متهم نفتی این روزها با یک بیماری گوارشی دست و پنجه نرم می‌کند اما بر اساس اعلام مدیرکل زندان‌های استان تهران تا این لحظه نیاز به مرخصی و عمل جراحی پیدا نکرده است.

به گزارش مشرق، 23 تیرماه امسال بود که خبری را روی خروجی قرار گرفت که حکایت از بیماری متهم نفتی و ترخیص زنجانی از بیمارستان آتیه داشت.

همان روز رسول کوهپایه‌زاده، وکیل بابک زنجانی در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی فارس، در خصوص انتشار این خبر گفت: زنجانی هفته پیش یکی، دو بار به بیمارستان رفته و مجدد مرخص شده بود.

وی افزود: بیماری موکل من گوارشی بوده و اگر مشکلاتش با دارو برطرف نشود احتمال جراحی وجود دارد.

شرایط خروج زندانیان بیمار از زندان چیست؟ آیا تیغ جراحی برای بابک زنجانی تیز می‌شود؟
اعطای مرخصی به بابک زنجانی تنها با دستور مقام قضایی/حال متهم نفتی خوب است

اما یک هفته پس از این اتفاق مصطفی محبی، مدیرکل زندان‌های استان تهران در خصوص آخرین وضعیت بیماری بابک زنجانی، گفت: وی مدتی قبل با تشخیص پزشک به بیمارستان اعزام شده بود اما در حال حاضر حالش خوب است و در زندان به سر می‌برد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا زنجانی سابقه بیماری قبلی داشته است، گفت: من اطلاعی از سابقه بیماری‌اش ندارم و این مسائل در پرونده پزشکی بیمار قید شده است.

مدیرکل زندان‌های استان تهران تصریح کرد: حسب تشخیص پزشک متهم به بیمارستان اعزام شد همانطور که زندانیان دیگر با تشخیص پزشک به بیمارستان می‌روند و اقدامات درمانی برایشان انجام می‌شود.

محبی ادامه داد: زنجانی واقعاً بیمار است و در حال حاضر هم دارو مصرف می‌کند اما شرایط متهم به گونه‌ای نیست بخواهد در بیمارستان بستری شود.

وی با تأکید بر اینکه تست پزشکی زندانیان از سوی بهداری زندان ماهیانه انجام می‌شود، گفت: زنجانی هم مثل سایر زندانیان تحت اقدامات درمانی قرار گرفت و این طور نیست که اگر کسی حالش بد باشد پزشک زندان دستور دهد او را به زندان منتقل کند.

مدیرکل زندان‌های استان تهران در پاسخ به این سؤال آیا به زنجانی مرخصی استعلاجی تعلق می‌گیرد یا خیر، گفت: ما در این رابطه تنها دستور مقام قضایی را اجرا می‌کنیم، به این صورت که اگر پزشک به مقام قضایی نامه دهد و مقام قضایی هم دستور دهد ما او را به مرخصی می‌فرستیم.

محبی در پاسخ به این سؤال که آیا اعزام زنجانی به بیمارستان آتیه خواست خود وی بوده است یا این بیمارستان طرف قرارداد سازمان زندان‌ها است، گفت: معمولاً زندان بیمارستان خصوصی ندارد و ما با بیمارستان دولتی قرارداد داریم اگر کسی تمایل داشته باشد و مقام قضایی هم صلاح بداند به بیمارستان خصوصی می‌رود اما هزینه‌های درمانی هم بر عهده خود زندانی خواهد بود.

وی در پایان گفت: بیمارستان زندان تنها کارهای جزئی را انجام می‌دهد و در صورتی که حال زندانی وخیم باشد او را برای انجام کارهای تخصصی به بیمارستان‌های خارج زندان منتقل می‌کنیم.

آئین‌نامه داخلی سازمان زندان‌ها در مورد زندانیان بیمار چه می‌گوید؟

بر اساس ماده 98 آئین نامه داخلی زندان‌ها بھداری زندان مکلف است حداقل ماھی یکبار نسبت به  تست پزشکی کلیه زندانیان اقدام کند.

همچنین ماده 99 این آئین نامه تأکید دارد که حتی‌الامکان باید ترتیبی اتخاذ شود که احتیاجات درمانی و بهداشتی زندانیان بیمار در داخل زندان تأمین شود تا به انتقال زندانی به خارج از زندان نیازی نباشد، اما در موارد ضروری خروج زندانی از زندان برای معالجه باید با تأیید بهداری زندان، اجازه رئیس زندان و موافقت قاضی ناظر زندان باشد.

در موارد فوری زندانی بیمار به دستور پزشک یا بهداری زندان و اجازه رئیس زندان یا جانشین او به بیمارستان اعزام می‌شود و مراتب باید در اسرع وقت کتباً به مرجع قضایی ذی‌صلاح گزارش شود.

در تبصره ماده 99 آمده است که مراجع قضایی و مسئولان زندان‌ها موظفند وضع زندانیان بیمار صعب‌العلاج یا غیر قابل علاج را رسیدگی وحسب مورد مطابق مقررات به آنها مرخصی اعطا و یا با رعایت سایر مقررات مربوطه از طریق عفو یا آزادی مشروط موجبات آزادی آنها را فراهم کنند.

ماده 100 آئین‌نامه داخلی سازمان زندان‌ها می‌گوید که هزینه درمان عوارض یا بیماری‌هایی که ضرورت یا فوریت درمان ندارند و یا در اثر تقصیر ناشی شده است، بر عهده زندانی یا مقصر خواهد بود.

شرایط خروج زندانیان بیمار از زندان چیست؟ آیا تیغ جراحی برای بابک زنجانی تیز می‌شود؟
در ماده 108 این آئین‌نامه هم آمده است که هر گاه زندانی تازه وارد نسخه یا دارویی همراه داشته باشد اخذ و در اختیار بهداری زندان قرار می‌گیرد تا به تجویز پزشک به او داده شود و هرگاه دارو جنبه حیاتی برای زندانی دارد، باید فوراً‌ پس از معاینه و تجویز پزشک  در اختیار وی قرار گیرد.

بر اساس ماده 109، هر زندانی به محض احساس کسالت جریان را به مسؤول زندان اطلاع داده و با اخذ معرفی‌نامه به بهداری زندان اعزام و دارو و دستورات پزشکی را دریافت می‌کند.

در ماده 111تأکید شده است که با تشخیص پزشک بهداری زندان در صورت ضرورت زندانی بیمار در بیمارستان زندان بستری خواهد شد گواهی تشخیص ضرورت به صورت کتبی باید در پرونده بیمار قید شود.

تا این لحظه بابک زنجانی از طریق مصرف دارو بیماری خود را کنترل کرده و دیگر عازم بیمارستا نشده، اما باید دید پس از قطع مصرف دارو بهبود می‌یابد یا مجبور است زیرتیغ جراحی برود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
    0 1
    خاوری را ترور کنید
    • IR ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
      0 0
      نه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس