خانه ملت امروز در صحن علنی خود شاهد انتقادات برخی نمایندگان از عدم اجرای طرح جلوگیری از ورود ریزگردها و همچنین بعضی زیرمیزی بگیران وزارت بهداشت بود.

به گزارش مشرق، جلسه علنی امروز مجلس (30 خرداد 95) صبح امروز به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

دهمین جلسه مجلس در حالی آغاز شد که 61 صندلی خالی در صحن مجلس به چشم می‌خورد و 225 نفر از نمایندگان در آغاز جلسه در صحن حضور داشتند.

نمایندگان در جلسه امروز خود گزارش وزیر بهداشت در مورد وضعیت بیمه‌ها و همچنین اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود داشتند.

*فلاحت‌پیشه: نیمی از مردم ایران از ریزگردها خفه می‌شوند/ باید فکری به حال مردم کرد

در ابتدا، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس شورای اسلامی در تذکر آیین‌نامه‌ای به ماده 108 آیین‌نامه داخلی مجلس استناد کرد و اظهار داشت: طبق ماده 108 آیین‌نامه داخلی مجلس هیئت رئیسه مجلس باید در اداره جلسه، موضوعات روز کشور را در دستور قرار دهد.

وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات امروز کشور این است که نیمی از مردم ایران از ریزگردها خفه می‌شوند.

«انتظار می‌رفت هیأت رئیسه مجلس نسبت به این موضوع احساس وظیفه کرده و در قبال محیط زیست و مردم، حداقل بخشی از جلسه امروز پارلمان را به گزارش مسئولان دولتی درباره اقداماتشان در مقابله با پدیده ریزگردها اختصاص می‌داد.»

فلاحت‌پیشه خطاب به لاریجانی گفت: آقای لاریجانی! زندگی برای مردم شهرهای جنوب غرب کشور به خاطر ریزگردها سخت شده است.

وی همچنین یادآور شد: سال 91 در  مجلس، یک طرح یک فوریتی برای مقابله با پدیده ریزگردها تنظیم شد و به کمیسیون اجتماعی رفت و ما یک فوریتی تنظیم کردیم اما نگرانیم که آن را در مجلس تصویب کنیم.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس در همین زمینه گفت: طرح یک فوریتی که در سال 91 تنظیم شد و به کمیسیون اجتماعی رفت حداکثر باید تا یک ماه بعد گزارش آن درباره اقدامات دولت در زمینه کاهش آلودگی هوا و مقابله با پدیده ریزگردها به صحن مجلس می‌آمد اما هنوز با گذشت 4 سال، به مجلس ارجاع داده نشده است.

وی اضافه کرد: دولت برای اینکه کاری انجام ندهد، لایحه‌ای را ضمن طرح قبلی مجلس می‌آورد که هم طرح را خنثی می‌کند و هم لایحه به پارکینگ کمیسیون می‌رود که از هیأت رئیسه مجلس می‌خواهم این موضوع را بررسی کرده و در دستور کار قرار دهد.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر فلاحت‌پیشه اظهار داشت: مسائل متعددی در کشور وجود دارد که محیط زیست و بهداشت و درمان نیز از موضوعات مهم کشور هستند که به نوبت این مسائل را در مجلس بررسی می‌کنیم.

*طرح تحول سلامت با مشکل تغییر نرخ ارز و گرانی مواجه بود/ از صادرات موجود در حوزه بهداشت راضی نیستیم

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در ادامه نشست امروز،‌ یکی از برنامه‌هایی که در دولت یازدهم در حوزه سلامت آغاز شد طرح تحول سلامت بود که 111 هفته از شروع این طرح می‌گذرد و طرح‌های دیگری هم در ارتباط با حوزه سلامت اجرای آنها آغاز شده است.

وی ادامه داد: در طول مدت طراحی طرح تحول سلامت مشکلی که ما با آن مواجه بودیم دارو و کمبود گرانی آن به دلیل تغییر نرخ ارز بود.

وزیر بهداشت اظهار داشت: ما در مقطعی کار خود را در وزارت بهداشت شروع کردیم که این وزارتخانه بیشترین آسیب را در بین وزارتخانه‌ها دیده بود و تقریباً 2 سال به دلیل مشکلاتی که بین وزیر وقت و رئیس دولت وجود داشت وزیر نداشت؛  6 ماه مانده به شروع کار دولت یازدهم هم وزیر عزل شد و آخرین وزیر دولت دهم در وزارت بهداشت بیش از 6 ماه فرصت خدمت به مردم را نداشت.

قاضی‌زاده هاشمی همچنین تصریح کرد: از ابتدای کار، مبنا بر اساس اقتصاد مقاومتی بود چراکه هم تولید داخلی از 58 درصد امروز به 67 درصد رسیده است. همچنین در عین حال واردات کاهش پیدا کرد. 8 هزار میلیارد نیز بدهی روی دست ما بود که دولت در این زمینه کمک کرد. صادرات در دولت یازدهم به دو برابر در کشور افزایش پیدا کرده که البته رقم قابل توجهی نیست و ما راضی نیستیم چراکه مشکل از صنایع ماست که مناسب نیستند.

وی کاهش پرداختی بیماران برای دارو را یکی دیگر از موارد انجام شده در حوزه بهداشت و سلامت عنوان کرد که به 12 درصد کاهش پیدا کرد و دلیل آن رقم 2 هزار میلیارد تومانی بود که مجلس قبل به تصویب رسانده بود و دولت نیز در اختیار بیمه‌ها قرار داد.

وزیر بهداشت یادآور شد: روحانی موافق پرداخت یارانه نقدی به این صورتی که اکنون در حال انجام است، نبود. چه در دوره تبلیغات انتخاباتی و چه در شروع کار. تصور بر این بود که یارانه را می‌شود هدفمند کرد و یکی از موارد هدفمندی بحث خدمات است. بنابراین طرح تحول سلامت زمانی در دولت به تصویب رسید که تصور بر این بود که بخشی از اعتبارات هدفمندی از این 42 هزار میلیارد برای طرح تحول سلامت می‌آید.

قاضی‌زاده هاشمی بر همین اساس اضافه کرد: به ما ایراد می‌گیرند که چرا از درمان شروع کردیم. اگر از بحث بهداشت شروع می‌ کردیم هم همین حرف را می‌زدند. در هر صورت با کمبود دارو مواجه بودیم لذا نخستین کار در این رابطه بیمه بود که در این طرح باید 4 الی 5 نفر بیمه می‌شدند که با تلاش وزارت رفاه بیش از 95 درصد مردم بیمه هستند.

وزیر بهداشت ادامه داد: هزینه‌ها در بستری شدن بیمارستان‌های دولتی از 37 درصد به 8.5 درصد کاهش پیدا کرد. این مهم‌ترین اقدامی بود که در طرح تحول سلامت هدف‌گیری شد و رقمی بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان به دولت داد برای اینکه مردم از جیب خود مبلغی پرداخت نکنند البته این مختص بستری در بیمارستان‌های دولتی است. تاکنون 15 میلیون نفر دراین بیمارستان‌ها بستری شدند.

وی در ادامه عنوان کرد: اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های دولتی نیز به بهداشت و درمان محول شد که 42 درصد کاهش داشت. اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های دولتی به مقدار مورد نیاز جایگزین شد و حدود 55 هزار و 200 قلم جنس داروی هزار قلم تجهیزات و هزار قلم دارو در بیمارستان‌ها در حال حاضر موجود دارد.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در خصوص پرداخت تجهیزات و دارو در بیمارستان‌ها با مشکل مواجه هستیم که شرکت‌ها تحت فشار هستند. دسترسی به متخصص و فوق تخصص از دیگر موارد انجام شده در حوزه بهداشت و سلامت بود که تعداد 5 هزار و 735 نفر در 338 بیمارستان کشور توزیع شدند.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: 860 متخصص مقیم هستند و از ساعت 2 به بعد متخصص با تخصص‌های مختلف در بیمارستان‌های دارای 64 تخت حضور دارند، البته کمبود هم داریم.در حال حاضر 96 هزار تخت داریم که 67 درصد آنها فرسوده است یعنی بیش از 70 درصد بیمارستان‌ها دارای عمر بالای 30 سال هستند. بنابراین ما 2.5 میلیون مترمربع را نوسازی و بهسازی کردیم.

وی ادامه داد: یکی از حلقه‌های مهم ارجاع، سطح دو خدمات یعنی ویزیت است که مغفول مانده بود؛ 285 هزار مترمربع در قالب 290 پروژه در حال ساخت کلینیک ویژه هستیم که تا آخر امسال همه اینها ساخته خواهد شد.

وی در خصوص زایمان طبیعی گفت: از سال 79 تا سال 92 شیوع سزارین افزایش داشته است، ایران بالاترین نرخ سزارین را در سال 2011 در دنیا داشته است. با توجه به سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب زایمان طبیعی را رایگان کردیم و تاکنون بالغ بر یک میلیون نفر برای زایمان طبیعی پذیرش داشتیم. آمار سزارین برای اولین بار در کشور به‌طور مطلق 6.5 درصد و در پایه 11 درصد کاهش پیدا کرده است.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد از خانه‌های بهداشت استانی تکمیل شده است، گفت: در خصوص مکمل‌ها در روستاها باید گفت که این مکمل‌ها را برای کودکان و خانم‌های باردار اختصاص دادیم. نزدیک 60 درصد کشور زیر پوشش خدمات پزشک خانواده است، البته این خدمات ناقص است و مشکلی بین ما و بیمه‌ها وجود دارد.

وی برهمین اساس افزود: اگر بخواهیم سلامت را در کل جهان در نظر بگیریم، به ازای هر نفر رتبه ما هشتاد و چهارم و در منطقه یازدهم است. طرح تحول سلامت یک ضرورت بود که دولت یازدهم در کمال نداری از این طرح حمایت کرد. عده‌ای به‌نحوی عنوان کردند که گویی یک چهارم کل بودجه کشور به حوزه ما اختصاص یافته است. باید بگویم کل پولی که به ما دادند 6 هزار و 900 میلیارد تومان بوده است که در سال 94، 58 درصد اعتبارات ما تأمین نشد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه ردیف پزشک خانواده 35 درصد تأمین نشده است، یادآور شد: منابع طرح تحول سلامت نیز 1400 میلیارد تأمین نشده یعنی این بدهی است که دولت به ما داشت؛ چراکه دولت فکر می‌کرد برجام زودتر به نتیجه می‌رسد و هیچ پیش‌بینی نداشت که قیمت نفت به یک سوم کاهش پیدا می‌کند. در هر صورت با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتیم و طرح تحول را ادامه دادیم.

وزیر بهداشت در ادامه سخنانش گفت: ما حدود 7 هزار و 800 میلیارد از بیمه طلبکار هستیم که البته روز گذشته رئیس‌جمهور تصمیم مهمی گرفت که ظرف 2-3 هفته آینده گشایش ایجاد شود.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به سؤال برخی از نمایندگان اظهار داشت:‌ یکی از مشکلات جدی نظام سلامت بحث بیمه‌ها است، تا بیمه درست نشود سلامت مردم نیز درست نخواهد شد. با توجه به اینکه در سال آخر انجام وظیفه هستم،‌ لذا هیچ علاقه‌ای به توسعه وزارت بهداشت ندارم. من از نمایندگان می‌خواهم بیمه را درست کنند، چرا تجمیع بیمه‌ها صورت نگرفته و چرا پول از مسیر بیمه‌ها هزینه نشده، ما چیزی به اسم بیمه در کشور نداریم و تنها صندوق داریم، بیمه ریسک نمی‌پذیرد.

وی در خصوص حقوق پزشکان عمومی گفت: اولین فیشی که در جمهوری اسلامی افشا شد، مربوط نخستین وزیر نفت جمهوری اسلامی بود. اکنون هم بازار این فیش‌ها بسیار داغ است. دانشگاه تهران که سمبل خدمات علمی کشور است، 337 نفر پرداختی زیر 5 میلیون تومان برای غیرتمام‌وقتی‌ها دارند.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: برای بین 5 تا 10 میلیون نفر نزدیک به 28 درصد، بین 60 تا 70 میلیون 2 درصد، و 50 تا 60 میلیون تنها یک درصد است. عده‌ای می‌گویند چرا اینها به بخش خصوصی می‌روند، اگر این افراد به بخش خصوصی بروند که باید بیش از 4 برابر حقوق داشته باشند، پس مردم باید کجا بروند. در برخی از نقاط کشور سراغ دارم که باید پول خون یک انسان را باید پرداخت کرد چه کسی حاضر است این مبلغ را پرداخت کند؟

وی ادامه داد: متوسط پرداختی در دانشگاه تهران برای تمام‌وقتی و غیرتمام‌وقتی41 درصد صفر تا 10 میلیون، و مجموعاً 61 درصد زیر 10 میلیون تومان حقوق می‌گیرند. 19.5 درصد نیز بین 10 تا 20 میلیون حقوق دریافت می‌کنند، این افراد استادانی هستند که رهبری فرمودند من به اینها افتخار می‌کنم و سرمایه‌های مملکت هستند. من تعجب می‌کنم چگونه ما با اینها معامله می‌کنیم.

وزیر بهداشت همچنین به بیان حقوق‌های دریافتی کارکنان حوزه بهداشت و سلامت پرداخت و عنوان کرد: پزشک عمومی 3 میلیون 115 هزار تومان در دانشگاه تهران حقوق دارد این درحالی است که با مزایا، کارانه و پاداش 9 میلیون و 700 هزار تومان درآمد دارند. سرپرستار نیز 2 میلیون و 570 هزار تومان حقوق دارد که این مبلغ با مجموع کارانه به 5 میلیون و 200 هزار تومان می‌رسد.  جانشین سرپرستار نیز دارای حقوق 2 میلیون و 380 هزار تومان با کارانه است.  پرستاران نیز دارای حقوق 2 میلیون و 300 هزار تومان حقوق و 4 میلیون با کارانه درآمد هستند. این ظاهر و باطن حقوق‌های کارمندان ماست. ما از هر تحقیق و تفحص و بازرسی استقبال می‌کنیم؛ چراکه ریگی به کفش‌مان نیست.

و در خاتمه مطرح کرد: در حال حاضر قاچاق دارو، سیگار و مواد غذایی وجود دارد که یکی از مصیبت‌های ما در حوزه سلامت است. ما نهایت تلاش را در مورد غذا و دارو کردیم ولی کافی نیست بنابراین در این حوزه نیز نیازمند کمک نمایندگان هستیم. ما در 6-5 رشته کمبود متخصص داریم که البته چندین سال برای جبران این مسئله زمان می‌برد.

*امینی فرد: تجمیع بیمه‌ها اولویت اصلی حوزه سلامت/ رفع بحران حوزه درمان با اجرای طرح تحول سلامت

محمدنعیم امینی فرد در ادامه با اشاره به گزارش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد وضعیت سلامت در کشور گفت: به طور حتم مسئله سلامت کشور در ابتدای دولت یازدهم در وضعیت بحرانی قرار داشت و باعث آسیب های بسیاری در این حوزه شده بود اما خوشبختانه با اجرای طرح تحول نظام سلامت این مشکلات کاهش چشمگیری پیدا کرد.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از نکات مثبت اجرای طرح تحول نظام سلامت حفظ کرامت مردم در ایران بود زیرا در گذشته به علت مشکلات حوزه سلامت این مسئله بسیار کمرنگ شده بود البته در سه دهه اخیر پیشرفت های خوبی در حوزه بهداشت صورت گرفت ولی برای یک دهه این حوزه بلاتکلیف بود و استراتژی مشخصی در کشور وجود نداشت اما خوشبختانه در دولت یازدهم وزیر بهداشت ریسک کرده و با اجرای طرح تحول نظام سلامت توفیقاتی را به دست آوردند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات حوزه سلامت در گذشته نبود نظام اطلاعاتی در بیمارستان ها و وجود وضعیت ملوک الطوایفی در این مراکز بود و مدیران در آن روزها هر روز یک طرح را برای افزایش درآمد خود طراحی و اجرایی می کردند.

