به گفته وی زخمهای دیابتی پا یکی از مشکلات مهم بهداشتی به شمار میرود. درمان آنها به دلیل هزینههای سنگین، همواره چالش برانگیز بوده است.
سالمی بیان کرد: این آسیب به علت اعمال نیروی خارجی به مدت طولانی بر برجستگی استخوانی پاشنه یا کف پا و عدم آگاهی بیمار از فشار وارده یا ناتوانی وی در رفع فشار است و گاهی اوقات به دلیل عفونت سریع این زخم و درمان دیرهنگام احتمال قطع عضو یا مرگ نیز وجود دارد.
این کارشناس بیماریهای غیر واگیر ادامه داد: با توجه به اهمیت درمان این زخم ها و این که امروزه استفاده از داروهای سنتی و گیاهی برای درمان زخم های فشاری و دیابتی، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.
وی افزود: استفاده از پماد حاوی عسل، روغن کنجد و کافور میتواند در تسریع بهبودی زخمهای فشاری در بیماران دیابتی کمک کننده باشد. عسل به دلیل تحریک رشد بافت، افزایش epitheliazation و کاهش ایجاد اسکار میتواند نقش مهمی در التیام زخم داشته باشد.
سالمی عنوان کرد: علاوه بر آن استفاده از مخلوط عصاره گیاه گزنه با گیاه بابونه رومی بر روی زخم دیابتی به صورت پماد، مفید واقع شده است.
این کارشناس بیماریهای غیر واگیر خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع در افزایش کیفیت زندگی افراد دیابتی، انجام مطالعات بیش تری در زمینه صنعت، بهداشت ودرمان و صنایع غذایی و... مهم محسوب میشود.