گروه سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

ردپای جهانگیری در دریافت حقوق‌های نجومی/ واکنش کاخ سفید به سخنان سید حسن نصرالله/ آمار عجيب از واردات قيچيکیهان

صندوق‌های بازنشستگی در دست چندشغله‌ها

معاون حقوقی و پارلمانی سابق سازمان تأمین اجتماعی گفت: صندوق‌های بازنشستگی در دست چندشغله‌هاست و مجموعه شستا نیز با سوء مدیریت اداره می‌شود.

محسن ایزدخواه- که سابقه ریاست هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستائیان را نیز در کارنامه خود دارد- به روزنامه آرمان گفته است: در یک نگاه کلی اکثر صندوق‌های بازنشستگی شرایط خوبی ندارند و متأسفانه در دو سال گذشته وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نتوانسته است راهکار درستی برای برون‌رفت از این بحران‌ها ارائه کند.

به طور کلی صندوق‌های بیمه‌ای میزان‌الحراره وضعیت اقتصادی و اجتماعی هستند. در حال حاضر در کشور یک نرخ بالای بیکاری داریم. بنابراین اگر ما نرخ بالای بیکاری داشته باشیم، رشد اقتصادی بالا نداشته باشیم،‌نرخ رشد سرمایه‌گذاری نداشته باشیم و اگر نرخ بالای اختصاص بودجه به طرح‌های عمرانی داشته باشیم، اگر رکود و تورم کمرشکن داشته باشیم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم مشکلات صندوق‌های بیمه تأمین اجتماعی برطرف شود.

وی با بیان اینکه «یکی از اصلی‌ترین مسائلی که در چند سال اخیر به آن توجه نشده حاکمیت شرکتی است، می‌افزاید: متأسفانه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز با بی‌اعتنایی به حاکمیت شرکتی، جایگاه هیئت مدیره را تشدید کرده است و یکی از دلایل بحران‌ها و تشدید آنها در صندوق‌های بازنشستگی کشوری و حتی در صندوق بیمه روستائیان و عشایر که از منابع خوبی برخوردار است، بی‌اعتنایی به حاکمیت شرکتی و جایگاه هیئت مدیره بوده است. متأسفانه اعضای هیئت مدیره بعضی از صندوق‌های بیمه‌های اجتماعی یا دو شغله هستند یا حضور ندارند و خود این مسئله به لحاظ مدیریتی بخشی از مسائل پیش آمده در صندوق‌های بازنشستگی در دهه گذشته است که عمدتاً ناشی از بی‌اعتنایی به حاکمیت شرکتی و سه جانبه‌گرایی واقعی به صندوق‌های بیمه‌ای بوده است.

ایزدخواه با اشاره به مشکلات مجموعه شستا می‌گوید: یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها که به لحاظ مدیریتی از اهمیت بالایی برخوردار است شرکت‌های سرمایه‌گذاری وابسته به این صندوق‌ها و از جمله شستاست که مدت‌هاست دچار سوء مدیریت شده‌اند.

وی می‌گوید: مشکل بزرگ‌تر این است که شستا دارای مدیریت با ثبات نیست. باید گفت نخستین مدیر عاملی که توسط دولت تدبیر و امید منصوب شده بیش از چند ماه، با وجود عزل، در حال امضای چک‌ها و اوراق بهادار شرکت است و این نابسامانی تا آنجا ادامه پیدا کرده است که یکی از سؤالات اساسی رئیس مجلس دهم از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در پایان گزارش ایشان به نمایندگان مجلس این بود که چرا در شستا مدیریت دائم، با ثبات و پیگیری وجود ندارد. در نتیجه بخشی از به وجود آمدن این بحران‌ها ناشی از دخالت بی‌جای دولت در تصمیمات صندوق‌های بیمه‌ای است. اگر قرار است صندوق‌ها از بحران خارج شوند باید در سیاست‌های فرابخشی و عدالت اجتماعی وضعیت مطلوب و مورد انتظار حاکم شود.

عصبانیت شبکه دولتی انگلیس از بی‌عرضگی مدعیان اصلاح‌طلبی

شبکه دولتی انگلیس به عنوان حامی اصلی مدعیان اصلاح‌طلبی در انتخابات هفت اسفند، ناراحتی خود از ناکامی در این انتخابات را بر سر اصلاح‌طلبان خالی کرد.

بی‌بی‌سی که فهرست امید را به انحای مختلف ترویج می‌کرد، اکنون در تحلیلی توأم با عصبانیت و ناراحتی می‌نویسد: اصلاح‌طلبان در تیر ماه 84 شکست علنی خود را پذیرفتند اما دست‌کم دو سال پیش از آن و در میانه دور دوم خاتمی همه چیز نشان از درماندگی سیاسی آنان داشت. کسانی که با شعارهای خیال‌پردازانه‌ای همچون «انحلال دادگاه ویژه روحانیت و هسته‌های گزینش» وارد مجلس ششم شدند، برای مجلس دهم ترجیح دادند با تابلوی «امید» و بدون هیچ تعهد روشنی همچنان در صحنه سیاست به حضور حاشیه‌ای ادامه دهند. اصلاح‌طلبان از جهت رفتار سیاسی هنوز به بلوغ و استقلال نرسیده‌اند؛ هر ناکامی را به دیگری فرافکنی می‌کنند و همواره از کارشکنی و سنگ‌اندازی و نظارت استصوابی و آنچه «نهادهای انتصابی» نامیده‌اند در حال گله و گلایه‌اند. روزگاری دو نهاد اجرایی و قانون‌گذاری را در اختیار داشتند و هیچ کاری از پیش نبردند. با وجود بن‌بست ساختاری اصلاحات از حاکمیت خارج نشدند تا اینکه اخراج‌شان کردند. آنان هرگز درباره قول و قرارهای هر انتخابات و سپس خلف وعده‌های مکرر پس از قدرتمداری هیچ توضیحی به ملت ارائه ندادند و به «ناگفته‌های زیادی داریم» و «نگذاشتند» و «هر نه روز، یک بحران» بسنده کردند. اصلاح‌طلبان بارها نشان دادند که صلاحیت پیشبرد اصلاحات را ندارند و ناکارآمدی خود را کتمان کردند.

در انتخابات خبرگان همین رابطه کین‌توزانه با رهبری و تأکید بی‌‌وجه بر بزرگ‌نمایی گسست میان نهادهای انتخابی و انتصابی سبب شد که چند ناقض دانه‌درشت حقوق بشر را در فهرست خود جای دهند تا چند تن دیگر (تنها به سبب نزدیکی به رهبری) رأی نیاورند و همین رویکرد سیاست‌ناشناسانه که عمل سیاسی را بر محور حب و بغض مبتنی می‌کند، به شکست اخلاقی و سیاسی توأمان آنان انجامید.

شبکه دولتی انگلیس ادامه می‌دهد: اصلاح‌طلبان همواره نگاه قبیله‌ای داشته‌اند. بحران در قبیله تنها یک‌بار و در جنبش سبز پدید آمد که آنهم با روی کار آمدن دولت یازدهم منحل و رفع شد. بزرگ‌ترین ضعف اصلاح‌طلبان آن است که همواره از امر نامطلوب منتفع بوده‌اند و در عین حال شعار تغییر سر داده‌اند. مجموع رفتار سیاسی آنان ناسازوار و متناقض است، نه نشانی از یک‌رنگی و راستی دارد و نه کارنامه قابل قبولی در انجام تعهدات. انتخابات برای چیست؟ چرا هر بار مشارکت می‌کنیم و سود و زیان یا نتیجه و فایده آن را ارزیابی نمی‌کنیم؟ چه شد که خواست تغییر تنها به «انتخابات به خاطر انتخابات» تنزل یافت؟

بی‌بی‌سی می‌افزاید: ما با جریان اصلاحات به دوران نادیده انگاشتن بدیهیات سیاسی وارد شدیم و هنوز که هنوز است در همین انکار و توجیه و استدلال‌تراشی به سر می‌بریم، ترکیب‌هایی چون «نرمالیزاسیون» و «تقویت جامعه مدنی» تنها دو نمونه از گفتار بی‌مبنا و بریده از واقعیت است. روایت وارونه از شرایط ایران بدل به جزئی عادی و همیشگی از تحلیل‌های چهره‌های اصلاح‌طلب شده است. اصلاح‌طلبان مسبب ایجاد وضعیتی هستند که در آن به عنوان تنها نجات د‌هنده ظهور می‌کنند. آنان خود بخشی از درد سیاست ایرانند و تا زمانی که این واقعیت را نپذیرند و در دیدگاه و عملکرد خویش بازنگری نکنند، نمی‌توانند با جا زدن خود به عنوان یگانه درمان گرهی از مشکلات کشور باز کنند.

شرق: مدیران نباید چنان طمع می‌کردند که صاحب کرم پشیمان شود!

روزنامه شرق در ادامه مواضع زیگزاگ نسبت به حقوق‌های نجومی برخی مدیران دولتی، این بار علیه این مدیران موضع گرفت.

شرق چندین بار دریافت حقوق و پاداش‌های چندصدمیلیونی و میلیاردی را حق مدیران مذکور خوانده و آنها را کسانی که شایسته مدیریتند و نباید دولت از آنها محروم شود بلکه باید از حقوق آنها دفاع کند.

این روزنامه در عین حال از قول علی ظفرزاده نماینده مجلس ششم- عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی- نوشت: در این ماجرا وزیر کار به موقع و به درستی و با نگاه جامعه‌شناختی و تامل در مجموعه‌ای که در آن قرار دارد، اقدام کرده است. اما زیرمجموعه هم باید درک و فهم و اجتهاد محیط کار خود و جامعه و شرایط اقتصادی و معیشتی مردم را در نظر بگیرد.

وی می‌افزاید: آیا مدیر نباید اندکی تامل کند که مدیر دولت تدبیر و امید است؟ و مردم به امید اجرای عدالت به این دولت رأی داده‌اند؟ مگر فرق مدیری که در خاش و تایباد و سرخس و شلمچه خدمت می‌کند با او چقدر باید باشد؟ و چند برابر یک کارمند عادی باید حقوق دریافت کند؟ با در نظر گرفتن تجربه و مدرک و سختی کار و ابتکار و خلاقیت 10 برابر، 20 برابر... تا کجا معقول است و متعارف؟ برای بیش از آن چه توجیهی هست. طمع را نباید دو چندان کنی/ که صاحب کرم را پشیمان کنی.

مدیران و هیئت‌ مدیره‌ها باید از انصاف خارج نشوند و تا راز از پرده برون نیفتاده، اصلاح‌گر خود باشند: حتی اگر در دستگاه‌شان امکان نظارت وجود نداشته باشد؛ ‌البته دولت محترم نیز دقت کند و از هول در زمین رقیب بازی نکند و متخصصان و کارشناسان دلسوز و پاکدست و مدیران شایسته خود را از دست ندهد.

دولت فرصت‌های بزرگ برای ایجاد اشتغال را از دست داد

یک اقتصاددان می‌گوید هیچ عملکرد مثبتی از دولت در حوزه اشتغال ندیده‌ایم.

حسین راغفر در گفت‌وگو با الف و در مورد علت عدم توفیق دولت در زمینه اشتغال گفت: عدم توفیق دولت در زمینه اشتغال دلایل متعددی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها فقدان برنامه از سوی دولت در حوزه اشتغال و حوزه اقتصادی است، تصور دولت بر این است که بی‌برنامگی خود نوعی برنامه است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: علاوه بر تمام مشکلات به‌جای مانده از دولت قبل، دولت می‌توانست سیاست‌های بهتری در زمینه اشتغال اتخاذ کند و ما شاهدیم که دولت در زمینه اشتغال خیلی کند عمل می‌کند. همین اقداماتی که اخیرا شروع کرده به نظر من سرعت لازم را ندارد، ارزیابی بنگاه‌های کوچک و متوسط و مشکلاتی که این بنگاه‌ها با آن درگیر هستند را خیلی زودتر از این‌ها دولت می‌بایست انجام می‌داد. دولت در فاصله‌ای که رای گرفت و تا استقرار بر ساختار قدرت می‌توانست این اقدامات را آغاز و شناسایی کند و کمیته‌هایی را در سطح استان‌ها تعریف کند تا مشکلات بنگاه‌ها را استخراج کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: اگر این اتفاق می‌افتاد خوش‌بینی زیادی در بین فعالان اقتصادی ایجاد می‌شد و این خوش‌بینی تبدیل به یک واکنش مناسب از سوی بخش خصوصی می‌شد، متاسفانه دولت این کار را نکرد و امروز در حالی این کار را شروع کرده که اصلا در این بین سرعت عملی ندارد. این تعلل دولت فرصت‌های بزرگی را از دست داد.

اقتصاددان اصلاح‌طلب در مورد آمارهایی که در زمینه اشتغال اعلام می‌شود نیز گفت: این شغل‌های ایجاد شده (اگر واقعا شغلی ایجاد شده)  می‌بایست تاثیر خودش را بر وضعیت اقتصادی کشور بگذارد. دولت صرفا به آمارهای کلی اکتفا می‌کند، دولت باید اعلام کند شغل‌هایی که ایجاد می‌کند جزء مشاغل پایدار است یا مشاغل زودگذر، در بخش‌های مولد شغل ایجاد کرده یا واسطه و سوداگری، این‌ها خیلی تعیین‌کننده است. مشاغلی که در مقیاس کم ایجاد شده نیز متاسفانه پایداری ندارد.

وی ادامه داد: آنچه مهم است این است که مسئله اشتغال و بهبود وضع اشتغال باید توسط مردم احساس شود. سیاست‌های اقتصادی دولت به گونه‌ای است که گویا اشتغال جوانان برای آنها مهم نیست و هیچ عملکرد مثبتی در حوزه اشتغال در این سه سال از دولت ندیده‌ایم.

مسئولیت متناقض جهانگیری درباره حقوق‌های نجومی

اسحاق جهانگیری از سوی رئیس جمهور مسئول پیگیری برخورد با دریافت‌کنندگان حقوق‌های نجومی شده است، اما اظهارات برخی مسئولان رسمی نشان می‌دهد خود وی از ریل‌گذاران این حقوق‌ها در دولت دوم خرداد بوده است.

به گزارش تسنیم، در پی افشای ماجرای فیش‌های حقوقی نجومی و تشدید فشار افکار عمومی علیه دولت یازدهم، حجت‌الاسلام روحانی رئیس جمهور طی ابلاغیه‌ای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور را مأمور پیگیری این ماجرا و برخورد با دریافت‌کنندگان حقوق‌های نجومی کرد.

اسحاق جهانگیری نیز علاوه بر اظهارنظر منتقدانه علیه دریافت کنندگان حقوق‌های کلان، در ضیافت افطاری استانداران و مسئولان دولتی تأکید کرد که دریافت کنندگان این حقوق‌ها باید برکنار شوند.

اما گزارش برخی مقامات رسمی در کشور نشان می‌دهد ردپای مهمی از خود اسحاق جهانگیری در دولت دوم خرداد در ماجرای حقوق‌های کلان وجود دارد.

فیاض شجاعی دادستان دیوان محاسبات اخیراً در همین رابطه گفت: «از سال 82 براساس موافقت وزیر صنایع و معادن حقوق و مزایای مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بانک صنعت و معدن مطابق حقوق و مزایای سازمان گسترش و نوسازی صنایع تجویز شد. سازمان گسترش و نوسازی صنایع، مقررات خاصی برای بحث پرداختی خود داشتند؛ بنابراین وزیر صنایع و معادن وقت در سال 82، حقوق و مزایای کارکنان بانک صنعت و معدن را با حقوق و مزایای سازمان گسترش مطابقت داد؛ از آن تاریخ در بانک صنعت و معدن پرداخت‌ها بر آن منوال انجام می‌شد».

بر اساس آنچه دادستان دیوان محاسبات گفته، در حقیقت اسحاق جهانگیری که در دولت اصلاحات عهده‌دار وزارت صنایع و معادن بوده، حقوق و مزایای کارکنان بانک صنعت و معدن را با حقوق و مزایای سازمان گسترش تطبیق داده و بر همین اساس حقوقها افزایش یافته است.

دادستان دیوان محاسبات در ادامه این گفت‌وگوی خود تصریح کرده است که دولت احمدی‌نژاد در دو ماه پایانی خود بنا داشته این تصمیم سال 82 اسحاق جهانگیری را به بقیه بانکها هم تسری بدهد اما مجلس اصولگرای وقت این مصوبه را ملغی کرده و مانع این سرایت می‌شود. با این حال نهایتاً دولت روحانی در مهر و آبان سال 92 با تصویب «فوق‌العاده خاص» موج دوم این حقوق‌های نجومی را کلید می‌زنند و بانکها و بیمه‌ها نیز با اجتهاد خاص خود و گنجاندن این مبلغ فوق‌العاده در پایه حقوقی برخی مدیران، از این فوق‌العاده خاص، به صورت خاص‌تری بهره‌مند می‌شوند.

بدین ترتیب یکی از سؤالات مهم در حال حاضر آن است که پیگیری کننده اصلی حقوق‌های نجومی در دولت یازدهم در قبال سابقه خود در این باره در دولت اصلاحات چه پاسخی خواهد داشت؟


ردپای جهانگیری در دریافت حقوق‌های نجومی/ واکنش کاخ سفید به سخنان سید حسن نصرالله/ آمار عجيب از واردات قيچيخراسان

پیشنهاد جالب درباره کمک به دیپلمات های ایران در کومور


در حالی که بر اساس درخواست رسمی یک مقام مسئول از مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، پیشنهاد شده بود با توجه به توقف فعالیت های دفتر نمایندگی کشورمان در جیبوتی، ورود و ترخیص یک دستگاه خودروی شخصی متعلق به هر یک از کارمندان نمایندگی ایران در آن کشور با معافیت از برخی شرایط واردات خودرو همانند ضوابط فنی واردات خودرو و نیاز به دریافت کارت بازرگانی، مجاز باشد، بر اساس گردش کار صورت گرفته در دولت، این پیشنهاد به کارمندان دفاتر ایران در سودان و کومور نیز تسری پیدا کرده است.

فرآیند عجیب شکایت دولت از ساخته نشدن 4 خانه

بر اساس بررسی های کارشناسان یک نهاد نظارتی، مشخص شده پس از نامه نگاری های فراوان و زمان‌بر میان دستگاه های مختلف اجرایی استانی و مرکزی، در نهایت با تایید نماینده ویژه رئیس جمهور و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور، مشکلات ناشی از اجرای قرارداد مربوط به احداث 4 واحد منزل مسکونی در یکی از شهرستان های غرب کشور که بین یک شرکت خصوصی و یک دستگاه دولتی منعقد شده برای داوری حل اختلافات، به شورای عالی فنی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ارجاع شده است.


ردپای جهانگیری در دریافت حقوق‌های نجومی/ واکنش کاخ سفید به سخنان سید حسن نصرالله/ آمار عجيب از واردات قيچيجمهوری اسلامی

صدور حکم بازداشت در حق مفتی اهل تسنن عراق

* پایگاه خبری السومریه نیوز عراق به نقل از یک منبع آگاه در نهاد قضایی این کشور گزارش داد دادگاه شهر اربیل، مرکز اقلیم کردستان در شمال عراق دیروز (سه‌شنبه) یک حکم قضایی برای بازداشت «رافع طه الرفاعی»، مفتی اهل تسنن این کشور صادر کرد. براساس این گزارش، منبع مذکور که خواست نامش فاش نشود، در گفت و گو با السومریه نیوز تاکید کرد دلیل صدور حکم بازداشت مفتی اهل تسنن عراق، اظهارات وی در حمایت از گروهک تروریستی داعش است. الرفاعی 57 ساله و از اهالی شهر فلوجه در شرق استان مرزی الانبار در غرب عراق که روابط خوبی با مفتی‌های عربستان سعودی دارد، از سال 1386 تاکنون به عنوان مفتی اهل تسنن این کشور فعالیت می‌کند و هم اکنون نیز مقیم اربیل می‌باشد. وی اخیراً طی سخنانی جنجالی در یک برنامه زنده تلویزیونی، در پشتیبانی از داعش، عناصر وابسته به این گروهک تروریستی را قهرمان و بهترین فرزندان امت اسلام دانسته و گفته بود به آنها تبریک می‌گوید و دستشان را می‌بوسد چرا که به ظلم و ستم پایان داده اند!

"پاپ" به عراق می‌رود

* به گزارش خبرگزاری آلمان جاسم الفلاحی، جانشین وزیر بهداشت و محیط زیست عراق با اعلام این خبر که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان سفر قریب الوقوعی به عراق خواهد داشت، گفت که این سفر برای حمایت از قرار دادن نام سه «موقعیت تاریخی» و چهار هور از هورهای جنوب عراق در فهرست جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد «یونسکو» است. دولت عراق تلاش دارد برخی از هورهای بزرگ این کشور را با این استدلال که در تشکیل و تداوم حیات تمدن‌های بشری در بین النهرین از جمله تمدن‌های سومری، بابلی و آشوری نقش مستقیم داشته‌اند، در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت برساند. احتمال می‌رود پیگیری وضعیت مسیحیان عراق که مناطق سکونت آنها در بسیاری از موارد به دست داعش افتاده است، یکی از دیگر اهداف سفر پاپ به عراق باشد.

توصیه مضحک الجبیر به ایران

* عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان با تکرار اتهامات سابق خود علیه ایران گفت تهران باید اصل حسن همجواری را رعایت کند و دست از صدور انقلاب بردارد. در حالی که اسم ائتلاف عربستان به دلیل کشتار کودکان یمن در لیست سیاه سازمان ملل متحد قرار گرفته بود الجبیر مدعی شد که تمام دنیا می‌دانند ایران از تروریسم حمایت می‌کند و تلاش دارد منطقه را به هم بریزد. به گزارش روزنامه عکاظ، عادل الجبیر افزود طرح صلح عربی مبنای هرگونه مذاکره در مورد صلح در خاورمیانه خواهد بود. وزیر خارجه عربستان همچنین با تکرار اتهامات خود علیه حزب‌الله لبنان گفت: حزب‌الله تلاش‌ها برای خروج از خلا ریاست جمهوری در لبنان را ناکام گذاشته است. الجبیر موضع عربستان در مورد سوریه را بار دیگر تکرار کرد و گفت: بشار اسد چه با روش مسالمت‌آمیز و چه نظامی باید از قدرت کناره‌گیری کند.

هشدار روحانیون بحرین به رژیم آل خلیفه

* روحانیون شیعه بحرین امضای بیانیه حمایت از اقدامات امنیتی و سرکوب‌های آل خلیفه که روز گذشته از سوی شبکه العربیه پخش شد را تکذیب کردند. به گزارش شفقنا، سید صادق السید علی کمال الغریفی از روحانیون برجسته شیعه بحرین در این باره گفت: بیانیه ساختگی شبکه العربیه مبنی بر حمایت 54 عالم شیعه با اقدامات امنیتی اخیر رژیم بحرین به هیچ وجه صحت ندارد. وی که نامش در این بیانیه ذکر شده است، افزود: من هیچ اطلاعی از چنین نامه‌ای نداشته و ندارم و کاملا جعلی و اهانت به این علما است. شبکه خبری العربیه عربستان سعودی روز دوشنبه با پخش بیانیه‌ای مدعی شد این بیانیه حاوی امضای 54 عالم شیعه بحرینی است که در آن احکام صادره علیه مخالفان را تایید، و اظهارات مقامات ایرانی را رد می‌کنند. حسن عبدالله المتروک از دیگر علمای شیعه بحرینی نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن تکذیب چنین بیانیه ای، آن را تلاش برای فتنه‌انگیزی برشمرد. شیخ محمد سعید العرادی، از دیگر روحانیون شیعه که نامش در این بیانیه آمده است، ضمن تکذیب بیانیه گفت: از نوشتن چنین نامه‌ای هیچ اطلاعی ندارم. اکثر افرادی که نامشان در این بیانیه آمده، روحشان از چنین بیانیه‌ای خبر ندارند و اصلا نمی‌دانند چه محتوایی دارد. شیخ محمد ملاعلی عبدالنبی آل ضیف الدمستانی، نیز با تکذیب چنین بیانیه‌ای گفت: اطمینان دارم که چنین نامه‌ای جعلی و تهمت است. هدف از نسبت دادن چنین بیانیه‌ای به علمای شیعه، بدنام کردن وجهه و فتنه‌انگیزی است.


ردپای جهانگیری در دریافت حقوق‌های نجومی/ واکنش کاخ سفید به سخنان سید حسن نصرالله/ آمار عجيب از واردات قيچيآرمان

آمار عجيب از واردات قيچي

شنیده شد که طبق آمار گمرك در ۲ ماه منتهي به ارديبهشت سال ۹۵ حدود ۲۴۲ تن قيچي وارد كشور شده است. گفتني است كه اين تعداد به ارزش دلاري ۵۳۷/۵۳۶ و ارزش ريالي ۱۶/۲۸۵/۹۹۱/۳۹۹ وارد كشور شده است.

۲۶تا ۳۲سال؛ بيشترين رده سني زندانيان

شنیده شد که وزير دادگستري گفت: در حال حاضر موجودي زندانيان ۲۲۸ هزار نفر است كه ۹۷ درصد آنها مرد و ۳ درصد زن هستند و بيشترين رده سني زندانيان بين ۲۶ تا ۳۲ سال است. مصطفي پورمحمدي افزود: تعداد پرونده‌هاي وارده به قوه قضائيه بيش از ۶ ميليون است. علاوه بر اين بيش از ۳ ميليون و ۳۱۱ نيز تعداد پرونده شوراهاي حل اختلاف است.

ثبت‌نام در سايت همسريابي انگليس!

شنیده شد که در بريتانيا سايت همسريابي براي يافتن همسر دوم توسط مسلمانان اين كشور آغاز به كار كرده است. عصرخبر به نقل از راديو روسيه نوشت؛ اين سايت را آزاد چايوالا مجري ۳۳ ساله برنامه تلويزيوني تاسيس كرده است. به علاوه وي سايت ديگري را تاسيس كرده كه براي نمايندگان اديان و مذاهب مختلف قابل استفاده است. به گزارش «ديلي ميل»، عجيب اينكه اين سايت‌ها در حالي آغاز به كار كرده كه چندزني از نظر قانوني در بريتانيا ممنوع است. اكنون تعداد كاربران سايت همسر دوم، بالغ بر ۳۵هزار نفر است. نكته جالب اينجاست در اين سايت، نام ايرانيان نيز مشاهده مي‌شود.

تكذيب كشف بمب در ايرانشهر

شنیده شد که معاون عمليات سپاه شهداي آذربايجان غربي، اخبار منتشر شده درباره كشف بمب در شهرستان پيرانشهر را تكذيب كرد. كريم علي‌نژاد درباره انتشار اخباري مبني بر كشف بمب و تله انفجاري توسط اشرار در پارك لاله شهرستان پيرانشهر اظهارداشت: ساعت سه بامداد سه‌شنبه طي تماس تلفني با بخش عمليات سپاه مبني بر مشاهده يك كيف مشكوك در پارك لاله پيرانشهر بلافاصله ماموران سپاه به محل مراجعه كردند. وي ادامه داد: در اين راستا كيف مورد نظر مورد بازرسي قرار گرفت و مشخص شد در داخل كيف بمب يا تله انفجاري وجود نداشته بلكه كيف متعلق به يكي از بانوان محل بوده كه آن را در پارك جا گذاشته است.


ردپای جهانگیری در دریافت حقوق‌های نجومی/ واکنش کاخ سفید به سخنان سید حسن نصرالله/ آمار عجيب از واردات قيچيایران

واکنش کاخ سفید به سخنان سید حسن نصرالله


امریکا به اظهارات سید حسن نصرالله مبنی بر حمایت‌های مالی ایران از حزب‌الله واکنش نشان داد. در پی سخنان حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان که گفته بود تمامی منابع مالی و تجهیزات نظامی خود را از ایران دریافت می‌کند، اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید با ادعای اینکه امریکا از حمایت ایران از تروریسم اطلاع داشته است، گفت: «ایران از تروریسم حمایت می‌کند و ما می‌دانیم ایران از حزب‌الله حمایت می‌کند و شدیدترین و جدی‌ترین تحریم‌ها را هم به همین دلیل علیه ایران به اجرا گذاشته‌ایم». وی افزود: «برای ایرانیان مهم است که درک کنند که رفتار خود آنان است که چنین عواقبی در پی دارد.»

به گزارش ایرنا ، سخنگوی کاخ سفید با اشاره به انتقاد ایران از ناهمواری روند بازگشتش به صحنه اقتصاد جهانی در پی دستیابی به برجام نیز گفت: «ما اخیراً در مورد نگرانی ایران در زمینه دسترسی به بازارهای جهانی با آنان گفت‌و‌گوهایی داشتیم.  واقعیت این است که فعالان بازار مالی جهان به رفتار ایران نگاه می‌کنند و اگر ببینند ایران به تأمین مالی تروریسم و تأمین منابع مورد نیاز حزب‌الله ادامه می‌دهد، این روش تبعاتی دارد زیرا فعالان مالی نمی‌خواهند با کشوری وارد معامله شوند که به این قبیل کارها دست می‌زند.» رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه اخیراً گفته است که  « نباید از سخنان اخیر سیدحسن نصرالله و بهانه‌تراشی صهیونیست‌ها نگران شد.»

زن اماراتی متهم به جاسوسی برای ایران

روزنامه الرؤیه امارات روز گذشته از محکومیت یک زن شهروند اماراتی لبنانی تبار به 10 سال زندان به اتهام جاسوسی برای ایران و حزب‌الله لبنان خبر داد. به نوشته این روزنامه، مقام‌های اماراتی مدعی‌اند: این خانم 47 ساله، اخبار و اطلاعات را در نشست‌های سری و مخفیانه به دو عضو حزب‌الله لبنان ارائه می‌کرده تا آنها را در اختیار دستگاه اطلاعاتی ایران قرار دهند.

تردیدآفرینی درباره خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ

در حالی که هنوز قراردادهای خرید هواپیما از سوی ایران از شرکت‌های ایرباس یا بوئینگ نهایی نشده است، رسانه‌ها و مقام‌های غربی هر روز سعی می‌کنند با ایجاد شایعات یا طرح شبهه و ابهام، از تحقق چنین قراردادهایی جلوگیری کرده یا علیه هر یک از شرکت‌ها جنجال کنند.

در تازه‌ترین رخدادها در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام ایرانی که نام او را فاش نکرد، مدعی شد ایران درباره خرید 238 فروند هواپیمای مدل A380 از شرکت «ایرباس» دچار تردید شده و قصد دارد مدل‌های دیگری را خریداری کند.

از سوی دیگر، یک دیپلمات کهنه‌کار امریکایی نیز به رشوه گرفتن از شرکت بوئینگ برای ایجاد زمینه فروش هواپیماهای آن به ایران متهم شده است.  توماس پیکرینگ، دیپلمات مذکور با رد این اتهام گفته است که تلاش‌های او ربطی به شرکت بوئینگ نداشته هر چند او از سال 2002 همواره به دنبال تحقق این موضوع به عنوان بهترین گزینه فروش هواپیما برای امریکا بوده است.
خروج بریتانیا از اروپا؛ فرصتی برای ایران؟!

پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی در تحلیلی، به بررسی این دیدگاه پرداخته است که آیا خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یک فرصت تاریخی برای ایران است؟

نویسنده این تحلیل چنین استدلال کرده است که با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، قدرت پر نفوذی که می‌توانسته همسو با امریکا عمل کند و در چارچوب اتحادیه اروپا با ایران از در مخالفت درآید از گردونه خارج شده است.

بی‌بی‌سی می‌افزاید: از سوی دیگر، در حالی که از قدرت سخت بریتانیا کاسته نخواهد شد، اما قدرت نرم آن کشور به دلیل از دست رفتن نفوذش در اروپا بشدت آسیب خواهد دید و این امر از دید برخی کارشناسان، برای ایران مثبت تلقی می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    یارانه ها رو کی زیاد میکنن؟!
  • ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    درود بر سید حسن نصرالله
  • ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    کیهان یدونه ای انصافا
  • ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    بصیرت بصیرت
  • ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    مشرق سلام وقت مارو نگیر انقدر
  • ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    مرگ بر آمریکا
  • ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    زیاد بود نخوندم
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
    0 0
    قیچی هم نمیتونیم تولید کنیم؟!
  • ناشناس ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
    0 0
    شماره پاش هم 48 بوده این پاگنده احتمالا...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس