کد خبر 636625
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۷

وزیر جهاد کشاورزی در مورد افزایش قیمت برنج در بازار گفت: قیمت برنج خارجی در مقایسه با سال گذشته افزایشی ندارد و چون ذخایر استراتژیک خود را براساس برنج خارجی تامین کنیم.

به گزارش مشرق، محمود حجتی در حاشیه دیدار با وزیر کشاورزی نروژ در جمع خبرنگاران به سوالاتی در مورد علت گرانی برنج، وضعیت شکر،‌تنظیم بازار گوشت، مرغ، نهاده‌های کشاورزی و واردات گندم پاسخ داد.

حجتی در مورد واردات برنج گفت: در 4 ماه ابتدایی امسال هر واردکننده‌ای به هر میزانی که خواست برنج وارد کرد که 500 هزار تن برنج خارجی در این مدت به کشور وارد شد، در حالی که کل نیاز ما به برنج وارداتی 700 تا 800 هزار تن است، اما از مرداد ماه با توجه به شروع فصل برداشت برنج داخلی واردات برنج متوقف شد.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه وضعیت تولید برنج داخلی مناسب بوده، تصریح کرد: در فصل برداشت پیش رو پیش‌بینی می‌کنیم که 8 درصد افزایش تولید داشته باشیم، چرا که 40 هزار هکتار کشت دوم علاوه بر برنج راتون خواهیم داشت و به  دنبال توسعه کشت دوم برنج در کشور هستیم. 

وی در پاسخ به اینکه با وجود وفور برنج در بازار چرا قیمت آن افزایش یافته گفت: قیمت برنج خارجی در مقایسه با سال قبل افزایشی نداشته و ملاک ما هم همان برنج خارجی است. چرا که دولت تنظیم ذخایر خود را براساس برنج خارجی انجام می‌دهد و حتی برخی دستگاه‌ها ارزیابی کاهش قیمت 4 تا 5 درصدی برنج و برخی افزایش به همین میزان را داشته‌اند.

حجتی همچنین در مورد تغییر قیمت مرغ در بازار و کاهش آن طی روز گذشته اظهار داشت: افزایش قیمت یا کاهش قیمت همواره برای ما اضطراب ایجاد می‌کند، چرا که 22 هزار مرغدار در کشور داریم که هر کدام در زمانی که مرغ خود را آمده عرضه به بازار می‌کنند این شرایط سبب بر هم خوردن بازار می‌شود.

وی همچنین یکی دیگر از مشکلات تنظیم بازار را سلیقه مردم در مصرف تازه گوشت و مرغ دانست و افزود: باید پرسید، آیا به همان میزان که مردم نیاز دارند در لحظه می‌توانیم مرغ تازه تولید کنیم، چرا که یک روز ممکن است، دو عدد مرغ کمتر یا بیشتر تولید شود. در صورتی که با مرغ منجمد می‌توانیم بازار را متعادل کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی درمورد گرانی گوشت گوسفند در بازار هم اینگونه توضیح داد که سالانه یک میلیون راس دام زنده صادر یا قاچاق می‌شود و امسال نیز تاکنون 500 هزار راس دام صادر شده است که این مساله ممکن است در تنظیم بازار تاثیر بگذارد اما از طرفی نمی‌توانیم بازار صادراتی خود را از دست دهیم و اگر قصابی‌ها گران‌فروشی می‌کنند، باید به سراغ آنها رفت.

حجتی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اینکه برای افزایش قیمت شکر در بازار چه تمهیداتی در نظر گرفته خاطرنشان کرد: در مرداد ماه افزایش قیمت شکر داشتیم که این مساله ناشی از تاخیر در واردات شکر بود، اما اکنون مشکل حل شده و در عمده‌فروشی به نرخ مصوب فروش می‌رود و در بخش خرده‌فروشی هم امیدواریم با نظارت مسئولان این رویه اصلاح شود.

وی درمورد واردات گندم علی‌رغم تولید بیش از مصرف در کشور هم گفت: اجازه واردات به کسانی که دنبال منافع شخصی هستند، نمی‌دهیم، چرا که اکنون با مازاد تولید گندم در مازاد مصرف روبرو هستیم و همچنین 100 هزار تن جو روی تابلوی بورس کالا مانده است.

حجتی با انتقاد از عملکرد برخی تجار نسبت به واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی و بی‌توجهی به صادرات محصولات کشورمان گفت: من دیگر اجازه نمی‌‌دهم که مجانی و بدون در اختیار گذاشتن سایر کشورها محصولات خارجی به ایران صادر شود، چرا که بازار ایران یک سرمایه است و باید به ازای دریافت چیزی آن را در اختیار خارجی‌ها قرار دهیم.

وی از بازرگانان خواست تا در صورت تمایل به واردات موز به ازای آن سیب ایرانی صادر کنند چرا که ما باید ملاحظات تولید و منافع ملی را هم در نظر بگیریم.

وزیر جهاد کشاورزی با  انتقاد از اینکه در بازارهای دنیا گاهی جایی برای کالای ایرانی باز نمی‌کنند تصریح کرد: وقتی کالایی با تعرفه‌ صفر از کشوری به کشور دیگر می‌رود تجار جلوی من را می‌گیرند و می‌گویند چه کاری باید انجام دهیم تا محصولات خود را صادر کنیم. به عنوان نمونه اتحادیه اروپا برخورد یکپارچه‌ای با کشورهای عضو خود دارند اما وقتی ایران می‌خواهد به بازار او ورود کند، حتی برخوردی که با ترکیه دارد، با ما ندارد.

حجتی درمورد وضعیت بازار کشمش گفت: هنوز کشمش تولید شده سال گذشته ما از انبارها بیرون نیامده و پسته و خرما هم وضعیت این چنینی دارد و دراین شرایط کشاورزان در حال تبدیل انگورهای خود به کشمش هستند و افراد به جای واردات دنبال صادرات محصولات‌مان باشند.

وی تعرفه‌های بالای گمرکی روسیه را یکی از موانع مهم برای ورود به بازار این کشور عنوان کرد و اظهار داشت: اکنون برای صادرات لبنیات به روسیه با مشکل مواجه‌ایم، چرا که تعرفه‌های گمرکی سبب می‌شود تا قیمت تمام شده ما بالا برود تا حدی که اکنون داد، صنایع لبنی و دامداران درآمده و محصولات روی دستشان مانده است.

حجتی گفت: محصولات کشاورزی آهن نیست که به راحتی بتوانیم آن را ذخیره کنیم و با مشکل سررسید تاریخ مصرف و نگهداری مواجه‌ایم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس