشناس تاجیک نیز با قرائت شعر طنزی در استقبال از سروده معروف ناصر فیض، شعر خود را به این شاعر طنزپرداز ایرانی تقدیم کرد.
در این نشست صمیمانه، دبیر علمی دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر نیز گفت: من از حکایاتی که در کتاب‌های کهن خوانده‌ام، سرزمین تاجیک را سیر و سیاحت کرده‌ام و گویی این سرزمین برای من، کشوری بسیار شناخته‌شده است.
دکتر اسماعیل امینی افزود: در اساطیر فارسی آمده است که آرش کمانگیر، جان خود را در کمان گذاشت و تیر را رها کرد تا قلمرو کشورش را گسترش دهد. تیری که شاعران از کمان شعر رها می‌کنند، قرن‌ها در راه است و هیچ وقت فرود نمی‌آید. شعر، قلمرو بی‌مرزی است و تیری که رودکی، فردوسی و سعدی پرتاب کرده‌اند، تا ابد در پرواز خواهد بود و هیچ وقت فرود نخواهد آمد.
وی ادامه داد: رویای اهل قدرت این است که بتوانند اندکی قلمرویشان را گسترش دهند. آن‌ها برای این کشورگشایی‌ها چه رنج‌ها و زخم‌هایی را به مردمشان تحمیل می‌کنند، اما شعرا قلمرو شعر، مهربانی و زیبایی را گسترش می‌دهند؛ بدون آن‌که رنجی به کسی تحمیل کنند.
دبیر علمی جشنواره شعر فجر در پایان گفت: افتخار می‌کنیم که از قبیله شعر، زبان گویای هنر و انسانیت و پیام‌رسان زیبایی و انسانیت به جامعه بشری هستیم.
نشست شاعران ایرانی و تاجیک که با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر دوشنبه برگزار شد، همچنین با سومین نشست ادبی «دل تاجیک و ایرانی» همزمان بود.
بعد از این برنامه، محفل شعرخوانی و ضیافت شام رایزنی فرهنگی به افتخار شاعران کشورمان و با حضور حجت‌الله فغانی، سفیر ایران در تاجیکستان برگزار شد که نظام قاسم، رئیس اتحادیه نویسندگان تاجیکستان نیز در این محفل حضور یافت.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در حاشیه این ضیافت درباره اعزام شاعر و نویسنده برای ارائه آموزش‌های ادبی به رئیس اتحادیه نویسندگان تاجیکستان قول مساعد داد. قزلی همچنین ابراز امیدواری کرد که اتفاق نویسندگان تاجیک در برگزاری بخش جنبی رقابتی شعر غیرایرانیان با جشنواره شعر فجر در دوره آتی همکاری داشته باشد.
شاعران ایرانی، دوشنبه قبل از شرکت در جلسات و محافل شعرخوانی از کتابخانه ملی تاجیکستان و آثار خطی آن دیدن کردند و با دکتر نظرزاده، رئیس این کتابخانه دیدار داشتند.
5 شاعر ایرانی، همراه با دبیر اجرایی دهمین جشنواره شعر فجر امروز راهی شهر خجند تاجیکستان می‌شوند و مورد استقبال نمایندگان مقامات حکومتی ولایت سغد و اتفاق نویسندگان این شهر قرار می‌گیرند. طبق اعلام مسعود احمدوند، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خجند، حضور در منزل فرزانه بانو به همراه جمعی از اعضای اتفاق نویسندگان ولایت سغد، بازدید از مجموعه کمال خجندی، بازدید از مجله پیام سغد و نشست مشترک شعرا در کاخ مطبوعات با نام «دولت دیدار»، بخشی از برنامه‌های شاعران ایرانی در ادامه سفر به تاجیکستان است.
شاعران ایرانی، پیش‌تر با سفر به دو کشور لبنان و افغانستان، محافل خارجی دهمین جشنواره شعر فجر را برگزار کرده‌اند.
این جشنواره، عصر روز یکم اسفند با برپایی آیین اختتامیه در سالن همایش‌های رفاه به کار خود پایان می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس