کاروان ١١١ نفره معلولان ایران با هدف کسب رتبه تک رقمی در پایان پارالمپیک ٢٠١٦ امروز راهی برزیل می‌شود و در ١٣ رشته به مصاف حریفان خود خواهند رفت.

به گزارش مشرق، با فروکش کردن تب داغ المپیک، حالا ورزشکاران معلول در صدر اخبار قرار گرفته‌اند تا اینکه در ریودوژانیرو برای کشورمان افتخارآفرینی کنند. کاروان پارالمپیک ایران توانسته در تعداد سهمیه‌های کسب شده، رکوردشکنی کند و برای نخستین بار تعداد این سهمیه‌ها سه رقمی شده است. حالا با هدف کسب رتبه تک رقمی در پایان پارالمپیک ٢٠١٦ امروز، تمامی اعضای این کاروان راهی کشور برزیل می شوند و در ١٣ رشته به مصاف حریفان خود خواهند رفت.

١١١ سهمیه در ١٣ رشته
کاروان پارالمپیک ایران که با نظر مسئولان با نام «شهدای منا» و با شعار «ایمان، اراده و افتخار» راهی مسابقات پارالمپیک ریو می‌شود، توانسته نسبت به دوره قبلی ١٦ سهمیه بیشتر کسب کند. ورزشکاران معلول کشورمان که امروز به صورت دسته جمعی راهی ریودوژانیرو می‌شوند، در ١٢ رشته والیبال نشسته، دوومیدانی، دوچرخه‌سواری، شنا، قایقرانی، جودو، تیراندازی، فوتبال ٧ نفره، وزنه برداری، تیروکمان، فوتبال ٥ نفره و بسکتبال با ویلچر به رقابت با حریفان خود می‌پردازند. از مجموع ١١١ سهمیه کسب شده، مجموعا نزدیک به یک سوم به بانوان تعلق دارد که رشد ٣ برابری نسبت به دوره قبلی را نشان می دهد. در دوره قبلی پارالمپیک که در لندن برگزار شد، کاروان کشورمان با ٩٥ ورزشکار حاضر شده بود و برای نخستین‌بار است که ورزشکاران معلول ایرانی تعداد سهمیه‌های خود را سه رقمی کرده‌اند.

زمان‌بندی برگزاری مسابقات
پرچم ایران طبق برنامه اعلام شده روز ١٤ شهریورماه در دهکده بازی‌های پارالمپیک به اهتزاز درمی‌آید. در این مراسم ابتدا شهردار دهکده به تیم‌های شرکت‌کننده خوشامد خواهد گفت، سپس سرود ملی کشورهای شرکت‌کننده نواخته شده و پرچم کشورها به اهتزاز درمی‌آید. در پایان نیز برنامه کوتاه هنری اجرا شده و نماد مسابقات به تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها اهدا خواهد شد. رقابت‌های پارالمپیک نیز با برگزاری مراسم افتتاحیه رسما از ١٧ شهریورماه استارت می‌خورد تا ٢٨ شهریورماه که مراسم اختتامیه انجام می‌شود، ادامه خواهد داشت.

به دنبال رتبه تک رقمی
در دوره قبلی پارالمپیک کاروان ورزش کشورمان موفق شد با ١٠ مدال طلا، ٧ نقره و ٧ برنز به عنوان یازدهمی در جدول توزیع مدال‌ها دست پیدا کند که نتیجه‌ای تاریخی در تاریخ ورزش معلولان محسوب می‌شد. حالا محمود خسروی‌وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک رتبه تک رقمی در جدول مدال‌ها را هدف کاروان ایران دانسته است: «ورزش قابل پیش‌بینی نیست اما امیدوارم در رشته‌های تیمی و انفرادی همانطور که در کسب سهمیه افتخار آفرینی کردیم در دریافت مدال نیز موفق عمل کنیم و باعث درخشیدن نام ایران در میدان پارالمپیک شویم. امیدوارم در این دوره بتوانیم به رتبه تک رقمی برسیم.»

رشته‌های پرامید
شاید تفاوت کاروان پارالمپیکی ایران با المپیکی‌ها در همین باشد که اکثر نمایندگان ایران در بخش معلولان امید به کسب مدال دارند و خودشان را در آن سطح می‌بینند. با این حال طبق اعلام مسئولان و کارشناسان در رشته‌های دوومیدانی، تیروکمان، تیراندازی، وزنه برداری، جودو و والیبال نشسته مردان امید به مدال آوری و کسب مدال طلا بیشتر از سایر رشته‌هاست. باید دید با توجه به اینکه گستردگی رشته‌های مدال‌آور در کاروان پارالمپیک ایران به مراتب بیشتر از کاروان المپیکی‌هاست، چه ورزشکارانی می‌توانند انتظارات را برآورده کنند.

چهره‌های ویژه
کاروان پارالمپیک ایران در این دوره چهره‌های ویژه‌ای را در خود جای داده است. از سیامند رحمان وزنه بردار دسته فوق سنگین شروع کنیم که چند سالی است وعده داده تا در این دوره از مسابقات رکورد رویایی ٣٠٠ کیلوگرم را به ثبت برساند و نام خودش را در کتاب گینس ثبت کند. از سوی دیگر زهرا نعمتی، قهرمان پارالمپیک لندن که تازه چند روزی است از رقابت‌های المپیک بازگشته و نام خود را بر سر زبان‌ها انداخته، قصد دارد مدال طلای خود را در این دوره تکرار کند. همچنین تیم والیبال نشسته بانوان برای نخستین بار مجوز حضور در بازی‌های پارالمپیک را دریافت کرده و پرچمدار کاروان پارالمپیک ایران را نیز در خود جای داده است. طبق تصمیم مسئولان کمیته ملی پارالمپیک عشرت کردستانی، عضو تیم ملی والیبال نشسته ایران به‌عنوان پرچمدار کاروان کشورمان در مراسم افتتاحیه انتخاب شده است.

روسیه، غایب بزرگ
با رأی کمیته بین المللی پارالمپیک کشور روسیه به‌دلیل دوپینگ‌های سیستماتیک در میان ورزشکاران این کشور از حضور در پارالمپیک ٢٠١٦ محروم شده است. با غیبت روس‌ها سهمیه‌هایی که ورزشکاران این کشور کسب کرده بودند، به سایر کشورها رسید. بعد از اینکه روس‌ها توانستند پس از کش‌وقوس‌های فراوان در المپیک حضور پیدا کنند، حالا از آنها به عنوان غایب بزرگ پارالمپیک نام برده می‌شود تا شاید در برخی از رشته‌ها کار برای ورزشکاران کشورمان جهت رسیدن به کسب مدال هم راحت‌تر باشد.

پارالمپیکی‌ها فراموش نشوند
همواره ورزشکاران پارالمپیکی از تبعیض میان خود و ورزشکاران سالم سخن می‌گویند اما مسئولان ورزش کشور و به ویژه محمود خسروی‌وفا سعی کرده‌اند تا این تبعیض‌ها به حداقل برسد. به عنوان مثال در بخش پاداش‌ها، تعداد سکه‌ای که برای ورزشکاران المپیکی در نظر گرفته شده بود، برای پارالمپیکی‌ها نیز همان مقدار تعلق می‌گیرد. با این حال نیاز است که فضای کشور از المپیک فاصله نگیرد چون به اهتزاز درآوردن پرچم کشورمان چه در المپیک و چه پارالمپیک ارزش یکسانی دارد. به نظر می رسد صداوسیما در این بخش نقش ویژه‌ای داشته باشد و بتواند با پوشش گسترده بازی‌های پارالمپیک شور و شوق را برای حمایت از ورزشکاران معلول در جامعه ایجاد کند. فراموشی ورزشکاران پارالمپیکی در این مقطع می‌تواند تبعات سنگینی به بار بیاورد، اگرچه امروز این ورزشکاران در مراسمی به سوی ریودوژانیرو بدرقه می‌شوند و شاید برای برخی حمایت‌ها کمی هم دیر شده باشد.
 
 منبع: روزنامه شهروند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مهدی مرادیفر ۰۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    من خودم اعتقاد دارم که مدال یک معلول با یک ادم سالم هیچ تفاوتی ندارد بلکه بنظرم از لحاظ ارزشی بیشتر است که در یک کشور به معلولان بیشتر ارزش وبها داده میشود به امید برافراشته شدن پرچم سه رنگ ایران .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس