سرویس جهان مشرق - نیمی از کودکان جنوب آفریقا زیر خط فقر زندگی میکنند در حالی که بسیاری از کشورهای این منطقه به دلیل جنگ داخلی امکان حل معضلات خود را ندارند.
آمار جدید بانک مرکزی و یونیسف از 89 کشور نشان میدهد حدود 385 میلیون کودک روزانه کمتر از 1.9 دلار (خط فقر جهانی) در اختیار دارند.
دادهها از 84% از کشورهای در حال توسعه تأییدکننده این نگرانی است که مردم، دولتها و سازمانهای بینالمللی برای ریشهکنکردن فقر در چشمانداز 2030 مسیر زیادی را در پیش دارند.
آمارهای منتشرشده از دو نظر نگرانی بیشتری را نسبت به کودکان برمیانگیزد:
* کودکان یک سوم از جمعیت آماری، اما نیمی از افراد زیر خطر فقر را تشکیل میدهند و این به معنای آسیبپذیریِ بیشتر نسبت به بزرگسالان است. در مورد کشورهای در حال توسعه، فقر 19.5% از کودکان در برابر 9.2% از بزرگسالان قابل تأمل است.
* کودکان معمولاً نمیتوانند پیامدهای فقر خود را کنترل کنند و این مسأله تأثیر قابل ملاحظهای بر آینده آنها و کشورشان میگذارد. عمده کودکان فقیر از تحصیل بازمیمانند، قابلیت کار مولد در جوانی و بزرگسالی را از دست میدهند و با پرورش کودکان فقیر، معضل خود را به نسل بعد منتقل میکنند.
جاستین فورسایت معاون مدیر اجرایی یونیسف در این باره گفت: «فقر کودکان ممکن است به مرگ آنها منجر شود، یا دستکم قوای آنها را تا پایان زندگی تحلیل ببرد».
در این میان وضع آفریقا از همه مناطق جهان نگرانکنندهتر است. 49% از کودکان جنوب صحرا (نیمه جنوبی آفریقا) زیر خط فقر هستند و 51% از کل کودکانی که در فقر شدید به سر میبرند، در آفریقا زندگی میکنند. پس از آن جنوب آسیا با میزبانی از 36% کودکان فقیر جهان در رتبه دوم قرار دارد. [1]
این وضعیت در حالی است که بسیاری از کشورهای آفریقایی درگیر جنگ داخلی، شکافهای قومی و مذهبی یا حملات تروریستی هستند و نمیتوانند بر حل معضلات اقتصادی و اجتماعی تمرکز کنند.
یک نمونه از این کشورها، جمهوری آفریقای مرکزی است که از مارس 2013 میلادی در آتش جنگ داخلی میان مسلمانان و مسیحیان میسوزد. دو سال است مسیحیان به محاصره منطقه مسلماننشین پرداختهاند و کار تا حدی بالا گرفت که 10 ماه پیش، پای پاپ برای میانجیگری به این منطقه باز شد.
خبر نگرانکننده اینکه دیروز در بانگی (بانگوئی) پایتخت این کشور مارچل مامبکا فرمانده نیروهای مسلح به ضرب دو گلوله ترور شد و پسر چهارده ساله او نیز در این تیراندازی زخمی شده است. کِوین مامبکا دختر ژنرال در خودرو بوده اما موفق به فرار شد. همزمان دیروز سه چوپان در بانگی کشته شدند که یکی از آنها یک جوان مسلمان بوده است.
انگشت اتهام در ترور اخیر به احتمال زیاد به سوی مسلمانان خواهد رفت و این موجب تشدید فشارها علیه این اقلیت دینی خواهد شد. بوکاسا وزیر امنیت داخلی اقداماتی را که به بیثباتی کشورش منجر شود، محکوم کرد و ترورکنندگان را تهدید کرد «قطعاً مجازات خواهند شد». دفتر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در آفریقای مرکزی نیز اعلام کرده در تحقیقات به دولت کمک خواهد کرد. [2]
[1] https://www.theguardian.com/global-development/2016/oct/05/nearly-half-all-children-sub-saharan-africa-extreme-poverty-unicef-world-bank-report-warns
[2] https://www.theguardian.com/world/2016/oct/04/central-african-republic-armed-forces-assassinated