آداب و سنت ایران اسلامی به زنان فرصت بسیار بزرگی می‌دهد تا علم و دانش و مهارت‌های خود را در همه زمینه‌ها اعم از علم، فناوری، هنر، ژورنالیسم و ... به منصه ظهور برسانند و این حضور فعال بانوان محجبه در عرصه اجتماع تصویری محبوب از اسلام را به نمایش می‌گذارد.

به گزارش مشرق، «نورلنا رفاعی»، استاد مدیریت و دکترای رهبری آموزشی دانشگاه اسلامی دولتی «شریف هدایت الله» در جاکارتا اندونزی در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به سفری که اخیراً به ایران داشته است، گفت: برای زنان ایرانی فضای خوبی وجود دارد تا از پتانسیل، مهارت‌ها و دانش خود استفاده کنند و من هنگامی‌که به ایران و زنان ایرانی نگاه می‌کنم، خوشحال می‌شوم که می‌بینم اسلام این است، زیرا اسلام هرگز بین زن و مرد اختلاف نمی‌گذارد.
 

وی افزود: در اندونزی نیز مانند ایران، زنان مشارکت بالایی در همه عرصه‌ها دارند. زنان زیادی در عرصه‌های مدیریتی و رهبری، دانشگاهی، تجارت و کسب‌وکارهای مختلف شرکت دارند.


نورلنا رفاعی گفت: ناراحت‌کننده است که برخی دولت‌ها پتانسیل زنان مسلمان را محدود می‌کنند و آن‌ها نمی‌توانند توانایی‌های خود را بروز دهند. اگر زنان مسلمان فرصت داشته باشند که علم و دانش خود را نشان دهند، رهبران قابلی خواهند بود و کارهای زیادی خواهند کرد.


وی افزود: نگاهی به سیره حضرت محمد(ص) نشان از تأکید ایشان بر جایگاه والای زن و مادر دارد؛ نگاهی که باید در جوامع اسلامی به آن توجه شود.


رفاعی گفت: نقش بانوان مسلمان امروز و در شرایط کنونی، در نزدیک کردن ملت‌ها و ادیان بسیار مهم است.


وی در ادامه افزود: همچنین برگزاری برنامه‌ها و گردهمایی‌های پیروان مذاهب مختلف اسلامی و نیز ادیان مختلف اعم از مسیحیت، یهودیت، بودیسم و ... نیز در گسترش صلح و آرامش در جهان مؤثر خواهد بود.


استاد دانشگاه جاکارتا گفت: امروزه در عصر جهانی شدن باید گفت‌وگوهای زیادی میان ادیان مختلف وجود داشته باشد زیرا با داشتن گفت‌وگو و رابطه می‌توانیم یکدیگر را بفهمیم و ادیان دیگر را بشناسیم و زندگی در فضایی صلح‌آمیز را تجربه کنیم.


رفاعی تأکید کرد: بسیاری از درگیری‌ها میان یک گروه با گروه دیگر ناشی از نداشتن شناخت از یکدیگر است.


وی افزود: این مسئله حتی در درون جامعه اسلامی نیز صدق می‌کند زیرا در جامعه اسلامی هم فرهنگ‌ها و مذاهب مختلفی وجود دارد اعم از شیعه و سنی و حتی در مذهب اهل سنت و مذهب تشیع نیز فرقه‌های متعدد و گروه‌های مختلفی وجود دارند که پیروان آن‌ها نیازمند داشتن شناخت از یکدیگر هستند.


رفاعی تأکید کرد: شناخت یکدیگر و بازگشتن به قرآن کریم راهکار ما برای پایان دادن به درگیری‌ها است زیرا در دین ما، در قرآن کریم و سنت پیامبر ما، وحدت و دوستی مورد تأکید است.


وی افزود: برگزاری گردهمایی‌های مختلف و گسترش ارتباطات میان ادیان و فرهنگ‌های مختلف سبب کمرنگ شدن این اختلافات و افزایش درک و شناخت می‌شود و ما را بردبار و دنیا را صلح‌آمیز خواهد کرد.


رفاعی در ادامه در مورد وضعیت زنان مسلمان و مسئله حجاب در غرب عنوان کرد: نباید فراموش کنیم که امروز سنت اسلامی حجاب در غرب بیشتر فهمیده شده است و بانوان مسلمان محجبه باید تلاش کنند که اسلام را به عنوان یک راهنما و یک نظام ارزشی نشان دهند. آنان با توانایی‌ها و خدمات خوب خود ضمن حفظ حجاب می‌توانند نمونه‌های خوبی برای دین اسلام باشند.


وی افزود: امروز در اندونزی مانند ایران زنان محجبه زیادی در همه عرصه‌ها حضور دارند و حجاب فعالیت آن‌ها در جامعه را محدود نمی‌کند؛ این تصویر باید معرفی شود.


رفاعی در پایان گفت: کشور ایران تمدن و پیشینه‌ای غنی حتی پیش از ظهور اسلام دارد. امروز زنان و مردان ایرانی باید دست در دست هم دهند تا با سختکوشی و پشتکار تمدن ارزشمند خود را بیش از پیش گسترش دهند.


دکتر نورلنا رفاعی، استاد مدیریت و رهبری آموزشی دانشگاه اسلامی دولتی در جاکارتا مقالات و تألیفات متعددی در کارنامه خود دارد از جمله مقاله‌ای با موضوع «زنان مسلمان در سیاست اندونزی» که در این مقاله میزان مشارکت سیاسی زنان مسلمان از زمان استعمار تا به امروز را بررسی می‌کند و نقش آنان را در دفاع از استقلال اندونزی و نیز جنبش زنان در عرصه سیاست را بررسی می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس