به گزارش مشرق، علی یزدانی یکشنبه شب در نشست ستاد مدیریت و راهبردی اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل" اظهار داشت: از مجموع 1500 واحد تحت تملک بانکها تعداد هزار و 99 واحد دارای پروانه بهرهبرداری در نواحی و شهرکهای صنعتی واق شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد نیز تنها 75 درصد با کمتر از ظرفیت فعال بوده و 25 درصد دیگر نیز تعطیل است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش صنایع کوچک در ایجاد اشتغال و تحرک در جامعه اضافه کرد: تا پایان سال گذشته در کل کشور برای بیش از 87 هزار و 600 واحد پروانه بهرهبرداری صادر شده که از این تعداد بالغ بر 37 هزار و 120 واحد در شهرکها و نواحی صنعتی مستقر بودند.
وی با بیان اینکه دولت اعطای مشوقها به واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی را در نظر گرفته است عنوان کرد: در راستای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و حمایت از واحدهای صنعتی و صنفی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور برای خروج از رکود و تکمیل ظرفیت واحدها مشوقهایی در نظر گرفته شده است.
یزدانی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و به منظور حمایت و رفع موانع تولید، ایجاد انگیزه و افزایش سرمایهگذاری، رونق تولید و اشتغالزایی در سطح شهرکها و نواحی صنعتی بخشودگی تا سقف 90 درصدی جرائم واحدهای صنعتی استان اعمال خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور بیان داشت: واحدهای صنعتی 600 میلیارد تومان بدهی دارند که 400 میلیارد تومان آن جریمه تاخیر و 200 میلیارد تومان نیز اصل پرداختی آنها بود که اکنون مشمول بخشودگی شده است.
وی با بیان اینکه بخشودگی جرائم یکی از مهمترین کارهایی بود که در راستای حمایت از سرمایهگذاری انجام شد تصریح کرد: 10 درصد باقیمانده بدهی نیز به صورت یکساله و در اقساط 12 ماهه قابل پرداخت است.
این مسؤول یادآور شد: زمان بهرهمندی از دستورالعمل اعطای مشوقات تا پایان شهریور ماه است و واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استانها باید هرچه سریعتر اقدام کنند.
وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه چند ماموریت برای این سازمان در راستای رونق تولید در دستور کار قرار گرفته شده افزود: ماموریت اصلی سازمان صنایع کوچک توسعه صنایع کوچک، ایجاد و توسعه زیرساختهای صنعتی با هدف جذب سرمایهگذاری و بهرهبرداری است که در همین راستا برای واگذاری زمین در شهرکها اقدام شده است.
یزدانی با بیان اینکه شوراهای برنامهریزی استانها نقش موثری در هدایت سرمایهگذاران به داخل شهرکها و نواحی صنعتی دارند بیان داشت: در کل کشور 948 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد که در 778 شهرک زمین واگذار میشود و از مجموع 136 هزار هکتار زمین موجود در نواحی 31 هزار هکتار آن تاکنون واگذار شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور در بخشی از سخنان خود با اشاره به اختصاص 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صنعتی گفت: در کل کشور تاکنون 10 هزار و 242 طرح و واحد در سامانه بهینیاب برای دریافت این تسهیلات ثبتنام کردند.
وی اضافه کرد: تاکنون نزدیک به 1000 طرح و واحد متقاضی به بانکها برای دریافت تسهیلات معرفی شدهاند اما لازم است تا استانها سرعت عمل بیشتری در این زمینه داشته باشند تا حداکثر در پایان مردادماه این واحدها تسهیلات خود را از بانکها دریافت کنند.