به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت: سازمان ملل نگران اوضاع فاجعهبار دو میلیون تن در حلب و حومه آن است که نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.
وی افزود: اوضاع انسانی در این شهر به ویژه در شرق آن فاجعهبار است چرا که بین ۲۵۰ هزار تا ۲۷۰ هزار تن از ساکنان بعد از بسته شدن جاده کاستیلو که تنها مسیر منتهی به این منطقه بود، محاصره شدهاند.
فرحان حق گفت: شرایط در غرب حلب نیز که نیروهای دولتی سوریه کنترل آن را در دست دارند و حدود ۱.۲ میلیون تن در آنجا ساکن هستند تقریبا بهتر از شرق آن نیست.
پیتر مورر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز در بیانیهای اعلام کرد: درگیریهای شدیدی که شهر حلب در شمال سوریه شاهد آن است هماکنون یکی از بدترین درگیریهایی است که شهرها در طول عصر جدید شاهد آن بودهاند.
وی از فاجعه هولناک انسانی در این شهر ابراز تأسف کرد.
مورر گفت: هیچ کس در حلب در امان نیست. هیچ مکان امنی در این شهر وجود ندارد. بمباران همچنان ادامه دارد. بیمارستانها، خانهها و مدارس هدف قرار میگیرند. مردم در ترس و نگرانی به سر میبرند، کودکان شوک زده هستند و رنج و مشکلات سنگینی دارند. بیشک این جنگ یکی از ویرانگرترین جنگها در شهرهای این عصر بوده است.
در بیانیه صلیب سرخ آمده است: روند درگیریها در هفتههای گذشته افزایش داشته و همین مساله دهها هزار تن را مجبور به کوچ از منازل یا پناهگاههایشان کرده است. همچنین دهها هزار تن در این شهر هیچ کمکی دریافت نکردهاند.
در این بیانیه تأکید شده است: زیرساخت در حلب به طور کامل نابود شده و ساکنان آب و برق ندارند. این مساله شهروندان را به پیامدهای ناشی از استفاده آب آلوده تهدید میکند. نهادهای انسانی مثل صلیب سرخ و هلال احمر سوریه با کامیون به ساکنان حلب آب میرسانند.
مورر گفت: آمار قربانیان جنگ حلب بسیار بالاست و ما از تمامی طرفها میخواهیم حملات بیهدف و جنگ را متوقف کنند. طرفهای درگیر باید به قوانین و اصول جنگ احترام بگذارند تا مانع از کشته شدن تعداد بیشتری از غیرنظامیان شوند.
در این بیانیه آمده است: نبود آب و برق زندگی حدود دو میلیون تن را در حلب تهدید میکند.
حلب این روزها صحنه درگیریهای شدید میان شورشیان و نیروهای دولتی سوریه است و هنوز هیچ کدام از دو طرف نتوانستهاند جنگ را در این شهر نهایی کنند.