به گزارش مشرق، دبکافایل وابسته به تشکیلات نظامی-امنیتی رژیم صهیونیستی در نخستین خبر مربوط به ورود یک پهپاد ناشناس در هفته گذشته به سرزمین های اشغالی نوشت: موشک های پاتریوت اسرائیل نتوانستند یک پهپاد ناشناس را که از سوی خاک سوریه وارد حریم هوایی جولان و الجلیل شده بود هدف قرار دهند.
این رسانه صهیونیستی افزود: حتی بالگردها و جت های نیروی هوایی (رژیم صهیونیستی) نیز که سعی کردند این پهپاد را شکار کنند موفق به انجام ماموریتشان نشدند.
بر اساس این گزارش، زخمی شدن یک صهیونیست بر اثر ترکش های موشک های پاتریوت نشان داد که این پهپاد بر فراز الجلیل نیز مشاهده شده بود، اما آژیرهای هشدار امنیت داخلی در این منطقه مرزی به صورت خودکار به صدا درنیامدند و مقام های امنیتی محلی ناگزیر شدند آن را به صورت دستی فعال کنند؛ اتفاقی که به صراحت نشان می دهد، پهپاد مذکور از رادارهای حساس رژیم صهیونیستی به آسانی گریخته است.
دبکافایل در نخستین گزارش مفصل خود درباره این پهپاد نوشت: در تاریخ 16 ژوئیه (26 تیرماه) ارتش اسراییل اعلام کرد که رزمایشی سه روزه را آغاز می کند، با آغاز این رزمایش در ساعت 17 روز 17 ژوئیه (27 تیرماه)، یک فروند شیئ پرنده بدون سرنشین از سوی سوریه وارد خاک اسرائیل شد و بر فراز منطقه جولان و الجلیل به مدت یک ساعت پرواز کرد.
این پرنده کوچک از فرصتی مناسب برای عکاسی و جمع آوری اطلاعات بر فراز بیشتر یگان های ارتش که در این رزمایش شرکت داشتند و نیز منابع اطلاعاتی آن ها و ارسال اطلاعات به اپراتورهایش در سوریه برخوردار شد.
این گزارش افزود: ارتش (رژیم صهیونیستی) در اظهارنظری شتابزده اعلام کرد که این هواپیما در سامانه تجسسی نیروی هوایی به دام افتاد و هدف سه موشک قرار گرفت که دو فروند آن پاتریوت ضد هوایی و یک فروند دیگر موشک هوا به هوا بود که نوع آن مشخص نیست، اما همه این موشک ها به خطا رفتند.
دبکافایل در ادامه به فرضیه روسی بودن پهپاد نفوذی پرداخت و حتی روسیه را به نقض تعهداتش در قبال رژیم صهیونیستی متهم کرد.
به رغم تئوری پردازی های مفصل، دبکافایل در گزارش بعدی خود مدعی شد که هویت پهپاد مذکور را شناسایی کرده است.
این پایگاه صهیونیستی گزارش داد که شیئ پرنده نفوذی به سرزمین های اشغالی پهپاد 'یاسر' ساخت ایران بود که از پایگاه حزب الله در منطقه کوهستانی قلمون سوریه در 60 کیلومتری مرکز جولان به هوا فرستاده شد.
بر اساس این گزارش، پهپاد یاسر می تواند در ارتفاع 5 هزار پایی و در شعاع 200 کیلومتری به مدت 8 ساعت پرواز کند.
گزارش مذکور ادامه داد: این پهپاد حین پرواز بر فراز اسرائیل(سرزمین های اشغالی)، بر خلاف بیشتر انواع پهپاد، قابلیت مانور استثنایی را به نمایش گذاشت؛ تصور می شود ایران پس از مهندسی معکوس پهپاد اسکن ایگل آمریکا که در 17 دسامبر 2012 سالم به زمین نشاند، از سامانه الکترونیک آن در پهپاد یاسر استفاده کرده است.
به اذعان همین رسانه، ارتش رژیم صهیونیستی، نیروی هوایی و ارتش های دیگر کشورهای غربی از جمله نیروی هوایی آمریکا سراسیمه تلاش می کنند تا بفهمند که ایران تاکنون موفق شده است چند نمونه از این پهپاد 'به زمین نشسته' را بسازد.
دبکافایل نوشت: همه ناظران عملکرد پهپاد ایران در فرار از جت های نیروی هوایی، بالگردها و موشک های هوا به هوا و موشک پاتریوت زمین به هوای اسرائیل را طی یک ساعت پرواز بر فراز جولان و الجلیل پیش از بازگشت به خاک سوریه مشاهده کردند.
پایگاه خبری صهیونیستی یدیعوت آحارنوت نیز در گزارشی با همین موضوع نوشت: ناتوانی رهگیری پهپاد می تواند هشداری برای نیروی هوایی و صنایع دفاعی اسراییل باشد.
در این گزارش که به قلم یک تحلیلگر امنیتی رژیم صهیونیستی نوشته شده آمده است: گریز این پهپاد بر فراز ارتفاعات جولان نشانه شکاف در سامانه دفاع هوایی اسرائیل است.
این تحلیلگر دفاعی صهیونیست نیز به گنبد آهنین و فلاخن داوود اشاره کرده و نوشت: یکی از دلایل شکست در رهگیری پهپاد مذکور بروز خطای فنی بود که یکی از موشک های پاتریوت شلیک شده در میانه راه منفجر شد و به هدف نرسید.
وی تاکید کرد که سامانه پاتریوت به رغم آن که اخیرا به روز شده، قدیمی است و نمی تواند در هر شرایطی هواپیماها را رهگیری کند.
منابع نظامی دبکافایل به هدف نخوردن موشک های پاتریوت رژیم صهیونیستی و حتی خارج شدن آن ها از مسیر و برخورد با یکدیگر را نتیجه قابلیت های الکترونیکی احتمالی این پهپاد دانستند.
این نشریه صهیونیستی افزود: این نخستین بار نیست که نیروی هوایی در رهگیری پهپادها شکست می خورد. در سال 2014 پهپاد ساخت ایران متعلق به حزب الله وارد حریم هوایی غزه و سپس اسرائیل شد، اما خلبان های اسرائیلی در اولین تلاششان نتوانستند آن را هدف قرار دهند.