به گزارش مشرق، روزنامه «جامجم» در یادداشتی به موضوع قاچاق سازمانیافته پرداخت و نوشت:
یکی از معضلات بزرگی که گریبان کشور را گرفته قاچاق محصولاتی است که ظرفیت داخلی توان تولید آن را دارد، اما با وجود این در حجم گسترده وارد میشود. متاسفانه رقمی هم که درباره قاچاق کالا اعلام میشود حدود 25 میلیارد دلار است. مقام معظم رهبری هم اخیرا روی این موضوع تاکید داشتند و فرمودند که جلوی قاچاق سازمان یافته باید گرفته شود.
قاچاق از چند جهت به کشور ضربه میزند که یکی از مهمترین آنها بیکاری جوانان است. زمانی که کالای قاچاق وارد کشور میشود قطعا کارخانجات تولیدی توان رقابت با این محصولات را به دلیل نپرداختن عوارض دولتی و ارزانتر بودن ندارند. البته کالاهایی را که اکنون به کشور وارد میشود نمیتوانیم قاچاق بنامیم. قاچاق و کولهبری در مناطق مرزی ابعاد گستردهای پیدا کرده و زمانی که صحبت از این پدیده میشود همه تصور میکنند که هر نفر یک یا دو قطعه را به صورت پنهانی وارد کشور میکنند در حالی که کانتینرهای بزرگ در حجمهای عظیم از مبادی رسمی وارد میشوند.
برای مبارزه با قاچاق ابتدا باید همه محصولات کشف شده را معدوم کنیم و نگذاریم که وارد سرزمین اصلی شود. به این دلیل که مقصد این کالا ایران بوده و به هر صورتی که هست باید از ورود آن جلوگیری شود تا اشتغال کشور به خطر نیفتد.
برای مبارزه واقعی با قاچاق مسئولان نباید جشمان خود را ببندند و اگر نیاز به تجهیزات دارند باید آن را هر چه سریعتر تامین کنند. جالب است برخی اظهار میکنند که تجهیز گمرکات کشور نیازمند منابع است و از سوی دیگر کارخانهای را تاسیس میکنند که یک سال نشده به دلیل رکود ورشکسته میشود که دلیل اصلی آن همین کالاهای قاچاق است. در نتیجه اگر یکبار هزینه را متحمل شویم قطعا دهها برابر سود خواهیم برد. با افرادی که در بحث کالای قاچاق دخیل هستند و سفارشاتی در این زمینه دارند باید مانند فیشهای نجومی برخورد جدی شود تا دیگر شاهد چنین مشکلاتی در سطح جامعه نباشیم. افرادی که در این زمینه دست دارند قطعا به کشور خود خیانت میکنند و جوانان کشور را به بیکاری و نابودی میکشانند.
*سیدناصر موسوی لارگانی-نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس