امام جواد علیه السلام در پاسخ به نامه فردی که با پدرش اختلاف عقیدتی داشت، به مدارا و شکیبایی فرمان داد.

مشرق- بکربن صالح می‌گوید: دامادم به امام جواد علیه‌السلام نامه‌ای نوشت بدین مضمون: پدرم، یک فرد ناصبی و منحرف است. او به شدت از اعتقادات خود دفاع و بر آنها پافشاری می‌کند. می‌خواهم نظر حضرتعالی را در باره وی بدانم. آیا با او مقابله کنم و یا با او مدارا کنم؟!

امام نهم در پاسخ وی چنین نگاشت: منظور تو را از مضامین نامه ات دریافتم و به وضعیت اعتقادی پدرت واقف شدم. ان شاء اللّه تو را از دعای خیر فراموش نمی‌کنم. مدارا برای تو بهتر از رو در رویی و مقابله با پدر است. هر سختی، آسایش و راحتی در پی دارد.
شکیبایی و بردباری پیشه کن و صبور باش که عاقبت نیک در انتظار پارسایان است.
خداوند تو را در راه محبت و ولایتِ آنان که دوستشان داری، ثابت قدم بدارد. ما و شما در پناه رحمت الهی هستیم و او پناهندگان خود را ضایع نمی‌کند.

بکر بن صالح در ادامه سخن خود می‌افزاید: خداوند در مدت کوتاهی، دل پدر را [در نتیجه صبر وی ] چنان به او متمایل کرد که دیگر در هیچ موردی با پسرش مخالفت نمی‌کرد.

متن حدیث:

احمد بن محمد عن أبیه محمد بن الحسن بن الولید، عن محمد بن الحسن الصفار، عن العباس بن معروف، عن علی بن مهزیار،.... عن بکر بن صالح قال: کتب صهر لی الی أبی جعفر الثانی علیه السلام أن أبی ناصب خبیث الرأی و قد لقیت منه شده و جهدا، فرأیک جعلت فداک فی الدعاء لی، و ما تری جعلت فداک أفتری أن أکاشفه أم اداریه؟ فکتب: قد فهمت کتابک و ما ذکرت من أمر أبیک، و لست أدع الدعاء لک ان شاءالله و المداراه خیر لک من المکاشفه، و مع العسر یسر، [فاصبر] ان العاقبه للمتقین ثبتک الله علی ولایه من تولیت، نحن و أنتم فی ودیعه الله التی لا تضیع ودائعه. قال بکر: فعطف الله بقلب أبیه حتی صار لا یخالفه فی شی ء.



«امالی الشیخ المفید 121-120، ب 23، ح 20- بحارالانوار،ج50،ص55»




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    البته دقت کنید که این حدیث دستور به مدارا می دهد نه زندگی و همسفرگی. در این موارد لازم است فرزندان حتی الامکان سفره خود را از اموال پدر جدا کنند. حتی شهید برونسی بعد از آنکه پدر و مادرش اموال غصبی یعنی همان زمینهای اصلاحات ارضی شاه را دریافت کردند سفره خود را آنها حدا کرد و حتی اجازه نداد فرزندانش چیزی در خانه پدر بزرگ بخورند. اما در عین حال رابطه اش را هم قطع نکرد و ذره ای بی احترامی به آنها ننمود. البته یک تبصره هم در مساله مدارا با والدین ناصبی هست و آن اینکه وقتی متوکل عباسی لعنه الله العیاذ بالله به حضرت زهرا علیها السلام اهانت کرد فرزندش منتصر به خدمت امام هادی علیه السلام رسید و ما وقع را گفت و کسب تکلیف کرد. امام فرمود پدرت واجب القتل است اما تو این کار را نکن چرا که در سنت الهی است که هر کس هر موجوی والد خود را بکشد عمرش کوتاه شود. منتصر پرسید آیا جز این بر من گناهی خواهد بود که امام پاسخ منفی داد. منتصر کودتا کرد و پدرش را کشت و زندانیان بنی فاطمه و شیعه را آزاد کرد اما همانطور که امام وعده داده بود در کمتر از 6 ماه منتصر با کودتای عمویش مواجه شد و به قتل رسید و به این وسیله جوانمرگ شد.
  • محمد ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    بابی انت و امی و نفسی و مالی و اسرتی کلکم نور واحد
  • ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    ناصبی???
  • خاله جان ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    خدا کنه آقا مارو هم از دعای خیر فراموش نکنن
  • morteza890 ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
  • ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    اینها خاندان کرم و سخاوت هستند خدایا ما را از شیعیان این خاندان قرار بده
  • کرمانشاهی ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    سلام لطفا از امامان جواد و هادی علیهما السلام بیشتر مطلب و حدیث و روایت منتشر کنید چون واقعا مظلوم و ناشناخته مانده اند هرچند سایر ائمه علیهم السلام رو هم درست نشناخته ایم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس