بر اساس منابع معتبر در حال حاضر برای حدود 14 میلیارد نفر غذا در جهان تولید می‌گردد در حالی که جمعیت جهان نزدیک به 7/4 میلیارد نفر است. در واقع مشکل غذایی دنیا در حال حاضر کمبود غذا نیست بلکه توزیع ناعادلانه است.

به گزارش سرویس جامعه مشرق؛ محصولات دستکاری شده ژنتیک یا تراریخته، یکی از چالش‌های مهم زیست‌فناوری است. نکته قابل تذکر این است که توسعه دهندگان شتاب‌زده محصولات تراریخته در کشور، زیست‌فناوری را معادل تراریخته می‌دانند. در حالی که زیست‌فناوری، دانش و فناوری گسترده‌ای با کاربردهای بسیار مختلف است و فقط بخش بسیار کوچکی از آن شامل حوزه محصولات تراریخته کشاورزی می‌شود.

توزیع ناعادلانه محصولات غذایی

تأمین غذا برای جمعیت جهان و جلوگیری از فقر غذایی در کشورهای مختلف، از جمله دلایل اصلی ایجاد چنین محصولاتی بیان می‌شود. طرفداران محصولات تراریخته دلایل دیگری نظیر مصرف کم سم و کود را ارائه می‌دهند اما با بررسی بیشتر این دلایل و رصد وضعیت تولید محصولات تراریخته در ایران و جهان به واقعیاتی بر می‌خوریم که نیازمند توجه و پیگیری از سوی مسئولان کشور و به خصوص نهادهای امنیتی است.

مثلاً بر اساس منابع معتبر در حال حاضر برای حدود 14 میلیارد نفر غذا در جهان تولید می‌گردد در حالی که جمعیت جهان اکنون نزدیک به 7/4 میلیارد نفر است. در واقع مشکل غذایی دنیا در حال حاضر کمبود غذا نیست بلکه توزیع ناعادلانه و عدم بهره‌مندی بسیاری از کشورها از امکانات کشاورزی علمی و مشکلات اقتصادی سیاسی حاکم بر کشورها و جهان می‌باشد. در مورد کاهش مصرف سم نیز مطالعات طولانی نشان می‌دهد که آفات، مرتب به سموم مقاوم می‌شوند و مصرف سموم در مزارع محصولات تراریخته نیز افزایش داشته نه کاهش.

مشکل غذایی دنیا در حال حاضر کمبود غذا نیست بلکه توزیع ناعادلانه و عدم بهره‌مندی بسیاری از کشورها از امکانات کشاورزی علمی و مشکلات اقتصادی سیاسی حاکم بر کشورها و جهان می‌باشد. 

حامیان بین المللی تولید محصولات تراریخته

با بررسی دقیق‌تر مشخص می‌شود اکثر طرفداران محصولات تراریخته نه مردم عادی و نه بسیاری از دانشمندان، بلکه شرکت‌های چندملیتی با سابقه نه چندان مناسب از جمله شرکت مونسانتو، هستند که ارتباط آن ها با بنیادهای صهیونیستی مشخص شده است.

نمونه بسیار واضح عملکرد خصمانه این شرکت، تولید بذرهای عقیم و فروش آن به کشور مصر و فلج کردن کشاورزی مصر بود. طوری که هر سال باید کشاورزان مقدار زیادی بذر از این شرکت‌ها تهیه نمایند تا بتوانند کشاورزی کنند. این یعنی وابستگی کشورها به بذر و غذا؛ همان‌سخنی که کیسینجر در دهه 80 گفت که ما برای کنترل کشورهای خاورمیانه از نفت و برای کنترل مردم از غذا استفاده می‌کنیم.

این بذرها توسط دانشمندان وابسته به این شرکت‌ها تولید شده و فقط براساس دستورالعمل اختصاصی شرکت تست می‌شوند. حتی سازمان غذا و داروی آمریکا نیز هیچ تست خاصی برای آن ها نداشته و انجام نداده است. برهمین اساس بسیاری از کشورهای اروپایی این روش را تأیید نکرده و مخالف آن هستند. در حال حاضر 38 کشور جهان محصولات تراریخته را ممنوع و 64 کشور برچسب‌گذاری آن را اجباری کرده‌اند... و جالب‌تر اینکه رژیم صهیونیستی که خود توسعه دهنده اصلی محصولات تراریخته است اجازه حتی یک متر کشت محصولات تراریخته در سرزمین‌های اشغالی را نمی‌دهد.

پروژه کاهش جمعیت

ابرقدرت‌ها به خصوص کشورهای استکباری برای آینده جهان پروژه کاهش جمعیت را در سر می‌پرورانند تا از آن طریق بتوانند هم سودهای کلان و بسیاری را نصیب خود کنند و هم به راحتی بتوانند جهان را در کنترل خود داشته باشند. یکی از استراتژی‌های آن ها می‌تواند از بین بردن امنیت غذایی در کشورها به خصوص کشورهای جهان سوم باشد. بنابراین با توجه به اینکه غذا تنها چیزی است که تمام مردم در شبانه‌روز از آن استفاده می‌کنند پس می‌تواند بستر مناسبی برای تهدید سلامت باشد. از طرفی وابسته کردن کشورها به بذرهای تولیدی این شرکت‌ها و از بین بردن حاکمیت بذر هر کشور نیز می‌تواند در ایجاد قحطی و تهدید منابع غذایی بسیار تأثیرگذار باشد. علاوه بر جمله معروف کیسینجر، «ارل بوتز» وزیر کشاورزی دوره نیکسون گفته بود: « غذا یک سلاح است در بسته مذاکراتی ما و اگر می‌خواهید کشوری در مقابل شما تعظیم کند از ابزار غذا استفاده کنید.»

وزیر کشاورزی دوره نیکسون گفته بود: « غذا یک سلاح است در بسته مذاکراتی ما و اگر می‌خواهید کشوری در مقابل شما تعظیم کند از ابزار غذا استفاده کنید.» 

حامیان و منتقدان داخلی محصولات تراریخته

این روزها طرفداران محصولات تراریخته برچسب‌های مختلفی را به منتقدان این موضوع می‌زنند و این گونه ادعا می‌کنند که منتقدان تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی در کشور کلا با زیست‌ فناوری و علم مهندسی ژنتیک در کشور مخالفند و هرگونه فعالیت تجاری و تولیدی را نفی می‌نمایند. درحالی که بسیاری از این منتقدان، خود استاد و محققانی هستند که هم زیست فناوری و مهندسی ژنتیک را تدریس می‌کنند پس چطور ممکن است فناوری هراس باشند... البته مطالعه شگردهای شرکت‌هایی مثل مونسانتو نشان می‌دهد آن ها این روش را برای ساکت کردن منتقدین به کار می‌برند و این روش توسط افرادی در داخل نیز کپی‌برداری شده و دانشمندان منتقد ایرانی را تهدید به اخراج و ترور شخصیت می‌کنند.

محصولات تراریخته؛ چالش حوزه سلامت و امنیت غذایی 

اما دلایل طرفداران این محصولات نیز خالی از اشکال نیست. اول اینکه ابراز می‌نمایند چون در دولت نهم 5/5 میلیارد دلار از این محصولات وارد کرده‌ایم برای جلوگیری از واردات باید شروع به تولید محصولات تراریخته در کشور کنیم اما متأسفانه در بررسی‌ها هیچ نوع مجوزی از هیچ دستگاهی پیدا نشده و هیچ مبدأ رسمی کشور ورود این محصولات به کشور را تأیید نکرده است.

ثانیاً موافقان تولید اشاره به مجوزی دارند که ادعا می‌نمایند سال 82 یا 83 دریافت کرده‌اند اما باز هم هیچ دستگاهی صحت آن را تأیید نکرده است و در دسترس هیچ شخصی نیست و در جلسه‌ای از موافقان پرسیده شد که مجوز را نشان دهید گفتند امنیتی است!

