به نظر می‌رسد، راهبرد غربی‌ها در قالب وارد کردن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللیِ ظاهرا بی‌خطر که قرار است در آینده لا‌به‌لای تبصره‌های خود از ایران «مچ گیری» کنند، بعد از امضای برجام در دستور کار غربی هاست.

«مچ گیری» از بسیج با حربه کنوانسیون حقوق کودک/ چرا دولت اختیاری به دنبال محدود کردن انقلاب است؟//آماده انتشار

سرویس جهان مشرق - در روزهای اخیر، اخبار منتشره از تصویب قریب‌الوقوع یک لایحه پیشنهادی دولت خبرساز شده است. ماجرا ازاین‌قرار است که در اواخر مردادماه، نایب‌رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از تصویب لایحه پیشنهادی دولت مبنی بر تصویب «پروتکل اختیاری کنوانسیون حقوق کودک درباره منع به‌کارگیری کودکان در منازعات مسلحانه» در این کمیسیون خبر داد.

«مچ گیری» از بسیج با حربه کنوانسیون حقوق کودک/ چرا دولت اختیاری به دنبال محدود کردن انقلاب است؟//آماده انتشارشنیده‌ها از امضا این پروتکل توسط پورمحمدی وزیر دادگستری با کشورهای غربی حکایت دارد و این درحالی است که موضوع کودک و جنگ به وزارت دفاع مربوط می‌شود. همچنین مطرح شدن این پروتکل در کمیسیون قضایی مجلس به جای کمیسیون امنین ملی ابهام دارد در حالیکه کمیسیون امنیت ملی و وزارت دفاع باید نظر کارشناسی بدهند.
 
گویی قرار است در چند روز آینده این لایحه برای تصویب نهایی به صحن علنی مجلس شورای اسلامی برود. تا این جای کار شاید چیز غیرعادی مشاهده نشود و تصویب یک پروتکل بین‌المللی در صیانت از حفظ حقوق کودکان امری بسیار نیک و مبارکی هم انگاشته شود، اما نگاهی به محتوای این پروتکل «اختیاری» سؤالاتی جدی را از نظر تطابق آن با برخی ارزش‌های دینی و عرف‌ها و رویه‌های رایج در نظام اسلامی ما ایجاد می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک کشور حامی حقوق کودک، جزو اولین کشورهایی بود که کنوانسیون حقوق کودک، مصوب مجمع عمومی سازمان ملل در 1989 را امضاء کرد و اندکی بعد در 1372 آن را، با لحاظ «حق شرط» یعنی عدم مغایرت با قوانین دینی و قوانین موجود کشور، به تصویب مجلس شورای اسلامی رساند.

ایران علاوه بر اصل کنوانسیون، پروتکل الحاقی دیگر این کنوانسیون در زمینه «منع خریدوفروش، خودفروشی و هرزه‌نگاری کودکان» را هم در سالیان گذشته تصویب کرد تا پایبندی خود را به اصول پذیرفته شده انسانی و جهانی در حفظ حقوق و منزلت کودکان نشان دهد؛ اما این پروتکل اختیاریِ مورد بحث در زمینه «منع به‌کارگیری کودکان در مناقشات مسلحانه» دارای شماری ابعاد و جنبه‌های حقوقی و قضایی است که تصویب آن می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی برای کشور شود، آن هم در شرایطی که در پی توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی، تلاش کشورهای غربی به سردمداری ایالات‌متحده برای تحت فشار قرار دادن کشورمان در اموری چون حقوق بشر چندین برابر شده است.

کنوانسیون حقوق کودک در سال 20 نوامبر 1989 تحت قطعنامه 25/44 سازمان ملل به تصویب رسید و تاکنون 197 کشور و حکومت (از جمله دولت خودگردان فلسطین) آن را به تصویب رسانده‌اند. این کنوانسیون در مجموع 54 ماده و تبصره‌های مختلف دارد و در دو فصل تنظیم شده است.

ماده 38 این کنوانسیون به موضوع به‌کارگیری کودکان و نوجوانان در مناقشات مسلحانه و نیروهای مسلح اختصاص دارد و دارای 4 تبصره است:

1-کشورهای عضو، متعهد و متضمن احترام به قواعد حقوق انسان دوستانه بین‌المللی هستند که شامل حال کودکان در مناقشات مسلحانه می‌شود.

2-کشورهای عضو باید همه اقدامات ممکن را برای تضمین این که همه افراد زیر 15 سال نقشی در مخاصمات مسلحانه نداشته باشند، انجام دهند.

3-کشورهای عضو نباید کسی را که زیر 15 سال دارد در نیروهای مسلح خود بپذیرد. در استفاده از افراد بین 15 تا 18 سال، کشورهای عضو باید اولویت پذیرش در نیروهای مسلح ملی خود را به افراد با سن بیشتر بدهند.

4-مطابق با تعهدات کشورهای عضو به قوانین انسان دوستانه بین‌المللی برای حفاظت از جمعیت غیرنظامی در مناقشات مسلحانه، اعضاء باید همه اقدامات ممکن را برای تضمین حفاظت و مراقبت از کودکانی که متأثر از مناقشه هستند، انجام دهند.

اما پروتکل الحاقی این کنوانسیون با عنوان «پروتکل اختیاری کنوانسیون حقوق کودک درباره به‌کارگیری کودکان در مناقشات مسلحانه» در 25 می 2000 در مجمع عمومی به تصویب رسید و از 12 فوریه 2002 اجرایی شد.

کشورهایی که این پروتکل اختیاری را تصویب می‌کنند، متعهد می‌شوند:

- افراد زیر 18 سال را به میدان جنگ اعزام نمی‌کنند.

- از افراد زیر 18 سال سربازگیری نمی‌کنند.

- همه اقدامات لازم را برای جلوگیری از به‌کارگیری افراد زیر 18 سال انجام می‌دهند و برای منع و جرم انگاری استفاده از کودکان زیر 18 سال در مناقشات مسلحانه قوانین مناسب را تصویب می‌کنند.

- همه افراد سربازگیری شدهٔ زیر 18 سال را در صورت شناسایی بلافاصله از خدمت در آن نیروی مسلح بیرون آورند و همه اقدامات لازم را برای بهبود جسمی و روحی آن‌ها و بازگشت آن‌ها به اجتماع انجام دهند.

- گروه‌های مسلح خارج از شمول نیروهای مسلح ملی، مطلقاً و تحت هیچ شرایطی نباید افراد زیر 18 سال را در مناقشات مسلحانه به خدمت بگیرند.

طبق این پروتکل به‌کارگیری افراد زیر 15 سال در نیروهای مسلح به هیچ عنوان مجاز نیست؛ اما طبق تبصره 3 ماده 3 آن اگر کشورهای عضو قصد استفاده از افراد 15 تا 18 سال را در نیروهای مسلح دارند (به شرط عدم استفاده از آن‌ها در جنگ) باید 4 شرط حداقلی زیر را رعایت کنند:

1- جذب این افراد باید حقیقتاً داوطلبانه باشد.

2- جذب این افراد باید با رضایت آگاهانه والدین یا قیم قانونی آن‌ها باشد.

3- این افراد باید پیش از ورود به یک نیروی مسلح، کاملاً از وظایفی که قرار است انجام دهند، آگاه شوند.

4- این افراد باید پیش از ورود به یک سرویس نظامی ملی مدارکی قابل‌اتکا از سن خود ارائه دهند.

تاکنون 165 کشور این پروتکل اختیاری را امضاء و تصویب کرده‌اند. 14 کشور آن را امضاء کرده‌اند اما هنوز به تصویب نرسانده‌اند و 18 کشور نه آن را امضاء و نه تصویب کرده‌اند.

در 25 می 2010، دبیر کل سازمان ملل «کارزار جهانی برای تصویب و اجرای جهانی پروتکل اختیاری کنوانسیون حقوق کودک» را آغاز کرد. به‌علاوه، دفتر نمایندگان ویژه دبیر کل این سازمان هم در همان سال کارزار «زیر 18 سال نه» را به راه انداخت که در 2012 با تصویب پروتکل توسط 21 کشور به کار خود پایان داد.

این پروتکل در سال 1389، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، توسط رئیس‌جمهور وقت امضاء شد؛ اما مطرح‌شدن بی‌سروصدای بحث تصویب آن در ماه گذشته و تصویب آن در کمیسیون قضایی مجلس، در شرایطی که شاهد کارشکنی‌های متعدد طرف‌های غربی در اجرای برجام و بهانه‌جویی مختلف آن‌ها برای تحت‌فشار قرار دادن جمهوری اسلامی در زمینه‌های مختلفی چون بحث توان موشکی، حقوق بشر و حمایت از تروریزم هستیم، عجیب و نگران‌کننده است.

اخیراً، در زمینه تصویب همکاری بانک مرکزی ایران با «کارگروه اقدام مالی» FATF و تصویب برنامه اقدام با این نهاد، بسیاری از کارشناسان و دلسوزان نسبت به‌تبعات به شدت منفی این همکاری برای سرفصل‌های حیاتی و اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی از جمله حمایت از محور مقاومت هشدار دادند.

«مچ گیری» از بسیج با حربه کنوانسیون حقوق کودک/ چرا دولت اختیاری به دنبال محدود کردن انقلاب است؟//آماده انتشاردکتر فضل‌الله موسوی، رئیس سابق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و استاد حقوق بین‌الملل در این دانشکده درباره تبعات تصویب پروتکل اختیاری کنوانسیون حقوق کودک می‌گوید:

" با توجه به اختیاری بودن پروتکل و به‌تبع تعهدات بیشتری که پیوستن به آن برای جمهوری اسلامی ایران و مردم ایجاد می‌کند و بعضاً مشکلات داخلی را به وجود می‌آورد، واقعاً چه اجباری برای ماست که به آن ملحق شویم؟!"

