به گزارش مشرق، ازدواج بر اصول و موازین دینی و رعایت اصول فرهنگی یکی از اصلیترین موارد مورد تأکید و تأیید اسلام است و نمونه بارز این مهم را در ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) مشاهده میکنیم.
با توجه به اینکه در جامعه امروز مشکلات عدیدهای در امر ازدواج جوانان نظیر بالارفتن سن ازدواج و افزایش نرخ طلاق در دادگاهها مشاهده میکنیم این پرسش در اذهان شکل میگیرد که آیا میتوان امروزه بر اساس سبک زندگی ساده و بر اساس الگوی زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) زندگی را استوار کنیم.
ازدواج در دین مبین اسلام از برترین عبادتها به شمار میآید و از سوی بزرگان دین در احادیث و رویات به آن بسیار سفارش شده است، اما امروزه در میانه انجام این فریضه مهم و مقدس متأسفانه بسیاری از خانوادهها از ارزشهای اسلامی فاصله بسیاری گرفته و معیارهای مادی و پرزرق و برق را ترجیح داده و چه بسا حتی در این مسیر راه به بیراهه بردهاند.
پیوندی که میتواند بر هر زوجی سراسر خیر و برکت باشد در این نگاه مادی و غیردینی، دیگر نمیتوان بویی از خداییبودن در آن استشمام کرد. تمامی جلوه اینگونه ازدواجهای امروزی با دنیا پیوند خورده و هر زوجی برای آنکه خود را در میدان چشم و همچشمیها پیروز بداند، دست به ابتکار و طرحی نو میزنند که نمونه آن مهریههای بسیار سنگین و شروط عجیب امروزی ازدواج است.
ازدواجهایی که در آن ملاک صرفا مادیات و مهریههای هنگفت و شروط عجیب و سختگیرانه طرفین و در برخی موارد شروط بسیار عجیب دیگر از جمله پوشش به قول امروزیها تک و خاص راه را بر ازدواج و انتخاب معقولانه زوجین بسته است.
سختگیری خانوادهها و عنوان تضمین زندگی آینده زوجین و بقای زندگی آنها با در نظر گرفتن مهریه سنگین و شروط غیرمعقولانه برای امر مقدس ازدواج میتواند ناشی از کوتهفکری و مادینگری امروزی باشد.
شاید رقابت برای عنوان من مهریهام بیشتر و من شروط ازدواجم اینچنینی است و غرهشدن بر این امر غیرمعقول امروزه بیش از هر زمان دیگری میان جوانان باب شده است.
با این اوصاف زوجهایی هستند که هنوز میتوان رنگ خدا را در پیوندشان به نظاره نشست. زوجهایی که در میدان رقابتهای مادی، تصمیمشان بر ازدواجی ساده و به دور از زرق و برقهای امروزی باشد.
پیوندی آسمانی که به جرأت میتوان گفت امروزه در هیچ کجای ایران زمین اینگونهاش را ندیده و به گوش نشنیدهایم.
آمدهاند زندگی کنند، زندگی سراسر عشق و معنویت و خوشبختی، شاید در میانه راه با مخالفتهایی مواجه شدهاند اما باز هم مصر بر مسیر انتخاب خود بودهاند تا اینکه این مهر ساده زمینی به مهر آسمانی پیوند خورده و آغازگر زندگی پر از عشقشان باشد.
یادآوری این شعر زیبا که «زندگی بیعشق همان جان کندن است» مصداق عشق این زوج جوان برای آغاز زندگی سادهای است که سفارش پیامبر اسلام و ائمه(ع) و بزرگان دین بوده است؛ آنان عشق را نه صرفا آغاز زندگی و دوست داشتن بلکه عشق را در ازدواجی میدانند که رنگ و بوی خدایی داشته باشد ....
در میان این همه توقعات بلند بالای دختران امروزی «فرزانه ویسی» نوعروس بیجاری با مهریه ساده اما پر مهر و مفهوم میخواهد به همگان یادآور شود که زندگی میدان نمایش نیست زندگی به سادگی تمامی لحظات ناب در حال گذر است که میتوان آن را با شروعی ساده و خدایی به بهترین نحو رقم زد.
پیوند مهر ساده زمینی با مهر آسمانی
فرزانه ویسی نوعروس بیجاری با انتخاب مهریه ساده اما با رنگ و بوی خدایی و بسیار معنوی و سرتاسر مفهوم میخواهد به جوانان ایران زمین یادآور شود که زندگی؛ زندگی است نه میدان سنجش ارزش یک بانو با مهریههای هنگفت و سنگین....
این نوعروس بیجاری در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره مهریهاش اینگونه میگوید: مهریه من فقط سرپرستی 2 کودک یتیم به مدت 10 سال و پرداخت ماهانه مبلغی به این کودکان است که البته در طول این زمان مبلغ پرداختی بیشتر خواهد شد.
وی که از خیران و از اعضای فعال بنیاد خیریه مهرآفرین گروس و از کارمندان شبکه بهداشت شهرستان بیجار است، افزودد: هیچ شرط خاصی برای سرپرستی این دو کودک ندارم فقط اینکه ترجیحا یک دختر و یک پسر باشند اما در کل برایم تفاوت آنچنانی ندارد.
خانم ویسی ادامه داد: گوش فرادادن به درددلها و سخنان کودکانه این دو کودک که قطعا در آینده درس مهربانی را به همگان خواهند آموخت، در کنار پرداخت مبلغی ماهیانه به آنها آروزی قلبی من است.
وی گفت: سرپرستی دو کودک شاید سخت باشد اما با توجه به اینکه من این امر مهم و خداپسندانه پیشتر انجام دادهام کار دشواری برایم نیست و از انجام آن احساس رضایت و تسکینخاطر دارم.
وی افزود: بعد از اخذ مدرک ارشد، دو سال پیاپی برای دکترا در کنکور شرکت کردم و نیت کردم در صورت قبولی، سرپرستی کودکی را بر عهده بگیرم و در این میان به جست و جو در فضای مجازی پرداخته و فقط یک مرکز را یافتم، اما توفیق راهیابی به دانشگاه را نداشته و مسیر زندگیام به طور کلی تغییر یافت.
این نوعروس بیجاری گفت: من تمام فکرم قبولی در دانشگاه بود و آینده خوب خود را در قبولی کنکور دکترا میدانستم. اما بعد از عدم قبولی در کنکور در آزمون استخدامی شرکت کردم و غافل از اینکه سرنوشت فعلیام به صدها قبولی کنکور دکترا میارزد.
وی ادامه داد: اول مهر آغازگر کارم بعد از قبولی در آزمون استخدامی بود و یکی از وظایفم بازدید از مدارس و دانشآموزان بود، بعد از دیدن دانشآموزان در روستاهای دورافتاده و درسخواندن آنان با کمترین امکانات و وضعیت زندگی آنان تصمیم من بر این شد به آنان کمک کنم.
از طریق دوستانم با بنیاد خیریه مهرآفرین گروس آشنا شدم و از طریق این بنیاد در کمکرسانی به کودکان بخش کرانی و شهر حسنآباد مشارکت کردم و سرپرستی دو کودک بیبضاعت را برای مدتی به عهده گرفتم.
ویسی تصریح کرد: از همان زمان تصمیم گرفتم مهریهام را سرپرستی دو کودک یتیم قرار دهم البته این فکر و تصمیم را از سالها قبل در ذهن داشتم و آشنایی با دو کودک بیبضاعت من را در انجام و محقق ساختن این تصمیم مصمم کرد.
اختصاص هزینه مراسم عروسی به امور خیرخواهانه
وی جوانان را به آغاز زندگی بدون آلایش و دور از هر گونه زرق و برق فرا خواند و گفت: مهریه و جهیزیههای سنگین هیچگاه ضامن خوشبختی و پایداری و دوام زندگی فرد نخواهد شد.
احمد عبدیزاده همسر خانم ویسی از پزشکان درمانگاه شهر حسن آباد و از خیرین است که در اینگونه امور مشارکت میکند.
وی در رابطه با مهریه بسیار خاص همسرش گفت: بعد از شنیدن سخنان همسرم و عنوان میزان و چگونگی مهریه متعجب شدم و از انتخاب همسری لایق و شایسته برای زندگی آیندهام بسیار خرسند شده و خدای منان را شکرگزارم.
عبدیزاده افزود: همسرم میخواهد هزینه مراسم عروسی را به کارهای خیرخواهانه اختصاص دهیم اما هنوز نوع هزینه و چگونگی آن مشخص نیست.
یادمان باشد مهریههای هنگفت و سنگین نمیتواند ضامن زندگی و خوشبختی باشد، البته میتوان مهریه را سنگین گرفت اما مهریه سنگین معنوی، طوری که به برکت این معنویت زندگی پایدار و استوار باشد.