کد خبر 534436
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۵

گزارش جدید مرکز آمار بیانگر افزایش ۰.۲ درصدی نرخ بیکاری در پاییز ۹۴ به ۱۰.۷درصد است. نرخ بیکاری در نقاط شهری ۱۱.۷ درصد و نقاط روستایی ۸.۱درصد اعلام شده است.

به گزارش مشرق، مرکز آمار ایران طی گزارش جدید به ارائه نتایج آمارگیری نیروی کار در پاییز 94 پرداخت.

نرخ مشارکت اقتصادی نشان می دهد چند درصد از جمعیت در سن کار، فعال،یعنی شاغل یا بیکار هستند. نتایج به دست آمده در فصل پاییز، نرخ مشارکت اقتصادی  در جمعیت 10ساله و بیش‌تر در کل کشور 38.1 درصد بوده است. این شاخص در بین مردان 63.2درصد و در بین زنان 13.2 درصد محاسبه شده است.

همچنین نتایج نشان می دهد، درصد جمعیت فعال 10ساله و بیش‌تر در نقاط روستایی بیش‌تر از نقاط شهری است، به طوری که نرخ مشارکت اقتصادی در نقاط روستایی 40.1 درصد و نقاط شهری 37.4 درصد بوده است.

در صورتی که جمعیت 15ساله و بیش‌تر، جمعیت در سن کار فرض شود. نرخ  مشارکت اقتصادی در کل کشور 41.8 درصد به دست می آید. این شاخص در بین مردان 69.4درصد و در بین زنان 14.4 رصد، در نقاط شهری 40.8 درصد و در نقاط روستایی44.5 درصد به دست می آید.

نرخ بیکاری و تغییرات آن شاخص نرخ بیکاری نشان می‌دهد،چند درصد از جمعیت فعال، بیکار هستند. در مقابل نرخ  اشتغال نشان می دهد، چند درصد  از جمعیت فعال، شاغل هستتند. بنابراین، بررسی نرخ بیکاری به طور ضمنی بررسی نرخ اشتغغال را نیز در بر دارد.

بر اساس نتایج به دست آمده در فصل پاییز، نرخ بیکاری جمعیت 10ساله و بیش‌تر در کل کشور 10.7درصد بوده است.این شاخص در بین مردان 9.0 درصد و در بین زنان 18.9درصد محاسبه شده است. همچنین نتایج بیانگر آن است که نرخ بیکاری در نقاط شهری بیش‌تر از نقاط روستایی است. به طوری که نرخ بیکاری در نقاط شهری 11.7 درصد و نقاط روستایی8.1درصد است.

جمعیت فعال،15ساله و بیش‌تر در نظر گرفته شود،نرخ بیکاری 10.7 درصد به دست می آید.مقایسه ی نرخ بیکاری در گروه های سنی نشان می‌دهد، بیش‌ترین نرخ بیکاری در گروه سنی 20-24ساله با 26.5 درصد بوده است. بررسی این شاخص در بین مردان و زنان نشان می‌دهد، همین گروه سنی در بین مردان با 22.0 درصد و در بین زنان با 45.8درصد، بالاترین نرخ بیکاری با به خود اختصاص داده است.

نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیش‌تر در پاییز 1394 نسبت به تابستان 94 به میزان 0.2 درصد کاهش یافته است. این شاخص در نقاط شهری 0.5 درصد کاهش و در نقاط روستایی 0.7 درصد افزایش یافته است. همچنین، تغییرات این نرخ در بین مردان 0.1 درصد افزایش در بین زنان 1.0 درصد کاهش یافته است.

*بیکارترین استان کدام است؟

نسبت اشتغال نشان می‌دهد که چند درصد جمعیت واقع در سن کار، شاغل هستند. نتایج به دست آمده در فصل پاییز نشان می‌دهد نسبت اشتغال جمعیت 10 سال و بیشتر 34.0 درصد بوده است. این نسبت برای مردان به مراتب بیش‌تر از زنان بوده است، به طوری که نسبت مذکور در بین مردان 57.5 درصد و در بین زنان 10.7 درصد به دست آمده است.
همچنین نسبت اشتغال جمعیت 10 ساله و بیش‌تر در نقاط روستایی بیش‌تر از نقاط شهری بوده است. به نحوی که این نسبت در نقاط روستایی 36.8 درصد و در نقاط شهری 33.0درصد بوده است.