دکتر موسوی معتقد است که قطعاً این طرح در صورت تصویب در مجلس، توسط شورای نگهبان رد خواهد شد: " در شرع برای افراد، ملاک بلوغ را در نظر می‌گیرند، نه سن خاص در این صورت ممکن است این سن با سن موردنظر پروتکل – 18 سال - تفاوت داشته باشد، پس چرا مجلس کاری را انجام دهد و چیزی را تصویب کند که مشخص است مورد ایراد شرعی شورای نگهبان قرار می‌گیرد؟"

این استاد حقوق بین‌الملل بر این باور است که قطعاً پیوستن به این پروتکل اختیاری ابزارهای جدید در اختیار غربی‌ها برای اعمال فشار بیشتر بر ایران قرار خواهد داد: " قطعاً برای این کنوانسیون‌ها و پروتکل‌ها، هیئت‌های نظارتی وجود دارد که در صورت نظارت ممکن هست که بر سر چیزهای جزئی، ایراداتی را وارد بکنند، بنابراین پیوستن و الحاق به این پروتکل اختیاری که ضرورت خاصی هم ندارد، با توجه به آثار و عواقب و تبعاتی که ذکر شد، لازم نیست."

می‌توان اقدام دولت و مجلس برای تصویب چنین لایحه‌ای را مصداق همان ضرب‌المثل قدیمی دانست که " سری که درد نمی‌کند را دستمال نمی‌بندند."

وقتی عدم تصویب این پروتکل هیچ‌گونه پیامد حقوقی و قضایی برای کشور ندارد، حتی اگر تصویب آن به احتمال یک در میلیون هم موجب ایجاد اشکال و بهانه تراشی از سوی نهادهای بین‌المللی و کشورهای غربی شود، می‌توان در منطقی و عقلانی بودن تلاش برای تصویب آن شک کرد.

آمریکا این پروتکل را پذیرفته است؟

تنها برای روشن شدن اهمیت موضوع به یک واقعیت تاریخی در رابطه با موضوع اشاره می‌کنیم و تفصیل آن را به گزارشی دیگر وامی‌گذاریم. ایالات‌متحده آمریکا که خود را «سردمدار حقوق بشر» در دنیا، رهبر نظام بین‌الملل و مهد «آزادی‌ها» و «حقوق» می‌داند، نه تنها این پروتکل را که حتی اصل «کنوانسیون حقوق کودک» را هم بعد از گذشت 26 سال تصویب نکرده است! آمریکا تازه بعد از گذشت حدود 6 سال از تصویب این کنوانسیون در مجمع عمومی سازمان ملل، یعنی در سال 1995، توسط نماینده وقت خود در سازمان ملل، خانم مادلین آلبرایت، این کنوانسیون را امضاء کرد. این در حالی بود که «کره شمالی» که دائم در رسانه‌های غربی به‌عنوان «شیطان مجسم»، «دیو هفت سر» و رژیم ضد بشری تصویر می‌شود، در 1990 هم این کنوانسیون را امضاء و هم تصویب کرد!

تا همین یکی دو سال اخیر، آمریکا در کنار سومالی و سودان جنوبی، تنها کشورهای عضو سازمان ملل بودند که این کنوانسیون را تصویب نکرده بودند. سومالی به‌عنوان یک سرزمین بی قانون و عملاً بی‌دولت شناخته می‌شود و سودان جنوبی تازه چند سالی است که یک کشور شده است و جالب این که هر دوی آن‌ها بالاخره آن را تصویب کردند، ولی در آمریکا هیچ چشم‌اندازی برای تصویب آن دیده نمی‌شود!

مسئله این جاست که با توجه به سوابق پیشین نهادهای بین‌المللی، به‌ویژه سازمان ملل در سیاسی‌کاری و ریختن آب به آسیاب آمریکا و متحدانش در موضوع جمهوری اسلامی ایران، اتفاقاً تردید در این که برنامه‌ای در پشت پرده مطرح‌شدن این بحث و احیاناً القاء آن به دولتمردان ایران از سوی نهادهای بین‌المللی وجود دارد، غیرمنطقی و غیرعقلانی است.
 
نگاه اسلام به مقوله نوجوانان در عرصه اجتماعی

بر کسی پوشیده نیست که آن چه جمهوری اسلامی ایران را به‌عنوان یک نظام سیاسی از سایر نظام‌های حکومتی دنیا جدا می‌کند، متکی بودن آن بر گزاره‌های دینی و احکام اسلامی است. بدیهی است که هر کجا بین تلقی عرفی یا سکولاریستی از یک مفهوم و مفهوم دینی آن تعارض یا اختلافی باشد، برای یک نظام دینی اولویت تفسیر از آن دین است. این نکته‌ای است که دقیقاً در بحث این پروتکل محل اختلاف است و قطعاً در صورت تصویب مشکل‌ساز خواهد شد، با تذکر این واقعیت عجیب که در تصویب این پروتکل، برخلاف تصویب اصل کنوانسیون در سال 1372، «حق شرط» برای ایران از لحاظ عدم تغایر با قوانین شرع و قوانین موجود داخلی در نظر گرفته نشده است!

بین مفهوم دینی از کودک و بزرگ‌سال و بالغ و نابالغ و مفهوم سکولاری که به‌عنوان عرف بین‌المللی پذیرفته شده تبلیغ می‌شود، تفاوت‌های بعضاً قابل ملاحظه‌ای وجود دارد. این که سن 18 سال در تعاریف نهادهای بین‌المللی به‌عنوان خط ممیزه کودک و بزرگ‌سال معرفی می‌شود، الزاماً مفهوم پذیرفته شده در اسلام نیست. در بسیاری از موارد تعیین این سن چون در حوزه‌هایی است که تغایر آشکار با مفاهیم دینی ما ندارد، این 18 سالگی پذیرفته شده و جا افتاده است، ولی در همان حوزه‌ها هم اگر روزی این دوگانگی (بین شرع و عرف) ایجاد شود، قطعاً اولویت بر تعاریف پذیرفته شده دینی است.

در مسئله دفاع، طبق احادیث، روایات، سنت و سیره بزرگان دین و حتی نص مقدس، هیچ حد و حدود سنی قطعی وجود ندارد و مسئله دفاع از اسلام، مسلمین و سرزمین اسلامی اختصاص و انحصاری به نوجوان، جوان و پیر و زن و مرد ندارد. قصه طالوت در قرآن کریم که داوود نبی (ع) را که چوپانی نوجوان و نورس بود، به جنگ پهلوان سپاه مقابل، جالوت، فرستاد، یا حضرت قاسم ابن حسن (ع) که در 13 سالگی با اذن عموی بزرگوارش در کربلا به شهادت رسید، مصداق‌هایی از این حقیقت دینی هستند. شرح حماسه آفرینی‌های شهدای نوجوان ما در دفاع مقدس که شهید حسین فهمیده به نماد آن‌ها تبدیل شد، خود مثنوی بلند و پرشکوه دیگری است.

از سوی دیگر، بسیج یکی از ستون‌های اصلی و استوار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که با ساختار و محتوای بدیع و منحصر به فرد خود هم اکنون به الگویی فرامرزی برای کشورهای مسلمان محور مقاومت تبدیل شده است. از آنجایی که در بسیج محتوای اعتقادی و الگوی زیست بسیجی محور عمل است، بدیهی است که بسیج دانش آموزی و آموزش عقیدتی، سیاسی و نظامی نوجوانان این مرز و بوم یک ریل گذاری صحیح و اساسی برای تربیت جوانان تراز انقلاب اسلامی در آینده است. شکی نیست که دشمنان این مرز و بوم که به لحاظ کار مطالعاتی و تحقیقاتی حقا بسیار جلوتر از ما هستند و به خوبی سازوکارهای نظام ما را رصد کرده‌اند و به ستون‌ها و سرچشمه‌های دوام و قوام جمهوری اسلامی آگاه‌اند، نیک می‌دانند که برای تیشه زدن بر ریشه نظام ما، در روندی خزنده و صبورانه و بسیار کم هزینه‌تر از رویارویی نظامی، کجاها را باید هدف بگیرند.

به نظر می‌رسد، راهبرد خزنده غربی‌ها در قالب وارد کردن ایران به توافقات، کنوانسیون‌ها و پیمان‌های بین‌المللی ظاهراً بی‌خطر و حتی شیک و خوش‌رنگ و لعاب که قرار است در آینده لابه‌لای ماده‌ها و تبصره‌های رنگارنگ خود اصطلاحاً از ایران «مچ‌گیری» کنند و با ایجاد محدودیت‌های کوچکی که به مرور گسترده‌تر می‌شوند، به سوی فتح اهداف اصلی پیش بروند، بعد از امضای برجام در دستور کار غربی‌هاست. این راهبرد در مسئله «کارگروه اقدام مالی» جواب داده است و قطعاً ازاین‌پس در لوای «عادی‌سازی» روابط ایران با «جامعه بین‌الملل» و «جذب» دوباره آن در «نظام جهانی» شاهد «پروتکل‌ها» و «پیمان‌ها» و «کنوانسیون‌هایی» خواهیم بود که بی‌سروصدا به تصویب می‌رسند و در دل خود امتیازاتی به غربی‌ها می‌دهند که در طول سال‌ها مباحثه، مجادله و حتی منازعه با جمهوری اسلامی قادر به گرفتنش نشدند.

نکته آخر این که متأسفانه در حرکات و رفتار برخی از مسئولین ما در مواجهه با نهادهای بین‌المللی و نمایندگان دولت‌های غربی، نوعی ذوق زدگی و دستپاچگی مشاهده می‌شود که در بسیاری از مواقع، توان تحلیل و موشکافی درست ایشان را در تعاملات و بده بستان‌های فی‌مابین تحت تأثیر قرار می‌دهد. نتیجه این که به واسطه قول‌هایی که به صورت شتاب‌زده و عجولانه به «آن وری ها» داده می‌شود، بسیاری از تعهدات و مسئولیت‌های حقوقی و قانونی بدون بررسی‌های شایسته و بایسته، بر دوش کشور قرار می‌گیرد که تبعات و آثار منفی آن بعدها معلوم خواهد شد. این آفتی است که جا دارد مورد مداقه و تحلیل بیشتر قرار گیرد.[1]


[1] - منابع

http://www.ohchr.org/EN/ProfessionalInterest/Pages/OPACCRC.aspx

https://childrenandarmedconflict.un.org/mandate/opac/

https://www.humanium.org/en/usa-and-crc/

https://www.washingtonpost.com/blogs/post-partisan/wp/2014/11/21/why-wont-the-u-s-ratify-the-u-n-s-child-rights-treaty/?utm_term=.31e4d5f540fe

http://www.ohchr.org/en/professionalinterest/pages/crc.aspx

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 47
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 28
  • ناشناس ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    کسیکه این قانون رو میخواد امضا کنه آیا نمیدونه شاه اسماعیل صقوی در سیزه سالگی پادشاه شد و شمشیر به کمر بست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ناشناس ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب عده ای در ایران اصرار دارند فقط و فقط و فقط رضایت غرب یها را بدست بیاورند.در انگلیس پسرها از 16 سالگی میتوانند وارد ارتش شوند
  • ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    ساخت بمب افکن سنگین (60-70 تن مهمات) از اوجب واجبات است .
  • ناشناس ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    پس حکم شرع و فتوای علما چی میشه؟
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    سازمان بسیج مردمی ترین سازمان فرهنگی- سیاسی- نظامی- اقتصادی حال حاضر دنیا است. من افتخار می کنم که یک بسیجی فعال هستم. دشمنان اسلام از محبوبیت و گسترش بسیج و صادر شدن الگو بسیج به سایر ملل مسلمان بیم دارند.
  • ناشناس ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    نباید اجازه بدهیم غربی ها برای زنان و بچه های ما تصمیم بگیرند و برنامه ریزی کنند
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    حشد الشعبی در عراق ،کمیته های انقلاب در یمن،جیش الشعبی در سوریه و حزب الله در لبنان نمونه هایی از بسیج هستند
  • ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    دولت بعد از کنسرت و این قوانین اگر وقت کرد کمی هم به فکر جوانان باشد
  • ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    اون زمون که امضا شد چرا دادوبیداد نکردید چرا همه چیز را به برجام ربط میدید این کنوانسیون چیز بدی نیست در ضمن ایران همین حالا هم داره این تبصره های این کنوانسیون را اجرا میکنه در مورد بسیج هم این موضوع را توجه کنید بسیج فقط یه قسمت از فعالیتهای که انجام میده نظامی هست اون فقط آموزشی در صورتی که فعالیت های فرهنگی اجتماعی و ورزشی و علمی و....بخش اعظم فعالیتهای بسیج را تشکیل میده در مورد بخش آموزش و اردوهای نظامی هم خود بسیج و سپاه از افراد زیر ۱۸ سال رضایت نامه ولی را میگیره حتی برای اردوهای راهیان نور رضایت نامه میگیرن
  • ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    رهبر ما آن طفل 13 ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ‌تر است با نارنجک خود را زیر تانک انداخت و آن را منهدم کرد و خود نیز شربت شهادت نوشید....
  • شناس ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    یعنی الان داری دقیقا قاسم های این انقلاب رو میگری یعنی دیگه شهید فهیمده ایی نداری
  • محمد ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    بی تعارف عرض کنیم:هم اکنون تنها و آخرین پایگاه تربیت نسل مومن و انقلابی همین بسیج دانش آموزی است.تمام فعالیت های این نهاد همانا فعالیت های اجتماعی و فرهنگی است و ارتباطی با خشونت ندارد. اما از آنجا که غربی ها دندان های ما را شمرده اند می خواهند این سنگر را نابود کنند. دانش آموز اگر به بسیج نرود ، عمرش را پای ماهواره تلف خواهد کرد
  • هم فرصت بود و هم تهدید ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    مشرق جان! به قول شهید باکری:... رزمندگان امروز سه دسته مي‌شوند: یک: دسته‌اي كه به مخالفت با گذشته خود برمي‌خيزند و از گذشته خود پشيمان مي‌شوند. دو: دسته‌اي كه راه بي‌تفاوت را بر مي‌گزينند و در زندگي مادي غرق مي‌شوند. سوم: دسته‌اي كه به گذشته خود وفادار مي‌مانند و احساس مسئوليت مي‌كنند كه از شدت مصایب و غصه‌ها دق خواهند كرد... این را گفتم تا به این مسئله اشاره کنم: در زمان جنگ شیر بچه های بسیجی برای مقابله با ارتش بعث عراق به جبهه ها فرستاده شدند، از میان این بسیجیان دلاور عده ای از آنها بچه های 13 تا کمتر از 18 سال بوده اند 1.برخی از این بچه ها از روی احساس و جو زدگی و 2.عده ای به عشق سلاح و نبرد 3. عده ای با خلوص نیت اما توجیه نشده و 4.عده ای هم با خلوص نیت اما توجیه شده در مقابل ارتش صدام قرار گرفتند بحث من در مورد گروهی که با نیت خالص و توجیه شده در جبهه حضور پیدا کردند نیست در مورد سه گروه اول است منظور از توجیه شدن این است: عده ای از این بچه های پاک اما کم سن و سال گمان می کردند دو حالت بیشتر وجود ندارد یا سالم از جبهه برمی گردند یا به شهادت می رسند امام متاسفانه در جبهه فقط شهادت نیست جانبازی هم هست کر شدن هم هست نابینا شدن هم هست قطع نخاع شدن هم هست موجی شدن هم هست شیمیایی شدن هم هست اسیر شدن هم هست و از همه اینها بدتر دچار اختلالات عصبی شدن یعنی جانباز اعصاب و روان شدن هم هست سه گروهی که نام بردم 1.آنانی که از روی احساسات و جو زدگی و 2. عده ای که به خاطر عشق سلاح و نبرد به جبهه رفتند بعد از پایان جنگ بدلیل نداشتن خلوص نیت در جبهه (100 درصد نیتشان به خاطر خدا نبوده) از زمین و زمان و مردمشان طلبکار شدند و متاسفانه اگر به پُست و مقامی رسیدن داشتن رانت و امتیازات ویژه را حق خود می دانستند چون می گفتند ما برای شما رفتیم (در صورتی که خلوص نیت یعنی برای خدا رفتن و از خدا طلب داشتن است)پس باید سهمی به ما بدهید 3.عده ای که خلوص نیت داشتن اما توجیه نشدن دچار انزوا و افسردگی و گوشه گیری شدند زیرا نمی دانستند جبهه فقط دو حالت شهادت و سلامت برگشتن نیست و فقط دسته چهارم بودن که به جبهه رفتن و بعد از جبهه، عهد و پیمانشان را فراموش نکردند. مشرق جان! این مطلب طولانی را گفتن تا نیت خوانی نکنی، رفتن افرادکم سن و سال به جبهه هم فرصت بود و هم تهدید برای افرادی که جزء دسته چهارم بودن جبهه، دانشگاه بودن، جبهه پاک شدن و انسان شدن بود جبهه خالص شدن بودن اما برای دو گروه اول جبهه خالی شدن هیجانات نوجوانی بود و برای دسته سوم جبهه انسان سازی بود اما چون توجیه نشده بودن نهایتش افسردگی و انزوا و پشیمانی بود.
  • ۰۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    برادرم سفارشی به شما دارم منتصب به هیچ حزبی نباشید فقط پشتیبان و پشت رهبری حرکت کنید حزب اصولگرا میدونیم که بچه های انقلابی هستند ولی بهترین حزب حزب الله است حزب الله هم پشت رهبرش حرکت میکنه همه جوره
  • ۰۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    خیلی طرح مزخرفیه تکلیف نوجوانانی که عاشق جهاد و شهادتن چی میشه ؟ چرا میخوان راه جهاد رو بر جوانان ما سد کنن؟
  • ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    جوانان شغل، خانه و زن و بچه ندارند آن وقت دولت دنبال تصویب چنین قوانین حاشیه ای است
  • ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    وصیت شاه سلیمان صفوی: اگر طالب عزت و افتخارید مرتضی میرزا به شاهی انتخاب کنید. اگر طالب آسایش و راحتی هستید حسین میرزا را پادشاهی انتخاب کنید. سران کشور گزینه دوم یعنی شاه سلطان حسین را انتخاب کردند. انتخاب رفاه یعنی پذیرش بردگی. وقتی می گوییدذ مردم ما لیافت رفاه و آسایش را دارند یعنی اینکه باید برای رسیدن به سراب رفاه و آرامش کلید طلایی کشورتان را تقدیم صهیونیستهای بزرگ دنیا بکنید.
  • مسعود ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    مشرق تو هم كه همش دنباله جنگو جبهه اي
  • ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    بسیار قانون خوبی کاملا عقلانی وانسانی
  • ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    بسیج از بزرگترین نعمت ها برای مردم است
  • ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    وقتی در انتخابات اقایون مدعی ولایت مداری نمی تونن به اجماع برسن و هرکدوم حرف خودشون رو میزنن همین میشه. چنین افرادی میان سرکار بیشتر از اونکه برای اونها متاسف باشم، برای خودم متاسفم که نخبگانی اینچنین داریم.
  • ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    احسنت مشرق
  • علی ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    دوستان چرا نا آگاهانه چهره جمهوری اسلامی را خشن جلوه می دهید؟ در حالیکه حتی در زمان دفاع مقدس نیز هیچ کس به اجبار به بسیج و نیروهای مسلح نپیوسته است.
  • ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    خوبی عزیز؟!!
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    وقتی زمان دفاع از ناموس و دین و کشور باشه، سن و سال مطرح نیست و هیچ کنوانسیونی توان محدود کردن مردان غیور را ندارد، در دوران ۸ سال دفاع مقدس چه بسیار بالای ۱۸ ساله هایی که گریختند و چه بسیار زیر ۱۸ ساله هایی که مردانه از کشور دفاع کردند.
  • سید دکتر محمود ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    آدرس امین آباد رو بلدی؟
  • سید دکتر محمود ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    بله و اونها هم به همین مبتلا هستند مطابق اساسنامه دیوان کیفری بین المللی بکارگیر افراد زیر 18 سال جزء جنایات جنگی محسوب میشود
  • علیرضا ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    سلام،دوستان عزیزی که این مطلب را خوانده اند اصلاً متوجه نشدن که موضوع چی است.بر فرض مثال که این کنوانسیون خیلی خوب و به نفع همه است(که البته نیست) موضوع این است که با امضاء آن ، خود را بیشتر در معرض تحریم و تهدید غربیها قرار میدهیم.یعنی ابزار بیشتری برای فشار آنها به خودمان به آنها میدهیم.همین الآن بابت هر موضوع بزرگ و کوچک میخواهند ایران را تحت فشار قرار دهند دیگه چه برسد به اینکه بهانه های بیشتری بدست آنها بدهیم.در ضمن ما که نمیدانیم اصل این کنوانسیون چی است و از چه مفوادی تشکیل شده ولی حتماً مشکل ساز خواهد بود که خود آمریکا هم هنوز امضاء نکرده.از همه مهمتر اینکه اینگونه قراردادها برای غربی ها و آمریکا نیست و فقط ابزاری است برای فشار به کشورهایی مثل ما.زیرا حقوق بشر در کشورهای خودشان بدترین وضعیت را دارد.
  • سرباز گمنام ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    با خیز برو روحانی.همه کارها رو بسپار به غربی ها.صلاحیت و مدیریت ایران را به غربی ها بدهید. اما یادت باشد شیران ولایت علی همیشه بیدارن و فرقی نمیکند نوجوان 13ساله باشد یا کودک.ما منتظر قائم ال محمدیم و این را بدان که این سپاه را اکثرا جوان تر ها تشکیل میدهن.غربی ها ترس از آن کودکان و نوجوانانی دارد که ایمانشان از صد تانک سخت تر و همت شان از 100تفنگ دار امریکایی بالاتر. هنوز هم هستن حسین فهمیده هایی که با رشادتشان دل دشمنان را به لرزه اندازن. اقای روحانی خوبه در کارهایت و در امور ، توسلی به صاحب الامر (عج) کنید.خداوند ناظر به کارهای شماست و یقین بدان که اعمالت هرهفته مرور می شود.
  • ستارفدوی ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    فراگیری آموزش حداقل مهارتهای نظامی برای کسی که توان بلند کردن اسلحه را داشته باشد نیاز است.مگر در سوریه نبودند جوانهای 15الی16ساله ای که حتی اسلحه رو از نزدیک ندیده بودند ودر مقابل قتل وکشتار وحشیانه خانواده هایشان علیرغم داشتن اسلحه استفاده از آن را بلد نبودند.ولی به لطف بسیج فرزند دختر 16ساله من استفاده کامل از سلاح ونگهداری از سلاح رو فراگرفته .همانطوری که پسربچه 11ساله من هفته ای 3روز وبا هزینه بسیج در فعالیتهای فرهنگی وورزشی ومذهبی بسیج شرکت می کند. آیا این کار، کار ناپسندی است.هیچ کس هیچ اجباری نکرده بلکه با توجه به مسایل اطراف کشورمان این یک امر ضروری است که نیروی مقاومت بسیج زحمت این امر خوب وخداپسندانه را می کشد ودرحالیکه پدرشان با مدرک کارشناسی به علت رکود بازارحتی کارگری روز مزد هم گیرش نمی آید.خیلی متاسفم
  • ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    میدونی الان که توی امنیت نشستی داری زندگی میکنی اونور مرز کشورمون جنگ هست قدر امنیتت رو بدون آقا مسعود
  • علی ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    سلام تا کی آنها باید پروتکل بنویسند و ما امضا کنیم؟
  • ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    آدم عاقل سلام. اون شاه اسماعیل بود که زمانش حقوق بی شرف و بی بشر اینجوری تو بوق کرنا نمی کرد! چون الان در قرن 21 هستیم و مسئله بنیادگرایی اسلامی از سال 1980 کلید خورد بعد از انقلاب ایران ؛اینها دیدند بهترین مقابله با کارهای ما مخصوصا در مورد نیروهای مردمی اول انقلاب که زیر مجموعه نیروهای نظامی نبود ،مانند بسیج !درست کردن گروههای تند رو هست که نامشون از اون ابتدا زیاد تابه طالبان و القاعده و داعش و غیره رسیدیم .و الان میان مطرح می کنند که تمام این بازیهای داعشی ها و تمام گروههای دیگر نمونه ای از بنیادگرایی ایرانیها در اون دهه ها بوده .و سویی داعش و گروههای تکفیری دارند از کودکان و نوجوانان استفاده می کنند! و اینها می خواهند از سوی بچه های ما را با اونها کلا شبیه نشان بدهند و همه توپ توی زمین ما باشه .اما مشرق و دوستان شاید همه مخالف حرف فعلی باشند اما برای مدت زمان کوتاهی هم که شداگر بتوانیم جلوی این موضوع را بگیریم که بازیهای حقوق بی بشریشون و سیاسیشون برای گل زدن به ما تمام بشه بد نیست !و درضمن می شه یک سن خاصی را برای عضو گیری نیروها اعلام کنیم در ایران که مطابق رفتار و عضو گیری و شباهتهای ظاهری با آنها نباشد.و در این نقطه می شود گل را به خودشون هم از لحاظ سیاسی زد و هم دهان کثیفشون را بست ..... به هرشکلی خلاصه مداخله دارند دیگه ...باید کیزانه رفتار کنیم ....
  • ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    ترسو قرار نیست تورو ببرن جبهه جوانان انقلابی جان برکف میرن تا حالاشم اجباری نبوده از این به بعد بعد تصویبش نهادهای حقوق مثلا بشری راحت تر میتونن فضاسازی کنن علیه ایران
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    برادر ناشناس من اهل محافظه کاری نیستم چراکه محافظه کاری پدر مسلمین را در طول تاریخ در آورده است، اصولگرایی آن هم از شاخه پایداری اش تفسیر کامل و صحیح از انقلابی بودن و حزب اللهی بودن است
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    ما این اساسنامه های طاغوتی را نامشروع میدانیم جناب دکتر
  • با غیرت ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    احسنت احسنت
  • ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    درضمن جناب پور محمدی جدا چون یک نخبه اطلاعاتی و کار کشته واقعی هست به نظرم نیروی کاملا خوبی بوده برای امضای این ماجرا!شما بدانیدکه یقینا زیرنظرخود آقا و مهرتائیدایشان جناب پور محمدی به عنوان نیروی اطلاعات و عملیات قوی وارد این مبحث شده که به جای تخریب این چهره انقلابی که دشمن شمشیر رو براش از رو بسته مخصوصا منافقین بعد از ماجرای کثیف اون صوت !!الان شما باید ازایشان دفاع هم کنید که نیروهای قوی انقلاب رو خودمون قربانی اشتباهات نکنیم .وقتی ما نسبت به این افراد محکم و مختار منش کوتاه بیائیم یقین کنید که دشمن همین را می خواهد که این افراد کیز و زیرک را خانه نشین کند و آبروی آنها را هدف قرار بده .جدا پور محمدی پسر خاله و پسرعمه بنده نیست .اما صراحت لهجه ایشان و موضوع گیریهای دقیقی که بعضا دیده شده از ایشان و کارهای ابتدایی اطلاعاتی و عملیاتی ایشان از اول انقلاب تا کنون و پای حرفش ایستادن ؛نشان دهنده محکم بودن شخص و ایمان کامل و توکل بالای او و ولایت پذیری او نسبت به وقایع هست .مشرق جدا جای تمجید از ایشان وجود داره ...ممنونم از همه دوستان که حوصله می کنند و مطلب را می خوانند
  • ناشناس ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    شما؟؟؟؟
  • ناشناس ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    آخر رفتیم بقیه حقهای مسلممون رو گرفتیم حالا آقایان می خواهند از این یکی جا نمونیم با دست خودمون امضا کنیم بعد هر چی اونا گفتند بگیم چشم و این یعنی نفوذ بعد از یک سال از فاجعه غمناک منا کوچکترین حرکتی را انجام ندادند ، هنوز معلوم نیست چرا با پیکر شهید رکن آبادی چنین کردند و .... دولت به دنبال ...
  • علی ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    بازم یه اتفاقی افتاد و سریع گفتید با امضای رهبر اتفاق افتاده؟؟ دقیقا مثل برجام؟؟ اصلا چه دلیلی داره به این سیستم بپیوندیم؟ بیکاریم که هی برا خودمون شاخ درست میکنیم؟؟
  • ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    سید دکتر محمود!! جنایات جنگی رو در بین داعش،اسرائیل،عربستان،امریکا و ... جستجو کنید!! اینکه یه جوون زیر 18 سال بشینه تو خونه ش تا بیان سر وقت خودشو مال و جان و ناموسش، این جنایت جنگیه!!
  • سرباز گمنام ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    چقدر خوب که مخالفانم زیاذن.این یعنی بی بصیرتن
  • صادق ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    درموردخدمت سربازی که این قانون به خودی خود اجرا میشود.درمورد دفاع از کشور نیز هرکسی درهرسنی و باهرجنسیتی باید از کیان نظام دفاع کند و نباید زیربارقانونی مغایر با آن بروند.اما درمورد سلاح و نوجوانان بجز نمونه های استثنایی که همه میدانند بعضی لطمات از این ناحیه به ما واردشده است .ازجمله هنگام اسیرشدن نوجوانان یا درجبهه موارد بسیاری دیده شده که جز به محرمان نمیتوان گفت.اما دربسیج شهری هم اشتباهات بسیاری از آنها سرزده است .اما میتوان از بسیج نوجوانان به دور از سلاح وجنگ هم بهره های فراوان برد.بایدبیشتر اندیشید.
  • ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    با تصویب این قانون راه برای صدور حکم جهاد دفاعی در صورت لزوم میبندد(در جهاد دفاعی ، دفاع مسلحانه بر زن و مرد و پیر و جوان و خرد و کلان ، واجب میشود)
  • ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    با تصویب این قانون راه برای صدور حکم جهاد دفاعی در صورت لزوم میبندد(در جهاد دفاعی ، دفاع مسلحانه بر زن و مرد و پیر و جوان و خرد و کلان ، واجب میشود)
  • ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    0 0
    امریکای جنایتکار ُ خون آشام ُ خونخوار ُ تروریست داعش پرست ُ تنها کشوری است که کنواسیون حقوق کودک رو نپذیرفته و به آن نپیوسته . برای اینکه بتواند جوانان زیر هجده سال خود را دستگیر کند ُ اعدام کند و با اسلحه پلیس آنها را بکشد ُ حالا این دولت بی تدبیر بی نهایت ضعیف داره ُ به سرعت باد می دوه و لایحه و پروتکل ننگین و خوار و ذلیل کننده مردم و نظام را اجرا کند وامصیبتا !!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس