کد خبر 575907
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۴

تئوریسین اصلاحات گفت: شواهد نشان می‌دهد که تعداد بیکاران در دولت روحانی از 7 میلیون به 8 میلیون نفر رسیده است.

به گزارش مشرق، صادق زیباکلام چهارشنبه در آیین افتتاح انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان اظهار داشت: همان طور که می‌دانید انتخابات برگزار شد و دور دوم آن نیز دو هفته پیش نیز برگزار شد و مجموعه جریان معتدل و میانه‌رو که تحت عنوان ائتلاف لیست امید نام گرفته بود در این انتخابات به پیروزی چشمگیر دست یافت و در بعضی جاها مثل تهران خیره‌کننده بود.

وی با اشاره به تشکیل اعضای لیست امید از طیف‌های مختلف عنوان کرد: گروه اول اصلاح‌طلبان بودند و این سؤال پیش می‌آید که اگر اصلاح‌طلب بودند چرا رد صلاحیت نشدند در جواب باید بگویم ثبت‌نام شده‌های رسمی و شناخته شده در تهران و کرمان تماماً رد صلاحیت شدند و در ابتدا بیش از 3 هزار نفر کنار گذاشته شدند، بنابراین با اندکی تسامح و تساهل جزو اصلاح‌طلبان محسوب می‌شدند، تشکیل دهنده گروه اول در لیست امید بودند.

استاد دانشگاه تهران اذعان داشت: گروه دوم شامل ثبت‌نام شده‌های مستقل می‌شد که وابستگی جناحی به آن صورت نداشتند. نه نسبت به اصلاح‌طلبان نه نسبت به اصولگرایان و بخش دیگر از این نامزدها افرادی بودند که در لیست امید قرار گرفتند.

زیباکلام اضافه کرد: گروه سوم اصولگرایان معتدل و میانه‌رو بودند و اما چرا ما دنبال چنین لیستی رفتیم، خودش محل سؤال است.

وی گفت: سپهر سیاسی و وضعیت سیاسی ایران به هنگام انتخابات مجلس دهم به گونه‌ای بود که باید یک تصمیم تاریخی و سرنوشت‌ساز می‌گرفتیم یا می‌بایست در انتخابات شرکت می‌کردیم یا می‌بایست مثل انتخابات مجلس نهم بدون اینکه رسماً اعلام کنیم با توجه به اینکه کسانی از ما می‌خواستند در انتخابات حضور داشته باشند، رد صلاحیت شده و عطای انتخابات را به لقایش ببخشیم، همان کاری را که در انتخابات مجلس نهم در سال 90 انجام دادیم.

تئوریسین اصلاحات بیان داشت: بنده اعتقاد دارم، استراتژیک ما این است که یا بازی سیاسی را به رقیب واگذار کنیم یا در انتخابات شرکت کنیم اگر این بازی را به رقیب واگذار کنیم می‌شود، همان مجلس هفتم تا نهم، بنابراین آیا مجالس هفتم تا نهم کمکی به طیف اصلاح‌طلبان کردند یا نه؛ آیا قدمی در راستای بهبود مملکت برداشتند یا نه، پاسخ این سؤال به سادگی مشخص و آن خیر است.

زیباکلام با اشاره به تعریف و جایگاه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس در راس امور قرار دارد و جایگاه آن به عنوان جایگاه امن و منتخب وکیل ملت باید باشد و ورود کند به مسائل کلان کشور که حقوق موکلینش را تامین کند.

وی تاکید کرد: اصولگرایان و دولت احمدی‌نژاد هشت سال در قدرت بودند و طی هشت سالی که احمدی‌نژادی‌ها سر کار بودند، مسأله هسته‌ای به سرعت جزو اصلی‌ترین و مهم‌ترین مسأله کشور شد و هر روز کشور را مشغول خودش کرد که در ادامه قطعنامه‌هایی بر علیه ایران صادر شد.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: طی مجالس هشتم و نهم چند بار نمایندگان خودشان را موظف دانستند به عنوان وکلای ملت در مورد هسته‌ای از رئیس جمهور سئوال کنند که رئیس جمهور شما چه برنامه‌ای را برای مسائل هسته‌ای دارید و ما به چه سویی پیش می‌رویم و هزینه و فایده را چگونه می‌بینید.

زیبا کلام متذکر شد: شما دید که وقتی برجام شد آن هم بعد از 22 ماه تلاش منظم مذاکره‌کنندگان، جان کری را در مقابل مجلس سنا وا داشت تا از این توافق دفاع کند و به نمایندگان توضیح دهد تا این توافق رای بیاورد.

وی اظهار داشت: مجلس در مدت تصدی جلیلی چند دفعه از وی توضیح خواست و مشکلات را از او جویا شدند که چرا هر دفعه پس از مذاکره وی با اشتون بر مشکلات هسته‌ای اضافه می‌شود و تحریم‌های جدیدتری نیز به تصویب می‌رسد.

افزایش یک میلیونی بیکاران در دولت روحانی

وی افزود: در اوایل سال 94 به گفته یکی از چهره‌های اقتصادی دولت 7 میلیون نفر بیکار در کشور وجود دارد و هیچ دلیلی وجود ندارد که ما امروز تصور کنیم، چرا این 7 میلیون نفر به 6 میلیون نفر رسیده باشند، بلکه شواهد نشان می‌دهد که تعداد آنها به 8 میلیون نفر رسیده است.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به رکود در جامعه گفت: رکود یعنی انبار کارخانجات پر از کالاست و به فروش نمی‌رود، چون رکود است در سه سال گذشته کارخانجات یا تعطیل شدند یا در حال تعطیلی هستند، حال چند بار مجلس جدی آمده گفته علت این رکود و تعطیلی چیست.

زیباکلام خاطرنشان کرد: مسأله هسته‌ای که امنیتی است و نباید مجلس ورود پیدا کند، مفاسد اقتصادی هم امنیتی نباید ورود پیدا می‌کرده، تعداد بیکاران هم امنیتی است، نباید ورود پیدا می‌کرده، رکود هم امنیتی است، نباید ورود پیدا می‌کرده، پس مجلس به چه چیز باید ورود پیدا کند، شان نزول مجلس چه هست؟!

وی ادامه داد: مجلس دهم هم می‌شد مثل هفتم تا نهم این یک سناریو بود و ما این را می‌دانستیم و برای من مثل روز روشن بود که رد صلاحیت‌ها شوخی‌بردار نیست و صلاحیت‌ها گسترده خواهد بود و رحم به صغیر و کبیر نخواهند کرد و اگر شما از من بپرسید، چرا شورای نگهبان می‌زند و روی همه رگبار می‌بندد، می‌گفتم ببینید که چقدر اصرار دارند، 9 دی را زنده نگه دارند، چرا می‌خواهند فتنه را مهم جلوه دهند، خط قرمز ما فتنه است.

تئوریسین اصلاحات تصریح کرد: می‌گویند 9 دی آتش فتنه را خاموش کرد، فردا یادشون می‌رود و می‌گویند، باید مراقب باشیم که ابعاد فتنه زیاد است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • پری مجرد38ساله ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
    0 0
    جل الخالق

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس