به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، این تابلو نقاشی رنگ روغن چهره حضرت مسیح (ع) را در حالی نشان میدهد که یک دست خود را بالا برده و نام دارد.
اغلب صاحبنظران دنیای هنر کشف این تابلو را که «سالواتور موندی» یا «منجی جهان» نام دارد، مهمترین کشف هنری 100 سال اخیر میدانند. قرنها بود تصور میشد این اثر را یکی از شاگردان داوینچی کشیده است.
اما ترمیمهای جدیدی که توسط یک گروه متخصص بریتانیایی، ایتالیایی و آمریکایی روی «سالواتور موندی» صورت گرفته نشان میدهد استاد نقاشی دوره رنسانس این اثر را کشیده است.
قرار است این نقاشی برای اولین بار نوامبر امسال در گالری ملی لندن به نمایش دربیاید. پس از این قرار است تابلو توسط صاحبان آن به حراج گذاشته شود. این گروه تابلو را شش سال پیش خریداری کردند.
این نقاشی رنگ روغن روی چوب کشیده شده و زمانی چارلز اول پادشاه اتگلستان صاحب آن بود و پس از اعدام او نقاشی به چارلز دوم، پسرش رسید.
پس از این سرنوشت «سالواتور موندی» در ابهام فرو میرود تا قرن نوزدهم که سر فرانسیس کوک، مجموعهدار بریتانیایی صاحب اثر میشود. این اثر سال 1958 به قیمت 45 پوند به فروش رفت. دلیل قیمت پایین این اثر در آن زمان این بود که همه فکر میکردند تابلو را جووانی آنتونیو بولترافیو، یکی از شاگران لئوناردو کشیده است.
اندازه این تابلو 26 اینچ در 18 اینچ است و زمانی که گروه آمریکایی صاحب آن شد تابلو را برای ترمیم به دست صاحبنظران سپرد. این متخصصان برای ترمیم «سالواتور مندی» را لایهبرداری کردند و کم کم به این نتیجه رسیدند تابلو کار داوینچی است.
مارتین کِمپ، استاد رشته تاریخ هنر در دانشگاه آکسفورد و از صاحبنظران برجسته آثار داوینچی یکی از چهار متخصصی بود که در گالری ملی لندن این اثر را بررسی کرد. البته او تا ماه سپتامبر و انتشار بیانیه صاحبان اثر اجازه اظهار نظر ندارد.
پیترو مارانی، مورخ هنری ایتالیایی که کار ترمیم «شام آخر» لئوناردو داینچی در میلان را برعهده داشت، سال گذشته از این اثر در لندن دیدن کرد و گفت: «پیش از ترمیم اثر در وضعیت نامناسبی بود و لایههای اضافی رنگ روی آن دیده میشد، اما در طول ترمیم کیفیت آن مشخص شد، رنگهای این اثر یادآور «شام آخر» استاد نقاشی رنسانس است.»
مقایسه «سالواتور موندی» با «مریم مقدس در صخرهها» و بررسیهای علمی نیز نشان داد اثر را داوینچی کشیده است. هنوز مشخص نیست این تابلو در نمایشگاه نهم نوامبر «لئوناردو داوینچی: نقاش در دادگاه میلان» به نمایش درمیآید یا نه، نمایش این اثر یک اتفاق بزرگ خواهد بود.
در این نمایشگاه 60 تابلو از داوینچی به نمایش گذاشته میشود که پیشتر در بریتانیا به نمایش درنیامده بودند. مجله «آرت نیوز» که اولین بار این خبر را منتشر کرد گفته این اثر میتواند به قیمت 200 میلیون دلار در حراجیها فروخته شود.
تاکنون گرانترین تابلو هنری فروخته شده در یک حراجی «شماره پنج» اثر جکسن پولاک است که سال 2006 به قیمت 140 میلیون دلار فروخته شد.