گروه بینالملل مشرق- خلاصه
گزارش: یکی از نمایندگان مجلس سنای فرانسه اخیراً افشا کرد که طبق قوانین این کشور، هر کس به اسرائیل کمک کند، نه تنها کمکهایش از مالیات معاف است، بلکه خودش هم تخفیف 60 درصدی مالیاتی دریافت خواهد کرد. این قانون در حمایت از یک موجودیت خارجی شاید در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما بررسی قوانین مالیاتی در آمریکا، انگلیس، کانادا، و بسیاری از کشورهای اروپایی نشان میدهد، چه بسا کشورهایی که چنین قانونی را برای حمایت از رژیم صهیونیستی ندارند، در اقلیت باشند. آمریکاییها در این میان، در عین نامشروع دانستن شهرکسازیهای صهیونیستها، طبق یک شکایت رسمی از وزارت خزانهداریشان، طی 20 سال، مبلغی در حدود 280 میلیارد دلار به این اقدامات غیرقانونی اسرائیل کمک کردهاند. در این مسیر، سازمانهای «خیریه» آمریکایی که معافیت مالیاتی هم دارند، پیشقدم شدهاند و دولت آمریکا نیز برنامهای برای جلوگیری از نقض قوانین مالیاتی خود توسط این سازمانها ندارد.
«ناتالی گوله» نماینده «اتحادیه دموکراتها و مستقلها»
در مجلس سنای فرانسه
«ناتالی
گوله» سیاستمدار ارشد فرانسوی و نماینده حزب «اتحادیه دموکراتها و مستقلها» در مجلس
سنای فرانسه اخیراً افشا کرد که قوانین مالیاتی فرانسه به شهروندان این کشور این
حق را میدهد که ضمن اعطای کمکهای مالی «خیریه» به ارتش اسرائیل، از 60 درصد تخفیف مالیاتی برخوردار شوند[1]. گوله این قانون را «سود مالیاتی
مالیاتدهندگان فرانسوی [اما] به نفع یک ارتش خارجی» توصیف میکند.
این قانون یعنی شهروندان فرانسوی از طریق نظام مالیاتی کشورشان دارند تشویق میشوند تا به اشغال غیرقانونی و جنگطلبانه فلسطین توسط ارتش اسرائیل، کمک کنند. قانون مذکور همچنین ریاکاری محض دولت فرانسه را نشان میدهد، دولتی که ادعا میکند به پیدا کردن راهحلی صلحآمیز برای مناقشه اسرائیل و فلسطین در سازمان ملل پایبند است.
شهرکسازی کوچکترین جرمی است که اسرائیل با کمک
مالیات شهروندان آمریکایی و اروپایی مرتکب میشود
چرا صدای مالیاتدهندگان درنمیآید
شاید این سؤال پیش بیاید که چرا تا پیش از افشاگری گوله، خبرهای زیادی درباره قوانین مبنی بر معافیتهای مالیاتی کمک به اسرائیل مخابره نمیشد. پاسخ به این سؤال را در دو واقعیت میتوان جستجو کرد: اولاً اینکه رسانهها به علت سیاست حمایت از رژیم صهیونیستی، هیچ تلاشی برای افشای اینگونه سوءاستفادهها از پول مالیاتدهندگان نمیکنند. دوماً اینکه آن دسته از سیاستمداران انگشتشمار مانند گوله هم که در اینباره صحبت میکنند، به سرعت تهدید و وادار به سکوت میشوند.
وزیر بودجه فرانسه هنوز پاسخی به اظهارات سناتور گوله نداده است و از سوی دیگر، خود گوله نیز در پاسخ به «اوئست فرانس» یکی از روزنامههای مهم محلی در شهر «اورن» (جایی که گوله نمایندگیاش را در پارلمان فرانسه دارد) که خواستار نظر وی در اینباره شده بود، از اظهارنظر خودداری کرده و صرفاً گفت: «در این مورد صحبتی نمیکنم.»
«کریستیان اکرت» وزیر بودجه فرانسه پاسخی به اظهارات «گوله»
درباره قانون تخفیف مالیاتی برای حامیان اسرائیل نداده است
صندوق ملی یهودی، از سال 1901
برای شناختن تنها یکی از سازمانهایی که کشورهای غربی، کمک به آنها را از مالیات معاف کردهاند، درباره صندوق ملی یهودی کمی توضیح میدهیم. این صندوق سال 1901 برای خرید زمین در «فلسطین عثمانی» (بعدها فلسطین تحت قیمومیت انگلیس، و اکنون «اسرائیل» و سرزمینهای فلسطینی) جهت شهرکسازی[9] تأسیس شد[10] و سال 2007 صاحب 13 درصد از زمینهای اسرائیل بود. صندوق ملی یهودی در بیش از 500 منطقه مسکونی سابق مردم فلسطین که اسرائیل آنها را نابود و ساکنان آنها را به اجبار آواره کرده، اقدام به کاشت درخت و ایجاد جنگل مصنوعی نموده و ادعا میکند این کار را برای کمک به طبیعت و اقلیم کره زمین انجام میدهد.
این جنگلهای کاج که بسیار انبوه و فشرده کاشته شدهاند، نه تنها پوششی فراگیر را در تمام طول سال بر فراز نقاطی فراهم میکرد که ارتش اسرائیل در آنها مرتکب جنایت جنگی شده بود، بلکه طی سالهای اولیه تشکیل اسرائیل، راهی بود تا به پناهندگان فلسطینی که احتمالاً موفق میشدند به روستای خود بازگردند، اجازه ندهند تا خانهای برای خود بسازند یا خانههای قبلیشان را بازسازی کنند.
افتخار صندوق ملی یهودی این است که از ابتدای کار تا کنون بیش از 240 میلیون درخت در اسرائیل کاشته، 180 سد و مخزن ذخیره آب ساخته، بیش از 1000 کیلومتر مربع زمین را تجهیز نموده و بیش از 1000 پارک تأسیس کرده است. این صندوق سال 2002 «جایزه اسرائیل[11]» (جایزهای که رژیم صهیونیستی در سالگرد «استقلال اسرائیل» میدهد و بالاترین افتخار در این رژیم محسوب میشود) را به خاطر «کمک ویژه به جامعه و کشور اسرائیل» دریافت کرد.
یکی از جنگلهایی که صندوق ملی یهودی
در سرزمینهای اشغالی ساخته است
آمریکاییها چگونه قانون را به خاطر اسرائیل میشکنند
سازمانهای به اصطلاح خیرخواه آمریکا میلیونها دلار به ساخت شهرکهای غیرقانونی اسرائیل در فلسطین کمک میکنند[12] در حالی که حتی نهادهایی مانند سازمان ملل نیز شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی را محکوم کردهاند[13].
آمار نشان میدهد از مارس سال 2009 که نتانیاهو نخستوزیر شد تا اوایل سال 2015، جمعیت شهرکهای اسرائیلی افزایش چشمگیری داشته است به گونهای که آمار خود رژیم صهیونیستی[14] حاکی از آن است که بین سالهای 2009 تا 2014 جمعیت این شهرکها 23 درصد افزایش پیدا کرده است.
اوباما از یک طرف شهرکسازی را غیرقانونی میداند و از طرف دیگر
به سازمانهای حامی جنایتهای اسرائیل تخفیف مالیاتی میدهد
اواخر سپتامبر سال 2014، شهرکنشینهای اسرائیلی در 25 واحد مسکونی در منطقه «سلوان» واقع در ناحیه موسوم به «شهر قدیمی» در شهر بیتالمقدس مستقر شدند. 50 هزار فلسطینی در سلوان زندگی میکنند و بنابراین انتقال شهرکنشینها به این منطقه موجب شد تا دولت اوباما به خاطر «تحریک تنش میان اسرائیلیها و فلسطینیها» سازمانی را محکوم کند که این انتقال را به عهده داشت[16].
این سازمان، یک انجمن اسرائیلی به نام «العاد» است. «العاد» مخفف عبارت «به سوی شهر داوود» است و «شهر داوود» نامی است که اسرائیلیها برای اشاره به «سلوان» از آن استفاده میکنند. بنابراین هدف العاد کاملاً مشخص است: کمک به سیاست رژیم صهیونیستی در اسکان شهرکنشینها در مناطق اشغالی که با قوانین بینالمللی در تناقض است.
طبق اساسنامه «دیوان بینالمللی کیفری[17]»، این دیوان میتواند مقامات دولتی را که مسئول «انتقال مستقیم یا غیرمستقیم بخشی از جمعیت غیرنظامیِ کشور اشغالگر توسط قدرت اشغالگر به درون منطقه تحت اشغال» بودهاند، تحت پیگرد قانونی قرار دهد. این در حالی است که نه تنها دولت آمریکا سالانه سه میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی میکند، بلکه مالیاتدهندگان آمریکایی نیز به طور غیرمستقیم از فعالیتهای العاد حمایت مالی میکنند[18].
50 هزار فلسطینی در سلوان زندگی میکنند، منطقهای که
العاد به دنبال یهودیسازی آن است
بر اساس گزارشهای مالیاتی سالهای 2011 و 2012، العاد حدود دو سوم از کمکهای مالی خود را در این دو سال از یک سازمان خیریه مستقر در نیویورک به نام «دوستان العاد» دریافت کرده است. این سازمان سال 2011 مبلغ 6.9 میلیون دلار و سال 2011 مبلغ 5.6 میلیون دلار به العاد کمک کرد. «دیوید بعری» بنیانگذار العاد نیز یکی از اعضای هیأت مدیره «دوستان العاد» است.
جستجویی ساده کافی است تا دهها سازمان آمریکایی[19] دیگر پیدا شود که به همین ترتیب به ادامه شهرکسازیهای غیرقانونی و سایر اقدامات اسرائیل بر خلاف قوانین بینالمللی کمک میکنند و دولت آمریکا بهرغم حمایت ظاهری از راهحلهای مسالمتآمیز برای مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین، هیچ برخوردی با آنها نمیکند، بلکه با سیاست معافیت مالیاتی، آنها را تشویق میکند تا به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهند.
شکایت از حمایت وزارت خزانهداری آمریکا از اسرائیل
البته در این میان، تلاشهایی هم توسط شهروندان آمریکایی صورت گرفته تا دولت آمریکا را وادار به واکنش علیه کمکهای آمریکایی به رژیم صهیونیستی کند. از جمله در آخرین روزهای سال 2015، «سوزان ابوالهوی» نویسنده و فعال حقوق بشری فلسطینی-آمریکایی، و «محمد عبدالعزیز» و «مایکل سورال» فعالان حقوق بشری ساکن آمریکا، طی شکایتی که علیه وزارت خزانهداری و دفتر «جک لو» وزیر خزانهداری آمریکا کردند[20]، همین مسئله را در دادگاه بخش کلمبیا پیگیری نمودند.
شکایت سه شهروند آمریکایی از وزارت و وزیر خزانهداری آمریکا به
خاطر تخفیف مالیاتی به سازمانهای آمریکایی حامی اسرائیل
بخشی از شکایتنامه با اشاره به «دستکم 30 سال حمایت مالی مالیاتدهندگان آمریکایی از اقدامات مجرمانه نظیر قتل، آتش زدن [اموال فلسطینیها]، تخریب خصمانه اموال [مردم فلسطین]، حمله و ضرب و جرح، نسلکشی، و اقدامات تروریستی بینالمللی»، خواستار نه تنها حذف معافیت مالیاتی سازمانهای دخیل در این زمینه، بلکه بازگشت مبالغ معاف شده به صورت دریافت مالیات شده است. شاکیان پرونده علیه خودداری وزارت خزانهداری آمریکا از نظارت و جلوگیری از این اقدامات مجرمانه شکایت کردهاند.
آنچه نشان میدهد فرانسویها در ریاکاری احتمالاً از آمریکاییها درس گرفتهاند، این است که اوباما طی صحبتهای خود اشاره کرده که شهرکسازیهای اسرائیل «ناقض توافقنامههای قبلی است و تلاشها برای رسیدن به صلح را تضعیف میکند. زمان آن رسیده که شهرکسازیها متوقف شود[21].»
اوباما معتقد است شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی باید پایان یابد،
اما از نظر او راه پایان این شهرکسازیها حمایت مالی از آنهاست
به علاوه، وزارت خزانهداری
آمریکا نیز بیان کرده که «این دولت مانند همه دولتهای قبلی از سال 1967، شهرکسازی
را غیرقانونی و خلاف آرمان صلح میداند. آمریکا هرگز از شهرکسازی و فعالیتهای مرتبط
با آن دفاع یا حمایت نکرده و بنابراین هیچگاه سیاستهایی را دنبال نمیکند که شهرکسازی
را مشروع نماید[22].» با این وجود هنوز هم سازمانهای «خیریه» آمریکایی به راحتی به رژیم صهیونیستی کمک میکنند و هیچکس جلوی آنها را نمیگیرد، مگر برای آنکه خبر تخفیفهای بیشتر مالیاتی را به آنها بدهد.
[5] Donate to FIDF Now to Support the Wellbeing and Educational Needs of Israel’s Brave Soldiers Link