هم اکنون متخصصان ستاد بازسازی عتبات عالیات برای نخستین بار از روش جدید برای احداث تعدادی از کاسهها و گنبدگچی در داخل فضای زیارتی استفاده میکنند.
در این روش، گنبدهای گچی در دهانههای با ابعاد حدود 5متر در 5 متر بهصورت قالبی و بدون استفاده از اسکلت فلزی و آهنآلات، بهصورت یکپارچه گچریزی و درجا نصب میشود.این روش در مقایسه با روشهای مرسوم از سرعت بسیار بالاتری برخوردار است.در این روش از گچ با ترکیبات خاص استفاده میشود که مقاومت و دوام قابل توجهی به گنبدهای گچی احداث شده میدهد.
فضای زیارتی صحن حضرت زهرا(س) در مجموع دارای 773 گنبد گچی است که از این تعداد 261گنبد به روش قالبی مذکور و مابقی بهصورت روشهای مرسوم اجرا میشوند.
این صحن و شبستان با حدود 220هزارمترمربع زیربنا، فضای زیارتی حرم مطهر علوی را بیش از 20 برابر توسعه خواهد داد.حرم کنونی حضرت علی (ع) در ابعاد 110 در 110 متر است که با بهرهبرداری از صحن و شبستان حضرت زهرا(س)، حرم مطهر علوی گنجایش پذیرش بیش از 300هزار زائر و نمازگزار را خواهد داشت.
این صحن شامل بخش های زیارتی، فرهنگی، موزه، کتابخانه، رستوران و مضیف، بخش اداری و اقامتی و همچنین بیش از 900 چشمه سرویس بهداشتی برای زائران است.بهرهگیری از فنون مهندسی روز و استفاده از هنر معماری ایرانی و اسلامی از ویژگیهای پروژه صحن حضرت زهرا(س) است.این طرح که بزرگترین پروژه عمرانی و مذهبی جهان اسلام محسوب میشود اکنون در مرحله نازککاری است و با همت متخصصان ایرانی قرار است فاز نخست بخش زیارتی آن فروردین امسال و در سالروز میلاد پربرکت حضرت فاطمه زهرا(س) به روی زائران گشوده شود.
هموطنان گرامی جهت اهداء نذورات خود میتوانند به یکی از روش های زیر اقدام فرمایند:
- پرداخت از طریق شماره حساب ۱۱۰ بانکهای صادرات، سپه، دی، ملی، تجارت، انصار، سرمایه و ملت.
- از طریق درگاه پرداخت اینترنتی (سایت ستاد بازسازی عتبات عالیات).
- اهدای کمکها به صحن حضرت زهرا(س) با شماره گیری کد #888*733*