امینی فرد بر لزوم توجه بیشتر به حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: در شرایط کنونی تجمیع بیمه ها اولویت اصلی حوزه سلامت است که قطعا باید در برنامه پنج ساله ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد. همچنین توجه به مناطق محروم باید در دستور کار قرار گیرد. البته پیشرفت های خوبی صورت گرفته اما نگاه ها باید به این مسئله بیش از پیش معطوف شود.

*فاصله زیاد درآمدها در بهداشت و درمان/ زیرمیزی‌ها هنوز کنترل نشده است

در ادامه علیرضا سلیمی نیز گفت: طرح تحول سلامت، طرح بزرگی است که برای اجرایی شدن آن باید از آقای قاضی‌زاده هاشمی تقدیر و تشکر کرد اما نگرانی هایی وجود دارد که این طرح پس از رفتن ایشان نیمه‌کاره بماند.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: تخصیص منابع در طرح تحول سلامت با مشکلاتی مواجه بوده است، طبق برنامه 10 درصد هدفمندی یارانه‌ها و یک درصد مالیات بر ارزش افزوده باید به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت می‌شد اما این موضوع تاکنون محقق نشده است.

وی گفت: در بحث بیمه‌ها طرح تحول سلامت موجب سرگردانی مردم شده است. در جلسه رأی اعتماد، قاضی‌زاده هاشمی وعده داده بود که بحث بیمه‌ها و زیرمیزی کنترل شود، اما این موضوع تاکنون محقق نشده است.

سلیمی گفت: در بحث توریسم درمانی مشخص نیست که تاکنون چه اقداماتی صورت گرفته‌ است، ای کاش وزیر بهداشت در این رابطه توضیحاتی مطرح می‌کردند.

وی گفت: درآمدهای نجومی تعدادی از پزشکان بر جامعه پزشکی کشور سنگینی می کند. افزایش تعرفه‌ها بدون نگاه به منابع کشور در سال‌های آتی موجب اختلاف پرداخت‌ها به پزشکان و پرستاران می‌شود. فاصله درآمدها در بهداشت و درمان زیاد است. این موضوع موجب نارضایتی در بحث بهداشت و درمان می‌شود.

نماینده محلات و دلیجان در مجلس گفت: بخش خصوصی توانسته به خوبی برنامه های خود را در حوزه بهداشت به پیش ببرد، لازم است وزارت بهداشت برنامه‌های بخش خصوصی را در بخش دولتی نیز اجرایی کند.

*انتقاد قاضی‌پور از نحوه هزینه‌کرد بودجه طرح تحول سلامت

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس در اخطاری با استناد به اصل 90 قانون اساسی، اظهار داشت: ما در مجلس نهم طرح تحول سلامت را مطرخ کردیم.

وی افزود: آقای قاضی‌زاده وزیر بهداشت با بودجه طرح تحول سلامت همان کاری را انجام داد که آقای احمدی‌نژاد با بودجه سلامت در هدفمندی یارانه‌ها انجام داد، به همین دلیل ما خواهان به جریان افتادن تحقیق و تفحص از طرح سلامت هستیم.

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار قاضی‌پور گفت: این موضوع احتیاجی به اخطار نداشت و به آن رسیدگی می‌کنیم.

*لاریجانی: دولت برای هماهنگ کردن وزارت بهداشت و بیمه‌ها به مجلس لایحه دهد/توجه به منابع وزارت بهداشت در برنامه ششم

علی لاریجانی نیز پس از گزارش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره حوزه سلامت، گفت: در اینجا باید از تلاش های اقای هاشمی وزیر بهداشت و همکارنشان تشکر کنم، البته وی در نشست امروز مسائل و نکاتی را درباره هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه ها و سامان دهی بخش درآمدهای حوزه سلامت مطرح کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: درباره هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه ها و سامان دهی بخش درآمدهای حوزه سلامت باید بگویم که بر اساس سیاست های کلی بخش سلامت که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ گردید، باید حوزه سلامت و بخش درآمدی آن از یک مدیریت واحد برخودار شود، از این رو دولت باید لایحه ای را مطابق با این سیاست ها تدوین و به مجلس ارائه کند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر در نشست امروز وزیر بهداشت نگرانی و نکاتی را درباره لزوم در نظر گرفتن منابع مالی پایدار برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد که این مسئله قطعا امر دستی است، از این رو به نظر من اگر دولت و وزارت بهداشت پیشنهادات خود را در این حوزه در قابل برنامه ششم توسعه داشته باشد، می توان این موضوعات را سامان داد تا درآمدهای سلامت از ثبات و پایداری مناسبی برخوردار باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: امیداورم در برنامه ششم توسعه مسائلی مانند هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه ها و سامان دهی بخش درآمدهای حوزه سلامت و پایدار بودن منابع مالی این حوزه مورد توجه قرار گیرد.

