به گزارش مشرق، گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران که این روزها حسابی نظارت بر عرضه مواد غذایی و واحدهای صنفی مرتبط با سلامت مردم را تشدید کرده، به نظارت بر عرضه گوشت در قصابیهای تهران پرداخت.
ساعت 10 صبح امروز (دوشنبه) و پیش از عزیمت گشتهای مشترک تعزیرات، جلسه هماهنگی با حضور محمد محمدی مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران و نمایندگان اتحادیه گوشت گوسفندی تهران، بازرسان اتاق اصناف و نماینده انجمن حمایت از مصرف کنندگان برگزار شد.
عرضه گوشت میش و بز به اسم گوشت گوسفندی
محمدی در ابتدای جلسه به تبیین تخلف صورت گرفته در قصابیها پرداخت و گفت: همهروزه در کشتارگاهها، تعداد زیادی گوسفند، میش و بز به کشتار میرسد و توزیع کنندگان، گوشتها را در قصابیها توزیع میکنند.
مدیر کل تعزیرات تهران افزود: نکته جالب این است که در قصابیها همه این گوشتها تحت عنوان گوشت گوسفند به فروش میرسد. کدام قصابی را سراغ دارید که بر روی تابلوی قیمت خود، قیمت گوشت گوسفندی و گوشت میش و بز را جدا نوشته باشد؟ متأسفانه این کار نوعی گران فروشی پنهان و فریب مردم است.
محمدی اضافه کرد: همچنین در قصابیها گوشت ماده گاو به اسم گوشت گوساله جوان به فروش میرسد و جالب اینکه تعداد زیادی از قصابیها هم جواز کسب از اتحادیه ندارند. متأسفانه توزیع کنندههای گوشت، زیر نظر هیچ اتحادیهای نیستند و از همین جا هم تخلفات آغاز میشود.
1600 قصابی تهران مجوز ندارند
پس از اظهارات مدیر کل تعزیرات تهران، نایبرئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران گفت که هم اکنون 900 قصابی فعال و دارای مجوز در تهران وجود دارد و یک هزار و 600 قصابی نیز هیچ مجوزی ندارند.
علیرضا فرجی افزود: اطلاعات قصابیهای فاقد مجوز به اتاق اصناف داده شده است تا نسبت به برخورد و پلمب این واحدهای صنفی اقدام شود.
بهگفته وی، قیمت گوشت گوسفندی کشتار امروز (دوشنبه) 32 هزار تومان است و گوشتی که در قصابیها به اسم گوشت گوسفندی و قیمت 30 هزار تومان در هر کیلو عرضه میشود، گوشت میش است.
بهگفته نایبرئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران، قیمت هر کیلو گوشت میش 22 هزار تومان است.
عرضه گوشت ویژه حیوانات باغ وحش به مردم
پس از پایان جلسه هماهنگی، گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران با حضور محمدی مدیر کل تعزیرات، امید شهرآبادی رئیس گشتهای مشترک تهران و سرابیان مدیر کل نظارت و هماهنگی گشتهای مشترک سازمان تعزیرات حکومتی راهی سطح شهر شدند.
مأموران گشت تعزیرات برای نظارت بر عرضه گوشت، قصابیهای چهارراه مولوی را انتخاب کردند اما بهمحض حضور گشت تعزیرات، تعدادی از قصابیها کرکرههای خود را پایین کشیدند و رفتند و به تذکرات مأموران گشت نیز توجهی نکردند.
مأموران گشت تعزیرات ابتدا وارد یک قصابی در نبش چهارراه مولوی شدند که در یک واحد بسیار کثیف، کوچک و غیربهداشتی به مردم گوشت عرضه میکرد. پس از بررسی نایبرئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران و بازرسان اتاق اصناف مشخص شد که این واحد صنفی مجوز کسب ندارد و گوشتهایش نیز فاسد شده است.
فرجی کارشناس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران گفت: گوشت گاوی که در این واحد عرضه میشود، فاسد شده و برای خیلی وقت پیش است ضمن اینکه این واحد صنفی مجوز کسب از اتحادیه ندارد. گوشت راسته ماده گاوی هم که در این واحد عرضه میشود، مصرف صنعتی دارد اما تحت عنوان گوشت گوساله تازه عرضه میشود و مصرف خانگی ندارد.
اما این پایان کار نبود و کارشانس اتحادیه در ادامه بازرسیها اظهار کرد: متأسفانه در این واحد صنفی، گوشت ماده میشی که در حال عرضه است، نهتنها مصرف خانگی و انسانی ندارد بلکه ویژه حیوانات باغ وحش است. متأسفانه این قصابی هیچ بویی از جوانمردی نبرده و خوراک حیوانات باغ وحش را به مردم عرضه میکند.
عسکر مسئول اجرای احکام گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران در پایان بازرسی از این واحد صنفی، عدم رعایت بهداشت، گرانفروشی، تقلب، نداشتن جواز کسب و استفاده از ابتاع بیگانه غیرمجاز را از تخلفات آن عنوان کرد.
اعتراض مردم به برخورد دیرهنگام با متخلفین
مردمی که در محل حضور داشتند و مشغول نظاره برخورد گشت تعزیرات با این واحد صنفی بودند به خبرنگار ما گفتند: "این قصابی چندین سال است فعالیت میکند و متأسفانه تازه تعزیرات یادش افتاده که برخورد کند. این گوشتها را زن و بچههای ما میخورند و اگر اتفاقی بیفتد چهکسی پاسخگو خواهد بود؟" آنها معتقد بودند که تعزیرات حکومتی باید این واحد صنفی را پلمب و جریمه سنگین کند تا دوباره چنین اقدامی را انجام ندهد.
استفاده از ضایعات گوشت در کبابیها
پس از پایان بازرسی و پلمب این واحد صنفی، مأموران تعزیرات متوجه پنهان کردن گوشت توسط یکی از قصابیها در انبار یکی از بنکداران آن منطقه شدند. کارگری که این گوشتها را پنهان کرده بود، گفت: این گوشتها، گوشت گوساله است و صاحبکارم از من خواست تا گوشتها را به انبار بیاورم.
وقتی مأموران تعزیرات به قصابیای که گوشتهای تازه تخلیه شده را پنهان کرده بود مراجعه کردند، وی گفت: این گوشتها هیچ مشکلی ندارد و برای مصرف خودم نیست بلکه گوشتهای ویژه کباب است و به کبابیها ارسال میکنیم.
وی درباره علت گذاشتن گوشتها داخل انبار گفت: گوشتها را داخل انبار گذاشتم تا کبابی بیاید و ببرد و این گوشتها هیچ اشکالی ندارد.
کارشناس اتحادیه نیز درباره گوشتهایی که داخل بشکههای آبیرنگ پنهان شده بود، گفت: این گوشتها فاسد نیستند اما متأسفانه ضایعات گوشت میش هستند که برای درست کردن کباب در کبابیها استفاده میشود.
پس از بازرسی از این واحد صنفی مشخص شد که این واحد در عرضه هر کیلو گوشت، دو هزار تومان گران فروشی دارد و علاوه بر آن، گوشت میش را به اسم گوشت گوسفند به مردم عرضه میکند.
صاحب این واحد صنفی در پاسخ به این سؤال که چرا قیمت گوشت میش را جدا از گوشت گوسفند ننوشته است، افزود: نگفته بودند که باید جدا بنویسیم و امروز این مسئله را به ما گفتهاند.
جواز کسب تقلبی کار دست مرد قصاب داد
در ادامه بازرسیها مشخص شد که جواز کسب این واحد صنفی که در ابتدا به مأموران گشت تعزیرات ارائه کرده بود، تقلبی است و اصلاً برای این واحد صنفی نیست، اما این پایان کار نبود و مشخص شد که پیشتر اتحادیه به این واحد صنفی بهدلیل نداشتن جواز کسب تذکر داده و خواسته بوده برای دریافت جواز کسب اقدام کند.
در نهایت مأموران گشت تعزیرات حکومتی نسبت به پلمب این واحد صنفی اقدام کردند.
از اینجا گوشت خریدم و مسموم شدم اما کسی رسیدگی نکرد
یکی از حاضران در محل که مشغول نظاره برخورد با متخلفین بود به خبرنگاران گفت: من پیشتر از این واحد صنفی گوشت خریدم و مسموم شدم. بعد از مسمومیت اقدام به شکایت کردم اما گفتند "باید گوشت را بیاوری". گوشتی را که خوردهام چگونه میتوانستم برای نمونه ببرم؟ الآن هم که برخورد میکنند، بعد از یک یا نهایتاً دو ماه دوباره باز میشود و آش همان آش است و کاسه همان کاسه. متأسفانه نظارتها مستمر نیست و وقتی هم برخوردی صورت میگیرد، واحد صنفی متخلف بعد از چند روز دوباره بازگشایی میشود و تخلفات خود را تکرار میکند.
مأموران گشت تعزیرات در نهایت، این واحد صنفی متخلف را هم پلمب کردند.
شهرآبادی: جریمه سنگینی در انتظار متخلفان است
پس از پایان بازرسیها، امید شهرآبادی رئیس گشتهای مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: پروندهها باید دقیقاً کارشناسی شود و بهطور قطع جریمههای سنگینی در انتظار متخلفان است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا تعزیرات پس از سالها فعالیت این واحدها، امروز به فکر برخورد افتاده است اظهار کرد: در قانون، تعزیرات جایگاه رسیدگی دارد و ناظرین نهادهای دیگری هستند که باید بر فعالیت اصناف نظارت داشته باشند. در قانون، اتحادیه اولین ناظران هستند و باید بر فعالیت واحدهای صنفی مرتبط با اتحادیه خود نظارت داشته باشند.
شهرآبادی ادامه داد: ما بهعنوان مرجع رسیدگی در خدمت دستگاههای نظارتی هستیم؛ یعنی پروسه رسیدگی را کوتاه کردیم و قضات خود را در اختیار بازرسان قرار دادیم تا در اسرع وقت و در محل وقوع تخلف با متخلفان برخورد شود.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران گفت: ما گوشت بز، میش و گوسفندی داریم اما قصابیها این تفکیک را انجام نمیدهند در حالی که اختلاف قیمت فاحش بین این سه نوع گوشت وجود دارد. درخواست ما از قصابیها این است که برای مشتریانشان این سه نوع گوشت را با درج قیمت مجزا مشخص کنند نه اینکه هر سه نوع گوشت را به یک قیمت بفروشند.
شهرآبادی تأکید کرد: اگر مشخص نشود و دستگاههای نظارت گزارش کنند، بهطور قطع برخورد شدید میشود. ما از قصابیها میخواهیم که با مردم صادق باشند.