«برخلاف آمارهای بانک مرکزی، نرخ بیکاری نه تنها کم نشده بلکه افزایش هم یافته است.»

به گزارش مشرق، حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در مصاحبه با فرارو گفت: «میزان نرخ رشد بیکاری بستگی زیادی به این دارد که چگونه محاسبه شود؛ اما اگر به آمار و ارقام کاری نداشته باشیم و به جامعه و زندگی مردم نگاه کنیم بنده احساس می‌کنم علی‌رغم آنچه گفته می‌شود، نرخ بیکاری افزایش پیدا کرده است.»
 
وی ادامه داد: «حتی تمام شاخص‌های اقتصادی از جمله تعمیق رکود این موضوع را تایید می‌کنند. از سوی دیگر ظرفیت‌های اشتغال به آن معنا ایجاد نشده و آنچه شاهد هستیم تعطیلی کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و نه ایجاد بنگاه‌های جدید است. لذا در مجموع به نظر می‌رسد اگر بیکاری افزایش پیدا نکرده باشد قطعا کاهش نیافته است.»
 
این کارشناس اصلاح‌طلب درباره آمار مرکز آمار ایران مبنی بر اینکه طی سه سال گذشته سالانه بین 600 تا 700 هزار اشتغال جدید ایجاد شده است، گفت: «بنده خیلی نمی‌توانم این آمار را بپذیرم و به نظر می‌رسد ایجاد اشتغال جدید طی سه سال گذشته خیلی خیلی کمتر بوده است. از سوی دیگر در کنار ایجاد شغل جدید باید اشتغال‌هایی که از بین رفته است را نیز محاسبه کرد، یعنی باید خالص مشاغل را دید که اگر منظور این آمار، خالص مشاغل باشد باز هم این آمار را نمی‌توان پذیرفت.»
 
راغفر گفت: «محاسبات ما نشان می‌دهد که نرخ بیکاری افزایش یافته است. از سوی دیگر ارزیابی ما از نظرات فعالین اقتصادی و شاخص‌های اقتصادی نشان می‌دهد که تعداد بنگاه‌های فعال و با ده نفر نیروی کار در کشور در سال‌های اخیر کاهش یافته که رقم آن نیز قابل توجه است و اتفاقا این بنگاه‌ها بیشترین تعداد شغل را ایجاد می‌کردند.»
 
راغفر در پاسخ به این سوال که آیا آمار وجود 2 میلیون و 500 هزار بیکار مطابق واقع است؟ گفت: «خیر؛ به نظر می‌رسد این رقم باید خیلی خیلی بیشتر باشد.»
 
وی ادامه داد: «این ارقامی که گفته می‌شود هیچ تناسبی با واقعیت موجود ندارد و قطعا بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر بیکار داریم.»
منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس