وزیر بهداشت در برنامه «نبض» شبکه خبر که جمعه شب روی آنتن رفت، پاسخگوی مسائل و مشکلات حوزه سلامت کشور بود.

به گزارش مشرق، «سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه «نبض» شبکه خبر در پاسخ به این گله‌مندی مردم که پزشکان وقت کافی برای پاسخگویی به بیمار نمی‌گذارند، گفت: ما در نظام سلامت کشور با کمبود امکانات ازجمله پزشکان، پیراپزشکان و پرسنل مواجه هستیم و همه اینها سبب می‌شود گروه پزشکی ما مجبور باشند در بیمارستان‌های دولتی در هر ساعت حجم زیادی از بیماران را پذیرش کنند و این خود سبب نقص در ارائه خدمت و نارضایتی مردم خواهد شد. باید انتظارات در نظام سلامت متناسب با امکانات موجود باشد،‌اما با همه اینها می‌توان گفت مردم بیش‌ترین رضایتمندی را از حوزه سلامت کشور دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا کادر درمانی خود را موظف نمی‌داند برای همراهان بیمار توضیح کافی را ارائه کند، گفت: متأسفانه ما ایرانیان خود را در همه مسائل صاحب‌نظر می‌دانیم و این سبب می‌شود که همراه بیمار در روند مداوای بیمار دخالت کند یا توقع حضور در ICU  و CCU را داشته باشد. همچنین مردم باید بدانند گروه پزشکی تنها وظیفه توضیح برای یکی از همراهان بیمار را دارد نه کل طایفه و کسانی که در آنجا حضور می‌یابند.

هاشمی گفت: توهین کردن چه از طرف مراجعه‌کننده صورت گیرد چه از طرف ارائه‌کننده خدمت، پذیرفتنی نیست و شاکی می‌تواند با حضور در کمیته رسیدگی اعتراض خود را بیان کند.

وی در خصوص گسترش بیمارستان‌ها، گفت:‌ هم‌اکنون در کل کشور تجهیز بیمارستان یا افتتاح آن در حال انجام است. در استان البرز در مقایسه با ادوار قبل که با کمبود شدید تخت مواجه بودیم، 500 تخت برای زنان ساخته شده است یا در بعضی شهرستان‌ها در طول 50 سال گذشته، حتی یک بیمارستان جدید ساخته نشد، اما به دلیل در اولویت بودن سلامت در این دولت تجهیز و ساخت بیمارستان با سرعت بیش‌تری در دستور کار قرار گرفت.

وزیر بهداشت افزود: متأسفانه دولت در همه حوزه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند، اما با رسیدن به حوزه بیمارستان‌سازی حاضر به حمایت نیست، در حالی که معتقدم اگر سرمایه‌گذاری خصوصی در بخش سلامت را داشته باشیم و دولت نیز سرمایه‌گذاری‌ها را تضمین کند، نتیجه بسیار خوبی خواهیم گرفت.

هاشمی در واکنش به مشکلات پرستاران گفت: یکی از مشکلات دوره ما کمبود پرستار بوده است و در حال حاضر 100 هزار نفر پرسنل داریم که حقوق‌بگیر دولت نیستند و حقوق آنها را از درآمد بیمارستان پرداخت می‌کنیم. سازمان امور استخدامی باید در این باره چاره‌ای بیندیشد یا حداقل اجازه داده شود پرستاران جوان جایگزین نیروهای بازنشسته شوند، کمبود پرستار و پرسنل باعث نقص در ارائه خدمت و نارضایتی مردم از نظام سلامت خواهد شد.

وی افزود: در اورژانس کشور پرستارانی داریم که بیش از 300 ساعت کار می‌کنند و به دلیل کمبود نیرو دائماً اضافه‌کار می‌خورند و همه اینها به نداشتن نیرو برمی‌گردد.

وزیر بهداشت گفت: هم‌اکنون تعدادی از پزشکان ما چندین ماه حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و ما منتظر فروش 8 هزار میلیارد اوراق مالی هستیم که مجلس تصویب کرده تا از این طریق و همچنین با کمک 2 هزار میلیاردی که از تأمین اجتماعی طلبکاریم، بتوانیم بدهی‌های پرسنل، شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی را پرداخت کنیم.

وی در پاسخ به پزشک‌محور بودن نظام سلامت گفت: باید بپذیریم که بین مشاغل تفاوت وجود دارد، اما از طرفی هم سعی کرده‌ایم بی‌توجهی که در ادوار گذشته به پیراپزشکان صورت گرفته بود را برطرف کنیم به این صورت که کارانه پرستاران را تا سه برابر افزایش داده‌ایم.

هاشمی در توضیح حقوق پزشکان، گفت: یک پزشک از دو طریق درآمد دارد، یک حقوقی که از دولت دریافت می‌کند که می‌توان گفت برای یک متخصص حدود 2 میلیون تومان است و دوم پول حاصل از کارانه که شامل 30 درصد خدمت پزشک می‌شود، یعنی با انجام هر عمل یا خدمت دیگر 30 درصد سود حاصل از آن به پزشک برمی‌گردد و این بهره‌مندی شامل حال دولت و همه می‌شود.

وی افزود: تغییر نظام پرداخت به این راحتی‌ها امکان‌پذیر نیست که یک دلیل عمده آن به کمبود متخصص در کشور برمی‌گردد.

وزیر بهداشت درخصوص انتقاد برخی به حمایت اندک بیمه‌ها گفت:‌ دولت در جهت حمایت از تولید داخل موظف به حمایت از برندهای داخلی است، یعنی در صورتی که مشابه ایرانی یک داروی خارجی وجود داشته باشد، حمایت بیمه به داروی داخلی تعلق می‌گیرد و به صورت کلی باید گفت در صورتی که تمایل به پوشش بیش‌تر از سوی بیمه‌ها داریم، باید منابع بیش‌تری را برای آنها تعریف کنیم.

هاشمی در پایان گفت: در جلسه‌ای که با حضور رئیس بیمه مرکزی ایران داشتیم، اعلام شد تأخیر بیمه‌ها بیش‌تر از دو ماه نیست، بیمه آتیه‌ساز یک بیمه تجاری نیست و وابسته به دولت است که باید از این قالب درآید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
    0 0
    این همه کارانه به پزشکاتون میدید یه کمشو هم برای بیمارستان سازی برای مردم کنار بذارین. یاد حرف بعضیها در مورد اصطلاح وزارت پزشکان افتادم.
  • ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
    0 0
    اجب
  • ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
    0 0
    امسال وزارت بهداشت تو کنکور تجربی فقط 1500 نفر برای دندانپزشکی پذیرش کرد. آیا برای یک کشور 80 میلیونی کافیه؟ ضریب پزشک کشور عقب افتاده ای مثل تاجیکستان 1.9 است و کشور ما 0.89. یعنی تاجیکستان دو برابر ما به نسبت جمعیت پزشک دارد.
  • ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
    0 0
    طرح تحول سلامت باید هر چه سریعتر متوقف شود. فقط پزشکان پولدارتر شدند با اون کارانه های عجیب غریب و بیمه ها بدهکارتر.
  • ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
    0 0
    جناب وزیر شما اگر اجازه بدهید طب اسلامی ایرانی در جامعه فراگیر شود نیازی به ساخت بیمارستان های بیش از حد ندارید. البته اگر مافیای دارو اجازه بدهد.
  • مهدی ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
    0 0
    شک نکنید این وزیر گذینه اصلاح طلبان برای ریاست جمهوریست متاسفانه بعضی از عقلای ما هم بهش نظر مثبت دارند میگید نه منطزر اینده باشید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس