رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت اسلامی شدن دانشگاه‌ها گفت: اسلامی شدن و اسلامی ماندن دانشگاه‌ها منوط به عدم تعارض محتویات درسی با اسلام است.

 به گزارش مشرق، صد و چهاردهمین نشست شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

 حداد عادل در ابتدای این نشست گفت: انقلاب اسلامی به این دلیل پیروز شد و تاکنون علیرغم همه دشمنی‌ها مستحکم و پایدار مانده که مبتنی بر دین و فرهنگ برآمده از دین است.

وی افزود: قطعاً اگر بخواهیم انقلاب باقی بماند، تنها راه حفظ فرهنگ مبتنی بر دین و ایمان اسلامی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین راهکارهای حفظ فرهنگ دینی، ترویج و استحکام بخشیدن به عقاید و تفکرات اسلامی در محیط دانشگاه است.

حداد عادل گفت: اسلامی شدن و اسلامی ماندن دانشگاه‌ها منوط به آن است که محتویات درسی دانشگاه‌ها ضمن لزوم طرح همه نظرات، در تعارض با اسلام نباشد.

در ادامه جلسه، بررسی سرفصل‌های رشته روان‌شناسی صنعتی و سازمانی در مقطع دکتری در دستور کار قرار گرفت، گزارش کارگروه روا‌ن‌شناسی شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، پیرامون این موضوع ارائه شد.

در این گزارش ضمن تشریح موضوع رشته روانشناسی صنعتی و سازمانی به عنوان علم مطالعه نحوه تعامل کارکنان یک سازمان با آن سازمان، ارتباط این رشته با سایر شاخه‌های روان‌شناسی مورد بررسی قرار گرفته است.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به اهمیت کار در پیشرفت و رشد اقتصادی جامعه، نقش کار در احساس عزت فردی و اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

در ادامه گزارش با تشریح تفاوت‌ها و شباهت‌های این رشته با رشته‌هایی مانند مدیریت صنعتی و... کاربرد این رشته را به کار بردن نظرات روانشناسی در مدیریت سازمان‌‌ها اعلام شده است.

پس از ارائه این گزارش اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ بررسی دقیق ارتباط مفاهیم مطرح شده با ارزش کار و تلاش اقتصادی در معارف اسلام، تببین دقیق نظر اسلام در مورد کار و تولید ارزش افزوده در مقابل نظرات رایج در این بخش و بررسی توأمان سرفصل‌های مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از جمله این پیشنهادات بود.

پس از ارائه این نظرات، اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی تصویب کردند این سرفصل‌ها جهت بررسی بیشتر به برخی از نهادهای حوزوی ارسال و پس از کسب نظرات این نهادها مجدداً در دستور کار قرار گیرد.

دستور دیگر جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، بررسی سرفصل‌های رشته پویانمایی بود که مجدداً و پس از اعمال اصلاحات مورد نظر شورا مطرح شد.

در ادامه جلسه سرفصل‌های رشته فلسفه رسانه و مبانی زیبایی شناسی هنرهای اسلامی نیز طرح و توسط اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی مورد بررسی قرار گرفت.

در گزارش ارائه شده با اشاره به تغییرات شگفت انگیز فناورانه، دفاع از مبانی انقلاب اسلامی مستلزم آگاهی کامل نسبت به نظریه رسانه  عنوان شده است.

حداد عادل در تشریح اهمیت رسانه گفت: آنچه که هم اکنون با رسانه‌های جمعی که بیشتر در محیط مجازی فعال هستند، در جوامع در حال رخ دادن است یک انقلاب صنعتی بزرگتر از انقلاب‌های صنعتی پیشین است.

وی افزود: در این رسانه‌ها، افراد دریافت کننده محض و تحت بمباران‌های اطلاعاتی هستند و این موضوع یک خطر است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: فلسفه رسانه به بررسی تأثیرات گسترش رسانه‌های جمعی بر زندگی فردی و اجتماعی انسان می‌پردازد و اگر امروز به بررسی جریان رسانه و پیام‌های منتقل شده از طریق رسانه نپردازیم، فردا دیر خواهد بود.

پس از آن اعضا به ارائه نظرات خود پرداختند، که نحوه ارتباط مباحث تکنیکی و مفهومی، توجه توأمان زیبایی شناسی اسلام به شکل و معنا، لزوم نگارش یک متن درسی مناسب برای این رشته، تبیین و ترسیم دقیق ارتباط مکاتب هنری با مفاهیم معنوی و دینی توجه به تاریخ هنرهای اسلامی از این جمله بود.

در پایان این جلسه نیز محمدرضا دهشیری با رأی اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی به عضویت کارگروه علوم سیاسی انتخاب شد.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس