سرویس ورزش مشرق – انتشار جرایم و محرومیت های سنگین برای تیم ملی فوتبال کشورمان اعم از بازیکنان و کادر فنی اش همچنین جریمه فدراسیون فوتبال به دلیل برگزاری مراسم سوگواری روز تاسوعا در ورزشگاه آزادی با واکنش بسیاری از رسانه های معتبر دنیا مواجه شد که تعدادی نسبت به این اتفاق اظهار تعجب کرده و برخی دیگر از رسانه های مخالف نظام با سوء استفاده از این احکام علیه نظام بهره برداری های سیاسی به عمل آوردند.
احمدرضا براتی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی مشرق، درباره جریمه های در نظر گرفته شده برای بازی تیم ملی با قطر و ورود نیمکت نشینان به میدان همچنین دلایل برخورد سخت فیفا با این قبیل تخلفات انضباطی حرف زد و در ادامه به موضوع روز بازی با کره جنوبی و برگزاری مراسم تاسوعای حسینی در ورزشگاه آزادی هم پرداخت.
*قبل از بازی قطر کلاس برگزار کردیم
رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال در ارتباط با حمله اعضای نیمکت نشین تیم ملی کشورمان به درون زمین در بازی با قطر اظهار داشت: زمانی که این اتفاقات رخ داد هم گفتیم که همه آنها ناخوشایند بود. ورود افراد غیر مسئول به داخل زمین مسابقه جزو تخلفات خیلی سنگین محسوب می شود که فیفا و مراجع انضباطی فیفا به شدت با آن برخورد می کنند.
وی ادامه داد: به همت آقای ساکت مدیر سازمان تیم های ملی قبل از این بازی هم کلاس هایی برای همه سرپرستان تیم های ملی برگزار شد که در آن تمام این مطالبی که به حوزه سرپرستی مربوط می شد اعم از حقوقی، مدیریتی و غیره همه و همه آموزش داده شد و من هم نسبت به یکی از همین مسایل که خیلی به آن تأکید کردم بحث نظم و انضباط روی نیمکت تیم ملی بود. به ویژه هجوم به زمین بدون هماهنگی داور.
*کنترل زمین و نیمکت در اختیار تاج و ساکت نبود
براتی در ادامه همین موضوع خاطر نشان کرد: من روی همین موضوع خیلی تأکید می کردم. خود مسئولین فدراسیون آقایان تاج و ساکت هم روی این موارد خیلی تأکید دارند که مسایل حاشیه ای خدای نخواسته عملکرد تیم ما را تحت تأثیر قرار ندهد که متأسفانه در بازی با قطر این اتفاق افتاد. یعنی همان موضوعی که ما روی آن تأکید داشتیم و در آموزش هایمان روی آن پافشاری می کردیم. قطعا همه تصدیق می کنند که بالاخره آنجا کنترلش دست بنده و تاج و ساکت نیست و ما می توانیم از قبل آموزش بدهیم و متذکر شویم که این کارها را هم انجام دادیم.
*جوسازی های قبل بازی کار دستمان داد
این عضو حقوقی فدراسیون فوتبال افزود: متأسفانه به هر حال متأثر از فضاسازی هایی که پیش از این مسابقه در خصوص این رویارویی صورت گرفته بود و تحریکات قطری ها و این مسایل این اتفاقات رخ داد و امیدوارم که درس عبرتی باشد برای آینده که ما به هیچ عنوان تحت تأثیر حواشی مسابقه رفتاری بروز ندهیم که عملکرد فنی ما را تحت تأثیر قرار بدهد.
*از نظر فنی ضرر کردیم
براتی در این باره که تبعات این بی انضباطی ها چه مشکلاتی را می تواند برای فوتبال مان به همراه داشته باشد به مشرق گفت: همین بی توجهی باعث شد تا چند تن از بازیکنان اصلی ما با محرومیت مواجه شوند و خود آقای نکونام که از اعضای کادر فنی ماست هم با محرومیت روبرو شود. اینها همان چیزهای است که عملکرد فنی ما را قطعا تحت تأثیر قرار می دهد. وقتی مربی دستیار و بازیکنان کلیدی اش را در اختیار نداشته باشد قطعا در نتیجه گیری اش تأثیر می گذارد. حالا باید منتظر باشیم تا فدراسیون اعتراضش را تقدیم فیفا کند تا ببینیم که چه نتیجه ای عایدمان خواهد شد.
*اتفاق کمی در دیدار با قطر رخ نداد
این مقام مسئول در فدراسیون فوتبال در این باره که آیا جرایم نقدی در نظر گرفته شده سنگین تر از حد معمول بوده یا نه گفت: به هر صورت اتفاقی هم که رخ داد یک اتفاق کوچک نبود و از طرف دیگر ورود به زمین مسابقه بدون اجازه داور یکی از تخلفات سنگین است. چون وقتی شما وارد زمین مسابقه می شوید یعنی حضور مدیریت برگزاری مسابقه، سازمان برگزار کننده بازی و قاضی میدان و همه را نادیده می انگارید.
*فیفا نمی خواهد جان کسی به خطر بیفتد
براتی درباره اتفاقات خطرناکی که ممکن بود در آن دیدار رخ بدهد و نداد توضیح داد: یکی از مهمترین موضوعات این است که این هجوم به زمین چه تبعاتی می توانست داشته باشد و شکر خدا اتفاق نیفتاد. اگر تماشاگران ما در آن زمان بر رفتارشان مسلط نبودند و به زمین مسابقه هجوم می آورند چه اتفاقی ممکن بود رخ بدهد. اینکه گفته می شود این اتفاقات نباید بیفتد یا فیفا خیلی سخت با آن برخورد می کند قطعا مجموعه مسایل را در نظر می گیرند نه اینکه فی نفسه حالا یک نفر وارد زمین چمن می شود نگران خراب شدن چمن باشند.
*فیفا نمی خواهد جان کسی به خطر بیفتد
براتی درباره اتفاقات خطرناکی که ممکن بود در آن دیدار رخ بدهد و نداد توضیح داد: یکی از مهمترین موضوعات این است که این هجوم به زمین چه تبعاتی می توانست داشته باشد و شکر خدا اتفاق نیفتاد. اگر تماشاگران ما در آن زمان بر رفتارشان مسلط نبودند و به زمین مسابقه هجوم می آورند چه اتفاقی ممکن بود رخ بدهد. اینکه گفته می شود این اتفاقات نباید بیفتد یا فیفا خیلی سخت با آن برخورد می کند قطعا مجموعه مسایل را در نظر می گیرند نه اینکه فی نفسه حالا یک نفر وارد زمین چمن می شود نگران خراب شدن چمن باشند.
وی اضافه کرد: اگر سخت جریمه می کنند برای این است که می بینند در آن زمان کنترل از دست مقامات رسمی مسابقه خارج می شود و به تبع آن ممکن است تماشاگران رفتار هیجانی از خودشان نشان بدهند و در آن صورت آثار ناگوار آن دیگر جبران شدنی نیست. خدای نخواسته اگر خون از بینی یک انسان بیاید دیگر با کسر صد امتیاز هم جبران شدنی نیست. یعنی ارزشی ندارد که به خاطر فوتبال جان انسانها به خطر بیفتد.
*فیفا مخالف ورود مذهب و سیاست به فوتبال است
براتی در ارتباط با بخش دوم جرایم که به بازی ایران – کره و عزاداری مربوط می شود هم به مشرق گفت: بحث نود دقیقه فوتبال نیست. فیفا و ای اف سی و بطور کلی فوتبال دنیا می گوید ما مسایل مذهبی و سیاسی و نژادی و جنسی و مسایلی از این دست را نباید در فوتبال دخالت بدهیم، یا اینکه نباید این مسایل در فوتبال تأثیر گذار باشند.
*فیفا سوگواری کردن را نهی نکرده است
این عضو حقوقی فدراسیون فوتبال در همین باره توضیح داد: اما بحثی که در رابطه با بازی ما و کره وجود دارد این است که به نظرم دوستانی که وظیفه دفاع از این پرونده را برعهده دارند باید روی این موضوع تمرکز کنند که ما اولا شعار مذهبی به معنای اینکه به مذهب دیگران توهین کرده باشیم، سرندادیم. ثانیا مذهب دیگری را زیر سئوال نبردیم. ما در واقع یک مراسم سوگواری مذهبی را برگزار کردیم و این چیزی نیست که فیفا آن را نهی کند.
*هیچ شعار مذهبی و تبلیغاتی سرندادیم که جریمه شویم
کارشناس حقوقی فوتبال تأکید کرد: افرادی که در این باره به فیفا اعتراضیه ای تنظیم می کنند باید روی این موضوع تمرکز کنند که به مناسبت یکی از روزهای مذهبی - دینی ما، تماشاگران مان در ورزشگاه یک مراسم سوگواری برگزار کردند. شعار دادن به این معنی که ما پلاکارد درست کرده باشیم و شعاری علیه مذهب خاصی سرداده باشیم صورت نگرفته است. هرگز هم تبلیغی برای دین و مذهب مان صورت ندادیم. بنابراین مرتکب تخلفی هم نشده ایم. ما یک مراسم مذهبی داشتیم که تقارن پیدا کرد با یک بازی فوتبال و تمام تلاش مان را هم کردیم که آن را به تعویق بیندازیم و مؤثر واقع نشد و تماشاگران مان آمدند آنجا چون دوست داشتند آن بازی فوتبال را بینند و سوگواری خودشان را هم کردند بدون آن که به مذهب دیگری توهین کنند یا آسیبی به کسی برسانند و به نظرم اگر می خواهیم این جرایم را تقلیل بدهیم باید به این مسایل تمرکز کنیم.
*کره ای ها هم رفتار ما را توهین آمیز تلقی نکردند
براتی در پایان بیان داشت: به نظرم ما باید مقررات را تفسیر کنیم. فیفا هم می گوید ما هیچ گونه تبعیض نژادی، قومی، جنسیتی و فلان و بهمان را نمی پذیریم. یا اینکه قانونگذارش می گوید نباید پلاکاردهایی که حمل می کنید حاوی شعارهای سیاسی و مذهبی باشد. اما هدف فیفا چیست. هدف قطعا این است که فوتبال باعث تفرقه و جدایی نشود. فیفا می گوید ورزش هدفش تألیف قلوب و جمع کردن مردم و متحد کردن انسان هاست.
رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال گفت: خب اگر شعارهای مذهبی و شعائر مذهبی که ما در ورزشگاه سردادیم توهین به کسی تلقی شود بله حق با فیفاست. اگر آن سوگواری توهین به کره جنوبی تلقی شود بله حق با فیفاست. اما در شرایطی که خود بازیکنان کره جنوبی، تماشاگران و خبرنگاران شان هم با ما همراهی کردند و پارچه مشکی به دست شان بستند یعنی آنها هم این را توهین تلقی نکردند و اتفاقا با ما همراهی کردند. بنابراین اهداف قانون گذار نقض نشده که فیفا بخواهد ما را جریمه کند.