کد خبر 57298
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۸

يك تلسكوپ فضايي روسي كه در جريان جنگ سرد طراحي شده بود، قرار است روز دوشنبه به فضا پرتاب شود.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، «راديوآسترون»(RadioAstron) كه يك تلسكوپ راديويي فضايي است با رسيدن به مدار خود كه تا آن سوي ماه نيز گسترش خواهد يافت به همگام‌سازي با آنتن‌هاي راديويي زمين پرداخته و به طورموثري بزرگترين تلسكوپ ساخته شده تاكنون را شكل خواهد داد كه به تعبيري از ديشي با قطر 30 برابر زمين برخوردار است.

تاريخچه اين تلسكوپ به بيش از سه دهه قبل بازمي‌گردد، اما اين ماموريت شتاب خود را در پي فروپاشي اتحاديه جماهير شوروي سابق در سال 1991 از دست داد.

اكنون پس از سالها قرار است اين فضاپيما از پايگاه فضايي بايكونور قزاقستان به فضا پرتاب شود.

آنتن 10 متري راديوآسترون در برابر بزرگترين تلسكوپهاي راديويي زمين كه تا 100 متر و حتي بيشتر وسعت دارند، كوچك به نظر مي‌رسد. اما هنگامي كه در روشي موسوم به تداخل، علائم آن با علائم آنتهاي زميني تركيب مي‌شوند، مشاهدات به دست‌آمده به تيزي آن دسته از علائمي خواهند بود كه توسط يك تلسكوپ با ديشي با عرضي به اندازه حداكثر فاصله بين آنتن‌هاي مولفه توليد مي‌شود.

از اين شيوه براي دهه‌هاي متمادي در توليد تلسكوپهاي راديويي به اندازه زمين استفاده شده و سازمان فضايي ژاپن در سال 1997 اولين تلسكوپ فضايي مختص تداخل راديويي موسوم به هالكا(HALCA) را به فضا فرستاد.

راديوآسترون با مداري 10 برابر فاصله زمين تا هالكا (در حدود 350 هزار كيلومتر) قرار است به ثبت جزئيات با 10 برابر دقت بيشتر بپردازد.

اين تلسكوپ قرار است بر روي موشك زنيت 2SB به داخل يك مدار مستطيلي پرتاب شود.

پس از رسيدن به فضا، 27 صفحه خورشيدي الياف كربني اين تلسكوپ باز شده و آنتن 10 متري آنرا به وجود مي‌آورند.

طي ماموريت پنج ساله اين تلسكوپ، گرانش ماه بر روي آن تاثير گذاشته و آنرا تا 390 هزار كيلومتر از زمين دور خواهد كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس