نظرسنجی‌ها حاکی از وضعیت نامساعد ترامپ در اذهان عمومی است، در تازه‌ترین نظرسنجی‌ها پس از مناظره دوم اختلاف قابل توجه 5.3 درصدی با پیشتازی هیلاری کلینتون ایجاد شده است.

سرویس جهان مشرق - دانلد ترامپ نامزد جمهوریخواهان که در مناظره اول در مقابل هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها عملکرد ضعیفی داشت و در فضای بین اولین و دومین مناظره با یک شیطنت رسانه‌ای نوار ویدئویی اظهارات او علیه زنان منتشر شد، به شدت در نظر افکار عمومی جامعه آمریکا تنزل یافت. دومین مناظره نیز گرچه عملکرد بهتری از ترامپ را در خود دید، اما نتوانست امیدها را به کمپین او بازگرداند و نظرسنجی‌ها با پیشتازی مستمر کلینتون همراه است.

اکنون، نظرسنجی‌ها با پیشتازی هیلاری کلینتون و اختلاف 7 امتیاز روبروست چرا که نیمی از رای‌دهندگان، دانلد ترامپ را فاقد صلاحیت رییس‌جمهوری می‌دانند. در اخرین نظرسنجی صورت گرفته در امریکا که مربوط به فاکس نیوز است، کلینتون با 45 درصد، ترامپ با 38 درصد، گری جانسون با 7 درصد، و جیل استاین با 3 درصد در جدول قرار گرفتند. این در حالی است که در هفته قب پیش از بروز رسوائی ترامپ، اختلاف فقط 2 امتیاز بود (44 به 42).

مناظره دوم با حواشی خاص خود روبرو بود. در همان روز مناظره، ویکی لیکس ایمیل‌های هیلاری کلینتون را منتشر کرد. میکروفون ترامپ باز هم او را محل توجه انظار عمومی قرار داد و خبرساز شد. اما فاکس نیوز در دفاع از وی و جلوگیری از شایعه معتاد بودن وی، بحث مشکل‌ساز بودن میکروفون را پیش کشید و نمونه‌‌های مستندی از فین فین کردن کاندیداهای سالهای گذشته در مقابل میکروفون را ارائه داد. دشمنان ترامپ چه در ستاد هیلاری و چه در جبهه جمهوریخواهان دست‌بردار ترامپ نیستند چرا که نیویورک تایمز در جدیدترین گزارش خود، مسئله دست‌درازی ترامپ به دو زن را مطرح کرد و تاکید بر این داشت که این دو زن قصد شکایت از وی را دارند. این مسئله تا حدودی شکل جنجالی قضیه را لوث کرد و این بار پای یک قاضی سرشناس فدرال به نام قاضی فرر به قضیه باز شد و این ادعای نیویورک تایمز را فاقد سند و ناشی از شیطنت رسانه‌ای دانست.

در اخرین نظرسنجی فاکس نیوز که 48 ساعت گذشته برگزار شد، کلینتون موفق شد که در میان اقلیت‌ها به 62 امتیاز برتر، در میان زنان به 19 امتیاز برتر، در میان زنان شهرستانی به 24 امتیاز برتر، و در میان رای‌دهندگان زیر 30 سال به 16 امتیاز برتر برسد. گری جانسون نامزد حزب لیبرال و جیل استاین نامزد حزب سبز توانستند تا حدودی رای جوانان را از او بگیرند و از هر 4 جوان، یک جوان به آنها رای داد. عمده موفقیت ترامپ در بین مردان با 5 امتیاز برتر، سفیدپوستان با 14 امتیاز برتر، و رای‌دهندگان کم سواد با 25 امتیاز برتر بود. بیشترین کسانی که برای ترامپ شمشیر از رو بسته‌اند، زنان 45 سال به بالا هستند که 12 درصد آنها با وی در نظرسنجی‌ها قهر کرده‌اند. در جایگاه‌های بعدی، افراد بالای 65 سال، زنان شهرستانی، زنان سفیدپوست تحصیلکرده، زنان جمهوریخواه، و جامعه دانشگاهی آمریکا قرار دارند.

حمایت از ترامپ در میان اوانجلیست‌ها (مذهبیون افراطی) همچنان همان 68 درصد را به خود می‌بیند. همچنین، حمایت از وی در میان معتقدان به کلیسا از 53 درصد به 45 درصد کاهش یافته است. مستقل‌ها نیز هر کدام با 35 درصد از ترامپ و کلینتون و 21 درصد از جانسون و استاین حمایت کردند. 81 درصد از دموکرات‌ها از کلینتون و 80 درصد از جمهوریخواهان از ترامپ حمایت کرده‌اند. «دارون شاو»جمهوریخواه که این نظرسنجی را به همراه «کریس اندرسون» دموکرات برگزار کرده است، معتقد است که اگر مستقل‌ها و برخی دموکرات‌ها نبودند و اگر 90 درصد از جمهوریخواهان به ترامپ رای می‌داند، باز هم امتیاز وی از 32 فراتر نمی‌رفت.

ظاهرا الهام‌‌بخشی ترامپ در نزد هواداران پر و پا قرصش کاهش یافته است. این تعداد از 70 درصد به 66 درصد رسیده‌ است. وضعیت برای کلینتون در نقطه مقابل از 63 درصد به 66 درصد رسیده است. 68 درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی معتقدند که کلینتون صلاحیت لازم برای ریاست جمهوری را دارد و در نقطه مقابل 56 درصد بر این باورند که ترامپ از شایستگی کافی برای ورود به کاخ سفید برخوردار نیست. فقط 33 درصد از رای‌دهندگان کلینتون و 32 درصد ترامپ را فردی صادق می‌دانند. به گفته اندرسون، وضعیت ترامپ پس از حوادث هفته گذشته به شدت تنزل یافته است.

از حیث شخصیتی هم ترامپ به شدت دچار افت شده است. در هفته گذشته، نظرسنجی‌ها از اختلاف 9 درصد کلینتون نشانی داشت. اما اکنون وی 47 درصد مقبول است و 52 درصد منفور و کفه ترازوری ترامپ با 38 به 61 درصد، 23 امتیاز به طرف منفور بودن سنگینی می‌کند. در حالی که هفته گذشته این رقم 15 درصد بود.

در هر پنج محور سیاست‌خارجه، مراقبت و سلامت، مبارزه با تروریسم، مهاجرت، و اقتصاد هیلاری کلینتون پیشتاز است. تا پیش از این، ترامپ در محور اقتصاد و تروریسم پیشتاز بود که هم‌اکنون در محور اقتضاد 3 امتیاز و در محور مبارزه با تروریسم 11 درصد عقب است.

در مهترین بخش نظرسنجی، 65 درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند که کلینتون رییس‌جمهور می‌شود که این یعنی رشد 10 درصدی نسبت به هفته گذشته. و فقط 23 درصد بر این باورند که شاهد رییس‌جمهور ترامپ خواهند بود. وضعیت نگاه مردم به اوضاع آمریکا هم نسبت به سال 2012 تغییر محسوس داشته است. در انتخابات اکتبر 2012، 53 درصد رای‌دهندگان اوضاع کشور را نابسامان می‌دیدند و اکنون این رقم به 59 درصد رسیده است.

موسسه «ریل کلیر پالیتیکس» که معتبرترین نهاد نظرسنجی در امریکا محسوب می‌شود، از میان نظرسنجی‌های صورت گرفته پس از مناظره دوم که شامل نظرسنجی‌ «کوئینپیاک»، نظرسنجی مشترک NBC و SM، نظرسنجی مشترک اکونومیست و یوگاو، نظرسنجی مشترک رویترز و ایپسوس، نظرسنجی مشترک NBC‌ و وال استریت ژورنال، نظرسنجی راسموسن ریپورتز، و نظرسنجی فاکس‌ نیوز می‌شود، امتیاز 44.4 را برای کلینتون، 39.1 را برای ترامپ، 6.6 را برای جانسون، و 2.3 را برای استاین بدست آورده است و با این حساب، هیلاری کلینتون در میانگین همه نظرسنجی‌ها 5.3 امتیاز از ترامپ جلوتر است.