*اعلام وصول 12 طرح در صحن علنی مجلس/ از طرح اداره صدا و سیما تا کاهش آلودگی هوای کشور

علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست، موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.

بر این اساس، طرح وکالت، طرح اساسنامه کمیته پارالمپیک، طرح اداره صدا و سیما، طرح مدیریت خدمات کشوری، طرح کاهش آلودگی هوای کشور، طرح نظام جامع رسانه‌های همگانی، طرح حمایت از معلولان و سالمندان در عبور و مرور، طرح جامع منابع طبیعی و آبخیزداری و طرح استفساریه ماده 73 و تبصره 3 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شدند.

همچنین طرح صدور چک، طرح بیمه مؤسسات و مدیران آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد و طرح بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافران بین شهری اعلام وصول شدند.

*حقیقی: تعرفه‌های متعدد در مبادی رسمی کشور، قاچاق را به صرفه کرده است

حبیب‌‌الله حقیقی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز با ارائه گزارشی به نمایندگان مردم درباره عملکرد این ستاد و وضع موجود قاچاق کالا و نیز اقتصاد مقاومتی گفت: علل و عوامل متعددی باعث قاچاق کالا می‌شود.

وی از تنوع موضوع قاچاق به عنوان علت اول یاد کرد و بیان داشت: معمولا موضوع قاچاق در کشورهای دیگر بر روی کالاهای ممنوعه موضوعیت پیدا می‌کند و محدود به موارد خاص است همچون قاچاق انسان، مواد مخدر، سلاح و مهمات و موارد دیگر اما در کشور ما قاچاق در 4 حوزه کالاهای مجاز، کالاهای مجاز مشروط و کالاهای یارانه‌ای و کالاهای ممنوع موضوعیت می‌یابد.

حقیقی بیشترین حجم قاچاق را مربوط به کالاهای مجاز، مشروط و یارانه‌‌ای برشمرد و گفت: قاچاق در حوزه کالاهای ممنوعه در ردیف‌های آخر است.

وی با اشاره به اینکه هنوز در کشور هم مواجه با قاچاق ورودی و هم مواجه با قاچاق خروجی هستیم، خاطرنشان کرد: با 15 کشور همسایه‌ایم که بنا بر شرایط اقتصادی متفاوتی که دارند بحث قاچاق از جهت کسب درآمدی برایشان موضوعیت دارد و انگیزه‌ای برای پیشگیری ندارند لذا تاکیدی بر اقدامی در جلوگیری از آن نیز ندارند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق را معلول ناکارآمدی فرآیندهای تجاری کشور عنوان کرد و گفت: هزینه‌های بالای ورود کالا از مبادی رسمی و تعدد تعرفه‌ها در زمان ترخیص و ارزش افزوده قاچاق را به صرفه کرده است.

وی افزود: اگر کسی بخواهد کالای خود را از مبادی رسمی وارد کشور کند برای او دلار سه هزار تومانی 6 هزار تومان تمام می‌شود اما اگر بخواهد همین کالا را از مبادی غیر رسمی وارد کشور کند دلار سه هزار تومان، 3500 تا 4 هزار تومان برای او تمام می‌شود.

حقیقی در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این نکته که در کشور ما 66 مورد معافیت وجود دارد که 40 مورد آن اقتصادی است، گفت: این معافیت‌ها عمدتا برای زمان‌های خاص، مناطق معین و کالاهای مشخصی تعریف شده است در حالی که اکنون به طور گسترده و در مورد کالاهای عمومی و به طور دائم اعمال می‌شود.

وی تعدد مبادی رسمی کشور را از عوامل دیگر حجم بالای قاچاق در کشور خواند و خاطرنشان کرد: کشورهایی با چند برابر میزان تجارت نسبت به کشور ما مبادی رسمی ورود و خروج کالای بسیار کمتری دارند.

*** روزانه سه هزار و 300 کانتینر بدون کوچک‌ترین کنترلی وارد کشور می‌شود

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از فقدان زیرساخت‌های کنترلی مناسب به عنوان عامل دیگر قاچاق گسترده در کشور یاد کرد و گفت: روزانه سه هزار و 300 کانتینر بدون کوچک‌ترین اقدام کنترلی وارد کشور می‌شود.

وی به ناکافی و غیررقابتی بودن تولیدات داخلی با اجناس مشابه خارجی اشاره کرد و در توضیح علت دیگر حجم بزرگ ورود کالای قاچاق به کشور گفت: نظام گردش پول و منابع مالی در کشور مشخص نبوده و شفافیت ندارد.

حقیقی تداوم پرداخت یارانه به سوخت را عامل دیگر قاچاق به ویژه گازوئیل از کشور خواند و گفت: قیمت گازوئیل در کشور ما در مقایسه با کشورهای همسایه تفاوت عمده دارد به طوری که در ایران لیتری 300 و در کشورهای همسایه لیتری 4500 تومان است.

*** تامین نبودن معیشت مرزنشینان زمینه‌های انتقال کالا از معابر غیررسمی را فراهم می‌کند

وی با تاکید براینکه تا زمانی که برای مرزنشینان معیشت قابل قبول تامین نشود زمینه‌های انتقال کالا از معابر غیررسمی کشور همواره فراهم است، اظهار داشت: منفعت اصلی در قاچاق کالا را کسانی می‌برند که اصلا دیده نمی‌شوند و جنس‌شان را در مبدا تحویل گرفته و در مقصد تحویل می‌دهند.

* فقدان مدیریت یکپارچه عاملی برای قاچاق است

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از فقدان مدیریت یکپارچه در مبادی رسمی کشور و نقش داشتن چندین دستگاه به طور موازی در این باره به عنوان دیگر زمینه گسترش قاچاق در کشور نام برد و گفت: عوامل فرهنگی و اجتماعی از جمله تغییر الگوی مصرف و گرایش به خرید کالاهای خارجی نیز از جمله علل افزایش ورود قاچاق به کشور است.

وی به تعدد مبادی غیررسمی ورود و خروج کالا به کشور به عنوان عامل دیگر حجم بالای قاچاق در کشور اشاره کرد و با تاکید براینکه قاچاق مسئله‌ای تک‌بعدی نیست به تشریح رویکردهای برنامه‌ای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و اقدامات پیشگیرانه آن اشاره کرد و از تهیه بسته نظارت بر ترانزیت خارجی توسط این ستاد خبر داد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ذکر اقدامات مقابله‌ای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشفیات کلان قاچاق کالا در سه‌ماهه اول سال 95 را یادآور شد و با اشاره به اقدامات این ستاد در انهدام و جلوگیری از بازگشت کالاهای قاچاق به کشور از ضرورت اقدامات فرهنگی و پژوهشی و نیز مساعدت‌های مجلس در این باره سخن گفت.

*حاجی‌دلیگانی: مبارزه با قاچاق مسئول انقلابی می‌خواهد/رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استعفا دهد

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس طی سخنانی پس از گزارش رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار داشت: آقای رئیس بنده از 20 نمره به شما نمره 6 می‌دهم. بنابراین بهتر است استعفا دهید.

وی افزود: ستاد و قرارگاه در کشور ما خیلی زیاد است ولی آنجایی که باید قاچاق کالا و ارز را کنترل کند، هیچ کنترلی انجام نمی‌دهد چرا که مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک مسئول انقلابی می خواهد.

حاجی‌دلیگانی در ادامه تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور بهتر است پرونده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را روی میزتان بگذارید آن وقت می بینید که خیلی از مشکلات حل می‌شود، اگر این ستاد وجود هم نداشت، قاچاق کالا و ارز بیشتر از این نمی‌شد، سالانه 25 میلیون دلار کالا و ارز قاچاق می‌شود. این رقم به اندازه سه برابر بودجه عمرانی یک ساله کشور است.

نماینده شاهین شهر در مجلس تصریح کرد: آیا می‌دانید این رقم قاچاق چه میزان باعث بیکاری در کشور می‌شود؟ هر ساله با این میزان قاچاق کالا و ارز، 800 هزار نفر ایرانی به طور مستقیم بیکار می‌شوند، این مقدار واردات قاچاق، هزاران واحد تولیدی را از رقابت می‌اندازد، باید پرسید چرا سلطان قاچاق شکر، برنج، گوشت و روغن نباتی را معرفی نمی‌کنید؟ آیا می‌دانید نتیجه این اقدامات چیست؟ همه ما در تبعات اخراج کارگران مسئولیم، در گرسنه ماندن فرزندان آنان مسئولیت داریم و اگر اختلافات خانگی بین آنها پیش آید باز هم ما مسئولیم و در روز قیامت باید پاسخگو باشیم.

حاجی‌دلیگانی در پایان گفت: این حجم قاچاق ضرر و زیان فراوانی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

*گودرزی: قاچاق‌چیان پیاده‌نظام دشمن هستند/بهترین روش برای مبارزه با قاجاق اصلاح الگوی مصرف است

عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد در مجلس طی سخنانی پس از گزارش رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار داشت: در بحث مقاومت در برابر قاچاق توفیق چندانی نداریم و این توفیق در شأن نظام اسلامی نیست و از تراز پایین برخوردار است.

گودرزی تصریح کرد: برخی از قاچاقچیان در انتخابات متعدد با هزینه‌های کلان خودشان را به مسئولان نزدیک می‌کنند تا از این طریق بتوانند بیشتر به اهداف‌شان ببرند، باید محیط ناامنی برای قاچاق‌چیان ایجاد کنیم و هزینه قاچاق را بالا ببریم، قبل از مبادی ورودی باید از قاچاق کالا و ارز جلوگیری شود چرا که قاچاق‌چیان پیاده نظام دشمن هستند.

وی ادامه داد: امروز ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و مقابله و مبارزه با این جریان اجر جهاد دارد و در آن تردیدی نیست.

نماینده بروجرد در مجلس با بیان اینکه با دقت در امور گمرکی، تسهیل تجارت رسمی و تقویت بازارهای رسمی، می‌توانیم با قاچاق کالا و ارز مبارزه کنیم، گفت: راه اصلی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز که می‌تواند مسیر آنها را به طور عمیق مسدود کند، بازگشت به گفتمان انقلاب اسلامی است، امروز جایگزینی تمدن نوین اسلامی به جای تمدن غربی و میوه آن یعنی اصلاح الگوی مصرف بهترین روش برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

آخرین جلسه علنی بهاره مجلس پایان یافت/ نشست بعدی اول تیرماه

نشست علنی صبح امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس پایان یافت.

پزشکیان پیش از پایان اعلام کرد که مجلس شورای اسلامی فردا نشست علنی نخواهد داشت و کمیسیون‌های تخصصی عصر امروز و فردا (دوشنبه) در 2 نوبت صبح و عصر جلسه خواهند داشت.

وی افزود: عصر امروز نیز کمیسیون‌های تخصصی برای تعیین اعضای هیأت رئیسه جلسه خواهند داشت.

نشست علنی بعدی پارلمان سه‌شنبه هفته جاری اول تیرماه تشکیل می‌شود.

وکلای ملت در این جلسه گزارش وزیر بهداشت درباره وضعیت بهداشتی کشور را استماع و بررسی کردند. همچنین در این جلسه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گزارشی درباره عملکرد این سازمان ارائه کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • صافحی ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۳۰
    0 0
    ممون از مشرق بسیار مفید بود اما مقداری درباره پزشکی هسته ای و متنهای مفید سلامتی مردم کاستی داشت
  • ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۳۰
    0 0
    خیلی خوبه. مهندس. بهداشتی باش و سلام بمان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس