در همین حال گروه تروریستی داعش نیز مسئولیت این انفجار تروریستی را به عهده گرفته است و این خود نشان از آن دارد که گروه «جماعت الاحرار» با گروه تکفیری داعش ارتباط نزدیکی دارد.
حمله به بیمارستان کویته بدینگونه طراحی شد که عوامل تروریستی جماعت الاحرا در ابتدا «بلال انور کاسی» رئیس شورای وکلای شهر کویته پاکستان را ترور کردند و هنگامی که دوستان و وکلای همکار وی برای تحویل جسد و برگزاری مراسم تشییع جنازه به بیمارستانی عمومی در شهر کویته مراجعه کردند عوامل تروریستی با انجام انفجاری آنها را مورد هدف قرار دادند و طی این حمله دستکم ۷۲ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نفر نیز زخمی شدند که بیشتر قربانیان این حمله از وکلای شهر کویته هستند.
پس از این حادثه تمام وکلای دادگاه های پاکستان در اعتراض به این حمله تروریستی و کشته شدن همکاران خود دست به اعتصاب گسترده ای زدند و سه روز را تعطیل اعلام کردند. علاوه بر این حمله تروریستی حملات دیگری در 9 سال اخیر در فواصل سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ میلادی صورت گرفته است که هزاران نفر از مردم بیگناه این کشور را به کام مرگ کشانده است تندرو.
سال ۲۰۰۷ در تاریخ سیاسی پاکستان اهمیت بسزایی دارد. زمانی که «پرویز مشرف» رئیس جمهور و فرمانده ارتش اسبق این کشور به دستور دولت آمریکا عملیات پاکسازی تروریست های وابسته به گروه طالبان پاکستان در «لال مسجد» را به مرحله اجرا درآورد که در حمله به این مسجد صدها تن از طلبه هایی که در این مسجد دست به تحصن زده بودند کشته شدند و «عبدالرشید غازی» برادر «مولانا عبدالعزیز» خطیب افراطی «لال مسجد» نیز در این حمله کشته شد.
از جمله خواسته های «مولانا عبدالعزیز» از دولت پاکستان برقراری شریعت اسلامی در این کشور و تدوین قانون اساسی بر اساس موازین اسلامی است. از سویی دیگر گفته می شود مولانا عبدالعزیز با گروه تروریستی داعش نیز ارتباطاتی داشته و همسر وی نیز نامه ای به «ابوبکر البغدادی» سرکرده این گروه نوشته است و از وی خواسته است به شکل گیری داعش در پاکستان کمک کند.
در دوران زمامداری پرویز مشرف در پاکستان گروه طالبان به شدت سرکوب می شد و گروههای تروریستی چندان نفوذی زیادی در شهرهای بزرگ و کوچک این کشور نداشتند. پس از آنکه «نواز شریف» و «بی نظیر بوتو» پس از تحمل یک دوره تبعید طولانی مدت و دوری از پاکستان بار دیگر برای حضور و رقابت در انتخابات سراسری پاکستان به وطن بازگشتند عرصه بر «پرویز مشرف» تنگ شد و وی مجبور به استعفا از فرماندهی ارتش پاکستان و نیز ریاست جمهوری این کشور شد.
البته نباید این موضوع را نادیده گرفت در سال ۲۰۰۷ پرویز مشرف در پاکستان حالت فوق العاده اعلام کرد و «افتخار احمد چودری» رئیس دادگاه عالی این کشور را از کار برکنار کرد که در اعتراض به این اقدام تظاهرات گسترده ای از سوی وکلا و قضات برجسته در سراسر پاکستان صورت گرفت که خود زمینه را برای برکناری و استعفای مشرف از قدرت سیاسی و نظامی آماده ساخت.
در این بین «بی نظیر بوتو» نخست وزیر اسبق پاکستان فعالیت های انتخاباتی خود را آغاز کرد، اما از طرف گروه های تروریستی و از جمله گروه طالبان پاکستان مورد تهدید واقع شد تا بالاخره در ۲۷ دسامبر سال ۲۰۰۷ میلادی در منطقه «لیاقت باغ» شهر «راولپندی» نزدیک شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان مورد حمله تروریستی واقع شد و جان خود را از دست داد.
پس از کشته شدن بی نظیر بوتو شوهر وی «آصف علی زرداری» که ریاست حزب مردم را در آن زمان عهده دار شده بود توانست با پیروزی در انتخابات به مقام ریاست جمهوری برسد و حزب مردم بار دیگر در پاکستان به قدرت برسد. گروه طالبان با سیاست های حزب مردم همسو نبود و حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی پس از ترور بی نظیر بوتو عرصه را بر این گروه تنگ کرده بود دست به اقدامات تروریستی در پاکستان زده و مخالفت خود را با سیاست های حزب مردم نشان دادند.
از سویی دیگر دولت پاکستان تلاش کرد در زمان رهبری «ملا عمر» مذاکرات صلح گروه طالبان و دولت افغانستان را به نتیجه ای مثبت برساند. اما در این میان با افشای خبر مرگ «ملا عمر» مذاکرات صلح به حالت تعلیق درآمد و گروه بندی هایی در میان گروه طالبان بر سر جانشینی ملا عمر صورت گرفت که باعث شد گروه طالبان مرکزیت و انسجام خود را از دست دهد.
گروه «جماعت الحرار» وابسته به گروه طالبان پاکستان در سال ۲۰۱۴ از این گروه جدا شده و اعلام موجودیت کرد و اقدام به عملیات انتحاری و تروریستی در داخل پاکستان کرد. «عمر خالد خراسانی» سرکرده این گروه و مولانا یاسین فرمانده طالبان در «دره سوات»، قاری اسماعیل فرمانده طالبان در «خیبر ایجنسی»، مولانا عبدالله فرمانده طالبان در منطقه «باجور اینجسی» در پاکستان از دیگر رهبران و فرماندهان این گروه بشمار می روند که خود را وابسته به هیچ گروه و حزبی در پاکستان نمی دانند. اما پس از حادثه تروریستی دیروز در شهر کویته رسانه های پاکستان از ارتباط این گروه با گروه تروریستی تکفیری داعش سخن می گویند.
گروه تروریستی «جماعت الاحرار» پیش از حمله به بیمارستان کویته در دسامبر سال ۲۰۱۴ به مدرسه نظامی پیشاور حمله نمود که در این حمله تروریستی ۱۵۴ دانش آموز و معلم کشته شدند. پس از آن این گروه تروریستی در روز عید پاک مسیحیان مردم بینگاه را به خاک و خون کشیدند که در این حمله ۷۵ نفر کشته و صدها نفر نیز زخمی شدند.
ترور پزشکان و مهندسین و افراد شاخص تشیع در پاکستان در سالهای اخیر نیز افزایش پیدا کرده است تا جایی که علامه «راجا ناصر عباس جعفری» دبیر کل مجلس وحدت مسلمین پاکستان و از رهبران شیعیان این کشور در اقدامی نمادین ۸۷ روز متوالی در اعتراض به کشتار شیعیان در پاکستان دست به اعتصاب غذا زد و پس از درخواست آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعیان در شهر قم، ناصر عباس به اعتصاب غذای خود پایان داد و اعلام کرد به اعتراضات خود تا رسیدن به خواسته های به حق خود در مبارزه با کشتار شیعیان پاکستان ادامه خواهد داد.
با توجه به تفاسیر بالا می توان گفت که گروه تروریستی داعش در صدد است با استفاده از گروههای افراطی و تکفیری در پاکستان و افغانستان جایگاه مهمی برای آینده خود بدست آورد و تفکرات تکفیری خود را در این کشورها به مرحله اجرا درآورد.