 قابل ذکر است براساس اسناد معتبر مراکز بین‌المللی رصد توسعه تراریخته در سال‌های 1996 تا 2006 در ایران 1 میلیون و 300 هزار هکتار تراریخته کشت شده است. این سطح عظیم زیر کشت تراریخته با کدام مجوز صورت گرفته است، چه اقلامی کشت شده؟ چه کسانی این کشت را توسعه داده‌اند؟ تحت نظارت کدام مرجع؟ محصولات آن به کجا رفته؟ و ابهامات قانونی بسیار دیگر؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش قابل ملاحظه‌ای از طرفداران واردات و تولید محصولات تراریخته در کشور شرکت‌های متعدد خصوصی دارند و به نظر می‌رسد منافع شخصی کلان در این عرصه، منافع ملی و سلامت مردم و منابع و ذخایر ژنتیکی را تحت تاثیر قرار داده است. متاسفانه برخی مسئولین نیز در این چرخه یا براساس بی‌اطلاعی یا تحت نفوذ افرادی که به کرسی‌های قدرت رسیده‌اند از این موضوع حمایت می‌کنند.
 

گفتنی است در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط‌‌زیست مورخ 24 آذر 94 در بند8 به طور مشخص از عبارت «توسعه کشاورزی سالم و ارگانیک» استفاده شده و ایشان هیچ اشاره‌ای به توسعه محصولات تراریخته نکرده‌اند. این درحالی است که در برنامه پیشنهادی دولت درباره برنامه ششم در بخش فناوری‌ها، برنامه توسعه تراریخته محصولات برنج و پنبه در سطح 1 میلیون هکتار بدون هیچ قیدی گنجانده شده است. در صورتی که این برنامه باید محدود به عرصه تحقیق و توسعه باشد و از انتقال این فرآیند به مزرعه و زمین‌های کشاورزی جلوگیری شود. در ضمن برای رهاسازی پس از انجام تمام آزمایش‌های آنالیز خطر مندرج در قانون و براساس بند 4 قانون ایمنی زیستی باید از سه مرجع وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست مجوز رهاسازی اخذ شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش قابل ملاحظه‌ای از طرفداران واردات و تولید محصولات تراریخته در کشور شرکت‌های متعدد خصوصی دارند و به نظر می‌رسد منافع شخصی کلان در این عرصه، منافع ملی و سلامت مردم و منابع و ذخایر ژنتیکی را تحت تاثیر قرار داده است. متاسفانه برخی مسئولین نیز در این چرخه یا براساس بی‌اطلاعی یا تحت نفوذ افرادی که به کرسی‌های قدرت رسیده‌اند از این موضوع حمایت می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از دلسوزان و متخصصان، این عجله و شتاب را منطقی نمی‌دانند و براساس اصل احتیاط ‌Precautionary Principle در پروتکل کارتاهنا و ایمنی زیستی، شرط عقل این است که هم واردات تراریخته کنترل و محدود شود و هم در بردن آن به مزرعه احتیاط شود، ولی در تحقیق و توسعه تا لبه‌های مرز در مراکز تحقیقاتی پیشرفته کشور جلو رویم و عقب ‌ماندگی علمی نداشته باشیم تا ایران که ام‌القرای کشورهای اسلامی است با عقل و تدبیر و احتیاط در این مورد به یک تصمیم ملی برسد.

در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط‌‌زیست مورخ 24 آذر 94 در بند8 به طور مشخص از عبارت «توسعه کشاورزی سالم و ارگانیک» استفاده شده و ایشان هیچ اشاره‌ای به توسعه محصولات تراریخته نکرده‌اند. این درحالی است که در برنامه پیشنهادی دولت درباره برنامه ششم در بخش فناوری‌ها، برنامه توسعه تراریخته محصولات برنج و پنبه در سطح 1 میلیون هکتار بدون هیچ قیدی گنجانده شده است.
 

غذا به عنوان یک تهدید بیوتروریستی

با توجه به تهدیدات دشمنان اسلام و انقلاب که از ابتدای راه نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است و همچنان که ذکر شد دشمنان ما غذا را یک سلاح و ابزاری برای کنترل کشورها می‌دانند. حوزه غذا می‌تواند به عنوان یک تهدید بیوتروریستی قلمداد شده و بیوتروریسم غذایی هم اقتصاد، هم سلامت و هم اشتغال کشور را دچار اختلال می‌نماید. براین اساس تمام تولیدکنندگان و واردکنندگان باید موظف به رعایت قانون بوده و براساس موازین قانونی مجوز کسب نمایند. نکته نگران‌کننده این است که در ده سال گذشته محصولات تراریخته مختلف در سفره غذایی مردم وارد شده است بدون اینکه به مردم اطلاع داده شود و هیچ برچسبی بر محصولات نبوده تا مردم مطلع و حق انتخاب داشته باشند و از همه دردناک‌تر مراجع نظارتی مثل مرکز غذا و داروی کشور فاقد آزمایشگاه و توانمندی آزمایش و تشخیص محصولات تراریخته بوده و در گمرکات ما که حجم عظیمی از محصولات تراریخته وارد می‌شود آزمایشگاه تراریخته وجود ندارد و با بحث‌ها، مقالات، مصاحبه‌ها و نقدهای مطرح شده در یک سال گذشته توسط دانشمندان مستقل، اخیرا فعالیت‌هایی برای بررسی آزمایشگاهی و ایجاد آزمایشگاه آنالیز مقدماتی در گمرکات با 20 سال تاخیر شروع شده است.

 

حوزه غذا می‌تواند به عنوان یک تهدید بیوتروریستی قلمداد شده و بیوتروریسم غذایی هم اقتصاد، هم سلامت و هم اشتغال کشور را دچار اختلال می‌نماید

پیشنهادات عملی در مورد محصولات تراریخته

سه پیشنهاد عملی برای به سرانجام رساندن و ختم اختلافاتی که منافع، امنیت ملی، اقتصاد مقاومتی و سلامت مردم را به خطر می‌اندازند که بارها مطرح شده است:

1- تفاهم‌نامه ده ‌ماده‌ای موسوم به موراتوریوم تراریخته ایران را بررسی و توافق کنیم.

2- بحث‌های بسیاری در مورد محصولات تراریخته مثل برنج در بازار وجود دارد، براساس یک تحقیق ذکر شده درصد بالایی از برنج‌ها تراریخته است و جهت حل این اختلاف پیشنهاد می‌کنیم دولت بودجه‌ای تخصیص و توسط دانشمندان مستقل این موضوع به طور جدی بررسی و نتیجه به طور شفاف به مردم گزارش شود.

3- درمورد اثرات محصولات تراریخته بر سلامت انسان و محیط زیست نیز اختلاف بسیار است، برخی مقالات علمی در ارزیابی طولانی مدت این محصولات در حیوانات آزمایشگاهی اثرات بسیار نامطلوبی را گزارش کرده‌اند ولی مدافعان تراریخته آنها را غیر مرتبط می‌دانند. سؤال این است چرا ما باید منتظر تحقیقات دانشمندان خارجی باشیم، آیا دانشمندان جمهوری اسلامی ایران توان ارزیابی درازمدت تراریخته‌ها را ندارند؟‌پیشنهاد می‌شود دولت بودجه‌ای را در اختیار یک تیم مستقل و با نظارت دقیق ناظران قرار دهد تا با تحقیق علمی و دقیق در داخل کشور نتیجه برای همه مشخص و نگرانی های مردم مرتفع شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
    0 0
    بزرگترین استدلال حامیان محصولات تراریخته در واقع بهترین دلیل ممنوع کردم مصرف این محصولات است. می پویند در شرایط فعلی باید رو به ترا ریخته بیاوریم چون از آفات مصون است. یعنی اینکه حیواناتی نظیر موشها و پرندگان و حشرات از خوردن آن خودداری می کند. به عبارت دیگر حیوانات می فهمند که این سم است و نباید خورده شود. اما ما همان سم را به حلق مردم می ریزیم. از آن بدتر اینکه همان کشورهای معدودی که این محصولات را اجازه مصرف داده اند، درج عبارت تراریخته را بر آن اجباری کرده اند. اما در ایران مردم بی آنکه بفهمند مجبورند تراریخته مصرف کنند! جای تعجب ندارد که در ایران سونامی انواع سرطان و بیماریهای عجیب و غریب راه افتاده است. به دروغ می گویند به خاطر آلودگی هواست. در حالی که کشورهایی مانند چین و مکزیک به مراتب هوای آلوده تری دارند اما دچار سونامی سرطان ایرانیها نشده اند. این یک تروریسم و هولوکاست مدرن است که دارد علیه ملت ایران تحمیل می شود و هدف آن هم همان هدفی است که در سالهای جنگ جهانی اول انگلیس دنبال می کرد. به دلایل آخرالزمانی که ماسونها می دانند، ملت ایران باید نابود شود. و البته مردم تهران باز هم به فراناسونرها رای خواهند داد تا به قول سایتهای اصلاح طلب روند نرمالزیاسیون ایران یعنی حذف انقلاب ادامه یابد.
  • ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
    0 0
    بزرگترین استدلال حامیان محصولات تراریخته در واقع بهترین دلیل ممنوع کردن مصرف این محصولات است. می گویند در شرایط فعلی باید رو به ترا ریخته بیاوریم چون از آفات مصون است. یعنی اینکه حیواناتی نظیر موشها و پرندگان و حشرات از خوردن آن خودداری می کند. به عبارت دیگر حیوانات می فهمند که این سم است و نباید خورده شود. اما ما همان سم را به حلق مردم می ریزیم. از آن بدتر اینکه همان کشورهای معدودی که این محصولات را اجازه مصرف داده اند، درج عبارت تراریخته را بر آن اجباری کرده اند. اما در ایران مردم بی آنکه بفهمند مجبورند تراریخته مصرف کنند! جای تعجب ندارد که در ایران سونامی انواع سرطان و بیماریهای عجیب و غریب راه افتاده است. به دروغ می گویند به خاطر آلودگی هواست. در حالی که کشورهایی مانند چین و مکزیک به مراتب هوای آلوده تری دارند اما دچار سونامی سرطان ایرانیها نشده اند. این یک تروریسم و هولوکاست مدرن است که دارد علیه ملت ایران تحمیل می شود و هدف آن هم همان هدفی است که در سالهای جنگ جهانی اول انگلیس دنبال می کرد. به دلایل آخرالزمانی که ماسونها می دانند، ملت ایران باید نابود شود. و البته مردم تهران باز هم به فراناسونرها رای خواهند داد تا به قول سایتهای اصلاح طلب روند نرمالزیاسیون ایران یعنی حذف انقلاب ادامه یابد.
  • ناشناس ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
    0 0
    محصولات تراریخته سرطان زاست و جالب اینجاست کسانی که قلب راکتور اراک را سیمان کردند به منتقدان تراریخته ها فناوری ستیز می گویند !!
  • مهدی ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
    0 0
    من و شما اینها رو می فهمیم ولی اون آقای مسئول به جای حمایت از تولید کننده،فرت از خارج وارد می کنه! دقت کردین ما هنوز تو این که این مسئول کیه موندیم؟ رئیس جمهورش هم که صحبت می کنه میگه مسئولین باید رسیدگی کنند! این مسئول کیه؟چه شکلیه؟زنده است؟مرده است؟ اصلا حالش خوبه؟ نگرانش شدیم!!
  • حسین ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
    0 0
    بابا این قضیه انقدر واضح و روشنه که نیازی به توضیح نداره ، مثل اینه که دلیل بیاری که روشنی روز از نور خورشید هست ، خوب این بدیهی‌ هست. کشورهای اروپایی‌ مثل اتریش، آلمان ، لهستان ، فرانسه ، ایتالیا ، مجارستان ،سوئیس، لوکزامبورگ و.... از همون سالهای ابتدایی یعنی‌ ۲۰۰۱ یا ۲۰۰۳ خطر را فهمیدن و به شدت ممنوع کردند این را ، بعضی‌ سازمانهای امنیتی حتی اومدن این محصولات را در گروه بیو تروریسم طبقه بندی کردند و اگر گیاه تراریخته همراهت باشه ممکنه دستگیر بشی‌ چه برسه بیای اینو کشت کنی‌ و به خورد مردم این کشورها بدی ، یعنی‌ خطر انقدر وحشتناک و بالا هست. به سرعت باید در ایران قانون ممنوعیت و حتی جرم امنیتی برای فروش پرورش یا حتی نگهداری این محصولات وضع بشن ،خطرش از مواد مخدر بیشتر نباشه کمتر نیست چون میتونه تمام جمعیت ایران را با سرطان و بسیاری امراض وحشتناک گرفتار کنه. باید بسیار شدید عمل کرد وگرنه سرطان کل کشور را میگیره چون بعضی‌ حضرات ظاهراً سالها پیش اینها را وارد و به کشاورزان داده اند که مثلا تولید بره بالا و خودکفا بشیم ، اگر این گیاهان انتشار پیدا کنند دیگه جلوش را نمی‌تونید بگیرید و کل مزارع کشور را آلوده می‌کنن.نه تنها برخورد بلکه عاملین واردات کشت و فروش اینها باید به شدت مجازات بشن.
  • سید محسن ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
    0 0
    تا به حال هیچ گزارش مستندی در مورد اثرات مضر محصولات ترانسژنیک وجود نداره و اتفاقا مشکلات محصولات ترانسژنیک این مواردی نیست که توی رسانه های ما برجسته میشه. مشکل عمده این محصولات وجود ژن‌های گزینشگری هست که عموماً ژن‌های مقاومت به آنتی بیوتیک و علف کش هستند و این ژن‌ها به راحتی با تکنیکهای مارکر فری قابل حذف شدن و رفع نگرانی هستند. الان کشاورزی ما و کل دنیا داره سالانه هزاران تن کود و سموم شیمیایی رو به خورد ما میده از طرفی کشاورزی ارگانیک هم به هیچ وجه جوابگوی حتی یک صدم این چمعیت نیست. تا الان فقط محصولات تراریخته میتونن ادعا کنن که از تمام محصولات سالم ترن. مشرق جان بیوتکنولوژی یکی از مهمترین فناوری های دنیاست و خداروشکر محققین کشورمون تو تمام زمینه‌های این علم جایگاه قابل قبولی دارن این جور مقالات در واقع باعث تعطیل شدن این فن آوری مهم تو کشور میشن. میتونیم واردات محصولات ترانسژنیک رو کنترل کنیم و به جاش خودمون محصولات ترانسژنیک در کلاس جهانی و کاملا سالم رو تولید کنیم. یاعلی
  • ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
    0 0
    سلام. در فروشگاهی دیدم روغن کانو لا 2 لیتری مارک معروف داخلی که مصرف کمتری دارد تراریخته بودن را نوشته ولی در 1 لیتری آن ننوشته. چرا ارم سیب وزارت بهداشت روی هر دو بطر روغن است؟ چه کسی تخلف کرده؟ بالا رفتن فروش به مردم به چه قیمتی؟
  • ۰۱:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۶
    0 0
    آقاب دکتر بابک ناخدا در برنامه زنده تلویزیونی فرمودند سم بی تی پروتئین است و پروتئین هم غذاست.خدمتشان باید عرض کرد سم عامل بوتولیسم هم پروتئین است ولی 20 گرم آن می تواند همه مردم دنیا را بکشد!یا سم ریسین از کرچک هم پروتئین است ولی در بیوتروریسم به کار می رود.آیا هر پروتئینی غذاست؟
  • عرشیا ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۶
    0 0
    من و همه کسانی که باهاشون در ارتباط هستم و در همه جمع های خانودگی دیگران هم که میریم با موافقت همه اونها از مخالفان سرسخت محصولات تراریخته هستیم ومن هم به سهم خودم به هر کی میرسم اگاهی لازم رومیدم که مخالفت خودشون رو با سیاست انجام محصولات تراریخته اعلام کنن ما نمیخواهیم سرطان و یا مقطوع النسل بشیم ما نمیخواهیم نسل شیعیان بیوتروریسم بشن ما نمیخواهیم بیماری های ناشناخته و جهش های بد زنتیک بگیریم ما نمیخواهیم فرزندانمان اسیب ببینن لعنت و نفرین ابدی بر موافقین انجام تراریخته این اگر خوب بود اروپاو اسراییل عوضی خودش اون رو تحریم نمیکرد خاک بر سر کسانی که بدون علم و اگاهی الت دست این شرکت هایتراریخته شدن همچنین لعنت ابدی نثار انانی که میدانند ولی باز هم در کشور عزیزمان ایران در حال انجام و تزریق این تراریخته ها هستن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس