کد خبر 574140
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۹

رئیس بانک مرکزی در کنفرانسی در لندن گفت: از عدم پایبندی غرب به تعهداتش در برجام اعتراض کرده است، یک سایت مدعی حمایت از دولت خواستار یکسره کردن تکلیف سیف از سوی روحانی شد!

سایت حامی دولت:روحانی تکلیف سیف را یکسره کند!به گزارش مشرق، «ولی‌الله سیف»، رئیس بانک مرکزی ایران روز پنجشنبه در کنفرانس «اتصال مجدد ایران به جامعه مالی جهانی» در لندن تأکید کرد: کشورهای غربی برای تسهیل مبادلات بانکی با ایران تعهد اخلاقی و قراردادی دارند.

به گزارش رویترز، سیف در این نشست گفت: «برای غرب این تعهد قراردادی و اخلاقی وجود دارد که به آنچه در برجام به آن متعهد شده‌اند عمل کنند، حتی اگر این کار به معنی کمک به بانک‌ها با تغییر در قوانین‌، دستورالعمل‌ها و سیاست‌ها باشد.»

به نوشته فارس، «سیف» در این کنفرانس که با حضور شماری از مقامات و مسئولان ارشد بانکی و مالی ایران، اتحادیه اروپا و انگلیس برگزار شد ضمن اشاره به اکراه بانک‌های بین‌المللی از تعامل با ایران به دلیل تحریم‌ها، گفت: محدودیت‌های واشنگتن برای استفاده ایران از دلار، کماکان در مسیر توسعه و بازرگانی برای این کشور مانع‌تراشی می‌کند.

سایت مدعی اصلاح‌طلبی: روحانی تکلیف «سیف» را یکسره کند

پس از سخنان سیف در لندن یک سایت مدعی اصلاحات طی واکنشی تند خواستار کنار گذاشتن ولی‌الله سیف از سمت ریاست بانک مرکزی شد. این سایت می‌نویسد: در شرایطی که سخنان چندی پیش ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، به ایجاد بحرانی صعب‌العبور برای دولت روحانی منجر شد، او همچنان بر مدار پیشین حرکت می‌کند و از بیان مواضع متفاوت از دولت، دریغ نمی‌کند!

این رسانه می‌افزاید: سخنان چندی پیش ولی‌الله سیف که ادعا کرده بود «تقریباً هیچ‌ چیز از برجام عاید ایران نشده است» باعث واکنش‌های بسیاری در سطح جامعه شد و سبب شد، یکی از بهترین فرصت‌های سه سال اخیر برای حمله و هجمه علت دولت شکل بگیرد، حال آنکه شخص روحانی، معاون اول رئیس‌جمهور وزیر اقتصاد همواره در مورد نتایج برجام نظر دیگری داشته و دارند و معتقدند، آثار بسیار زیادی از ناحیه توافق برجام، نصیب ایران شده است.

همچنین در این گزارش می‌خوانیم: در ماجرای پاسِ گل کم‌نظیر سیف به منتقدان، سطح نزاع و حمله منتقدان دولت و از سویی، دفاع ضعیف تیم اقتصادی دولت در برابر این انتقادات، کار را به جایی رساند که برخی رسانه‌ها از برخورد روحانی با سیف خبر دادند و حتی زمزمه‌هایی مبنی بر برکناری وی و گزینه‌های جایگزینی او به گوش رسید. با این حال، و با گذشت نزدیک به یک ماه از بحران تولید شده توسط سیف، باز هم خطِ پیشین او و تاکیدش بر «تقریباً هیچ» با ادبیاتی دیگر همچنان ادامه دارد و سبب ابهام بیشتر مردم در برابر نتایج برجام شده است.

این سایت اصلاحاتی می‌افزاید: سیف در تازه‌ترین سخنان خود که در خبرگزاری دولت (ایرنا) منتشر شده (و البته توسط سایت بانک مرکزی سانسور شده) ، با تاکید بر «عدم پایبندی غرب به تعهداتش در چارچوب برجام» با موضعی عاجزانه و غیردیپلماتیک خطاب به غربی‌ها می‌گوید که «این وظیفه اخلاقی شماست که اکنون تعهداتتان را در چارچوب برجام اجرا کنید» سیف که ظاهراً علاقمند است چنین مواضع شاذ و متفاوتی را خارج از ایران بر زبان بیاورد، با اشاره به اینکه ایران تجربه اخذ تصمیمات دشوار را در دوران جنگ تحمیلی و تحریم‌های ظالمانه کسب نموده است، تصریح کرد طرف‌های غربی باید به هر قیمتی تعهداتشان را عملی سازند.

این گزارش همچنین آورده است که «البته مشخص نیست سانسور سخنان سیف در سایت رسمی بانک مرکزی و انتشارش در خبرگزاری ایرنا را باید گاف خبرگزاری دولت دانست یا سایت رسمی بانک مرکزی که برای فرار از هجمه‌های احتمالی منتقدان، اظهارات رئیس خود را از در سایت قرار نمی‌دهد!»

این رسانه اصلاحاتی ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد، دولت و شخص دکتر روحانی باید اولاً در زمینه نتایج برجام ، با رئیس بانک مرکزی خود به نتیجه برسد و ثانیاً در زمینه یکدست‌سازی مواضع اقتصادی خود اقدامات لازم را انجام دهند، چرا که تعدد نظرات و مواضع متفاوت اقتصادی، تا به امروز ضربات جبران‌ناپذیری نثار دولت روحانی کرده و باعث شده، بزرگترین پاس گل‌های سال‌های اخیر، از سوی مقامات اقتصادی و البته رئیس بانک مرکزی خود به دلواپسان هدیه داده شود.

رویکرد «حذف»، عمده رویکرد رسانه‌های مدعی اصلاحات در خصوص افراد و مسئولانی است که طی ماه‌های اخیر و در دوران پسا برجام نسبت به نقض عهد طرف غربی و بی‌نتیجه بودن برجام برای اقتصاد ایران هشدار داده‌اند در صورتی که سیف تنها مسئولی نیست که با مشاهده عهد شکنی آمریکایی‌ها در خصوص وعده‌های داده شده در توافق هسته‌ای لب به انتقاد گشوده و واقعیت‌های برجامی را بازگو می‌کند.

پیش از وی صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای و عراقچی معاون وزیر امور خارجه نیز در خصوص نقض عهد آمریکایی‌ها و عقیم ماندن تعهدات غرب در برجام نیز هشدار داده بودند. لذا رسانه‌های مدعی اصلاحات که دغدغه خود را به اصلاح دفاع از نقد و فرایند نقادی در جامعه معرفی می‌کنند نشان داده اند که هر بار فردی با سیاست‌ها و خط مشی آنها زاویه بگیرد بلافاصله از حذف و کنار گذاشتن وی صحبت به میان می‌آورند و این بار قرعه به نام سیف رئیس کل بانک مرکزی افتاده است.

توافق هسته ای در معرض فروپاشی

به گزارش جام نیـوز، مجله آمریکایی نیوزویک نیز در گزارشی تحت عنوان «چرا توافق هسته‌ای در خطر فروپاشی قرار دارد» به بررسی مواردی که می‌تواند به از هم پاشیدن توافق هسته ای بیانجامد پرداخته و «عدم دستیابی ایران به منافع توافق» و «احتمال مخالفت رئیس‌جمهور آینده آمریکا با برجام» را مهمترین این موارد دانسته است.

در ابتدای این گزارش آمده است: «ایرانیان با دستیابی به توافق هسته‌ای، مشتاقانه در انتظار احیاء مجدد صنعت نفت کشور، دستیابی به ده‌ها میلیارد دلار درآمدهای بلوکه شده خود و شاید مهمتر از همه، ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشورشان بودند. مقامات آمریکایی‌ها به تهران اطمینان داده بودند که با بازگشت سرمایه گذاری خارجی به این کشور، وضعیت ایران در جامعه بین‌الملل نیز مطلوب خواهد شد. وندی شرمن، مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی در سال 2014 عنوان کرده بود که حتی قبل از برداشته شدن تحریم‌های اصلی توسط ما، جهان به سوی ایران سرازیر خواهد شد.  اما امروز که شش ماه از اجرایی شدن توافق هسته ای گذشته است، ایران هنوز منتظر دستیابی به این منافع است. این کشور حتی نمی‌تواند به دارایی‌های بلوکه شدن خود در بانک‌های خارجی که 100 میلیارد دلار برآورد شده دسترسی داشته باشد.

علت این مسئله، قوانین محدود کننده آمریکاست که با توافق هسته‌ای لغو نمی‌شود. ورود تجارت خارجی به ایران از آن رو محقق نشده که بانک‌های اروپایی و آسیایی هراس دارند  که به صورت ناخواسته، تحریم‌های غیر هسته‌ای آمریکا را نقض کرده و با جریمه‌های سنگین مواجه گردند. تهران نیز با عصبانیت می‌گوید که واشنگتن مانع از پیوستن مجدد ایران به اقتصاد جهانی شده است.»

نیوزویک، حل و فصل مشکلات فعلی را بعید دانسته و می‌نویسد: «ایران از آمریکا می‌خواهد که این تحریم ها را تعدیل نماید اما این موضوعی است که نیاز به تایید کنگره دارد و بعید به نظر می‌رسد که شانسی برای تایید این چنین قانونی در کنگره خصوصا در شرایط فعلی وجود داشته باشد. این در حالی است که قانونگذاران آمریکایی به دنبال وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران به علت آزمایش‌های موشکی این کشور هستند.

احتمالا بزرگترین منبع این اصطکاک قانونی است که ایران را از استفاده از سیستم مالی آمریکا و حتی استفاده غیرمستقیم از دلار آمریکا منع می‌کند. این قانون در سال 2012 برای فشار بر ایران به علت تخلفات ادعایی گوناگونی از جمله برنامه موشکی این کشور، نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم وضع شده است. کارشناسان می‌گویند از آنجا که این موضوعات هنوز حل نشده است، می‌توان گفت که هیچ شانسی برای لغو این قانون از سوی کنگره در آینده قابل پیش‌بینی وجود ندارد. از سوی دیگر تا زمانی که این قانون به قدرت خود باقی است، بانک‌های خارجی که دارایی‌های ایران را به صورت دلاری نگه داشته‌اند، از آغاز تجارت با ایران نگران خواهند بود.»

این مجله آمریکایی همچنین به مسئله انتخابات ریاست جمهوری آمریکایی و مخالفت احتمالی رئیس‌جمهور آینده این کشور با توافق هسته‌ای اشاره کرده و می‌نویسد: «یکی از کارشناسان حقوقی شورای ملی ایرانیان آمریکا [نایاک] می‌گوید: «فضای سیاسی در حال بسته شدن است. خطر اساسی در حال حاضر این است که پرزیدنت اوباما درحال ترک مقام ریاست جمهوری است در ماه های پیش روست و دستاورد بزرگ سیاست خارجی او در حالتی بسیار متزلزل است.»

در حالی که تهران منتظر اقدامات دولت آمریکا برای کاهش نگرانی بانک‌هاست، مخالفان توافق هسته‌ای در آمریکا، به تاختن علیه توافق ادامه می‌دهند. دونالد ترامپ نامزد احتمالی جمهوری خواهان، توافق را «نفرت‌انگیز» خوانده و مذاکره کنندگان آن را «بی‌کفایت» توصیف کرده است. هیلاری کلینتون نیز به جای اظهار حمایت از توافق، تاکید کرده است که به دنبال اقدامات شدید برای مقابله با سیاست‌های ضدآمریکایی ایران خواهد بود.»

در انتهای این گزارش آمده است: «در همین حال، یک لابی پر نفوذ آمریکایی به نام «متحد در برابر ایران هسته‌ای» در حال پیشبرد یک کمپین بزرگ برای منصرف کردن شرکت‌های اروپایی از تجارت با تهران است و به آنها هشدار می‌دهد که تعامل با ایران می‌تواند به نقض تحریم‌های باقی مانده آمریکا منجر شود. در کنگره نیز، علاوه بر فشار و پیگیری موجود برای اقدامات بیشتر علیه ایران که می‌تواند توافق را تخریب نماید، برخی از قانونگذاران، شرکت بویینگ را تحت فشار قرار داده‌اند که از تجارت با ایران خودداری نماید.
منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • دکتر گاوچرون از کومور ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۱
    0 0
    این مطلب رو سایت وزین انتخاب گفت و به نظرم اشتباه کرد. چند صدایی در تیم اقتصادی امری مبارکه و باید مورد حمایت باشه و اتفاقا موجب افزایش اعتماد مردم میشه. نباید رویه تک صدایی احمدی نژاد تکرار بشه چرا که به فرمایش امام سجاد (ع): من استبد برایه هلک: هر آنکس که استبداد رای ورزد، هلاک شود.
  • ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۱
    0 0
    حلالزاده ها می فهمند که این چند صدایی باید قبل از به بالا آوردن خسارت محض وجود می داشت. حالا که همه چیز ایران را نقدا داده اید و فقط تعهد اخلاقی برای آمریکا باقی مانده است واقعا هم تک صدایی دیگر ممکن نیست! ظاهرا تو آن زمان که همه اعضای دولت داشتند یک صدا از این فاجعه به عنوان پیرورزی و موفقیت یاد می کردند و دلواپسان را همکار اسراییل می خواندند خواب بودید و نگران استبداد به رای هم نبودید. حلالزادگی گوهری گرانبها است. به هر کس ندهندش.
  • دکتر گاوچرون از کومور ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
    0 0
    عجب! از نظر تو تهمت حرام قابل تایید است و پاسخ من به روش اهل بیت خیر. خیلی جالبه. مدعیان رو این مواقع بهتر میتوان شناخت. ناشناس سوئی گفتم حقیرتر از آنی که پاسخ مبسوط بگیری لذا پاسخ تهمتت را در نسبت نطفه به روش امام باقر (ع) میدهم: اگر تو راست میگویی خدا پدر و مادر من را ببخشد و اگر دروغ میگویی خدا تو را ببخشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس