گروه بینالملل مشرق -
بحران یمن که با تجاوز نظامی عربستان سعودی در 26 مارس 2015 میلادی وارد
مرحله جدیدی شد، این روزها توامان در دو عرصه میدانی و سیاسی دنبال می شود.
مذاکرات کویت و تنش زایی سعودی ها
21 آوریل گذشته کویت زیر نظر سازمان ملل متحد آغازگر دور جدید مذاکرات میان طرف های درگیر در یمن - هیئتی به نمایندگی «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهوری فراری و مهره سعودی ها در یمن و هیئتی به نمایندگی جنبش «انصار الله» و هيئتي به نمایندگی «علي عبدالله صالح» رئيس جمهوري پيشين يمن - با هدف دستیابی به راه حلی سیاسی و پایان دادن به تجاوز نظامی عربستان سعودی علیه یمن بود.
دور اول این مذاکرات که با 4 روز تاخیر به دلیل تداوم نقض آتش بس از سوی سعودی ها با حضور «اسماعیل ولد الشیخ»، نماینده سازمان ملل در امور یمن آغاز شده بود، روی آتش بس و تشکیل کمیته ای جهت نظارت بر آن در ریاض و تثبیت آن متمرکز بود.
انصار الله یمن که همواره اعلام کرده، توقف جنگ و هرگونه عملیات نظامی اولویت آنهاست و با این شعار به کویت رفته، از همان ابتدا با لجاجت طرف مقابل مواجه شده و سرباز زدن هیئت ریاض از این مسئله روند مذاکرات را در همان روز اول با مشکل مواجه کرد.
سنگ اندازی هیئت ریاض در روند مذاکرات با مخالفت این هیئت با پیشنهاد ولد الشیخ جهت صادر کردن بیانیه ای در حمایت از آتش بس و تثبیت آن، رد برگزاری نشست مشترک میان روسای دو هیئت، تمرکز بر بند «اعتماد سازی» و عدم عمل به تعهدات از پیش مشخص شده شامل آتش بس و گشودن گذرگاه های امن و آزادی بازداشت شدگان ادامه یافت.
با این حال 28 آوریل خبرگزاری رسمی کویت، «کونا» از پیشرفت مذاکرات در چارچوب ارائه شده از سوی سازمان ملل و نزدیک شدن طرف های مذاکره کننده به توافقی تاریخی خبر داد.
حضور هیئت انصار الله در مذاکرات کویت
اما
رد دیدگاه کلی انصار الله درباره راه حل سیاسی بحران یمن شامل تثبیت آتش
بس به صورت کامل و فراگیر، لغو محاصره در تمامی اشکال آن، رفع تمامی موانع
برای عبور و مرور شهروندان یمنی در داخل و خارج و توافق بر سر تشکیل دولت
توافقی جدید از سوی هیئت ریاض به بهانه ادامه عملیات نظامی انصار الله،
تعلیق مذاکرات را به دنبال داشت.
در این راستا و برای باز گرداندن هیئت ریاض به مذاکرات تاکنون میانجیگری هایی از سوی سازمان ملل، امیر کویت و شورای همکاری خلیج فارس صورت گرفته، تا براساس خبرهای رسیده روند مذاکرات بار دیگر از روز 4 شنبه از سر گرفته شود.
ناتوانی در تصمیم گیری که ناشی از محدودیت اختیارات داده شده به هیئت ریاض است و وابستگی و عدم استقلال این هیئت مهمترین موانع پیشرفت مذاکرات است.
هشدار نسبت به تحرکات سعودی ها
«محمد عبد السلام»، سخنگوی جنبش انصار الله یمن در بحبحوحه مذاکرات صلح یمن در کویت، هشدار داد که شبه نظامیان وابسته به عبد ربه منصور هادی و مورد حمایت عربستان سعودی خود را برای عملیات نظامی گسترده در استان های مارب، تعز و الجوف یمن آماده می کنند.
سخنگوی جنبش انصار الله هدف هیئت ریاض از متهم کردن انصار الله و نیروهای یمنی به نقض آتش بس، به بن بست کشاندن مذاکرات و آماده کردن شرایط برای جنگ گسترده در منطقه نهم در شمال شرق صنعا و دیگر استان های یمن است.
منابع آگاه امنیتی در دو منطقه ابین و عدن تصریح کردند، ظرف 24 ساعت گذشته منطقه زنگبار و شماری از مناطق استان عدن شاهد حرکت گسترده گروه های تروریستی تکفیری از مناطق مذکور به سمت منطقه راهبردی باب المندب و شهر تعز است.
به گفته منابع محلی نقل و انتقال گروه های تروریستی تکفیری را باید در چارچوب توافقی ملاحظه کرد که بین نظامیان اماراتی با گروه تروریستی القاعده طی هفته های گذشته به دست آمد و بر اساس آن عناصر القاعده باید از شهر زنگبار، مرکز استان ابین خارج شوند.
به موازات برگزاری مذاکرات طرف های یمنی در کویت، مطبوعات آمریکا اظهارات مهمی درباره تجاوز عربستان سعودی علیه یمن موسوم به عملیات «طوفان قاطع» به نقل از «جمال بن عمر»، فرستاده سابق سازمان ملل در امور یمن منتشر کردند.
بن عمر در مصاحبه ای مطبوعاتی 19 آوریل گذشته تصریح کرده بود که تجاوز نظامی عربستان سعودی علیه یمن و همچنین درگیری های جاری بین طرف های یمنی در این کشور در چارچوب تلاش برای دور کردن انصار الله از روند سیاسی یمن صورت می گیرد.
وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود گفته بود، طی 3 سال که به عنوان فرستاده سازمان ملل در امور یمن مشغول به کار بوده، به هیچ دلیل و سندی مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی یمن دست نیافته است.
تاکنون عربستان سعودی بارها ایران را به حمایت از انصار الله و ارتباط با این جنبش و حمایت نظامی از آنها در جنگ اشان علیه نظامیان این کشور متهم کرده است.
ادامه نقض آتش بس توسط عربستان سعودی
هیئت ریاض درحالی طی مذاکرات کویت انصار الله را به نقض آتش بس در یمن متهم کرده است که مناطق مختلف یمن طی روزهای گذشته بارها شاهد حملات شبه نظامیان وابسته به منصور هادی و نظامیان عربستان سعودی و ائتلاف عربی بود.
در این راستا نیروهای ارتش یمن حمله انتحاری یکی از عناصر وابسته به گروه القاعده به یک پادگان نظامی در صنعاء را پیش از اجرای عملیات و با از پای درآوردن این انتحاری خنثی کردند.
در
منطقه «نهم»، در صنعاء تلاش شبه نظامیان وابسته به عربستان جهت پیشروی در
این منطقه با مقابله نیروهای یمنی ناکام ماند. براساس گزارش های رسیده دفع
حمله نظامیان متجاوز، موجب وقوع درگیری های شدید بین دو طرف در این منطقه
شد که در نتیجه آن 40 شبه نظامی کشته و ده ها تن دیگر زخمی شدند.
در شهر «تعز»، مرکز استان تعز شبه نظامیان وابسته به هادی حملات سنگینی را علیه کمیته های انقلابی و ارتش یمن انجام داده و مناطق مسکونی و انبارهای حاوی کمک های امدادی را به شدت بمباران کردند که موجب بروز آتش سوزی های گسترده در آنها و سوختن مواد موجود در آنها شد.
این درحالی است که جمعه گذشته کمیته های مردمی و ارتش یمن 40 نظامی وابسته به ائتلاف عربی به رهبری عربستان که در حال حرکت به سوی مأرب بودند، را در منطقه «البیضاء» به اسارت گرفتند.
جدیدترین گزارش ها از نقض آتش بس در یمن تاکید می کند که نظامیان سعودی درحال ساخت سنگرها، خاکریزها و مواضع جدید در مناطق الغیل و المتون در استان جوف و دیگر مناطق یمن هستند.
کشته شدن دو نظامی وابسته به شرکت آمریکایی «داین گروپ»
از جهتی، دو نظامی مزدور آمریکایی وابسته به شرکت امنیتی – نظامی «داین گروپ» در جریان شلیک رخ داده در یکی از پایگاه های نظامی عدن، در جنوب یمن کشته شدند.
یک مقام امنیتی یمنی در این خصوص توضیح داد که این 2 نظامی وابسته به شرکت امنیتی آمریکایی «داین گروپ» توسط یکی از سربازان پادگان راس عمران در استان شبوه، واقع در جنوب یمن کشته شدند.
این منبع افزود: یکی از 2 نظامی مزدور آمریکایی کشته شده، معاون فرمانده تک تیراندازان این شرکت بود و پس از این حادثه اجسادشان به فرودگاه عدن منتقل شده تا با هواپیمای ویژه به جیبوتی منتقل شوند.
عربستان سعودی مارس گذشته قراردادی 3 میلیارد دلاری با شرکت آمریکایی «داین گروپ» که همانند شرکت «بلک واتر» ارائه دهنده خدمات نظامی امنیتی است، امضا کرد تا از خدمات امنیتی و نظامی آن در عرصه یمن استفاده کند.
19 مارس گذشته، درپی حملات نیروهای یمنی علیه مواضع و تجمعات گروه های مسلح و شبه نظامی در منطقه ذباب، رو به روی تنگه باب المندب در جنوب غربی یمن 4 تن از عناصر این شرکت از جمله فرمانده گروه که دارای تابعیت اسرائیلی است، در این منطقه کشته شدند.
از میان این 4 کشته دو نفر به نام های «بوناپارت رامرز» 35 ساله، سرگرد سابق ارتش فرانسه و «شایلم افرام»، اسرائیلی شناسایی شدند.
ورود نیروهای آمریكایی به جنوب یمن
از سوی دیگر، در تحولی بسیار مهم در عرصه میدانی یمن، منابع رسانه ای آمریكا از ورود تیمی متشکل از نیروهای ویژه و اطلاعات نظامی آمریكا به یمن خبر دادند.
«تومان پاومن»، خبرنگار رادیو آژانس ملی آمریكا در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر ضمن افشای این خبر با بیان اینکه این گروه به بهانه كمک به مزدوران عربستانی و اماراتی جهت تعقیب تروریست های القاعده وارد یمن شده اند، نوشت: پیش تر نیز تیمی از نیروهای ویژه و اطلاعات نظامی آمریكا بهانه تعقیب تروریست های القاعده در جنوب یمن مستقر بودند، اما سال گذشته این كشور را ترک كردند.
ورود این گروه از تفنگداران آمریکایی به یمن به درخواست امارات و به بهانه به آنچه آن را مبارزه با القاعده در جنوب یمن خوانده صورت می گیرد، در حالی که ظرف یك سال اخیر گزارش های مستند و بی شماری منتشر شده که با افشای حمایت مالی و تسلیحاتی عربستان و امارات از دو گروه تروریستی تکفیری القاعده و داعش در جنوب یمن تاکید می کند که این دو گروه به لطف کمک های ریاض و ابو ظبی بود که توانستند، استان های جنوب یمن را تصرف کنند و بر منابع نفتی و گازی آنها سیطره یابند.
عربستان و امارات نه تنها به قدرت یافتن القاعده و داعش در جنوب یمن کمک کردند، بلکه بارها فیلم ها و تصاویری از میدان های نبرد در جنوب یمن منتشر شده که نشان می دهد، عناصر القاعده و داعش در یک سنگر و در یک صف واحد کنار نظامیان عربستانی و اماراتی درحال نبرد با نیروهای یمنی هستند و حتی از خوابگاه و امکانات غذایی و رفاهی آنها استفاده می کنند.
از سرگیری درگیری های مسلحانه در عدن
اما منابع محلی در شهر «عدن»، مرکز استان عدن در جنوب یمن اعلام کردند که از روز گذشته درگیری های مسلحانه بین گارد محافظت از کاخ ریاست جمهوری در منطقه المعاشیق با شبه نظامیان وابسته به عربستان سعودی داخل المعاشیق از سرگرفته شد.
این درگیری ها شش ماه پیش در کاخ ریاست جمهوری عدن که محل استقرار عبد ربه منصور هادی است، در گرفته و همچنان ادامه دارد. در جریان این درگیری ها تاکنون ده ها نفر از دو طرف کشته و زخمی شدند. در درگیری های روز گذشته نیز یک نفر کشته و یک نفر زخمی شده است.
افشای یادداشت تفاهم سعودی – صهیونیستی درباره دریای سرخ
پایگاه اینترنتی مرکز مطالعات "Veterans Today " آمریکا در گزارشی از وجود اطلاعاتی پرده برداشت که تاکید می کند، دو رژیم عربستان سعودی و صهیونیستی از سال 2014 میلادی درباره همکاری نظامی مشترک در دریای سرخ توافق کرده اند.
این مرکز مطالعات آمریکایی در این باره به سندی استناد جست که یکی از رهبران حزب چپگرای صهیونیستی «میرتس» آن را افشا کرد. در این سند آمده است که عربستان سعودی و اسرائیل در سال 2014 میلادی یادداشت تفاهمی امضا کردند که بر اساس آن با همکاری یکدیگر تنگه باب المندب و خلیج عدن و کانال سوئز و همچنین کشورهای قرار گرفته بر کرانه دریای سرخ را اداره خواهند کرد.
در بخش دیگری از گزارش این مرکز تحقیقاتی متخصص در امور نظامی آمده است که رژیم صهیونیستی در سال 2015 میلادی میزبان شماری از افسران سعودی جهت گذراندن دوره های آموزشی در پایگاه نظامی «پولونیوم» از طریق بندر حیفا بود.
به نوشته این مرکز بر اساس این یادداشت تفاهم دو طرف توافق کرده اند، برای تامین امنیت و استقرار خاورمیانه با گروه های تروریستی فعال در حوزه دریای سرخ به صورت مشترک مبارزه کنند و اتاق عملیاتی مشترک این عملیات را اداره و هدایت کند.
همکاری عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی موضوعی است که «عبدالملک الحوثی»، رهبر جنبش انصار الله یمن در سخنرانی دوشنبه شب خود در سال روز شهادت سید حسین بدر الدین الحوثی موسس جنبش انصارالله به آن اشاره کرد و گفت که آنچه در منطقه رخ می دهد تنها به نفع آمریکا و اسرائیل است.
الحوثی تاکید کرده بود که لابی صهیونیستی با همه کینه توزی های خود حرکت و توطئه و دسیسه و بحران در یمن ایجاد می کند و نه تنها در جنگ عربستان علیه یمن مشارکت دارد، بلکه جنگ های منطقه و بحران های اقتصادی در جهان را مهندسی می کند.
الحوثی خاطر نشان کرده بود که رژیم صهیونیستی تلاش می کند امت اسلامی را از هویت و فرهنگ آن جدا کند.
افشاگری های علی عبد الله صالح
و سرانجام اینکه «علی عبدالله صالح»، رئیس جمهور پیشین یمن در گفتگو با تلویزیون «روسیا الیوم» با بیان اینکه «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهور قانونی یمن شمرده نمی شود، بلکه این جنبش انصار الله است که صاحب قانونی قدرت در «صنعا» است، تصریح کرد که «خالد بحاح» را به عنوان نخست وزیر دولت انتقالی یمن قبول دارد و خواهان تشکیل دولتی جدید با مشارکت همه نیروهای سیاسی یا تشکیل کابینه ای به ریاست بحاح تا فراهم شدن مقدمات برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی است.
رد حمایت ایران از وی در جنگ یمن از مهمترین اظهارات صالح بود که بر اساس آن از کسانی که وی را به داشتن چنین رابطه ای متهم می کنند، خواست ادعای خود در این باره و همچنین ادعای حضور ایران در یمن و حمایت مالی یا تسلیحاتی از نیروهای یمنی از جمله انصار الله و اعزام نیرو به این کشور را ثابت کنند.
در مقابل، صالح فاش کرد که عربستان در کشتن «ابراهیم الحمدی»، رئیس جمهور اسبق یمن دست داشته و تصریح کرد که «صالح الهدیان»، وابسته نظامی وقت سفارت عربستان در یمن بر قتل وی که دشمن ریاض بود، نظارت داشت.
مذاکرات کویت و تنش زایی سعودی ها
21 آوریل گذشته کویت زیر نظر سازمان ملل متحد آغازگر دور جدید مذاکرات میان طرف های درگیر در یمن - هیئتی به نمایندگی «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهوری فراری و مهره سعودی ها در یمن و هیئتی به نمایندگی جنبش «انصار الله» و هيئتي به نمایندگی «علي عبدالله صالح» رئيس جمهوري پيشين يمن - با هدف دستیابی به راه حلی سیاسی و پایان دادن به تجاوز نظامی عربستان سعودی علیه یمن بود.
دور اول این مذاکرات که با 4 روز تاخیر به دلیل تداوم نقض آتش بس از سوی سعودی ها با حضور «اسماعیل ولد الشیخ»، نماینده سازمان ملل در امور یمن آغاز شده بود، روی آتش بس و تشکیل کمیته ای جهت نظارت بر آن در ریاض و تثبیت آن متمرکز بود.
مذاکرات طرف های یمنی در کویت
با
پایان دور اول، دور دوم مذاکرات با تمرکز روی 5 محور تحویل سلاح های
سنگین و متوسط، عقب نشینی از شهرها، تعیین خطوط اساسی برای تشکیل دولت
توافقی، تبادل اسرا و مشخص کردن یک راه کار برای ادامه گفتگوها 23 آوریل
آغاز شد.انصار الله یمن که همواره اعلام کرده، توقف جنگ و هرگونه عملیات نظامی اولویت آنهاست و با این شعار به کویت رفته، از همان ابتدا با لجاجت طرف مقابل مواجه شده و سرباز زدن هیئت ریاض از این مسئله روند مذاکرات را در همان روز اول با مشکل مواجه کرد.
سنگ اندازی هیئت ریاض در روند مذاکرات با مخالفت این هیئت با پیشنهاد ولد الشیخ جهت صادر کردن بیانیه ای در حمایت از آتش بس و تثبیت آن، رد برگزاری نشست مشترک میان روسای دو هیئت، تمرکز بر بند «اعتماد سازی» و عدم عمل به تعهدات از پیش مشخص شده شامل آتش بس و گشودن گذرگاه های امن و آزادی بازداشت شدگان ادامه یافت.
با این حال 28 آوریل خبرگزاری رسمی کویت، «کونا» از پیشرفت مذاکرات در چارچوب ارائه شده از سوی سازمان ملل و نزدیک شدن طرف های مذاکره کننده به توافقی تاریخی خبر داد.
حضور هیئت انصار الله در مذاکرات کویت
در این راستا و برای باز گرداندن هیئت ریاض به مذاکرات تاکنون میانجیگری هایی از سوی سازمان ملل، امیر کویت و شورای همکاری خلیج فارس صورت گرفته، تا براساس خبرهای رسیده روند مذاکرات بار دیگر از روز 4 شنبه از سر گرفته شود.
ناتوانی در تصمیم گیری که ناشی از محدودیت اختیارات داده شده به هیئت ریاض است و وابستگی و عدم استقلال این هیئت مهمترین موانع پیشرفت مذاکرات است.
هشدار نسبت به تحرکات سعودی ها
«محمد عبد السلام»، سخنگوی جنبش انصار الله یمن در بحبحوحه مذاکرات صلح یمن در کویت، هشدار داد که شبه نظامیان وابسته به عبد ربه منصور هادی و مورد حمایت عربستان سعودی خود را برای عملیات نظامی گسترده در استان های مارب، تعز و الجوف یمن آماده می کنند.
سخنگوی جنبش انصار الله هدف هیئت ریاض از متهم کردن انصار الله و نیروهای یمنی به نقض آتش بس، به بن بست کشاندن مذاکرات و آماده کردن شرایط برای جنگ گسترده در منطقه نهم در شمال شرق صنعا و دیگر استان های یمن است.
«محمد عبد السلام»، سخنگوی جنبش انصار الله یمن
در
این راستا، منابع رسانه ای یمنی از تجمع بی سابقه گروه های تروریستی
تکفیری فعال در دو استان عدن و ابین و حرکت آنها به سمت منطقه راهبردی باب
المندب و شهر تعز خبر دادند.منابع آگاه امنیتی در دو منطقه ابین و عدن تصریح کردند، ظرف 24 ساعت گذشته منطقه زنگبار و شماری از مناطق استان عدن شاهد حرکت گسترده گروه های تروریستی تکفیری از مناطق مذکور به سمت منطقه راهبردی باب المندب و شهر تعز است.
نقشه استان ابین و استان عدن در یمن
همچنین
قرار است، «علی المعمری» که از سوی هادی به سمت استاندار تعز منصوب شده،
وارد شهر «التربه» شود و کار خود را از آنجا آغاز و مناطق تحت تصرف شبه
نظامیان وابسته به هادی و عربستان سعودی در تعز را اداره کند.به گفته منابع محلی نقل و انتقال گروه های تروریستی تکفیری را باید در چارچوب توافقی ملاحظه کرد که بین نظامیان اماراتی با گروه تروریستی القاعده طی هفته های گذشته به دست آمد و بر اساس آن عناصر القاعده باید از شهر زنگبار، مرکز استان ابین خارج شوند.
نقشه باب المندب و استان تعز در یمن
تلاش برای به حاشیه راندن انصار اللهبه موازات برگزاری مذاکرات طرف های یمنی در کویت، مطبوعات آمریکا اظهارات مهمی درباره تجاوز عربستان سعودی علیه یمن موسوم به عملیات «طوفان قاطع» به نقل از «جمال بن عمر»، فرستاده سابق سازمان ملل در امور یمن منتشر کردند.
بن عمر در مصاحبه ای مطبوعاتی 19 آوریل گذشته تصریح کرده بود که تجاوز نظامی عربستان سعودی علیه یمن و همچنین درگیری های جاری بین طرف های یمنی در این کشور در چارچوب تلاش برای دور کردن انصار الله از روند سیاسی یمن صورت می گیرد.
جمال بن عمر، فرستاده سابق سازمان ملل در امور یمن
وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود گفته بود، طی 3 سال که به عنوان فرستاده سازمان ملل در امور یمن مشغول به کار بوده، به هیچ دلیل و سندی مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی یمن دست نیافته است.
تاکنون عربستان سعودی بارها ایران را به حمایت از انصار الله و ارتباط با این جنبش و حمایت نظامی از آنها در جنگ اشان علیه نظامیان این کشور متهم کرده است.
ادامه نقض آتش بس توسط عربستان سعودی
هیئت ریاض درحالی طی مذاکرات کویت انصار الله را به نقض آتش بس در یمن متهم کرده است که مناطق مختلف یمن طی روزهای گذشته بارها شاهد حملات شبه نظامیان وابسته به منصور هادی و نظامیان عربستان سعودی و ائتلاف عربی بود.
در این راستا نیروهای ارتش یمن حمله انتحاری یکی از عناصر وابسته به گروه القاعده به یک پادگان نظامی در صنعاء را پیش از اجرای عملیات و با از پای درآوردن این انتحاری خنثی کردند.
{$sepehr_media_1518002_400_300}
در شهر «تعز»، مرکز استان تعز شبه نظامیان وابسته به هادی حملات سنگینی را علیه کمیته های انقلابی و ارتش یمن انجام داده و مناطق مسکونی و انبارهای حاوی کمک های امدادی را به شدت بمباران کردند که موجب بروز آتش سوزی های گسترده در آنها و سوختن مواد موجود در آنها شد.
این درحالی است که جمعه گذشته کمیته های مردمی و ارتش یمن 40 نظامی وابسته به ائتلاف عربی به رهبری عربستان که در حال حرکت به سوی مأرب بودند، را در منطقه «البیضاء» به اسارت گرفتند.
اسارت نطامیان سعودی در یمن
جدیدترین گزارش ها از نقض آتش بس در یمن تاکید می کند که نظامیان سعودی درحال ساخت سنگرها، خاکریزها و مواضع جدید در مناطق الغیل و المتون در استان جوف و دیگر مناطق یمن هستند.
کشته شدن دو نظامی وابسته به شرکت آمریکایی «داین گروپ»
از جهتی، دو نظامی مزدور آمریکایی وابسته به شرکت امنیتی – نظامی «داین گروپ» در جریان شلیک رخ داده در یکی از پایگاه های نظامی عدن، در جنوب یمن کشته شدند.
یک مقام امنیتی یمنی در این خصوص توضیح داد که این 2 نظامی وابسته به شرکت امنیتی آمریکایی «داین گروپ» توسط یکی از سربازان پادگان راس عمران در استان شبوه، واقع در جنوب یمن کشته شدند.
مزدوران نظامی شرکت داین گروپ در یمن
به
گفته این مقام امنیتی یمنی این 2 نظامی مزدور آمریکایی، «موریس کلود
رینزور»، Bhb 12452/2 معاون فرمانده گروه تک تیرانداز یکی از لشکرهای ارتش
فرانسه و «مارسیل دی کاپورناک»، Bhb 55252/2 نام دارند که تانزانیایی است
و پیش تر به مدت 6 سال برای شرکت بلک واتر کار می کرد، اما به دلیل
رفتارهای نادرست و تعامل ناشایستش از این سمت بر کنار شد.این منبع افزود: یکی از 2 نظامی مزدور آمریکایی کشته شده، معاون فرمانده تک تیراندازان این شرکت بود و پس از این حادثه اجسادشان به فرودگاه عدن منتقل شده تا با هواپیمای ویژه به جیبوتی منتقل شوند.
عربستان سعودی مارس گذشته قراردادی 3 میلیارد دلاری با شرکت آمریکایی «داین گروپ» که همانند شرکت «بلک واتر» ارائه دهنده خدمات نظامی امنیتی است، امضا کرد تا از خدمات امنیتی و نظامی آن در عرصه یمن استفاده کند.
19 مارس گذشته، درپی حملات نیروهای یمنی علیه مواضع و تجمعات گروه های مسلح و شبه نظامی در منطقه ذباب، رو به روی تنگه باب المندب در جنوب غربی یمن 4 تن از عناصر این شرکت از جمله فرمانده گروه که دارای تابعیت اسرائیلی است، در این منطقه کشته شدند.
از میان این 4 کشته دو نفر به نام های «بوناپارت رامرز» 35 ساله، سرگرد سابق ارتش فرانسه و «شایلم افرام»، اسرائیلی شناسایی شدند.
ورود نیروهای آمریكایی به جنوب یمن
از سوی دیگر، در تحولی بسیار مهم در عرصه میدانی یمن، منابع رسانه ای آمریكا از ورود تیمی متشکل از نیروهای ویژه و اطلاعات نظامی آمریكا به یمن خبر دادند.
«تومان پاومن»، خبرنگار رادیو آژانس ملی آمریكا در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر ضمن افشای این خبر با بیان اینکه این گروه به بهانه كمک به مزدوران عربستانی و اماراتی جهت تعقیب تروریست های القاعده وارد یمن شده اند، نوشت: پیش تر نیز تیمی از نیروهای ویژه و اطلاعات نظامی آمریكا بهانه تعقیب تروریست های القاعده در جنوب یمن مستقر بودند، اما سال گذشته این كشور را ترک كردند.
ورود نیروهای آمریكایی به جنوب یمن
ورود این گروه از تفنگداران آمریکایی به یمن به درخواست امارات و به بهانه به آنچه آن را مبارزه با القاعده در جنوب یمن خوانده صورت می گیرد، در حالی که ظرف یك سال اخیر گزارش های مستند و بی شماری منتشر شده که با افشای حمایت مالی و تسلیحاتی عربستان و امارات از دو گروه تروریستی تکفیری القاعده و داعش در جنوب یمن تاکید می کند که این دو گروه به لطف کمک های ریاض و ابو ظبی بود که توانستند، استان های جنوب یمن را تصرف کنند و بر منابع نفتی و گازی آنها سیطره یابند.
عربستان و امارات نه تنها به قدرت یافتن القاعده و داعش در جنوب یمن کمک کردند، بلکه بارها فیلم ها و تصاویری از میدان های نبرد در جنوب یمن منتشر شده که نشان می دهد، عناصر القاعده و داعش در یک سنگر و در یک صف واحد کنار نظامیان عربستانی و اماراتی درحال نبرد با نیروهای یمنی هستند و حتی از خوابگاه و امکانات غذایی و رفاهی آنها استفاده می کنند.
القاعده و عربستان در یمن
طی
یک هفته گذشته ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان عملیات ویژه ای را در
استان حضرموت، در جنوب یمن آغاز کرده است؛ ریاض مدعی است که این عملیات را
برای مقابله با گروهک های تروریستی در این منطقه اجرا می کند.از سرگیری درگیری های مسلحانه در عدن
اما منابع محلی در شهر «عدن»، مرکز استان عدن در جنوب یمن اعلام کردند که از روز گذشته درگیری های مسلحانه بین گارد محافظت از کاخ ریاست جمهوری در منطقه المعاشیق با شبه نظامیان وابسته به عربستان سعودی داخل المعاشیق از سرگرفته شد.
کاخ «المعاشیق» در عدن کانون درگیری بین شبه نظامیان وابسته به هادی
این درگیری ها شش ماه پیش در کاخ ریاست جمهوری عدن که محل استقرار عبد ربه منصور هادی است، در گرفته و همچنان ادامه دارد. در جریان این درگیری ها تاکنون ده ها نفر از دو طرف کشته و زخمی شدند. در درگیری های روز گذشته نیز یک نفر کشته و یک نفر زخمی شده است.
افشای یادداشت تفاهم سعودی – صهیونیستی درباره دریای سرخ
پایگاه اینترنتی مرکز مطالعات "Veterans Today " آمریکا در گزارشی از وجود اطلاعاتی پرده برداشت که تاکید می کند، دو رژیم عربستان سعودی و صهیونیستی از سال 2014 میلادی درباره همکاری نظامی مشترک در دریای سرخ توافق کرده اند.
حزب چپگرای صهیونیستی میرتس
این مرکز مطالعات آمریکایی در این باره به سندی استناد جست که یکی از رهبران حزب چپگرای صهیونیستی «میرتس» آن را افشا کرد. در این سند آمده است که عربستان سعودی و اسرائیل در سال 2014 میلادی یادداشت تفاهمی امضا کردند که بر اساس آن با همکاری یکدیگر تنگه باب المندب و خلیج عدن و کانال سوئز و همچنین کشورهای قرار گرفته بر کرانه دریای سرخ را اداره خواهند کرد.
در بخش دیگری از گزارش این مرکز تحقیقاتی متخصص در امور نظامی آمده است که رژیم صهیونیستی در سال 2015 میلادی میزبان شماری از افسران سعودی جهت گذراندن دوره های آموزشی در پایگاه نظامی «پولونیوم» از طریق بندر حیفا بود.
بندر حیفا
به نوشته این مرکز بر اساس این یادداشت تفاهم دو طرف توافق کرده اند، برای تامین امنیت و استقرار خاورمیانه با گروه های تروریستی فعال در حوزه دریای سرخ به صورت مشترک مبارزه کنند و اتاق عملیاتی مشترک این عملیات را اداره و هدایت کند.
همکاری عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی موضوعی است که «عبدالملک الحوثی»، رهبر جنبش انصار الله یمن در سخنرانی دوشنبه شب خود در سال روز شهادت سید حسین بدر الدین الحوثی موسس جنبش انصارالله به آن اشاره کرد و گفت که آنچه در منطقه رخ می دهد تنها به نفع آمریکا و اسرائیل است.
دریای سرخ و کشورهای واقع بر کرانه آن
الحوثی تاکید کرده بود که لابی صهیونیستی با همه کینه توزی های خود حرکت و توطئه و دسیسه و بحران در یمن ایجاد می کند و نه تنها در جنگ عربستان علیه یمن مشارکت دارد، بلکه جنگ های منطقه و بحران های اقتصادی در جهان را مهندسی می کند.
الحوثی خاطر نشان کرده بود که رژیم صهیونیستی تلاش می کند امت اسلامی را از هویت و فرهنگ آن جدا کند.
افشاگری های علی عبد الله صالح
و سرانجام اینکه «علی عبدالله صالح»، رئیس جمهور پیشین یمن در گفتگو با تلویزیون «روسیا الیوم» با بیان اینکه «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهور قانونی یمن شمرده نمی شود، بلکه این جنبش انصار الله است که صاحب قانونی قدرت در «صنعا» است، تصریح کرد که «خالد بحاح» را به عنوان نخست وزیر دولت انتقالی یمن قبول دارد و خواهان تشکیل دولتی جدید با مشارکت همه نیروهای سیاسی یا تشکیل کابینه ای به ریاست بحاح تا فراهم شدن مقدمات برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی است.
«علی عبدالله صالح»، رئیس جمهور پیشین یمن
رد حمایت ایران از وی در جنگ یمن از مهمترین اظهارات صالح بود که بر اساس آن از کسانی که وی را به داشتن چنین رابطه ای متهم می کنند، خواست ادعای خود در این باره و همچنین ادعای حضور ایران در یمن و حمایت مالی یا تسلیحاتی از نیروهای یمنی از جمله انصار الله و اعزام نیرو به این کشور را ثابت کنند.
در مقابل، صالح فاش کرد که عربستان در کشتن «ابراهیم الحمدی»، رئیس جمهور اسبق یمن دست داشته و تصریح کرد که «صالح الهدیان»، وابسته نظامی وقت سفارت عربستان در یمن بر قتل وی که دشمن ریاض بود، نظارت داشت.