بررسی نرخ مشارکت اقتصادی بین استان‌های کشور نشان می‌دهد، نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت 10ساله و بیش‌تر در استان اردبیل 44.3 درصد در جایگاه نخست قراردارد و بعد از آن استان یزد با 42.1درصد رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

در مقابل استان سیستان و بلوچستان با 30.3 درصد پایین‌ترین نرخ مشارکت اقتصادی را به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور 38.1درصد به دست آمده است.

نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیش‌تر در کل کشور 10.7 درصد به دست آمده است. مقایسه این شاخص بین استان‌ها نشان می‌دهد استان کرمانشاه با 18.6 درصد بالاترین نرخ بیکاری را داشته و بعد از آن، استان کهگیلویه و بویراحمد با 17.0درصد قرار گرفته است. از سوی دیگر پایین‌ترین نرخ بیکاری با 5.0درصد مربوط به استان مرکزی است.

مقایسه‌ نسبت اشتغال در بین استان‌های کشور نشان می‌دهد، استان اردبیل با 38.7 درصد بالاترین نسبت اشتغال را به خود اختصاص داده است و استان سیستان و بلوچستان با 26.9 درصد پایین‌ترین نسبت اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند. نسبت اشتغال در کل کشور 34.0 درصد بوده است.

به گزارش تسنیم، همچنین مقایسه استان‌ها به لحاظ بخش‌های عمده فعالیت اقتصادی نشان می‌دهد، در بخش کشاورزی بیش‌ترین شاغلان در استان خراسان شمالی (40.2 درصد) مشغول کار بوده‌اند و در مقابل استان تهران با 0.8درصد کمترین شاغلان در بخش کشاورزی را داشته است. شاغلان بخش کشاورزی در کل کشور 17.6 درصد بوده است. در بخش صنعت، استان یزد با 45.2درصد بیش‌ترین و استان خراسان شمالی با 24.1درصد کمترین درصد شاغلان را به خود اختصاص داده‌اند. سهم شاغلان در این بخش در کل کشور، 32.6درصد بوده است. همچنین در بخش خدمات، استان تهران با 62.9درصد بالاترین و استان خراسان جنوبی با 35.5درصد پایین‌ترین درصد شاغلان در بخش خدمات را به خود اختصاص داده‌اند. سهم شاغلان در این بخش در کل کشور 49.8 درصد بوده است.

26.5 درصد جوانان بیکارند+جدول بیکاری 30 استان
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۳
    0 0
    هرکی سرمایه داشت یا فامیل و آشنای بانفوذ داشت زندگیش نرماله هرکی اینارو نداشت اگه 5 تا دکترا هم داشته باشی حتی کارگری خط تولید یه کارخونه رو هم نمیتونی گیر بیاری چون به شدت سر حتی هم چین شغل هایی هم پارتی بازیه. بازاریابی با پورسانت در حد فقر مطلق تدریس در آموزشگاه ها و موسسات اموزش عالی با پرداختی صفر و اینجور سرکاری ها
  • ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۳
    0 0
    های گفتی .
  • ناشناس ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۳
    0 0
    متاسفانه كار يعني ضابطه و آشنا، سواد مهم نيست، در غير اين صورت بايد از گرسنگي بميري يا در صورت داشتن سرمايه شغل آزاد انتخاب كني! با اين شرايط بايد گفت نسل كساني كه فاقد موارد بالا هستند قطعا منقرض خواهد شد و برعكس افراد فاقد لياقت به سرعت تكثير خواهند شد بطوريكه در ٥٠ سال آينده جامعه اي سرتاسر بي سواد و كودن بوجود خواهد آمد كه از سطح كنوني نيز به مراتب بدتر است!
  • پسر ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۳
    0 0
    یکی از نشانه های پیرشدن جمعیت همینه فقط فقط پارتی میخواد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس