به گزارش مشرق، سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ - وادا - دیروز (دوشنبه) خواستار آن شد که تمامی ورزشکاران روسیه در همه رشته ها از حضور در کلیه رقابت های رسمی بین المللی از جمله المپیک ریو 2016 به دلیل استفاده از مواد نیروزا محروم شوند.
این درخواست سبب شد، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه وضعیت کنونی پیچیده پیرامون ورزش این کشور را با سال های دهه 1980 زمان شوروی سابق و رقابت های المپیک مسکو مقایسه کند.
پوتین در سخنان خود که امروز (سه شنبه) از سوی دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین در قالب بیانیه ای منتشر شد، یادآوری کرد در المپیک سال 1981 مسکو هم بسیاری از کشورهای غربی با استناد به تهاجم نیروهای شوروی به افغانستا،ن رقابت های ورزشی را تحریم کردند و چهارسال پس از آن هم مسکو با طرح این موضوع که تدابیر اتخاذ شده در شهر لس آنجلس برای تامین امنیت ورزشکاران شوروی مناسب نیست، گزینه تحریم را انتخاب کرد.
رییس جمهوری روسیه ادامه داد: در نتیجه وضعیتی پیش آمد که ورزشکاران شوروی و آمریکا و برخی کشورهای دیگر که به تحریم های متقابل کشانده شده بودند، از امکان شرکت در رقابت ها و ثبت کردن نام خود در تاریخ المپیک محروم شدند.
رئیس جمهوری روسیه در پایان نسبت به تکرار چنین وضعیتی در شرایط کنونی و پیامدهای آن برای ورزشکاران هشدار داد.
در شرایطی که زمان کمی به آغاز رقابت های المپیک ریودوژانیرو باقی مانده است، 10 کشور به پیشگامی آمریکا اقدام های گسترده ای را برای خارج کردن روسیه از دور این رقابت های بین المللی آغاز کرده اند.
مسابقه های المپیک ریودوژانیرو 2016 از 15 تا 31 مرداد ماه در برزیل برگزار می شود.
تاکنون تیم دو ومیدانی روسیه به صورت کامل از حضور در رقابت های ریو 2016 محروم شده و فقط یک دونده زن روس که زیر نظر مربی آمریکا فعالیت می کند، اجازه حضور مستقل در این رقابت ها را دارد.
تره ویز بایگات رییس آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا از کمیته بین المللی المپیک به صورت رسمی خواسته با توجه گزارش های موجود در باره استفاده گسترده ورزشکاران روسی از مواد نیروزا، اقدام لازم را برای محرومیت کامل کاروان ورزشی روسیه از حضور در رقابت های المپیک و پارالمپیک ریو 2016 انجام دهد.
وادا نیز بر این نکته تاکید کرده تا زمانی که فرهنگ مبارزه با دوپینگ در روسیه تغییر نکند، ورزشکاران این کشور باید از تمامی مسابقه ها از جمله المپیک محروم شوند.
بن نیکولز سخنگوی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ در توئیتر خود نوشت: دیگر در مورد روسیه نباید هیچ گونه چشم پوشی و اغماضی صورت گیرد، زیرا نظام دوپینگ در باره 30 رشته ورزشی این کشور بکار گرفته شده است.
براساس نتایج تحقیقات آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که چندی پیش انتشار یافت، روسیه با 148 مورد تایید شده نقض مقررات برای سال 2014 در صدر این فهرست جهانی قرار گرفته است و سپس ایتالیا با 123 و هند با 96 مورد دوپینگ تایید شده در رده های دوم و سوم هستند.
شرایط سخت و طرح اتهام های دوپینگ در حالی ادامه دارد که روسیه به عنوان میزبان رقابت های جام جهانی فوتبال 2018، برنامه های گسترده ای را برای تقویت جایگاه ورزش این کشور در جهان بویژه فوتبال و همچنین میزبانی از میلیون ها علاقه مند تدارک دیده است که در صورت تغییر نکردن وضعیت، امیدهای مسکو از برگزاری این رقابت های مهم جهانی با صدها میلیون بیننده نه تنها کمرنگ بلکه می تواند بدرنگ شود.