به گزارش مشرق، روز جمعه گذشته، انتشار تصویری اهانتآمیز از «شادی صدر»، فمینیستی که خود را فعال حقوق بشر میداند و پیش از این مسئولیت سرویس حقوقی برخی مطبوعات داخلی را برعهده داشته، موجی از خشم و انزجار را در بخشهای زیادی از جامعه ایران ایجاد کرد.
جمعی از هنرمندان نیز این اتفاق را محکوم کردند؛ محمدعلی رجبیدوانی از پژوهشگران فلسفه هنر در این باره گفت: من این عکس را دیدم و خیلی ناراحت شدم؛ عکس دیگری هم بود که بهاییها روی مبل منقش به کتیبههای عاشورایی نشستهاند.
وی ادامه داد: باید ریشه این اهانتها و گستاخیها را در برخورد مسئولان بررسی کرد؛ اخیراً با اتفاقی در تنها کشور شیعی در جمهوری اسلامی مواجه بودیم که دختر هاشمی رفسنجانی به دیدار بهاییهای آزاد شده از زندان رفت؛ وی حتی با آنها در زیر قاب عکس عبدالبهاء عکس گرفت؛ بعد هم عذرخواهی نکرد.
این هنرمند یادآور شد: وقتی دختر یکی از مسئولان رده بالای کشور این طوری رفتار میکند، چه انتظاری داریم که این اتفاقات نیفتد؟!
وی افزود: اگر مردم عادی کوچکترین کاری از این نوع انجام دهند، روانه زندان میشوند، اما فرزندان مسئولین رده بالای کشور این کار را میکنند و کسی هم حرف بزند، اتهاماتی به او وارد میکنند.
رجبیدوانی افزود: در اصل درست کردن چنین مبلهایی به عنوان آثار هنری، جرم است؛ این مسئله را کاملا سیاسی میدانم؛ سیاستی که حاضر است تمام معتقدات ما را ذبح کند؛ انتظار میرود قوه قضائیه به این مسائل عکسالعمل تند نشان بدهد.
وی درباره این اثر مبلهای تولید شده توسط «پرستو فروهر» گفت: این فرد قبل از اینکه دچار چنین قضایایی شود، از بنیاد خراب بوده و از عوامل شناخته شده به شمار میرود؛ باید پرسید آنهایی که او را تأیید میکنند، از همه چیز اطلاع دارند و در ارکان اقتصادی قرار گرفتند، آنها چطور با چنین جماعتی مراوده دارد.
این پژوهشگر هنر بیان داشت: توهین به مقدسات در ابتدا از سوی یک زن عربستانی انجام گرفت؛ وی لباسی دوخته بود که در بخش هایی از آیات قرآن را نوشته بود؛ یک اروپایی هم کفشی طراحی کرده بود که آیات قرآن کریم در آن حک شده بود؛ در این رابطه از سوی جوامع اسلامی برخوردی با آنها شد که باز هم این برخورد را در ارتباط با کارهای فروهر را میطلبد.