نکته شایان توجه اینکه ترامپ در میان اعضای حزب متبوع خود نیز به شدت تنزل یافته و اگر با همین فرمان به مسیر خود ادامه بدهد، اوضاع برای او وخیم‌تر می‌شود. هم‌اکنون فشار بسیاری از سوی حزب جمهوریخواه بر وی مبنی بر استعفا وارد است که نامزد جمهوریخواهان همچنان مصر بر عدم کناره‌گیری است. باید به نظاره نشست و دید که آیا طی روزهای آینده و در روز 19 اکتبر که سومین مناظره برگزار خواهد شد، ترامپ و ستادش برگ برنده‌ای رو خواهند کرد یا وضعیت همچنان به طرف ریشه‌کن شدن پدیده ترامپ پیش می‌رود.


منابع:

http://www.realclearpolitics.com/epolls/2016/president/us/general_election_trump_vs_clinton_vs_johnson_vs_stein-5952.html

http://www.foxnews.com/politics/2016/10/14/fox-news-poll-clinton-leads-trump-by-7-points.html

http://video.foxnews.com/v/5168099940001/judge-ferrer-reacts-to-the-new-accusations-against-trump/?#sp=show-clips

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
    0 0
    در آمریکا فقط نمایش انتخابات است. در واقع انتصابات است. صهاینه میل دارند هیلاری ملعونه ی حقه باز رئیس شود. ترامپ ملعون حقه باز نیست او یک ساده لو است.
  • صابر ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
    0 0
    سلام من یکی که به fox news اعتماد ندارم ولی بهرشکل ترامپ ضربه سختی از بی حیایی خودش خورد
  • پسر تاریخی ایران ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
    0 0
    مشرق از شما بعید است دلتان را به نظرسنجی های آمریکایی خوش کنید . یک حقیقت مسلم است و آن اینکه نظام حاکمه آمریکا ترامپ را یک مزاحم می داند و می خواهد هرطوری شده هیلاری کلینتون پیروز شود بنابراین رسانه ها نظرسنجی ها اراذل و اوباش بازیگر سیاساخته مثل برادپیت و انجلیناجولی رابرت دنیرو که کمربسته سیا هستند و اکثریت هر دو حزب با ترامپ دشمنی می کنند . خود ترامپ بارها احتمال تقلب در انتخابات را مطرح کرده تنها هواداران او وزنه ای هستند که نظام حاکمه را می ترساند
  • محمد ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    كلينتون حيله گر بنيان گذار ساختار تحريم هاى ايران از ترامپ صد مرتبه بد تره!
  • ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    البته دقت کنید که در آمریکا هم نظر سنجی ها فقط نظر سازی است. برای مثال در همین مناظرات همه نظر سنجی های اینترنتی برتری قاطع ترامپ را نشان می داد اما نظر سنچی های خبرگزاری ها که اصطلاحانه با متد علمی و زنگ زدن به افراد تصادفی انجام می شد برتری قاطع کلینتون را نشان می داد. این در حالی است که صریب نفوذ اینترنت در آمریکا نزدیک 90 درصد است و بنابراین نظر سنجی های اینترنتی در آمریکا - برخلاف ایران- به نظر سنجی واقعی نزدیک باید باشد. نکته عجیب دیگر اختلافات بیسابقه بین آمار نظر سنجی های مختلف است که از برتری 2 درصد ترامپ تا برتری دوازده درصدی کلینتون در تغییر است! مساله عجیب دیگر ماجرای سخنان شرم آور ترامپ است که باعث کاهش رای او شده است. این در حالی است که در مورد مشابه افشای رسوایی بیل کلینتون به افزایش محبوبیت او منجر شده بود! آیا جامعه فاسد آمریکا در زمانی کمتر از بیست سال ناگهان اخلاق مدار شده است؟ من که باور نمی کنم. موارد مشکوک فراوان دیگری در این نظر سنجی ها هست که خارج از حوصله یک کامنت است ولی به طور خلاصه در واقع الان آمریکا به شدت به کشوری جهان سومی تبدیل شده است و نظر سازی جای نظر سنجی را در آن گرفته است. شبیه نظر سازی هایی که در خود ایران داریم! اما از آن مهمتر مساله خود انتخابات است. آمریکا فاسدترین و غیر شفاف ترین انتخابات را در تمام دنیا دارد. حتی فاسدتر از انتخابات کشورهای آفریقایی! در واقع مردم وانمود می کنند که رای می دهند و حکومت هم وانمود می کند که دموکراتیک است. اما در واقع هیچ کس پشت پرده رای الکتورال ها را نمی داند و هیچ راهی هم نیست که بشود فهمید واقعا الکتورال ها بر اساس اکثریت واقعی آرا رای داده اند یا نه. برای همین ترامپ حق دارد نگران تقلب باشد. در واقع در انتخابات آمریکا تقلب امری رایج و پذیرفته شده است و اساسا مساله چنان حالت مافیایی دارد که هیچ گاه پیشنهادهای مبتنی بر انتخابات سالم و فراگیر در آمریکا فرصت طرح نمی یابند. این نشان می دهد که براستی نتیجه انتخابات در آمریکا نه در صندوقها که درجلسه های مخفی ماسونها تعیین می شود. ترامپ این وسط فقط یک قربانی است که باید بیاید تا تبدیل به لولو شود و مردم از ترس او رای به کلینتون بدهند. در واقع هر کسی غیر از ترامپ می توانست کاندیدا شود کلینتون با آن پرونده رسوا و سیاه در مقابل او شانسی نداشت. حتی انتخاب کلینتون به عنوان کاندیدای دموکراتها هم در فرآیندی بسیار مشکوک و مافیایی صورت گرفت. پس ظاهرا همه چیز برای روی کار آمدن اولین رییس جمهور زن آمریکا هموار شده است. در واقع از سالها قبل این تصمیم گرفته شده است.
  • ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    هیچ ساده لوحی میلیاردر نمی شود. بفهم اینو
  • سیما ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    چه ترامپ و چه کلینتون هردو حیله گر و حقه باز هستند و انتخاب هیچ کدوم مثبت نیست هرچند در امریکا رییس جمهور از پیش تعین شده است و این حرکات نمابشی فقط برای ذهنیت مردم است
  • ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    برو بابا توهم جنگی که میلیاردها دلار خرجش میشه نمایش نیست شما نمیتونی تحلیل کنی شرایطو دلیل نداره جواب همیشگیتونو که به همه مشکلات میدینو رو کنین
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    یعنی فرقی بین ترامپ و کلینتون نیست؟ فرض بگیرین 2000 الگور برنده میشد، یعنی با بوش فرقی نمیکرد؟ اگه مک کین به جای اوباما برنده شده بود الان یه جنگ دیگه بهمون تحمیل شده بود خوب بود؟ بسه دیگه این حرفای توهم توطئه ای
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    میلاردها دلار هزینه ای برای حفظ نظام صهیونی آمریکا است. این نمایش انتخابات جنگ زرگری برای بقا این نظام پلشت است
  • ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    خیر فرقی بین آنها نیست. جز اینکه بوش آمد و ایران را نجات داد. صدام رفت و طالبان رفتند. اگر الگور آمده بود شاید تا حالا جمهوری اسلامی وجود نداشت.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس