ابویی مهریزی در گفتوگوی كوتاه توضیح داد: فولادسازان دولتی از زمستان پارسال با دادن آمارهایی كه نشان میداد ۳ میلیون تن فولاد در انبارها ماندهاند مقالههای سفارشی كه از سوی برخی رسانهها انتشار یافت فضا را برای افزایش تعرفه واردات فولاد آماده كردهاند.
او گفت: در حالی كه تا آخرین روزهای زمستان پارسال موضوع ۳ میلیون تن فولاد انبار شده در كارخانهها در برخی رسانهها انتشار مییافت بلافاصله پس از افزایش تعرفه واردات از جلوی چشم دور شد.
اوگفت: برای جابهجا شدن این میزان فولاد انبار شده در كارخانههای فولاد مباركه و ذوبآهن اصفهان و سایر كارخانهها باید ۲۶ هزار تریلی در سطح كشور و در یك دوره كوتاه جابهجا شوند كه به نظر میرسد این طور نبوده است.
او در پاسخ به این پرسش كه آیا انتشار خبر انبار شدن ۳ میلیون تن فولاد كه در زمستان پارسال رسانهها انتشار دارند واقعیت نداشت، گفت: به نظر میرسد كه یك بازی بوده است، در غیر این صورت چرا در حالی كه تقاضا برای آهن و فولاد وجود دارد، فولادسازان در بورس كالا حوالههای مربوط به ماههای تیر و مرداد را میدهند. آیا در مدت كوتاه ۴۰ روزه از ۱۵ فروردین تا امروز رونق بخش مسكن و عمران آنقدر شدید بود كه ۳ میلیون تن فولاد فروخته شد.
ابویی مهریزی در سخنانش در اتاق ایران تاكید كرد باید از طرف اتاق ایران این موضوع بررسی و نتایج آن اعلام شود.
محسن جلالپور رییس اتاق ایران نیز گفت كه این مساله در كمیسیون ماده ۷۶ نیز بررسی شده است و ما تا جایی كه بتوانیم موضوع را پیگیری میكنیم.
كارشناسان معتقدند كه فولاد مباركه و ذوبآهن اصفهان كه تولیدكندگان اصلی فولاد به حساب میآیند با توجه به نفوذشان در دولت و در ایمیدرو توانستهاند تعرفه واردات فولاد را افزایش داده و قیمتها را ناگهاندر داخل به سمت بالا هدایت كنند. سقوط قیمت سهام فولاد مباركه در سال ۱۳۹۴ شرایط دشواری را برای این انحصارگر بزرگ پدیدار كرده بود.
منبع: ساعت ۲۴