به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از خبرگزاري رسمي سوريه (سانا)، به دنبال برنامههاي اصلاحاتي اعلام شده از سوي بشار اسد، رئيس جمهوري اين كشور، وي طي حكمي عماد داود بن عبدالله راجحه را به عنوان وزير دفاع جديد سوريه منصوب كرد.
عماد داوود بن عبدالله راجحه متولد دمشق و از دانشگاه جنگ اين كشور در سال 1968 در زمينه توپخانه تخصص گرفته است.
وي پستهايي از جمله فرماندهي لشگر و رياست بعضي از ادارات و هياتهاي نيروهاي مسلح را برعهده داشته است و در سال 2004 به عنوان معاون رئيس ستاد مشترك نيروهاي مسلح اين كشور منصوب و در سال 2009 به عنوان رئيس اين ستاد انتخاب شد.
از سوي ديگر تلويزيون رسمي سوريه اعلام كرد: حبيب محمود، وزير پيشين دفاع اين كشور كه مدتها است از بيماري رنج ميبرد، اخيرا وضعيت سلامتياش وخيمتر شده است از اين رو وي از سمت خود بركنار شد.
از سوي ديگر يك منبع نظامي مسئول سوريه اعلام كرد كه يگانهاي ارتش كه مسئوليت برقراري امنيت و ثبات شهر "حماة" را به عهده داشتند، درحال خروج از اين شهر بعد از انجام ماموريت خود در حمايت از جان و مال شهروندان و مبارزه با سازمانهاي تروريستي هستند.
اين منبع نظامي اعلام كرد كه هم اكنون شرايط عادي به اين شهر بازگشته است و اوضاع شهر رو به بهبودي است.
از سوي ديگر به دنبال فراخواني سفير عربستان از سوي مسئولان اين كشور، بحرين و كويت نيز سفيران خود را از سوريه به منظور مشورت و رايزني فرا خواندند.
همچنين محمد الصباح، وزير امور خارجه كويت درخواست برگزاري نشست وزيران خارجه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس را به منظور بررسي اوضاع سوريه مطرح كرد.
همچنين رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه در مقر خود در آنكارا نشستي را با هدف بحث و بررسي اوضاع جاري سوريه و احتمال حمله نظامي غرب به اين كشور با ژنرال نجدت اوزال، رئيس ستاد مشترك ارتش اين كشور و احمد داوود اوغلو، وزير خارجه و وزير دفاع اين كشور برگزار كرد.
در همين راستا در پي انتشار خبر سفر وزير امور خارجه تركيه به دمشق كه امروز(سهشنبه) صورت ميگيرد، هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا در تماسي تلفني با داوود اوغلو از وي خواست مواضع آمريكا را به اطلاع مقامهاي سوري برساند.
در همين راستا مارك تونر، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا در اقدامي مداخلهجويانه محكوميت اقدامات سوريه از سوي بعضي كشورهاي عربي را ستود و آن را مايه خشنودي دولت آمريكا دانست!
وي مدعي شد: اين نشان دهنده آگاهي جامعه جهاني از اقدامات ناپسندي است كه رئيس جمهوري سوريه، در اين كشور انجام ميدهد!
همچنين اتحاديه اروپا نيز از اقدام برخي كشورهاي عربي در محكوميت تحولات جاري سوريه قدرداني كرد!
در همين راستا عبداللطيف بن راشد الزياني، دبيركل شوراي همكاري شوراي همكاري خليج فارس نيز اظهارات ملك عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان را تاريخي خواند و آن را ستود!
وي اظهارات پادشاه عربستان را فرصتي براي خروج از بحران در سوريه خواند و آن را حكيمانه و با درايت تلقي كرد.
همچنين دانشگاه الازهر، بزرگترين دانشگاه با رويكردي اسلامي در جهان عرب كه مقر آن در قاهره است، در بيانيهاي پاسخگويي مقامهاي سوريه را به خواستههاي به حق مردم و توقف خونريزيها را در اين كشور خواستار شد.
الازهر در اين بيانيه از مسئولان سوري خواسته است كه اقدامات امنيتي را در اين كشور متوقف كنند و هر چه زودتر نسبت به برآورده كردن خواستههاي ملت سوريه و انجام اصلاحات فراگير اقدام كنند.
همچنين نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب از مواضع خود در قبال سوريه دفاع كرد و گفت: اتحاديه عرب نميتواند عليه هيچ يك از اعضاي خود اعلام جنگ كند و اين در حيطه اختيارات ما نيست، چرا كه قوانين بينالمللي مرزها را براي هر كسي مشخص كرده است.
پيشتر انتقاداتي از مواضع نبيل العربي در خصوص اوضاع سوريه شده بود كه وي مواضع دوگانهاي نسبت به سوريه و ليبي اتخاذ كرده است.
از سوي ديگر يك هيات 100نفره از شخصيتهاي سياسي، فرهنگي و ملي اردن كه بيشتر آنها از جريان ملي چپگرا هستند براي كمك به دولت سوريه جهت خروج از شرايط كنوني وارد دمشق شدند.
ابراهيم علوش، يكي از افراد برجسته ين گروه در گفتوگو با الجزيره اظهار داشت كه اين هيات يك هيات ملي است و هيچ وابستگي حزبي ندارد و افرادي كه در اين هيات جمع شدهاند معتقدند كه آنچه امروز سوريه با آن رو بهروست، يك انقلاب مردمي نيست، بلكه توطئه عليه اين كشور است.